Kocam benimle çocuklar hariç iletişim kurmuyor yüzüme dahi bakmıyor

hangi cocuk babasini sevmez ki? bu ayrilmamak icin uydurulan klasik bir bahane sadece. kimse kimseye ayril, bosan diyemez tabii ki uzaktan soylemek cok kolay. ama sizin bir tane hayatiniz var? omrunuzu sizi sevmeyen, size deger vermeyen, sizinle iletisim dahi kurmayan bir adamla ayni evin icinde neden heba edesiniz? sadece dertlesmek mi istediniz yoksa bir cozum mu ariyorsunuz anlamadim ama bu isin buradan donusu yok. ya bu sekilde hayatiniza devam edeceksiniz ki sihirli bir degnek degmeyecek evliliginizi ne yazik ki ya da bosanip kendinize yepyeni hakettiginiz bir hayati kuracaksiniz, kurmaya calisacaksiniz siz degerlisiniz ve insanlarin en temel ihtiyaclarindan biri olan iletisimi hak ediyorsunuz.

Benim bir arkadaşım var, 1 oğlu var şimdi 20 yaşinda.
Bebekliğinden beri babasına çok düşkündü. Babası da bebekliğinden beri annenin koyduğu tüm kuralları hiçe sayan, her fırsatta annesini oğluna kötüleyen biriydi. Arkadaşım oğlu 4-5 yaşinda iken boşanmaya karar verdiğinde ( iç Anadolu bölgesinde) bütün ailesi karşı çıktı.
Bugün gelinen noktada, oğlu annesini hiç sevmiyor,
Kural, sınır bilmiyor. Lise mezunu bile değil.
Artık baba da başa çıkamıyor. Keşke kimseyi dinlemeyip o zaman boşansaydım diyor.
Arkadaşım çocuğu için bugün öldü deseler üzülemem bile diyor. Ne acı değil mi?

Son düzenleme:
Adam sizinle aşk vs yaşamıyor. Bu demektir ki, bu konularda adam aslında aç. Yani bunları ona yaşatabilen bir kadına aşık da olabilir.

Peki ya bir gün o giderse?

Ben hayatında birinin olduğunu düşünüyorum. Karısına bu şekilde davrananların hayatında mutlaka 2.kadın ortaya çıkıyor. Çocuklarını sevmesiyle bu konunun alakası yok.

Madem boşanma planınız yok, o zaman acıların kadını gibi davranmayın. Neşeli görünün, arkadaşlarınızla buluşun, duygularınızla ilgili ondan medet ummayın hatta hiç talep dahi etmeyin. Güçlü ve mutlu görünün. Sonunuz yok bunu da bilin.

Çocuğum yok belki olsa daha farklı olurdu bilemiyorum büyük de konuşmak istemiyorum ama ben yapamazdım. Çocuklarım için mutsuz bir evlilikte kalamazdım. O çocuklar görmüyor mu babalarının annesine nasıl davrandığını. İlerde bunu rol model olarak almayacaklar mı? Bunu hiç düşündünüz mü? İlk zamanlar size bilenirler ama sonrasında anlarlar şimdiyi düşünüp geleceklerini karartmayın. Emin olun o baba sizden boşanınca çocuklarından da boşanacak.

E sizinki de nafaka azaltıp kendine yeni hayat kurma planları yapıyor? Bu adam çocuk mu seviyo şimdi? Boşansanız yüzlerine bakmayacak, koşa koşa yeni hayatına gidecek. Çocuklara sarılma nedeni kurduğu hakim olduğu düzenin çimentosu olduklarını bilmesinden. Çocuk olmasa yanında durur muydunuz? Çocuk olmasa size saçmalama otur oturduğun yerde, parasını ye der miydi çevreniz? Çocuklar onu seviyor çünkü her dediklerini yapıyor, sınır koymuyor, sorumluluk diye bişey yok. Kendi hükmü sürsün diye çocuklarını zehirliyor, o çocuklar yarın bu sorumsuz hayatın acısını çok çekecek ama adamın umrunda değil, bu çocuk sevmek değil, kullanmak.

of şu yorumların alnı olsa da öpsem ya. beğenmekten yoruldum.

arkadaşlar tane tane fikir vermiş. hepsine “ama çocuklar babalarını seviyor” diye bi savunma mekanizması geliştirmişsiniz. e iyi boşanmayın madem. ölene kadar sizi istemeyen, size dokunmaktan bile imtina eden, kiminle nerede ne yaptığı belli olmayan bir adamla ömür çürütün. ama emin olun çocuklar büyüdüğünde ayrılmadığınız için sizi suçlayacak.

Bu hafta 5 tane esas numarası aldım, kedi b.ku kadar yerde, herkes çok iyi şartlarda boşanmıyor, aynı çatı altında süper babaları bi de mahkeme salonundan çıkarken görün.

Çocuğum yok, eşim de eşiniz kadar plancı, kötü niyetli ve ilgisiz değil ama yapısı gereği içine kapanık ve konuşmaktan haz etmeyen bir insan. 11. senemiz ve ben delirmek üzereyim varın siz düşünün. Böyle hayat geçmez. Ağız ishali adam da çekilmez ama kocanız dümdüz kötü birisi. Başka bir kadın olsa boşanırdı diye düşünüyorum gerçi ona da teşebbüs etmiş. Ama nafaka, tazminat vs vermemek için de böyle davranıyor olabilir. Eli açık mı peki bana da harcıyor dediniz. Birikim yapıp çocukları da alıştırarak boşanma ihtimaliniz yok mu?

+ Adamın parasını yiyin, kendinize hediyeler alın belli ki durumu var. Siz de onun yüzüne bakmayın.

Yaşı az ilerlesin, çocuklar büyüsün ve birer asi evlat olsun, konuşmaları hep şu şekilde ilerleyecek; sizin için o adamı çektim, sizin için katlandım, nankörler, sizin yüzünüzden babanıza katlandım, ömrümü yediniz, size değmezmiş bla bla....

Bu film sık sık gösterime giriyor. Çok seyrettik. Sokağa çıkın rastgele 60 yaş üstü teyze çevirin. Bu ve buna yakın cümleler duymazsanız yüzüme tükürün. Çocuklar için katlanmak... Sonra da çocukları suçlama. Kendini aklamak. Bir tür savunma mekanizması işte. ama yanlış mı çok şok yanlış.

Tamam boşanmayın istemiyorsunuz belli ki herkes istemek zorunda değil. Ama nasıl katlanıyorsunuz onu hiç anlamadım. Ben 3. Gün çıldırırım herhalde. Siz sürekli sus pus asık suratlı mısınız evde ? Bunu değiştirin mesela. Çok mutlu görünün her şey yolundaymış gibi yapın. Öyleyken ne yapacak acaba. Tüm önerilere hayır dediğiniz için bu geldi aklıma bir çözüm aramıyorsunuz çünkü.

Bu hafta 5 tane esas numarası aldım, kedi b.ku kadar yerde, herkes çok iyi şartlarda boşanmıyor, aynı çatı altında süper babaları bi de mahkeme salonundan çıkarken görün.
Ben bu çocukların yaşadığı şeyleri birebir yaşamış ve babasına aşık bir çocuk olarak ne yaşadım biliyor musunuz? Babam mahkemede benim maaşımı öne sürerek kardeşime nafaka vermek istemediğini söyledi. Sanki onun doğurduğu çocuğa ben bakmakla yükümlüymüşüm gibi

Adamın ilişkisi yok, dışarda afedersiniz tuttuğu ile işini görüp, ellerini yıkayıp eve geliyor o yüzden yakalayamıyorsunuz.

Bir tanıdığımız var. Adam kadını yıllarca aldatıyor. Kızları babaya çok düşkün, anneyi kötü görüyor. Sonra bir gün annenin de kalbi baska adama kayıyor. Adam kadın gibi kabul etmiyor kesinlikle, kız da yıllarca annesi aldatılmamış gibi anneyi suçluyor. Adam direkt boşuyor anneyi. Peki adam ne yapıyor sonrasında, annesinin yanına bıraktığı kızına zerre para vermiyor. Aşırı zor duruma düşüyorlar anne kız.

Sizin o kocanız o çocukları sevmiyor, o babayı gördüm kocanızda.

Normalleştirmek derken? Sizin bu kelimeyi kullanma lüksünüz yok ki. Öyle bir evlilik içerisinde değilsiniz siz.

Muhtemelen aldatıyor
.başka biri var. Ona da eşimle iletişim.dahi yok diyor. Size de o nedenle öyle davranıyor. Adam kafasında sizden bosnamış zaten. O ailenize gittiğiniz tatil döneminde aldatma iyice başlamıştır belki de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…