İlkokul lise mezunu, toplum içinde saygı duyulmayan mesleğe sahip, maaşı iyi olmayan kadınların evlenince ya da cocuk olunca çalışmamasını anlıyorum.
Anlayamadığım ise burada çıkıp "cocugun sadece benim sevgime ihtiyacı var, işimi bırakacağım" demeleri.
Boğaziçi mezunu bilgisayar mühendisi olup da mesleğini bırakabilen kadın var mıdır misal?
Lise ilkokul mezunu olup sacma sapan işlerde çalışan kadınların işlerini bırakıp, bir de bunu şova dönüştürmeleri komik geliyor.Burada da şova başlamışlar.
Neden bir mühendis, ögretmen, doktor, avukat işini bıraksın ki? Bunu biraz eğitim ve saygınlık işi olarak da görmek lazım.
Tahmin ettim zaten. Okumamış kadınlar zaten iyi işlerde çalışmıyorlar bir de okumuş kadınların saygınlığına çamur atmaya çalışıyorlar. Sizin yerinizde olsam asla muhatap olmam.Arkadasimda dediginiz gibi okumus biri degil
Doğru düşünüyorsun, arkadaşın kendi fikrine destek bulamayınca biraz hırçınlaşmış anlaşılan. Fakat zamanla insanların kararları değişebiliyor. Ben de çalışıyordum üni mezunuyum iyi bir işim vardı. Hayatta işi bırakmam derken çevremde gördüğüm bir kaç şeyden sonra, ve iş hayatı ev hayatı daha da beni yorup agresifleştirdiğinden dolayı, üstüne riskli gebelikten dolayı işi bıraktım.Gecenlerde arkadaslarla oturuyorduk. Aramizda bir bekar vardi. Konumuz cocuk sahibi olmakti. Hic birimizin cocugu yok henuz.
Bekar olan arkadas benim cocugum olsa isi birakirim dedi. Sadece cumartesi ve pazar gunleri calisiyor kendisi.. Bunun ustune ben neden birakayim ki, 3 gun calsirim haftada, zaten ilk uc ay izinli oluyoruz. Cocuk icin isi birakip, sonra ikincisi derken bir daha is bulamayiz okadar okuduk calisarakta iyi bir anne olabiliriz dedim.
Okadar agir tepki verdi ki sastim kaldim. Kocamin cebine bes kurus fazla girsin diye kendimi mi yipratacagim, esek gibi baksin dedi.
Kendimi okadar kotu hissettim ki, sanki cok yalnis dusunmusum benden anne olmazmis gibi geldi. Bu arkadasin tum ailesi evlenir evlenmez daha cocuk sahibi olmadan isi birakiyorlar. Eve alismak istiyorlarmis. Sonra hayatlarindan sikayet ediyorlar. Yok o ev almis, o araba almis, o tatile gidiyormus yine, onun kocasi ev islerinde yardim ediyormus bunlarinki etmiyormus falan filan. Anlamiyorum hem hersey olsun, hemde bes kurus esek gibi baksin dusuncesi. Gercekten boyle dusunen insanlar var mi hala?
DIPNOT: Mesele cocuk icin isi birakmak degil. Bende istemem cocugum anne sevgisinden uzak kalsin. Kocamin cebine bes kurus fazla para girsin dusuncesi ve okadar asagilanmam biraz beni dusundurdu. Kim diyor hem kocanin herzaman yaninda olacagini? Hayat bu belli mi olur. Ben mi cok yalnis dusunuyorum anlamadim.
Turkiye'de imkanlar nasil bilmiyorum.. Burda dogumdan sonra uc ay izin var. Sonrasinda ucretsiz izin hakkin var ama sinirli yani. Hesaplayinca iki yil boyunca haftada bir gun az calisabiliyorsun..
boğaziçi, itü mezunu olup çalışmayan, çocuklarına bakan bir sürü insan var yalnız. hatta birkaç tanesinin blogunu takip ediyorum bu şekilde. polemik değil kesinlikle amacım ama neden böyle bir genelleme yaptınız ki? ne alakası var bunun ilkokul veya lisans mezunu olmaklaİlkokul lise mezunu, toplum içinde saygı duyulmayan mesleğe sahip, maaşı iyi olmayan kadınların evlenince ya da cocuk olunca çalışmamasını anlıyorum.
Anlayamadığım ise burada çıkıp "cocugun sadece benim sevgime ihtiyacı var, işimi bırakacağım" demeleri.
Boğaziçi mezunu bilgisayar mühendisi olup da mesleğini bırakabilen kadın var mıdır misal?
Lise ilkokul mezunu olup sacma sapan işlerde çalışan kadınların işlerini bırakıp, bir de bunu şova dönüştürmeleri komik geliyor.Burada da şova başlamışlar.
Neden bir mühendis, ögretmen, doktor, avukat işini bıraksın ki? Bunu biraz eğitim ve saygınlık işi olarak da görmek lazım.
boğaziçi, itü mezunu olup çalışmayan, çocuklarına bakan bir sürü insan var yalnız. hatta birkaç tanesinin blogunu takip ediyorum bu şekilde. polemik değil kesinlikle amacım ama neden böyle bir genelleme yaptınız ki? ne alakası var bunun ilkokul veya lisans mezunu olmakla
"Kocam bana baksın, ben eve bakıyorum o da bana bakmak zorunda" kafasındaysa bile kullandığı ifade çok çirkin.
O dusunceyle evlenmek bile cok yalnis bence
Gecenlerde arkadaslarla oturuyorduk. Aramizda bir bekar vardi. Konumuz cocuk sahibi olmakti. Hic birimizin cocugu yok henuz.
Bekar olan arkadas benim cocugum olsa isi birakirim dedi. Sadece cumartesi ve pazar gunleri calisiyor kendisi.. Bunun ustune ben neden birakayim ki, 3 gun calsirim haftada, zaten ilk uc ay izinli oluyoruz. Cocuk icin isi birakip, sonra ikincisi derken bir daha is bulamayiz okadar okuduk calisarakta iyi bir anne olabiliriz dedim.
Okadar agir tepki verdi ki sastim kaldim. Kocamin cebine bes kurus fazla girsin diye kendimi mi yipratacagim, esek gibi baksin dedi.
Kendimi okadar kotu hissettim ki, sanki cok yalnis dusunmusum benden anne olmazmis gibi geldi. Bu arkadasin tum ailesi evlenir evlenmez daha cocuk sahibi olmadan isi birakiyorlar. Eve alismak istiyorlarmis. Sonra hayatlarindan sikayet ediyorlar. Yok o ev almis, o araba almis, o tatile gidiyormus yine, onun kocasi ev islerinde yardim ediyormus bunlarinki etmiyormus falan filan. Anlamiyorum hem hersey olsun, hemde bes kurus esek gibi baksin dusuncesi. Gercekten boyle dusunen insanlar var mi hala?
DIPNOT: Mesele cocuk icin isi birakmak degil. Bende istemem cocugum anne sevgisinden uzak kalsin. Kocamin cebine bes kurus fazla para girsin dusuncesi ve okadar asagilanmam biraz beni dusundurdu. Kim diyor hem kocanin herzaman yaninda olacagini? Hayat bu belli mi olur. Ben mi cok yalnis dusunuyorum anlamadim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?