- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
Evet açıkça benim düşüncemi nasıl buldunuz dememissiniz doğru..)Üzülerek söylüyorum ama kimsenin tebriğine kalmadım. Farkındaysanız benim düşüncemi nasıl buldunuz demiyorum. O yüzden gereksiz bir yorum.
Ben düşüncesine saygı duydum. Verilen tepkiyi paylaştım ve burdaki bayanların düşüncesini metak ettim.
Sen ona cevap verdin mi peki?
Buraya yazarken sen de onu ve ailesini aşağılamışsın da merak ettim yüzüne de söyledin mi böyle?
Aslinda dusuncesi gayet dogru ama uslubu o kadar kotuki dusuncesini bile yanlis gibi gostermis,gonul isterki butun anneler calismasin,evde cocuklariyla ilgilensin dogru olanda bu,ama artik hayat sartlari o kadar kolay degil orta gelirde yasayan bir ailede kimseye muhtac olmadan gecinebilmek icin iki kisinin calismasi gerek artik,birilerine el acip kahrini cekmektense kadinda yeri geldimi calismali tabiki...Gecenlerde arkadaslarla oturuyorduk. Aramizda bir bekar vardi. Konumuz cocuk sahibi olmakti. Hic birimizin cocugu yok henuz.
Bekar olan arkadas benim cocugum olsa isi birakirim dedi. Sadece cumartesi ve pazar gunleri calisiyor kendisi.. Bunun ustune ben neden birakayim ki, 3 gun calsirim haftada, zaten ilk uc ay izinli oluyoruz. Cocuk icin isi birakip, sonra ikincisi derken bir daha is bulamayiz okadar okuduk calisarakta iyi bir anne olabiliriz dedim.
Okadar agir tepki verdi ki sastim kaldim. Kocamin cebine bes kurus fazla girsin diye kendimi mi yipratacagim, esek gibi baksin dedi.
Kendimi okadar kotu hissettim ki, sanki cok yalnis dusunmusum benden anne olmazmis gibi geldi. Bu arkadasin tum ailesi evlenir evlenmez daha cocuk sahibi olmadan isi birakiyorlar. Eve alismak istiyorlarmis. Sonra hayatlarindan sikayet ediyorlar. Yok o ev almis, o araba almis, o tatile gidiyormus yine, onun kocasi ev islerinde yardim ediyormus bunlarinki etmiyormus falan filan. Anlamiyorum hem hersey olsun, hemde bes kurus esek gibi baksin dusuncesi. Gercekten boyle dusunen insanlar var mi hala?
DIPNOT: Mesele cocuk icin isi birakmak degil. Bende istemem cocugum anne sevgisinden uzak kalsin. Kocamin cebine bes kurus fazla para girsin dusuncesi ve okadar asagilanmam biraz beni dusundurdu. Kim diyor hem kocanin herzaman yaninda olacagini? Hayat bu belli mi olur. Ben mi cok yalnis dusunuyorum anlamadim.
Evet açıkça benim düşüncemi nasıl buldunuz dememissiniz doğru..)
Buradaki bayanların düşüncesi bellidir zaten.Yani aklı başında olan hiçbir kadın kocam essek gibi çalışsın bana baksın demez zaten..merak edilecek bir şey degil bence..yinede siz konu açmış sormuşsunuz.Ben bu açıdan tebrik edeyim bari sizi.
Bazı konularda yorumlar bana gereksiz geliyor napiyim..mesela bazen "acaba hamile miyim?"diye konu açılıyor..birde bu..Cok naziksin ya. Yorumlarimiz gereksizse neden buraya konu acilip da yorumlarimiz aliniyor merak icerisindeyim ben sahsen
Yoo çok doğrusun. Dünyanın binbir türlü hali var. Kadın erkek her birey öncelikle kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Benim bir tanıdığım 45 yaşında aldatıldı. Yıllarca ayy beyim beni kıskanır hayatta calistirmaz diye hava atardı. Şimdi aldatan kocasına tahammül etmek zorunda. O gururlu halinden eser yok. 45 yaşından sonra ne işi bulacak. Bugün bir maaşı olsa adama çoktan tekmeyi basardı.Gecenlerde arkadaslarla oturuyorduk. Aramizda bir bekar vardi. Konumuz cocuk sahibi olmakti. Hic birimizin cocugu yok henuz.
Bekar olan arkadas benim cocugum olsa isi birakirim dedi. Sadece cumartesi ve pazar gunleri calisiyor kendisi.. Bunun ustune ben neden birakayim ki, 3 gun calsirim haftada, zaten ilk uc ay izinli oluyoruz. Cocuk icin isi birakip, sonra ikincisi derken bir daha is bulamayiz okadar okuduk calisarakta iyi bir anne olabiliriz dedim.
Okadar agir tepki verdi ki sastim kaldim. Kocamin cebine bes kurus fazla girsin diye kendimi mi yipratacagim, esek gibi baksin dedi.
Kendimi okadar kotu hissettim ki, sanki cok yalnis dusunmusum benden anne olmazmis gibi geldi. Bu arkadasin tum ailesi evlenir evlenmez daha cocuk sahibi olmadan isi birakiyorlar. Eve alismak istiyorlarmis. Sonra hayatlarindan sikayet ediyorlar. Yok o ev almis, o araba almis, o tatile gidiyormus yine, onun kocasi ev islerinde yardim ediyormus bunlarinki etmiyormus falan filan. Anlamiyorum hem hersey olsun, hemde bes kurus esek gibi baksin dusuncesi. Gercekten boyle dusunen insanlar var mi hala?
DIPNOT: Mesele cocuk icin isi birakmak degil. Bende istemem cocugum anne sevgisinden uzak kalsin. Kocamin cebine bes kurus fazla para girsin dusuncesi ve okadar asagilanmam biraz beni dusundurdu. Kim diyor hem kocanin herzaman yaninda olacagini? Hayat bu belli mi olur. Ben mi cok yalnis dusunuyorum anlamadim.
Yine bir kadin+çalisma konusu.
Herkesin kendi hayati herkesin kendi tercihi.
Kim naparsa yapsin konu sahibi. Bizi ilgilendirmez. Herkes kapisini kapayinca kendi hayatiyla, kocasiyla, cocuguyla kalir. Bize ne? Sizin hayatiniz da baskalarini ilgilendirmez. Herkes nasil mutluysa oylr yasasin
Ustun olmaya, baskasini kinayarak uste cikmaya gercekten gerek yok. Bize de yapilmamali, biz de baskalarina bunu yapmamaliyiz ama ne zaman bu konu basligi acilsa ayni sekilde oluyor yorumlar. O yuzden artik.gereksiz buluyorum, hicbir yere varilamiyor ancak birbirini kucumseme, kinama, yargilama...
Gecenlerde arkadaslarla oturuyorduk. Aramizda bir bekar vardi. Konumuz cocuk sahibi olmakti. Hic birimizin cocugu yok henuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?