Kocam bes kurus fazla kazansin diye..

İlkokul lise mezunu, toplum içinde saygı duyulmayan mesleğe sahip, maaşı iyi olmayan kadınların evlenince ya da cocuk olunca çalışmamasını anlıyorum.

Anlayamadığım ise burada çıkıp "cocugun sadece benim sevgime ihtiyacı var, işimi bırakacağım" demeleri.

Boğaziçi mezunu bilgisayar mühendisi olup da mesleğini bırakabilen kadın var mıdır misal?

Lise ilkokul mezunu olup sacma sapan işlerde çalışan kadınların işlerini bırakıp, bir de bunu şova dönüştürmeleri komik geliyor.Burada da şova başlamışlar.

Neden bir mühendis, ögretmen, doktor, avukat işini bıraksın ki? Bunu biraz eğitim ve saygınlık işi olarak da görmek lazım.

koca budalası bir uslüb kullanmış arkadaş. kimse kimseye bakmak zorunda değil ama adam da eşekdeğil kadın yayacak totosunu çalışmayacak tatil isteyecek kadın sonra vırt zırt isteyecek

Arkadasimda dediginiz gibi okumus biri degil

Doğru düşünüyorsun, arkadaşın kendi fikrine destek bulamayınca biraz hırçınlaşmış anlaşılan. Fakat zamanla insanların kararları değişebiliyor. Ben de çalışıyordum üni mezunuyum iyi bir işim vardı. Hayatta işi bırakmam derken çevremde gördüğüm bir kaç şeyden sonra, ve iş hayatı ev hayatı daha da beni yorup agresifleştirdiğinden dolayı, üstüne riskli gebelikten dolayı işi bıraktım.
Bugüne kadar çok şükür çevrem olduğu için iş bulma sorunu yaşamadım. Doğumdan sonra da bir süre çocuğuma bakarım, sıkılırsam iş ararım, sıkılmazsam çocuğumu büyütürüm diye düşündüm.
Ev hanımı olmak demek her işi kendin yapacaksın, erkeğe iş bırakmayacaksın demek değil.
O da yetişmeyle alakalı ve alıştırmayla alakalı. Benim kp 66 yaşında ve hala ev işlerine acayip yardım ediyor.
Yani ev hanımı olsan da yoruluyorsun, iş kadını olsan da... Eşler her şartta yardım etmeli.
Gel gör ki işi bırakayım kocam eşek gibi baksın bize düşüncesi çok saçma ve çok acı...

Varoşluk inçe inçe işlemiş mi ne, 3 kuruş para insanı tatile çıkarır üstünü başını düzeltir. Evde atom mu parçalayacakmış büyüttüğü kıçıyla? Dünyanın binbir hali var, ya ayrılırlarsa (bu en basit korku hikayesi), ya adam sakatlanır ölmezse, ya aileden biri hastalığa yakalanırsa, ya kriz çıkar da işten atılırlarsa, ya acil bir durum ortaya çıkarsa? Kaldı ki bunun emekliliği var, o maaşlar emekli olunca kuşa dönüşüyor. Bizlerin iş bulması bile zor şimdiki bebekler büyüdüğünde hayat 30misli acımasız olacak.
"Ben tembelim ve çalışabilecek niteliklere sahip değilim, istediğim maaşı kazanmam imkansız, bu yüzden çalışan insanlara dil uzatmakla onları kıskandığımı belli etmemeye çabalıyorum, ayda 5 bin kazanabilsem zaten çalışırdım" o kadının alt metni bu işte.

Kocamın cebine beş kuruş fazla girsin diye çalışmıyorum.
Kendim için, ayaklarımın üstünde durabilmek için çalışıyorum.
Niye herşey kocalardan bekleniyor ki?
Ne demek eşek gibi baksın.
Bu zihniyet zaten insan köreltiyor.

Arkadaşınızın konuşma tarzı ve kullandığı cümle çok yanlış. Bende anneyim ve şuan çalışıyorum. Evlendiğim ilk zamanlar çalışmadım zaten 4 ay sonra hamile kaldım. Kızım 1 yaşındayken de işe başladım. 1,5 yıldır çalışıyorum. Çocuğum anne sevgisinden yoksun falan da değil. Gayet elimden geldiğince ilgilendiğimi düşünüyorum. İstediği birşeyi aldığımda 2 kez düşünmüyorum en azından. Eşime değil ' Evime ' katkı sağladığım için de gayet mutluyum.

Turkiye'de imkanlar nasil bilmiyorum.. Burda dogumdan sonra uc ay izin var. Sonrasinda ucretsiz izin hakkin var ama sinirli yani. Hesaplayinca iki yil boyunca haftada bir gun az calisabiliyorsun..

türkiyede 4 ay kadar ücretli
bu konuda favorim norveç ve isveç 40 küsur hafta ücretli izin

Bekar değil mi bu arkadaş DDD
Ben de bekarım yanlış anlama, ama tek maaşla üç kişiyi idare edebilecek, hiiiç sıkışmadan o çocuğun geleceği için yatırım yapabilecek tüm erkekler de onun önünde pervane olacaklar sanki. Saçma sapan konuşmuş. Mantıklı düşünen sizsiniz.

kocayı eşşek niyetine aliyosa demekki arkadaşiniz
neden evime 5 kurus eksik para girsin neden kit kanaat gecineyim neden cocugumun herseyde gözu kalsin ki suan calismiyorum ama yine calisacagim bizler tatile gidip eglenip gezerken o arkadasin evinde essek yerine koydugu kocasiyla arkamizdan bakacak

İnsan sadece para için çalışmaz. Aynı zamanda sosyal çevresi oluyor arkadaş ortamı oluyor. Hayatı evden ibaret olmuyor. Kendi ayakları üzerinde durmak her açıdan avantaj. Başımıza ne geleceğinin garantisi yok. Ben de çalışan kadınlara yarım anne muamelesi yapanları anlamıyorum. Hiç kolay değil akşama kadar çalışıp üstüne ev hanımlarının yaptığı her şeyi yapmak. Sabah uykusuz işe gitmek.. Kimse kocası için çalışmıyor ortak bi hayatın yükünü sırtlanıyor. Aynı zamanda geleceğini garanti altına alıyor. Ha ister çocuk için ister keyfi olarak işi bırakanların da kendi tercihi sonuçta saygı duyarım ama sebebi kocam bana baksın olmamalı.

boğaziçi, itü mezunu olup çalışmayan, çocuklarına bakan bir sürü insan var yalnız. hatta birkaç tanesinin blogunu takip ediyorum bu şekilde. polemik değil kesinlikle amacım ama neden böyle bir genelleme yaptınız ki? ne alakası var bunun ilkokul veya lisans mezunu olmakla

Elbette dediğiniz gibileri de vardır ama istisnadır. İnsanın güzel bir mesleği eğitimi varken bırakması daha zor. Eğitimi ve mesleği olmayan kadınlar İçin daha kolay. Ben böyle düşünüyorum.

Herkesin kendi düşüncesi saygı duymalısınız. Siz çalışarak da anne olabileceğinizi hem eve hem çocuğa hem eşe yetebileceğinizi düşünürsünüz o yetemeyeceğini düşünür yani o demek istemiş ki ben hem evde hem işte çalışacağım eve daha fazla para girecek o rahat edecek diye ben kendimi heba edemem demek istemiş. Bir bakıma da haklı çünkü anneler işte çalışıyor geliyor bir de evde hem yemek hem ev işi hem çocuğun bakımıyla uğraşıyor ve çok az erkek yardımcı oluyor. Eğer tek maaşla geçinilecekse çalışmaz yani.

Kocasının cebine girmeyecek ki adam eve harcayacak yada kadın aldığı parasını evine harcayacak evi giderleri olucak sizin ve çocuğunuzun ark. Bekar ya anlamıyordur kesin söylediği cümle çok argo

Arkadaşın önce;

"Eşşek gibi" çalışsın diyeceği zengin bir koca bulsun.
Sonra o koca ile Allah geçim versin.
Sonra Rabbim ona sağlıklı bir çocuk nasip etsin.

Hayat'ın ne getireceği beli değil.

Sanki kaderleri kendi ellerinde gibi böyle konuşan insanlardan nefret geldi artık.
Bu konuşmalar onun ne kadar sığı, evliliği bile kendisine bakacak bir araç olarak gördüğünü gösterir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…