Kocam beni ikinci planda neden tutuyor? Ne yapılmalı?

Yap
ayım diyorum çıkmak istiyorum ama öyle abartı sevgileri var ki sanki torun bir tek bizde var ve sanki çocuğu torunu değil bıraksan emdir ben bakayım der gündüzleri yoklar çalışıyorlar Allahtan ben sevsin isterim torunu tabi ki ama ben annesiyim bunu ayırt etsinler istiyorum saygı göstersinler istiyorum ben saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum onlar a desen b anlıyorlar kendi yönlerine çekiyorlar çok tuhaflar çok...

Torunlarına düşkün olmaları aslında normal olan değil mi. Buna iyi tarafından bakın gündüzleri çalışıyorlarmış ama akşam evdedirler. Torunlarına düşkünseler bir saat ilgilensinler sizde eşinizle akşam yemeğine gidin, anne baba rolüne bir saatliğine mola verin sadece karı koca olun. Birbiriniz için böyle fırsatlar yaratmanız aranızdaki çekimi artırabilir, ilişkinize heyecan katabilir. Tabiyki bebeğinizin annesi sizsiniz zaten bütün gün ilgilenen alakadar olan sizsiniz, arada sırada bir saat kayınvalidenizin bakması size duyacakları saygıyı azaltmaz yada artırmaz. Bebek bakımına karışıyorlarsa rahatsızlığını açıkça kırmadan dile getirirsiniz.

Birde sizi yanlış anlıyorlarsa varsın anlasınlar, kimseyi değiştiremezsiniz oyuzden bunu kendinize dert edinmeyin ve yanlış anladıkları şey çok çok önemli bir konu değilse eşinize yansıtmayın bile. Sorununuzu birebir kayınvalideniz ile çözün. Senin annen şöyle böyle ile başlayan cümlelerin neticesi kavga ile biter. Üstüne eşiniz tarafından dırdırcı olmakla suçlanırsınız. Bebeğinizin bakımına mı karışıyor anne ben öyle değil böyle yapıcam deyin açıkça. Bir süre sonra kabullenecek ve eskisi kadar karışmayacaktır

Ha işte o bakım önemli şimdi rahat aslında ek gıdaya geçiş değil öyle olsa herşeyi veriyorlar biliyorum gördüm yedirmeyin anne baba bunlar ona zarar veriyor ya da sütü istemiyor dediğimde çocuk kıskanılmaz diyor ne saçmalık ya ne alakası bar kıskanılmakta bu bizim parçamız ona zarar şeyi neden ısrarla yedirme çabası? Bende diyorum bırakayım dolaşayım yaptım bir kere çalıştığı yerde duruyorlardı bende alışverişe gittim sıkıntı YÖK ama bunları yaptığımı görmüyorlar eh kötüsün ya kırk takla at görmezler ben ailemden saygı gördüm onlara uyguluyorum ama onlar görmüyor ki ben hep severler sandım böyle olduğum için ama görmüyorlar ay gözlüğü takıyorlar kendi benliklerinden çıkmıyorlar ki standart yaşam nereye kadar tamam kültür farkı çok bizim saygı gösterme şeklimiz onlarınkiyle çok çok farklı ne bileyim farkın bu kadar önemli olacağını

Tabi kabullenirler de ben yokken yapıyorlar öpmeyin diyorum yüzü sivilcelendi diyorum biz öpmüyoruz diyorlar arkamı döndüğümde öpüyorlar görüyorum niye yalan söylüyorsunuz koca koca adamlarız yalanı çok rahat söylüyorlar ya

Ne bileyim öyle olmayanlarida var karısının ağzının icine bakıyor resmen kıskanmıyorum maşallah diyorum ama insan kendiside öyle olsun istiyor ve çabalıyorum bosa kurek cekiyorum...

ay lütfen böyle düşünmeyin kimseyi bu şekilde yorumlamayın kim bilir ne sorunları vardır onların kıyas yapmayın abartılı gösterişli ilişkileri dikkate almayın emin olun sizin ilişkiniz onlardan daha iyidir kimsenin iç yüzünü bilemeyiz

ya bırak öpsünler ya bi daha minicik olacaklar mı çok çabuk büyüyor yavrular sen nasıl ki evlat sevgisi taşıyorsan onlarda torun sevgisi taşıyor bulaşıcı bi hastalıkları yoksa ve abartılı öpmüyorlarsa salyalı falan öpsünler ne sakıncası var

aynısı bizde de var canım tek değilsin malesef erkeklerin çoğu bu şekilde anneleri her lafı söyler eder hiç görmezler senin yüzün asılsa niye böylesinde vırt zırt aynılar aynı bizde de var aynısı

Bu bir süreç, hemen değişmelerini beklemek mümkün değil. Eşinizin ailesiyle olan çatışmalarınızın bir benzerini yakınım yaşadı. Yılmadan pes etmeden ve onları hiç bir zaman kırmadan çocuğa şunu yedirmeyelim şöyle davranmayalım dedi ve sonunda yoluna koydu. Birde o çalışıyordu işteyken kayınvalidesi bakıyordu yani işi sizinkinden daha da zordu, şimdi çocuğu iki yaşında kayınvalide söylediğinin dinlenmediğini kabullendi, artık torunun yiyeceği yemeği bile kıza sorarak yapıyor. Yani demem o ki zamanla yoluna koyulabilir şeyler bunlar. Ne olursa olsun aranızdaki saygıyı yitirmeden yüz göz olmadan çocuğunuzla ilgili istediğiniz yada istemediğiniz şeyleri açıkça konuşun. Ailesiyle yaşanan sorunları da mümkün oldukça eşinize anlatmayın. Ne yazıkki erkekler evlendikten sonra fazladan bir anneci babacı kesiliyor. Sorunlarınız artarak devam ederse aynı binadan taşınma teklifi de sunabilirsiniz eşinize, ama eşinizin sizin bu isteğinize saygı duyması için evlilik içindeki sorunları halletmeniz küçük şeyleri büyütmemeniz gerekir bence.

Tabi göründükleri gibi olmayabilirler haklısın çok şükür kıskanmıyorum onları

Bor kaç ay geçsin öpsünler zaten 40lıyken başlanıldı öpülmeye çok alışıyorlar birşeye izin verdiğin zaman öyle diyırsunda abartı değil de ne sabahın nurunda yatak odama girip çocuğu sevmek için alıyorlar bu normal mi sizce

Ev
et doğru söylüyorsun sorunları çözersem ayrı bir yere taşınma fırsatım olur

valla benimki kucağına almayı geç çocuğuma suratından şer akıyor derdi 40 lı çocuğuma o lafı da ilk defa duymuştum keşke sevseydi minnacık melek onlar en çirkini bile çok tatlı oluyor Rabbim hayırlı uzun ömür versin evladınıza dua edin inşallah geçer sıkıntılarınız neler yaşadım anlatsam kitap olur ama bilmeyen bilmiyor bende her gün düşünsem intihar aşamasına gelirdim Allah korusun inançlıyız sabrın sonu selamettir inşallah

Tövbeler olsun kendisinden bahşediyor herhalde seni sevmiyorsa o çocuğu tek mi yapıyorsun babası da oğlun yani o daha Melek evlatlar hep melektir zaten.. takmayacağım diyorum istem dışı oluyor davranışlarına ses çıkaramıyorum sadece surat aşabiliyorum o da çok nadir hoş birşey mi değil ne var ki kızı gibi davransalar ben ne güzel bakarım o zaman..

kızım gibisin derler ama malesef öyle olmuyor buraya yaz içindekileri ben çok daralınca güvendiğim arkadaşlarıma anlatırım hatta ağlarım o zaman deşarj oluyorum takma ya umursama hele bi kaç gün kendine fırsat ver niye böyleymişiim deliymişim diyeceksin kendi kendine gör bak

Eminim ki kendine guvendigin zamanlar olmustur. Muhtemelen bekarken. Hatirlasana o zaman nasildin? Seni sen yapan seyler vardi eminim,presiplerin olmazlarin vardi degil mi? kendini onemsiyordun. Kimse yapmak istemedigin seyde seni zirlamiyordu cunku hayir demeyi biliyordun eminim. Simdi ne degisti peki? Bir erkege tum benligini teslim etmissin. Mutsuzsun, bunu bile ona ifade edemiyorsun ona. Kaybederim diye korkuyorsun oyle degil mi? Peki boyle de kaybetmiyor musun onu? Mutsuzum diyebilmelisin. Beklentilerini soylemelisin. Bu evlilikten umdugunu bulamadigini, sevgi kirintilariyla avunmak zorinda kaldigini, sevmiyorsa neden devam ettiginizi soyleyebilmelisin. Bir psikologa git bence. Kendin icin. Belki kendini yeniden buldugunda bu adami sen istemeyeceksin.
Unutma kaesindaki de bir insan. Esin yani. Senden bir ustunlugu yok. O da etten kemikten. O da hata yapan biri. Bizim gibi senin gibi. Onu gozunde buyutme.

evliyekn bu nasıl olacak?
eşten beklentileri oluyor insanın,
onlar karışlanmıyorsa nasıl olacak, hep bi taraf eksik klamayacak mı?
yol yöntem fikir almak için soruyorum
Evli diye insan kendinden vazgecmemeli. Nasil karsi taraf evlendim diye kendinden vazgecmiyorsa.
Kadinlar evlenince sanki hayatinda ulasmasi gereken tek amaca ulasmis, artik yapacak birsey kalmamis gibi davraniyor. Es olma kavramini kolelik saniyor. Erkekler ise evlenince kendi zevklerinden vazgeciyor mu? Hayir tabi ki. Hayatlarindaki tek sey sizin onun hayatiniza girmesi o kadar. Gerisi yine eski hayati gibi. Oysa kadin evlenince hayatina sadece bir erkegi almajla kalmiyor, herseyinden de vazgecebiliyor mesela. Adam iste calismani istemiyorum dese isi bitakiyor. Annene gitmeyeceksin dese gidilmiyor.
Eger ikili iliskilerde fedakarlik tek tarafin yaptigi birsey ise bunun afi fedakalik degildir. Bunun adi koleliktir. Bir taraf hep feda ederken diger tarafin hep kâr ettigi bir ticarettir o zaman. Fedakarlik iki tarafinda yaptigi birsey olmalidir. Tek tarafli ise oturup dudunulmeli, bunda bir tuhaflik var denilmeli.
Daima feda eden siz iseniz buna bir dur demelisiniz.

Bir adamin sevgi kirintilariyla avunmaya razi olmak yerine yurumuyorsa bitirme gucunu kendine bulan guclu taraftir.
Bir arkadasim demisti iliskilerde sozu geciren guclu taraf degildir, gerektiginde iliskiyi bitirme gucunu kendine bulan guclu taraftir demisti. Gercekten cok dogru.

Ben bitir demiyorum yanlis anlama. Ama bir adam icin de intihar etmek cok yanlis. Sen intihar edince o aglayacak mi? Tabi ki hayir. Vah vah tuh tuh deneyecek. Ben mutsuz ettim o yuzden intihar etti demeyecek. Kendine gel. Mutlulugu onun vermesini bekleme. Kendin mutlu olmayi ogren. Aramiyorsa aramasin. Seni onemsemiyorsa sen de onu onemseme. Alt tarafi koca yani. Tanri degil ki tobe hasa gozunde bu kadar buyutuyorsun. Degmez bu insan icin uzuldugune. Olmuyorsa da olmuyordur. Yaptigin fedakarliklari gormuyorsa gule gule diyebilmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…