Kocam beni boşuyor yardım edin...

Ana ogul plan yapip seni baba evine birakip geri gelmemen icin
her türlü tedbiri aliyorlar anlasilan
o evde senin evin ilk
etapta evimi falan kimseye birakmazdim en basitinden al cocugunu evine git
bakalim sonrasi ne olur hic degilse anne babanin yaninda oturupta bosanma
gününü beklemezsin o evde hem senin hemde cocugunun hakki var oh ne ala ya
sinir oldum gezmeye diye esini al babasinin evine birak sonrada annemle karar aldik
bosanma davasi aciyorum ama beklemeden bosanalim ama evede gelme babanin evinde kal
ne akilliymis o öyle sana derimki hemen vakit kaybtmeden evine git kardesim ondan sonrada bakarsin
bosanirmi bosanmazmi omu gider ne olur.

Çok enteresan ne diyeceğimi bilemedim ama ne olursa olsun eşinizin kafasını bu kadar kolay rahat ettirmeyin boşanmayı kabul etmeyin.

allah allah ilginç bir durum peki sizin aileniz ne diyo bu duruma aileniz konuşsun eşiniz ve kayınvalidenizle

bana göre bu saatten sonra dönüş olmazdı,ama sen herşeye rağmen onun u-dönüşünü kabul edersen şayet,kayınvalidene de vizeyi koy derim.ne evine gelebilsin ne de sen ona git.ziyaretleri baba kız yapar artık...ama dediğim gibi,ben olsam bu vakitten sonra ağızınla kuş tutsa dönmezdim.

allah yardımcınız olsun vallahi insan böyle şeyler okuyunca evlilikten korkuyor..Rabbim ne veriyorsa hayırlısını versin..hakkınızda hayırlısı olsun..

bu duruma sebep olanlar Allah'larından bulsunlar!

bu forumda avukat arkadaşlar var,umarım görürler burayı ve yasal haklarınızı size söylerler..

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun .... ama sana yapılanlara hiç şaşırma bu erkekler amiyane tabirle İŞLERİ bittiğinde hiiiç arkalarına bile bakmıyorlar... kaç tane arkadaşım vede ben aynı şeyi yaşadık boşanmaya karar verdikleri anda resmen insanlıktan çıkıyorlar...
bu arada seni arayıp normal normal konuşmalarınada kanma seni anlaşmalı boşanmaya ikna etmek için öyle sakin ve iyi davranıyordur... sen bak biraz dişlerini çıkarsan ne olur biliyormusun ... karşında hiiiç tanımadığın bir insan çıkar... erkekler ne yazık ki biz kadınlar gibi duygusal değiller bizim gibi geçmişi hatırlayıp o günlerin hatırına bişeyler yapmayı hiç düşünmüyorlar...
arkadaşım seni sevdiği konusuna gelince ... ben artık seni sevip sevmediği konusunda bu kadar emin olma derim .. hiç bir erkek annesinin lafına bakıp karısını ve de çocuğunu bir kalemde silmez silemez... bu konuda annesini ne kadar suçlayabilirsin ki... kafasına silah dayamış olamazlar...
bence şu andan sonra yapacağın şey çok duygusal davranmak yerine sinirlerine hakim olup taktik davranmak olmalı... öncelikle anlaşmalı boşanma istiyorsa ondan iyi bir tazminat kendine ve çocuğuna iyi bir nafaka almalısın .. eğer o kadar çok istiyosa boşanmayı ödesin diyetini... sakın parası yok yazık diye acıma ona ... O SANA ACIYORMU bunu düşün.... kabul etmezsede çekişmeli boşanma olsun ... bakalım ne kadar ileriye gidebilecek...
aklıma gelmişken keşke evden gitmeseydin... eğer imkanın varsa hatta GERİ DÖN.. çünkü anladığım kadarıyla bu adam herşeyi planlamış seni evden göndermiş... bu adam kesin dava da da eşim evi terk etti diyerek seni suçlayacaktır... benim eski eşim böyle yapmıştı çünkü... beni ailemin yanına 15 günlüğüne 6 aylık bebeğimle gönderdi bir daha da gelip almadı... sonrea da mahkemede o evi terketti dedi.....
haaa bu arada bizim boşanmamızın sebebi başka bir kadın olmasıydı... sizinkinde de bence böyle bişeyler olabilir..çünkü o zaman gözleri dönüyor öteki kadını ikna edebilmek için yangindan mal kaçırırı gibi boşanmaya kalkışıyorlar...
sözlerimde belki duygu dolu kelimeler yok ama umarım sana yardımcı olabilirim... çünkü o zamanlar bana duygusal laflar yerine mantıklı yaklaşan birillerinin olması çok işime yaramış ve gözümün açılmasını sağlamişti...
son olarak arkadaşım Allah sana ve yavruna bundan sonra daha güzel bahtlar verir işl....

Dikkatimi çeken şu oldu ailesiyle karar veriyor boşanmaya:26:İlginç anne sözünden çıkmıyordu herhalde umarım her şey sizin için iyi oldu ama bunun altında başka bir şey var bu kadar çabul boşanmak istiyor yangından mal kaçırır gibi:44:

evlenirken nasıl sana soruyorsa boşanırkende aynı kararı ailesi ile değil seninle konuşarak almalıydı.
saçma bence ve altında başka bir şey var.insan karısı ile arasında bir problem yoksa ve severek ayrılıyorum senden diyorsa bunun altında ya başka bir sebep vardır yada o kişi sizi sevmeyip ayak yapıyordur size.mağdur gibi görünüp boşanmada onu zorlamamanız için.
eğer eşiniz sizi sevse boşanmaz.
o kadar ailesinin kararlarına bakıyorsa en baştan evlenmeyecekti sizinle.ne diye sizin hakkınıza girmiş ozaman.şimdi bukadar zamandan sonra annesi ile anlaşamadığı için boşanmakta neymiş.ailesi ile karar alma kısmını anlamıyorum zaten.kimse kimse ile anlaşmak zorunda değildir.eşler anlaşamasa anlarımda anne için eş boşamayıda ilk kez görüyorum.
kusura bakmayın ama kocanıza çok ağır laflar söylemek geliyor içimden.annesi zaten size takmış ona diyecek lafım yok ama annesinin lafına bakıpta bir adam ortada çocuğu varken ve karısını sevdiğini söylerken onu boşamaya kalkarsa ya aklından ya erkekliğinden şüphe ederim ben.

mahkemeyi bile bekleyemiyor diyorsanız sizi sevmiyordur bu adam açıklaması basit.size iyi davranarakta güzel güzel boşuyor sizi anlayın artık.
sizi seven adam anası ölse de sizden boşanmaz.
iki gün sonra annesine babasına bir şey olsa ne yapacak acaba?insanlar hayat ortağı olmak için evlenir birbiriyle.sizin hayat ortağınızın derdi o değilmiş demekki.annesi babası ile nasıl evlenmişse kendi oğlunun evliliğini de öyle karşılamalıdır.evladının ömür boyu dizinin dibinde oturmasını beklerse çok bekler.o evlatta annesinin dizine meraklıysa baştan hatasını yapıp evlenmiş.size ve evladınıza yazık gerçekten en deyim bilemiyorum başka.

çok enterasan bi durum.sebep yokken boşanmak istiyor diyorrsunn..annemle aranızda kaldım boşanıcam ohh ne ala memleket

senin ve çocuğunun hayatıyla ilgili bir kararı kocan niye annesiyle oturup konuşup karar veriyor

hadi böyle bir karar verdi haddine düşmeden niye sana söylemeden seni afedersn kedi gibi tutup annenin evine bırakıp öyle söylüyor

saçmalığın daniskası bide utanmadan seviyorum ama sıkıldım diyoo

al çocuğunu git evine çok istiyorsan sen git boşanmak isteyen sensin de kocana.o herşeyi düşündüğü anasının evine o gitsin.kesinlikle çıkma evinden.

al nafakanı eşyalarıda verme otur evinde o nereye gidiyosa gitsinn.kızını düşün.gurur elbette yapacaksın ama meydanıda bu şartlarda onlara bırakmamak lazım.

belliki kayınvaliden planlar yapmış bi güzel uyguluyooo

Kötü kokular geliyor burnuma bence isin pesini birakma

Sudan sebeplerle yuvami yikmam de sana gecerli bi sebep göstersin bahane üretmesin.

Telde seninle dostca konusmasi dümen,ters davranirsa bosanma isini zora sokmandan korkuyor belli.Baksana erkene almak icin cabaliyor davayi.

Bosan yada bosanma senin bilecegin is ama gercekleri ögrenmeden bosanirsan aklinda sürekli soru isaretleri olacak,seni severek bosandigni söylemeside acik kapi birakmak istemesi bence ilerde geri dönmek isterse cocugumun babasi zaten ailesinin zoruyla bosanmistik diye düsünmeni istiyor olabilir.Gercek sebebi ögrenmeden bosanma isi uzat senin ve cocugunun hakki neysede almadan bitirme bu isi.Hakkinda hayirlisi olsun...

ben evli değilim ama bu durum bana çok saçma geldi
ne demek ailesiyle konuşmuş beni boşuycakmış
oturup sizinle konuşması gerekirken
ailesiyle mi evliymiş de onlarla boşanmaya karar vermiş

madem bukadar kolay geliyo her şey gerçek sebebi öğrenene kadar boşanmayın
hak var hukuk var
kocamla aramızda hiç bir sorun yoktu diyorsunuz bunu mahkemede de söyleyin
sebebini öğrendikten sonra da boşanmayı siz isteyeceksiniz bence

nacizane fikrim budur benim
kocanız çirkeflik yapmış siz naif kalmayın
madem bukadar çirkinleşti bu durum sizin de eliniz kolunuz bağlı kalmasın

herseyını al can sıkıntısı bu cocuga yazık gunah donuna kadar al yanına bırakma ama kımse bu sebepten bosanmazkı baska bısey vardır soyleyemedıgı

severek boşanıyormuş Allahım yarabbim ettiği lafa bak
o nasıl bi sevgiymiş karısından yuvasından vazgeçiyo seven adam boşanmayı nasıl göze alır ki
bırak ne hali varsa görsün ailesinin ağzına bakıp karar alan yuvasını yıkan adamdan hayır gelmez zaten

Son düzenleme:
cok sacma ugrasip orta yolu bulacagina o kizini babasiz senide kocasiz birakmayi seciyor bence bu sadece anneyle ilgili degildir dicem ama oyle anasina asiri bagli olanlarda var oylemi oda hic bise soyletmez her konuda annesi haklidir her gun ailesinin yanina falan falan

öncelikle eşinizin açtığı boşanma davası halihazırda mevcut olduğunu söylemişsiniz,şubat ayında ilk duruşması olacağını söylemişsiniz. acaba eşiniz açtığı o davasında mahkemeye evliliğinizin sarsıldığına ilişkin hangi gerekçeleri yazmış. siz şubat ayında duruşması olduğunu biliyorsanız, dava dilekçesi size tebliğ edilmiş demektir. yani eşinizin bu boşanma davasında neye dayandığını biliyor olmalısınız, muhakkak bir sebep göstermiş olmalı. şayet mahkemeye sunduğu sebep eşimle annem arasında kaldım, ben bu işi beceremedim, idare edemedim mealinde bir gerekçe ise ve siz boşanmayı istemezseniz çok büyük bir ihtimal, boşanma davası red edilecektir, hakim boşanmanıza karar vermeyecektir. zira kusurlu olan eşiniz, yani ailesini toparlayamayan eşiniz bu gerekçeye dayanarak sizden boşanmak isteyemez.
şayet eşiniz anlaşmalı boşanmak için dilekçe yazmış(olayların detaylarına girmemiş) ve mahkemeye sunmuş ise, evliliğin sonuçlarına ilişkin bir protokol yapmanız gerekecektir ve sizin de boşanma isteğiniz muhakkak ki mevcut olmalıdır.

öncelikle eşinizin mahkemeye başvurup vurmadığını, başvurdu ise dilekçesinde neler yazdığını ifade ederseniz size belki yardımcı olabilirim.

nafaka sizin ve çocuğunuzun hakkıdır. nafaka boşanma davası ile beraber istenir, baba ve anne cocuğa bakmak zorundadır. baba isterse işsiz olsun, hakim makul olan bir oranda çocuk için nafaka bağlar. nafaka özelliikle çocuğunuzun nafakası kesinlikle pazarlık konusu olabilecek bir sey değil. hele de sizi boşanmaya ikna ederken gösterilecek bir iyiniyet değildir. unutmayın, siz %100 hatalı olsanız bile,velayeti size bırakılan bir çocuk için mahkeme babasının çocuğa nafaka vermesine hükmedecektir.
şahsınıza ve evliliğinize ait özel durumları bilmesem de,verdiğiniz bilgilerden ev hanımı olduğunuzu ve eşinizin çalışıyor olduğunu çıkarıyorum. çalışmayan eş siz olduğunuz için sizin adınıza da nafaka verilmesi ihtimali çok yüksektir. mahkeme burda şu ölçüyü dikkate alır, evlilik içinde bu kadının iaşesini bu adam karşılıyor muydu, evet, bu kadının çalışmamasını mazur gösterir de şu şu sbepler var. falan filan.
bir de tazminata ilişkin haklarınız var. bu haklarınız davada öne sürülen olaylara göre kusurlar oranları göz önüne alınarak takdir edilir. var olan tüm malvarlığı paylaşıldığı gibi, boşanmanın sonucunda durumu ağırlaşacak kusursuz eşin kusurlu eşten aldığı tazminat hakları vardır. yine bir takım kriterler vardır, davanız görülürse menfaatlerinizi(özellikle çocuğunuzun menfaatini) korumak için hukuki destek almanız da çok büyük fayda var.
sizin evi terkettiğinizi iddia ederek size dava açılırsa, bu terk sebebinin ileri sürülmesi için ciddi bir prosedür bulunduğunu, sizin terketmediğinizi evinize dönmek istediğinizi söylemenizle bu sebebin geçerli olamayacağını söyleyebilirim. yine de dikkatli olmalısınız.
bunları çok uzun anlattım,biraz da tereddüt ederek anlattım. dilerim ki ihtiyaç duymazsınız
işin bu teknik kısmı konusunda ancak ve ancak evliliğinize ait detayları anlattığınız bir hukuki danışman faydalı olacaktır.

unutmayın ki, evlilik gibi boşanmak da tabi bir süreçtir. özellikle sizin ve çocuğunuzun ruh sağlığı açısından en iyisi bu süreci gerginliği aza indirerek yaşamak fayda sağlayacaktır. haklarınızdan asla vazgeçmeyin, vazgeçtikleriniz olursa kendinizi mazur görebileceğiniz ve çocuğunuza anlatabileceğiniz haklı sebepleriniz olsun, ama ne olur çok da yıpratmayın kendinizi, hiçbir tazminat size bu süreçte yaşanan şeylerin tam telafisi olmayacaktır. eşinizin gerginlikten uzak uslubunu terketmemesini sağlayın, sizin için çok ani bir gelişme olduğunu, sebebini tam olarak anlayamadığınızı, bu karar vermek için kendinize bir süre tanımanız gerektiğini ifade edin. bu süre zarfında sizinle konuştuğu zamanları not alın, çektiği mesajları sakın ha silmeyin, önemsiz gördüğünüz bir çok husus bile sonradan çok faydalı olabilecektir. eşiniz yüzyüze bir görüşme talep ederse, daha sonra sizin adınıza tanıklık edebilecek bir kimse ile beraber gidip görüşün, uyanık olun ama paranoyak olmayın. kendinizi asla hırpalamayın, duygusal olarak zorlamayın, siz herşeyden çok daha değerlisiniz. ve bu süreci ister boşanın ister boşanmayın en az sıkıntılı olarak atlatmak hem sizin hem de çocuğunuz için dünyalara bedeldir.
dilerim kolaylıkla ve zararsız bu durumun içinden çıkarsınız

merhaba arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yanımdasınız...dün şarjım bitti ayrı ayrı yazmak isterdim....ne yapacağımı bilemiyorum...anlaşmalı boşanıp herşeyi bitirsemmi yoksa davayı uzatsammı...bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…