• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam beni misafirin önümde azarladı.

Size hediye sunulmadan almasaydınız keşkeee amaa , Eşiniz bildiğin arkadaşınızın yanında artistlik yapmış kendi aklınca🙄🤦🏼‍♀️
Oyuzden hiç bi şekilde haklı olamaz eşin

Görgü kuralıdır hediye size verilmeden pakete "Ayy teşekkürleer" diye atlanmaz. :)
Ama insanın boşluğuna da gelebilir, neticede her an her şeyi adabıyla yapamayabiliriz, utanç hissini bastıracak bi espriyle durum gayet toparlanabilirdi, "Zilleritakti'ya hediye alma zamanım gelmiş de geçmiş galiba, kimedir diye bilmeden hemen sarılıverdi gördüğü ilk pakete ehehe canım benim öyle yapılır mı" filan denilip gülünüp geçilecekken azarlamak... Hadi baş başayken uyarsın "Utandım, böyle şeylere biraz daha dikkat et lütfen" filan diye, arkadaşın yanında azarlamak daha utanç verici, daha rezil.

Eşimin bir arkadaşı misafir olarak geldi bize.Yatılı kaldı.Başka şehirde yaşıyor.Üniversiteden arkadaşıymış.Bir gün kaldı ertesi gün yani bugün dışarı çıktılar başka bir arkadaşlarıyla buluştular.Şimdi yine döndüler.Biraz önce olan olayı anlatacağım sizlere.Mutfakta çay hazırlıyordum oturma odasına geldim kanepenin üstünde hediye ambalajına sarılmış bir şey var.aldım aaa siz mi aldınız bunu çok teşekkürler dedim demez olaydım eşim olacak adam hemen başladı neden aldın onu bizim değil o.neden açmaya çalışıyorsun hemen ? ya bize alınmasaydı vs kızmaya başladı ben de kendimi rezil olmuş hissettim kem küm ettim.
Arkadaş da yok yok dedi gülerek sizin çocuğa aldım güle güle kullansın dedi.
Şimdi benim yerimde olsanız ne yapardınız?Koca haklı mı atlamamalı mıydım hediyeye? Sinirliyim adamın yanında beni rencide etti.
O bebek elbisesini giydiririm ona herkesin içinde, topluluk içinde nasıl insan rezil ediliyormuş görür.

eşim olacak adam hemen başladı neden aldın onu bizim değil o.neden açmaya çalışıyorsun hemen ? ya bize alınmasaydı vs kızmaya başladı
Bence kocan kendisini yulcetip seni yerle yeksan etme egiliminde..
Bu ne demek biliyormusun;
Esin resmen sana cocuk demis milletin ortasinda..
Azarlayip sesini yukseltmesi ise seni hor gormekten baska bir sey degil bana gore..Misafirlerin karsinda dik durusunu ve guvenini parcalamis resmen..Sanki evin hanimi degil kolesisin gibi tepkilenmis sana.

Kocan o kadar kibirli ve kustah ki,bu tutumu seni kucuk dusurmesine zemin hazirliyor bence..
Hos degil,ilerlerse hic hos degil..

Eşiniz olan durum için utanmış ve saçma sapan bir tepki vermiş. Yaptığı bu davranış olayı daha da rahatsız bir duruma getirmiş bence. Keşke daha sakin bir şekilde müdahale etseymiş. Başkasının yanında hiç hoş olmamış cidden. Konuşun siz eşinizle bir daha böyle bir şey yaşanmasın.

Ohoo ben eşimin kaç arkadaşıyla alay etmişimdir şakasına hani ya arabada mı unuttun hediyemizi diye dalga geçmişimdir. Hiç de kötü tepki almadım gülüp geçildi. Eşin gereksiz bir tutum sergilemiş kabalığın lüzumu yok. Bence iyi bir haddi hakketti. Vur kellesini konu sahibi 😀

boyle tek bir olay uzerinden anlatinca cok havada kaliyor mesele.

neticede siz esinizin huyunu bilirsiniz,

boyle olur olmadik bagirip cagiran biri midir?
eger oyle ise ha misafir yaninda ha degil, ya da bu konu ozelinde siz haklisiniz veya o, yine fark etmez.
bunu oturup konusmaniz, duzeltmesini talep etmeniz lazim. Siz haksiz bile olsaniz insan hayat arkadasina boyle ufak tefek meseleler icin bagirip cagirmamali, bunu saygidan sundan bundan dolayi degil, kiyamadigi icin yapmamali en basta ya.

veyahut ne bileyim her konuda nazik biri ise mesela, bir tek seye de boyle yukseldi ise, o gun kotu gunundedir deyip tolere etmek de size dusebilir bence.

o yuzden tek bu olayla bir sey demesi zor.

Eşimin bir arkadaşı misafir olarak geldi bize.Yatılı kaldı.Başka şehirde yaşıyor.Üniversiteden arkadaşıymış.Bir gün kaldı ertesi gün yani bugün dışarı çıktılar başka bir arkadaşlarıyla buluştular.Şimdi yine döndüler.Biraz önce olan olayı anlatacağım sizlere.Mutfakta çay hazırlıyordum oturma odasına geldim kanepenin üstünde hediye ambalajına sarılmış bir şey var.aldım aaa siz mi aldınız bunu çok teşekkürler dedim demez olaydım eşim olacak adam hemen başladı neden aldın onu bizim değil o.neden açmaya çalışıyorsun hemen ? ya bize alınmasaydı vs kızmaya başladı ben de kendimi rezil olmuş hissettim kem küm ettim.
Şimdi benim yerimde olsanız ne yapardınız?Koca haklı mı atlamamalı mıydım hediyeye? Sinirliyim adamın yanında beni rencide etti.
Yatılı olarak evime gelen eşimin arkadaşını düşündüm. Bende derdim aa ne gerek vardı falan diye. Yani sonuçta bir samimiyet var ki yatılı kalabiliyor. (Yatılı misafiri hiç sevmem. Kendimde kalmam).
Onun için kizmakta haklısınız.

Arkadaşı o hediyeyi başkasına alsa orta yere koymazdı, bir köşeye bırakırdı (giderken götürmesi için) Ben de masada hediye paketi görsem sizin gibi tepki verirdim yalan yok. Eşinizin yaptığı hiç güzel değil o anda tepki verseydiniz keşke. Sizin de bir bayan arkadaşınız geldiği zaman onun yanında benzer şeyi yapın bakalım. İnsanlar nasıl hissediyor anlasın :(

Yok artık. Davranışınız ne kadar çocukça olursa olsun, eşinizin sizi azarlamaya hakkı yok.
Velev ki hediye size değil. Ne olacak? Dünya mı yıkılır bir pot kırdınız diye? Kime rezil oluyorsunuz, Kraliçe Elizabeth ve maiyeti mi gelenler, nedir? Ben de şu rezil oldum ayağına etrafını kırıp geçirenlere uyuz oluyorum.
En fazla "Hayatım, hediye bize değil." der geçersin. Ki hediye de sizeymiş.
Ne olursa olsun bizim ailemizde yabancıların önünde tartışma yapılmaz. Yalnızken adam gibi konuşuruz, el alemin önünde birbirimizi yemeyiz. Ki yalnızken de azarlama hakkı yok. Eşi misiniz, emir uşağı mı?
Ben olsam o misafir gittikten sonra canına okurdum. Hatta başka bir misafirin önünde aynısını ona yapardım. Tabi tavsiye değil bunlar, sadece benim yapacaklarım. :kahve:

Hediyeye atlamak çok hoş olmamış. Ama eşim yaptığı da ayıp ötesi. Arkadaşının gözünde asıl kendisini rezil etmiş... Ben olsam susmaz sokardım lafımı arkadaş yatılı kalacak kadar samimi eş de böyle bi model madem..

Düşündüm de olmaz da hani bizim evde böyle bir olay olsa eşim bana bu cümleleri kursa olası cevaplar

1. Arkadaşın var diye dilin fazla mı çözüldü bebeğim unutma o gidince başbaşa kalacağız üzülmeyelim istersen ardından bi öpücük

2. E ne yapayım senden hediye gördüğüm mü var bulduğum hediyeye atladım üstüne bi kahkaha

3. Tabi tabi hı hı eşliğinde ne bu laflar böyle anlamı içeren iğrenir şekilde bir bakış

Bla Bla Bla

Bence hediyeye atlamamalıydınız ama buna tepki öyle uluorta verilmez.

Bu misafirin yanında hediye paketini görünce bu şekilde samimi bir reflex verebilmeli ev sahibi bence hani onun evinde yatılı kalabılıyor,tuvaletini,mutfagını,carşafını kullanabiliyor ya hani...

Ayrıca velevki o misafirin kendine ait birşeydi ya da başkasına ait olan birşeydi başkasının evinde kendi evinde gibi kanepenin ortasına bırakamazsın..Alırsın özel esyalarının oldugu yere koyarsın bavulunun yanına mesela...

Ev sahibine aldıysan da o hediyeyi arkadasına bir an önce takdim edersin...Senin arkadaşın yanında oturuyor ve o hediye niye öyle kanepe tepelerinde?
Takdimini yap bırak o koysun kenara....

Ben olsaydım eşim o şekilde tepki verseydi o hediye bana gelmiş olsun ya da olmasın...Özel olsaydı kanepenin ortasına bırakmazdı herhalde değilmi der..Onun o ağzını orda parçalardım:sopa:

Bana ait değilse misafir utansın,bana aitse de koca bey utansın:KK53:

Gereği bir an önce tarafınızdan yapılması dileğiyle :sopa:En Büyük KK

Sizin hediyeyi verilmeden alıp sormanız da saçma eşinizin tavrı da. Hediyeyi başkasına almış olabilirdi misafir, mahcup olurdu bu durumda.

Back
X