- 9 Ağustos 2025
- 119
- 405
- 18
- Konu Sahibi ArbutusUnedo
-
Aramızın yıllardır çok kötü olduğı çok büyük kavgalar ettiğimiz eşimle; yıllardır kötü iletişimle ve 2 çocukla boşanma kararı veremeden devam etmeye çalışıyoruz. Hemen biye boşanmıyorsunuz diye linçlemeyin; şak diyince olmuyor çocuklar babalarını çok seviyor ve eşim boşanma adımını ben atayım da çocuklara “bakın ben istemedim anneniz istedi” diyerek acitasyon yapmak istiyor ve her şeyi adım adım planlıyor.
Esas sorunumuz iletişimsizlik. Eşimle yılların sorunu sonucu benimle sıfır iletişim şeklinde yaşamaya başladı. Yazın 1,5 aydır annemin yanındayım; kavga sonucu değil çocukları rahat ettirme amacıyla mutabık kalarak geldim ama yaz boyu beni bir kez bile aramadı. Çocukların ihtiyaçları hariç tek kelime konuşmuyor benimle. Oğlumuz ve kızımızla görüşeceğinde oğlumun akıllı saatinden arıyor hallediyor.
Vekhasıl sorunumuz zaten çok büyük ama detaylara inip boğulamayacağım yıllar içinde yeteri kadar yıprandım.
Otel tatili yapmak için çok ısrar etti; yüksek paralara otel kiraladı çocuklarımla tatil yapmak istiyorum dedi. Ben istemeyerek kabul ettim; şu an otelde tatildeyiz ama benimle sıfır iletişim. Aylardır böyle, ne bir gözüme bakma ne bir sohbet ne bir hal hatır sorma, soruşarıma yüzüme bakmadan cevap vermeler tek kelimelik cevaplar. Asla benimle yan yana oturmuyor ben yanına yaklaşınca kalkıp gidiyor. Üstümü odada değiştirirken bile başka tarafa geçiyor beni görmemek için. Bir önce bir geziye gitmiştik, her yaklaşmaya çalışmamda yorgunum diyip uzaklaşıyordu; bütün geziyi benimle tek kelime konuşmadan tamamlamıştı.
2 çocuğum babalarına aşık olmasa bir dakika bile düşünmem. Ama o kadar hin ki; ben hep çocuklarla yalnız kaldığım ve tek otorite koymaya çalışan olduğum için hep ben kötü oldum. Boşanmaya çalıştığımda anneniz beni istemiyor sizinle görüşmemi de istemiyoe o yüzden boşanmak istiyor dedi çocuklar bana karşı bilendi. Ben çocuklara tutumlu olmaya çalışmayı öğrettikçe o para saçtı benim izin vermediğim oyuncakları aldı vbvb.
Bir kez de evi terketti geçen sene ailemle sürekli kavgalı zaten terbiyesizlikleri yüzünden; çocuklar çıldırdı, sonra tek gecede ne olduysa ağlayarak geri döndü ama iletişimsizliğimiz devam etti.
Yani ben şu anda da tatilde çocukların bakıcısı gibiyim; tek güzel söz tek iletişim yok kendisi yiyor içiyor eğleniyor çocukları eğlendiriyor; bana da para harcıyor lakin ben bitik bir evlilikte keyfime bakıp umursamayan bir kadın değilim bunu kaldıramıyorum. Şu an cinnet çıkarmamak için kendimi çok zor tutuyorum ne kavga çıktıysa onun iletişimsizliği; benim ondan iletişim dilenmem ve bana psikolojik zorbalık yapması ama asla kabul etmemesi yüzünden çıktı.
Kendisi işyerinde çok aktif sosyal konuşkan; o kadar içim acıyor ki benimle etmediği tatil muhabbetini işyerinde arkadaşları ile ediyor; benimle paylaşmadığı fikirleri arkadaşlarıyla paylaşıyor.
Neresinden tutsam elimde kalıyor ama çocuklar babam babam diye ölüyor kapana kısıldım kaldım. Bazıları diyor ki “boşver ya ye parasını iletişim falan arama”.
Benim bir arkadaşım var, 1 oğlu var şimdi 20 yaşinda.Tüm boşanan kadınların çocukları babalarına bu kadar düşkün değil yine ezberden konuşuyorsunuz. Babalar çocuklarını dövüyor aşağılıyor ilgilenmiyor görmüyor bile. Bizimkinin derdi benimle, çocuklarına karşı muhteşem ilgili bir baba görünürde. İleride çocukları ikna edecek bir problem yok görünürde; bu işin ergenlik ve gençliği var. Hayatları boyunca düşman olacakları bir anne olmak istemiyorum ki örnekleri var. Kadıncağız(eğitimli bir kozmetik patronu bu arada öyle ezik biri değil) görünmez zorbalığa maruz kaldığı için boşandı. yıllardır ergenlik çağındaki çocuğunu toparlamaya çalışıyor, psikolog psikolog geziyor kız annesini istemiyor suçluyor babasına da gidemiyor babasının hatalı olduğunu asla kabul etmiyor ve bu ikilem yüzünden lisede evden kaçtı kötü şeyler oldu.
Çocuğum yok belki olsa daha farklı olurdu bilemiyorum büyük de konuşmak istemiyorum ama ben yapamazdım. Çocuklarım için mutsuz bir evlilikte kalamazdım. O çocuklar görmüyor mu babalarının annesine nasıl davrandığını. İlerde bunu rol model olarak almayacaklar mı? Bunu hiç düşündünüz mü? İlk zamanlar size bilenirler ama sonrasında anlarlar şimdiyi düşünüp geleceklerini karartmayın. Emin olun o baba sizden boşanınca çocuklarından da boşanacak.Bunu anlamak nasıl bu kadar zor olabilir ki? Boşanmak istemememin sebebi, çocukların babalarına çok düşkün olması. Çocuklu olunca kararları kafanıza göre veremiyorsunuz milyon tane açıdan düşünmeniz gerekiyor. Kaç kere oturduk anlaşmaya, anlaşmalıya gelince işler değişiyor çirkefleşiyor nafakayı azaltmaya çalışıyor falan filan; “çocuklarımı istediğim zaman göreyim gülelim eğlenelim ama nafaka da az vereyim çünkü yeni hayatımı kuracağım kendime harcayacağım” falan filan oluyor bir anda. Ben tek taraflı dava açsam boşanma davası 3-4 yıl sürüyor ve “anneniz boşanmayı ve sizi babasız bırakmayı seçti” acitasyonu devreye giriyor. Yani bu iş uzaktan ya da dizilerden göründüğü gibi kolaycacık hallolan bişey değil.
E sizinki de nafaka azaltıp kendine yeni hayat kurma planları yapıyor? Bu adam çocuk mu seviyo şimdi? Boşansanız yüzlerine bakmayacak, koşa koşa yeni hayatına gidecek. Çocuklara sarılma nedeni kurduğu hakim olduğu düzenin çimentosu olduklarını bilmesinden. Çocuk olmasa yanında durur muydunuz? Çocuk olmasa size saçmalama otur oturduğun yerde, parasını ye der miydi çevreniz? Çocuklar onu seviyor çünkü her dediklerini yapıyor, sınır koymuyor, sorumluluk diye bişey yok. Kendi hükmü sürsün diye çocuklarını zehirliyor, o çocuklar yarın bu sorumsuz hayatın acısını çok çekecek ama adamın umrunda değil, bu çocuk sevmek değil, kullanmak.Tüm boşanan kadınların çocukları babalarına bu kadar düşkün değil yine ezberden konuşuyorsunuz. Babalar çocuklarını dövüyor aşağılıyor ilgilenmiyor görmüyor bile. Bizimkinin derdi benimle, çocuklarına karşı muhteşem ilgili bir baba görünürde. İleride çocukları ikna edecek bir problem yok görünürde; bu işin ergenlik ve gençliği var. Hayatları boyunca düşman olacakları bir anne olmak istemiyorum ki örnekleri var. Kadıncağız(eğitimli bir kozmetik patronu bu arada öyle ezik biri değil) görünmez zorbalığa maruz kaldığı için boşandı. yıllardır ergenlik çağındaki çocuğunu toparlamaya çalışıyor, psikolog psikolog geziyor kız annesini istemiyor suçluyor babasına da gidemiyor babasının hatalı olduğunu asla kabul etmiyor ve bu ikilem yüzünden lisede evden kaçtı kötü şeyler oldu.
Bu hafta 5 tane esas numarası aldım, kedi b.ku kadar yerde, herkes çok iyi şartlarda boşanmıyor, aynı çatı altında süper babaları bi de mahkeme salonundan çıkarken görün.konu sahibi, mesajlarınıza şok oldum. Sanki burdaki kadınlar düşmanınız da eşiniz dünya iyisi gibi bir tavır içindesiniz. Boşan diyen birine hayat öyle dizilerdeki gibi değil demeniz beni benden aldı. Etrafımızda hiç boşanan yok mu sanıyorsunu? Zorda darda olan bütün arkadaşlarım çatır çatır kocasını boşadı onların çocukları babalarını sevmiyor muydu sanıyorsunuz?
Çocukların yaşı sorularını ısrarla pas geçmişsiniz muhtemelen öne sürülemeyecek kadar da büyükler.
Oğlunuz mu kızınız mı var bilmiyorum ama çocuklarınız bu saçmasapan evliliğinizde bir erkeğin karısına nasıl davranması gerektiğini, bir kadının nasıl adeta köpek yerine bile konulmadığı halde kocasının peşinde dolanması gerektiğini sizden görüp öğreniyorlar. Şu tavırlarınızla onların ilerdeki evliliklerine de dinamit koyuyorsunuz.
Ayrıca kendinize reva gördüğünüz bu hayat inanın çok çok kötü.
Ne önerisi istiyorsunuz anlamadım, mantıklı tüm önerileri reddediyorsunuz. O zaman şöyle söyleyeyim ben de; giyinin, süslenin, kocanızın aklını alacak kadar seksi olun. Kuzu kuzu gelir eminim. Yalnız alacağını alır sonra yine gider, çok belli ki hayatında başka biri var.
Adam sizinle aşk vs yaşamıyor. Bu demektir ki, bu konularda adam aslında aç. Yani bunları ona yaşatabilen bir kadına aşık da olabilir.
Peki ya bir gün o giderse?
Ben hayatında birinin olduğunu düşünüyorum. Karısına bu şekilde davrananların hayatında mutlaka 2.kadın ortaya çıkıyor. Çocuklarını sevmesiyle bu konunun alakası yok.
Madem boşanma planınız yok, o zaman acıların kadını gibi davranmayın. Neşeli görünün, arkadaşlarınızla buluşun, duygularınızla ilgili ondan medet ummayın hatta hiç talep dahi etmeyin. Güçlü ve mutlu görünün. Sonunuz yok bunu da bilin.
Ben bu çocukların yaşadığı şeyleri birebir yaşamış ve babasına aşık bir çocuk olarak ne yaşadım biliyor musunuz? Babam mahkemede benim maaşımı öne sürerek kardeşime nafaka vermek istemediğini söyledi. Sanki onun doğurduğu çocuğa ben bakmakla yükümlüymüşüm gibiBu hafta 5 tane esas numarası aldım, kedi b.ku kadar yerde, herkes çok iyi şartlarda boşanmıyor, aynı çatı altında süper babaları bi de mahkeme salonundan çıkarken görün.
Adamın ilişkisi yok, dışarda afedersiniz tuttuğu ile işini görüp, ellerini yıkayıp eve geliyor o yüzden yakalayamıyorsunuz.Hiç umru değil ki onu ya yaptım. Hiiiç istfini bozmuyor tepkileri asla değişmiyor dümdüz aynı çizgide yaşayıp gidiyor benim ilgi istemem ya da istememem umrunda değil. Yine bana karşı kapı duvar. Telefonunu karıştırırdım whatsap mesajları normal mesajlar mailler, spam arkadaşlık sitesi mailleri vardı olay çıkardım inkar etti net bişey değil zaten onlar. Yurtdışından geldiğinde özlediğimi söyledim birlikte olmak istedim beni istemedi; sonra zoraki birlikte olunca da yeni bir birliktelik yaşamış gibiydi ( açık yazmayayım anlamışsınızdır umarım); bir kez götürdüğü iç çamaşırı miktarını ve kirli gelen çamaşır miktarını saydım. Kaldığı geceden daha fazla kirli iç çamaşırı geldi eve ama net kanıt değil. Bir kere ofisteki asistan kızla yazışma sayfasında satırlarca silinmiş yazışma gördüm, yine net kanıt değil yani şüphe var ama net bişey bulamıyorum.
Bir tanıdığımız var. Adam kadını yıllarca aldatıyor. Kızları babaya çok düşkün, anneyi kötü görüyor. Sonra bir gün annenin de kalbi baska adama kayıyor. Adam kadın gibi kabul etmiyor kesinlikle, kız da yıllarca annesi aldatılmamış gibi anneyi suçluyor. Adam direkt boşuyor anneyi. Peki adam ne yapıyor sonrasında, annesinin yanına bıraktığı kızına zerre para vermiyor. Aşırı zor duruma düşüyorlar anne kız.E sizinki de nafaka azaltıp kendine yeni hayat kurma planları yapıyor? Bu adam çocuk mu seviyo şimdi? Boşansanız yüzlerine bakmayacak, koşa koşa yeni hayatına gidecek. Çocuklara sarılma nedeni kurduğu hakim olduğu düzenin çimentosu olduklarını bilmesinden. Çocuk olmasa yanında durur muydunuz? Çocuk olmasa size saçmalama otur oturduğun yerde, parasını ye der miydi çevreniz? Çocuklar onu seviyor çünkü her dediklerini yapıyor, sınır koymuyor, sorumluluk diye bişey yok. Kendi hükmü sürsün diye çocuklarını zehirliyor, o çocuklar yarın bu sorumsuz hayatın acısını çok çekecek ama adamın umrunda değil, bu çocuk sevmek değil, kullanmak.
Normalleştirmek derken? Sizin bu kelimeyi kullanma lüksünüz yok ki. Öyle bir evlilik içerisinde değilsiniz siz.Evet biraz bağımlı kişiliğimin olduğunun farkındayım ve zamanında çok ilgi dilendim ondan, bunaldı benden kaçtı, tartışmada hemen içine kapanır günlerce aylarca konuşmaz, ben ilgi isteyince beni suçlar git arkadaş bul onunla konuş ben senin prikoloğun muyum der. Kendi sürekli yurtdışına gidiyor gezmeye arkadaşlara doyuyor, ben evde 2 çocukla bunalınca ilgi isteyince suçlu oluyorum. Ama rica ederim siz de bunu normalleştirmeyin; evlilik iki kişinin birbirinden ilgi beklemesi; sorunları beraber çözmesi gereken bir kurumken neden güç savaşına dönsün?
Muhtemelen aldatıyorAramızın yıllardır çok kötü olduğı çok büyük kavgalar ettiğimiz eşimle; yıllardır kötü iletişimle ve 2 çocukla boşanma kararı veremeden devam etmeye çalışıyoruz. Hemen biye boşanmıyorsunuz diye linçlemeyin; şak diyince olmuyor çocuklar babalarını çok seviyor ve eşim boşanma adımını ben atayım da çocuklara “bakın ben istemedim anneniz istedi” diyerek acitasyon yapmak istiyor ve her şeyi adım adım planlıyor.
Esas sorunumuz iletişimsizlik. Eşimle yılların sorunu sonucu benimle sıfır iletişim şeklinde yaşamaya başladı. Yazın 1,5 aydır annemin yanındayım; kavga sonucu değil çocukları rahat ettirme amacıyla mutabık kalarak geldim ama yaz boyu beni bir kez bile aramadı. Çocukların ihtiyaçları hariç tek kelime konuşmuyor benimle. Oğlumuz ve kızımızla görüşeceğinde oğlumun akıllı saatinden arıyor hallediyor.
Vekhasıl sorunumuz zaten çok büyük ama detaylara inip boğulamayacağım yıllar içinde yeteri kadar yıprandım.
Otel tatili yapmak için çok ısrar etti; yüksek paralara otel kiraladı çocuklarımla tatil yapmak istiyorum dedi. Ben istemeyerek kabul ettim; şu an otelde tatildeyiz ama benimle sıfır iletişim. Aylardır böyle, ne bir gözüme bakma ne bir sohbet ne bir hal hatır sorma, soruşarıma yüzüme bakmadan cevap vermeler tek kelimelik cevaplar. Asla benimle yan yana oturmuyor ben yanına yaklaşınca kalkıp gidiyor. Üstümü odada değiştirirken bile başka tarafa geçiyor beni görmemek için. Bir önce bir geziye gitmiştik, her yaklaşmaya çalışmamda yorgunum diyip uzaklaşıyordu; bütün geziyi benimle tek kelime konuşmadan tamamlamıştı.
2 çocuğum babalarına aşık olmasa bir dakika bile düşünmem. Ama o kadar hin ki; ben hep çocuklarla yalnız kaldığım ve tek otorite koymaya çalışan olduğum için hep ben kötü oldum. Boşanmaya çalıştığımda anneniz beni istemiyor sizinle görüşmemi de istemiyoe o yüzden boşanmak istiyor dedi çocuklar bana karşı bilendi. Ben çocuklara tutumlu olmaya çalışmayı öğrettikçe o para saçtı benim izin vermediğim oyuncakları aldı vbvb.
Bir kez de evi terketti geçen sene ailemle sürekli kavgalı zaten terbiyesizlikleri yüzünden; çocuklar çıldırdı, sonra tek gecede ne olduysa ağlayarak geri döndü ama iletişimsizliğimiz devam etti.
Yani ben şu anda da tatilde çocukların bakıcısı gibiyim; tek güzel söz tek iletişim yok kendisi yiyor içiyor eğleniyor çocukları eğlendiriyor; bana da para harcıyor lakin ben bitik bir evlilikte keyfime bakıp umursamayan bir kadın değilim bunu kaldıramıyorum. Şu an cinnet çıkarmamak için kendimi çok zor tutuyorum ne kavga çıktıysa onun iletişimsizliği; benim ondan iletişim dilenmem ve bana psikolojik zorbalık yapması ama asla kabul etmemesi yüzünden çıktı.
Kendisi işyerinde çok aktif sosyal konuşkan; o kadar içim acıyor ki benimle etmediği tatil muhabbetini işyerinde arkadaşları ile ediyor; benimle paylaşmadığı fikirleri arkadaşlarıyla paylaşıyor.
Neresinden tutsam elimde kalıyor ama çocuklar babam babam diye ölüyor kapana kısıldım kaldım. Bazıları diyor ki “boşver ya ye parasını iletişim falan arama”. Ama ben yapamıyorum. Bu arada geçen sene onun sorumsuzlukları ve çocuklarla ilgili her tür işi bana yıkması sonucunda 13 senelik işimden çıkarıldım. Bunun üzerine çıkan kavgalar ve soğumalarla evi terketti asla manevi destek olmadı; avukat tuttu avukatla zorla beni anlaşmalı boşanmaya zorladı falan.
Ne yapacağımı bilemiyorum şu an otel odasında sabah onu boğazlamamak için kendimi zor tutuyorum. Ben katlanamıyorum diyip alıp çocukları havaalanına geçsem çocuklar bana düşman olacak.
Ne duruyorsun boşan diyecek bekarlar(hiç evlenmemiş olanlar) rica edeceğim lafını ölçülü söylesin. Hiçbirimiz evlenirken boşanmak için evlenmedik yıllar insanları da fikirleri de değiştirebiliyor; fikirler zıt yönlere doğru değiştiyse vay halimize. Ama tabii keşke çocuk yokken ortaya çıkan belirtilerden anlayabilip yolu erkenden ayırsaymışım aslında herşey çok belliymiş ama görmemişim, görmek istememişim. İnsanoğlu bazı şeyleri kabullenemiyor, hep düzelir diye umut ede ede bu hale geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?