Aşağılanan siz değilsiniz kendi kendisini aşağılamış, siz bakmayın böyle densizlere, hayat arkadaşına eşek gibi çalışmalı düşüncesinde olandan ne beklenir ki...Gecenlerde arkadaslarla oturuyorduk. Aramizda bir bekar vardi. Konumuz cocuk sahibi olmakti. Hic birimizin cocugu yok henuz.
Bekar olan arkadas benim cocugum olsa isi birakirim dedi. Sadece cumartesi ve pazar gunleri calisiyor kendisi.. Bunun ustune ben neden birakayim ki, 3 gun calsirim haftada, zaten ilk uc ay izinli oluyoruz. Cocuk icin isi birakip, sonra ikincisi derken bir daha is bulamayiz okadar okuduk calisarakta iyi bir anne olabiliriz dedim.
Okadar agir tepki verdi ki sastim kaldim. Kocamin cebine bes kurus fazla girsin diye kendimi mi yipratacagim, esek gibi baksin dedi.
Kendimi okadar kotu hissettim ki, sanki cok yalnis dusunmusum benden anne olmazmis gibi geldi. Bu arkadasin tum ailesi evlenir evlenmez daha cocuk sahibi olmadan isi birakiyorlar. Eve alismak istiyorlarmis. Sonra hayatlarindan sikayet ediyorlar. Yok o ev almis, o araba almis, o tatile gidiyormus yine, onun kocasi ev islerinde yardim ediyormus bunlarinki etmiyormus falan filan. Anlamiyorum hem hersey olsun, hemde bes kurus esek gibi baksin dusuncesi. Gercekten boyle dusunen insanlar var mi hala?
DIPNOT: Mesele cocuk icin isi birakmak degil. Bende istemem cocugum anne sevgisinden uzak kalsin. Kocamin cebine bes kurus fazla para girsin dusuncesi ve okadar asagilanmam biraz beni dusundurdu. Kim diyor hem kocanin herzaman yaninda olacagini? Hayat bu belli mi olur. Ben mi cok yalnis dusunuyorum anlamadim.
Benim cevremde benim beynimi yemege başladı bakiciyla.olmaz o is isi birak annesizmi buyusun cocuk vs demeye. Bunu diyenlerin hepside kocasindan fazladan pul istese suratinin ortasina yumrugu yiyip ellerinde meslekleri olmadigi icin mecbur susan tipler.Gecenlerde arkadaslarla oturuyorduk. Aramizda bir bekar vardi. Konumuz cocuk sahibi olmakti. Hic birimizin cocugu yok henuz.
Bekar olan arkadas benim cocugum olsa isi birakirim dedi. Sadece cumartesi ve pazar gunleri calisiyor kendisi.. Bunun ustune ben neden birakayim ki, 3 gun calsirim haftada, zaten ilk uc ay izinli oluyoruz. Cocuk icin isi birakip, sonra ikincisi derken bir daha is bulamayiz okadar okuduk calisarakta iyi bir anne olabiliriz dedim.
Okadar agir tepki verdi ki sastim kaldim. Kocamin cebine bes kurus fazla girsin diye kendimi mi yipratacagim, esek gibi baksin dedi.
Kendimi okadar kotu hissettim ki, sanki cok yalnis dusunmusum benden anne olmazmis gibi geldi. Bu arkadasin tum ailesi evlenir evlenmez daha cocuk sahibi olmadan isi birakiyorlar. Eve alismak istiyorlarmis. Sonra hayatlarindan sikayet ediyorlar. Yok o ev almis, o araba almis, o tatile gidiyormus yine, onun kocasi ev islerinde yardim ediyormus bunlarinki etmiyormus falan filan. Anlamiyorum hem hersey olsun, hemde bes kurus esek gibi baksin dusuncesi. Gercekten boyle dusunen insanlar var mi hala?
DIPNOT: Mesele cocuk icin isi birakmak degil. Bende istemem cocugum anne sevgisinden uzak kalsin. Kocamin cebine bes kurus fazla para girsin dusuncesi ve okadar asagilanmam biraz beni dusundurdu. Kim diyor hem kocanin herzaman yaninda olacagini? Hayat bu belli mi olur. Ben mi cok yalnis dusunuyorum anlamadim.
Gecenlerde arkadaslarla oturuyorduk. Aramizda bir bekar vardi. Konumuz cocuk sahibi olmakti. Hic birimizin cocugu yok henuz.
Bence sen bu konuyu düşünce yapına iltifatlar yağdıralım diye açtın :)
Kimi kadın evde kalıp çocuğuna bakmak ister, kimi de çocuğa daha iyi bir gelecek sunmak için çalışıp didinmek ister. Herkesin kendi tercihi saygı duymak gerekir.
Konu sahibi tebrik yorumları almak istiyor gibi bir haliniz var ama şunu unutuyorsunuz herkesin hayata ve evliliğe bakışı farklıdır. Ve tabiki kendini fikrini ifade edis tarzı da..arkadaşınız biraz fazla essekce konuşmuş aslında. Ama yinede bu onun fikri..saygı duymak gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?