Kocam bes kurus fazla kazansin diye..

Evet açıkça benim düşüncemi nasıl buldunuz dememissiniz doğru..)
Buradaki bayanların düşüncesi bellidir zaten.Yani aklı başında olan hiçbir kadın kocam essek gibi çalışsın bana baksın demez zaten..merak edilecek bir şey degil bence..yinede siz konu açmış sormuşsunuz.Ben bu açıdan tebrik edeyim bari sizi.

Sen ona cevap verdin mi peki?
Buraya yazarken sen de onu ve ailesini aşağılamışsın da merak ettim yüzüne de söyledin mi böyle?

Verdim tabiki. Neden ki dedim. Çok iyi mesleği olup beş gün çalışanların çocukları çoğu zaman çok iyi yerlere geliyor. Hem anne babadan görürler örnek alırlar dedim. Ben açıklık getirmek için aile yapısından bahsettim. Nüfusunu vermedim. Kendi bahşediyor ailesinin böyle olduğundan. Yoksa bende bilemezdim.

Aslinda dusuncesi gayet dogru ama uslubu o kadar kotuki dusuncesini bile yanlis gibi gostermis,gonul isterki butun anneler calismasin,evde cocuklariyla ilgilensin dogru olanda bu,ama artik hayat sartlari o kadar kolay degil orta gelirde yasayan bir ailede kimseye muhtac olmadan gecinebilmek icin iki kisinin calismasi gerek artik,birilerine el acip kahrini cekmektense kadinda yeri geldimi calismali tabiki...

Valla bu durum kadının elınde kendını nasıl ıyı hıssedecekse oyle yapmalı benımde bır yanım yıpranmaya degmez dıyor dıger yarım evde oturmak kendını koreltmekten baska bısey degıl pekala hem cocuk buyutup hemde calısan ınsanlar var dıyor basa gelmeden bılemeyecez

Cok naziksin ya. Yorumlarimiz gereksizse neden buraya konu acilip da yorumlarimiz aliniyor merak icerisindeyim ben sahsen

Ben çalışırken bile bana bakmak zorunda kalacak galiba benimkisi yetmiyorrr. Hem böyle daha iyi

Cok naziksin ya. Yorumlarimiz gereksizse neden buraya konu acilip da yorumlarimiz aliniyor merak icerisindeyim ben sahsen
Bazı konularda yorumlar bana gereksiz geliyor napiyim..mesela bazen "acaba hamile miyim?"diye konu açılıyor..birde bu..
İsteyen yinede yorumluyor..benim dememle birşey olmaz zaten..

Yoo çok doğrusun. Dünyanın binbir türlü hali var. Kadın erkek her birey öncelikle kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Benim bir tanıdığım 45 yaşında aldatıldı. Yıllarca ayy beyim beni kıskanır hayatta calistirmaz diye hava atardı. Şimdi aldatan kocasına tahammül etmek zorunda. O gururlu halinden eser yok. 45 yaşından sonra ne işi bulacak. Bugün bir maaşı olsa adama çoktan tekmeyi basardı.
Evi barkı yok hayatta kalan ailesi yok. İş tecrubesi yok. Yok oğlu yok. Tek hayatı iyi ev hanımlığı. Ben evlendim 9 sene çalışmadım. Zor bir duruma düştük kredi çektik eşim işten çıkarıldı ve işe girdim. Üniversite mezunuyum çalışmadım ama kocam bana bakmak zorunda kafasını yasmadim hiç. Şimdide hiç kocam için çalışıyorum demedim. Evlendik aileyiz ben sen yok biz varız. Arkadaşınız aile olabilmek bilincini kavrayamamış.

Kendine baktırmak nedemek bir açsaydınız bu konuyu. Kendini çok küçük düşürmüş aslında. 5yıl boyunca çocuğumun yanında da anneydim şimdi de annesiyim. Ne onun bana sevgisi azaldı nede benim ona ilgim. Kocamın cebi için değil çocuğumun geleceği için. Yaslılıkta eşimle rahat bir hayat surebilme nin temellerini atmak için çalışıyorum.
O evdeki çamaşır bulaşık çalışmadığım zamanda yapılıyor du. Şimdi de yapılıyor. Hemde çalışmadığım zamandan cok daha iyi oluyor.
Takmayın böyle insanları kendine saygısı yok. Sorun çalışmama sı değil. Kocam bana bakmak zorunda diye düşünmesi. Çok acınası bir durum

Bebegim 43 gunlukken sehirdisina ciktik is icin ve daha bakici bulamamistim. İleride cocuklarimin "annem bizim icin ne kadar fedakarlik yapti, kariyerini birakip bizi buyuttu" demesindense "annem hem bizi buyutup hem de cok basarili oldu" demeleri benim tercihim. Ayrica kocam icin calismis olsam ne olur? İkimiz de ayni amacla calisiyoruz neticede, cocuklarimizin gelecegi

"kocamin cebine bes kuris fazla girecek" ve " esek gibi baksin" cumlelerini kuran bir kadinin sozleriyle asagilandiginizi dusunmeniz uzdu beni acikcasi.

asil kendi kendini asagilamis o kadin.

Çocuk bakması ve büyütmesi okadar zor ki yani çevremizden pay biçmeliyiz hem ev işi hem yemek hem çocuk hem çalışmak bilmiyorum zor bende işi bıraktım şuan hamileliğimde başta sorunlar oldu çalışmayıda düşünmüyorum doğumdan sonra

Herkes cocugunu kendi buyutmek ister ama bazen olmuyor. Kizim 44 gunluktu ise basladigimda 3 saat calisiyordum ama 3 saat 30 saatti benim icin.

kkda da cok goruyoruz. evdeyim ama cocugumla oynayamoyorum. sıkılıyorum vs. yazanlari. genelleme yapmak istemiyorum ama butun gun evde olup da cocuguyla bir tane oyun oynamayan hic bir etkinlik yaptirmayan o kadar cok kadin var ki!
Malesef cocuk sadece anne kokusuyla buyumuyor!

Arkadasiniz gibi dusunuyorum.
Okuldan sonra kisa bir donem calistim.evlendim biraktim.bosandim tekrar calismak istemedim kizimi kendim büyütmek istedim.yeniden evlenmek uzereyim ve yine calismak gibi bir dusuncem yok.okuldan geldiginde kizimi ben karsilamaliyim ben odevlerinde yaninda olmaliyim ben sohbet etmeliyim.
Evlendigim kiside zaten calismami bekleyemez ki ben suan dahi kizimla olmak icin calismayip kariyer yada biraz daha fazla para pesinde degilim

Yine bir kadin+çalisma konusu.
Herkesin kendi hayati herkesin kendi tercihi.
Kim naparsa yapsin konu sahibi. Bizi ilgilendirmez. Herkes kapisini kapayinca kendi hayatiyla, kocasiyla, cocuguyla kalir. Bize ne? Sizin hayatiniz da baskalarini ilgilendirmez. Herkes nasil mutluysa oylr yasasin
Ustun olmaya, baskasini kinayarak uste cikmaya gercekten gerek yok. Bize de yapilmamali, biz de baskalarina bunu yapmamaliyiz ama ne zaman bu konu basligi acilsa ayni sekilde oluyor yorumlar. O yuzden artik.gereksiz buluyorum, hicbir yere varilamiyor ancak birbirini kucumseme, kinama, yargilama...

İnsan evlensede çocuğu olsada birey olmayı sürdürebilmeli. Kendi adıma kendi geçimini bir başkasının üstüne yıkmaya çalışan birisini anlayabilmem mümkün değil.(hastalık v.s. durumlar dışında)
Birde herkes para için çalıştığını söylüyor ama ben ciddi ciddi çalışmayı sevdiğim için çalışıyorum. :)

Valla ben 5000 tl maasimi birakamam
O para olmayınca esim benim maasin yarısını aliyor hayat standartimiz duser
kaldi ki fazla kazansa bile ne olacak?
Her kadinin kendi kazanci olmali ya da bir sekilde geliri olmali
Ozellikle de okumus bir insansa. Hem kendine hem topluma katkisi bulunmalı.
Cocuk dedigin zaten 3 yasinda krese gidiyor
Sonrasında giderek senden bagimsiz bir birey oluyor
ilk aylar dogum izni sonra süt izni var
24 saat bebege yapisik olmak herhalde bana kafayi yedirtir.
1 hafta izinli olup evde oturunca bile bunalimlara giriyorum.
Arkadasiniz cok yanlis dusunuyor
Hayattta hiçbir seyin garantisi yok
Adami da tepesine binilecek esek olarak gormesi de zaten evlilige bakis acisini gösteriyor
kisacasi sen haklisin kardes

biraz geniş ölçekten baktigimizda kadinlari ekonomiye katmazsak ulke kalkinamiyor
Sadece kadinlarin %27 si işgücüne katiliyormus turkiyede
bu cok aci bence
Ama kadinlar da hakli ayni isi yaptıklarında erkeklerden daha az maaş veriliyor. Devlet tarafindan saglanan dogum izni ve imkanlar avrupa ulkelerine göre cok kotu. Orada ucretli izin ve ücretsiz izin sureleri cok daha uzun ulkeler var
Anneler ve babalar cocuklari krese baslama yasina gelene kadar izin yapabiliyor
Cogu ulkede okul oncesi egitim zorunlu olmasa da genelde 2 yasindan sonra okula baslama oranlari %90
Biz hala 5 yasinda okul oncesini zorunlu hale getirmeye çalışıyoruz

Bu eşek gibi lafına tilt oluyorum
Bu zihniyette kadını erkek olsam bakmam arkadaş isterse on çocuk doğursun bana

Bunu diyen arkadaşın seni net bir şekilde kıskanıyor.. doğru düşünen bence de sensin ama herkesin doğrusu farklı demek ki, boşver, gül geç..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…