Kocam bes kurus fazla kazansin diye..

Düşüncesi kendince doğru olabilir ama üslup çok çok çirkin. Ne bilim şahsen imkanlar el verirse ileride ben de çocuğumu kendi istediğim gibi yetiştirmek, her anında olmak, daha çok ilgilenmek isterim, tabi bunun ayrılma ihtimali falan da var iş hayatına ara vermek sıkıntı biraz. Özellikle memursa işi bırakmak büyük bir şey, tercih edilmez.
Kocanın cebine girecek para için çalışmıyor kimse, kendi ailesinin, çocuğunun yaşam standardını arttırmak, daha rahat geçinmek için çalışıyor. Çocuğu için para biriktiriyor.
Ya da kendi için çalışıyor da olabilir, çalışmayınca çok mutsuz olan, çocuğuna da bunu yansıtırım korkusu olanlar var.
Ayrılma ihtimalini düşünüp bırakmak istemeyenler vardır.
At gözlüğü takmış hanımefendi.

Aşağılanan siz değilsiniz kendi kendisini aşağılamış, siz bakmayın böyle densizlere, hayat arkadaşına eşek gibi çalışmalı düşüncesinde olandan ne beklenir ki...

Konu sahibi tebrik yorumları almak istiyor gibi bir haliniz var ama şunu unutuyorsunuz herkesin hayata ve evliliğe bakışı farklıdır. Ve tabiki kendini fikrini ifade edis tarzı da..arkadaşınız biraz fazla essekce konuşmuş aslında. Ama yinede bu onun fikri..saygı duymak gerek.

çocuk doğunca çalışmamaya farklı açılardan bakmak lazım,

kadının maaşı 1500-2500 aralığındadır, bakıcıya 1500-2000 verecektir değmez der,

çift oldukça varlıklıdır, kadın çocuğuyla bebek yogası yapıp mutfak atolyelerinde takılmak, yazı bodrumda, kışı ulustaki villasının ısıtmalı havuzunda geçirmek istiyordur, zaten üzerine 2 daire 3 dükkan vardır, kirasıyla mis gibi yaşıyordur,

kadının işi ve çalışma saatleri çok ağırdır, mutsuzdur,

kadın çocuk konusunda takıntılı ya da aşırı idealisttir,
vs vs vs

kendisi dışında, bunun üzerine kafa yorması gereken tek kişi de eşi..
dolayısıyla eş tamam ben eşek gibi bakarım diyorsa sıkıntı yok.
ama kadının da işe ara vemesi/tamamen ayrılması durumunda yaşayacaklarının hesabını iyi yapması lazım.
bu arkadaş pek algılayabilmiş görünmedi bana....
ama yine de onun kendi sorunu.

Pardon da bu nasıl cahilce kıskançça fütürsuzca bir yorumdur okumuş cahil denir Böyle gereksizlere. annesi çalışan çocuk sevgiden yoksun mu kalıyormuş. 24 saat çocukla kalıp depresyona girip çocuğu öldüren kadınlar bile var be. Tüm uzmanlar kaliteli vakit geçirin diyor. Sevgide çok zaman geçirmekle olsaydı şimdi tüm aileler mutlu mesut yaşardı burada kendi annesine kardeşine söven tiplerin dertlerini okumazdık.
Ben de çalışan anneyim bebeğimle de güvenli bağlanma sağladık çok şükür. çalışıp çalışmama bebeğe sevgi verme konusunda doğrudan etkin değil diye düşünüyorum.

Çalışma hayatını çocuk için bırakmak tercih ve imkan meselesi .

Ancak bazen öyle oluyor ki, bakıcı , kreş, yol ücretleri aldığı maaşın iki katı oluyor.
Kariyer olarakta ilerlemesi mümkün olmayan bir işi varsa çalışmayı diretmek doğru değil bana göre.
Bunun dışında mesleğine ara vermek olabilir belki ama bırakmak olmamalı.
Hayat bu ne getireceği hiç belli olmuyor.

Benim cevremde benim beynimi yemege başladı bakiciyla.olmaz o is isi birak annesizmi buyusun cocuk vs demeye. Bunu diyenlerin hepside kocasindan fazladan pul istese suratinin ortasina yumrugu yiyip ellerinde meslekleri olmadigi icin mecbur susan tipler.
Kocamin cebine 5 kurus fazla girsin faydam varsa ne ala. Biliyorum ki kocaman cebine fazladan giren 5 kurusun 5 inide çocuğum ve benim icin harcar.
Ben bu dusuncedeki kisinin evliliklerinde mutsuz olduğunu kocalari tarafindan sevilip sayilmadiklarini dusunuyorum...
Bence en dogrusunu yapiyorsun. Bir kadin ne olursa olsun calisip kazanmali. Ister bir yerde olur ister el isi yapar satar ister temizlige gider fark etmez...

Böyle düşünen insanlara hep şöyle cevap veririm

"Ailem beni okuttu ki üreteyim hem kendime hem aileme hem ülkeme faydalı olabileyim diye.
Devletim beni okuttu vatandaşıma hizmet et diye.
Beni okutmak için devletim okulunu verdi öğretmenlerime maaş verdi .Ben evde oturur çocuk bahanesi ile çalışmazsam aileme ve devletime borcumu nasıl öderim?"

Yani olay sadece para kazanmak değil.Salih amel üretmek.

Ve çocuğunuzla 7/24 beraber olmak zorunda değiliz,kaliteli vakit geçirmek önemli.

Zamanı iyi planlayarak tabi.

Aslında böyle genel hastalıklı bir mantık var.
Ben çok duyuyorum kızlar atanmamışken kimse istemiyor. Atanınca kapılar kırılıyor görücüden.
Hem de kpss puanı soranlar bile var.
Eş /gelin mi alacaklar yoksa maaş mı araştırıuorlar belli değil.
O arkadaşın mantığı da bu mantıkla örtüşen mantık işte.
Ha bi de bazı erkekler karı parası çok tatlı oluyor diyorlarmış.

Anlayacağınız basitlik her yerde kızlar. mümkünsr uzak durun

Çalışmak istersen çalışırsın, istemezsen ara verirsin. Çocuğum olsa daha çok çalışırım ama ben. Özel okul, kurslar, hobiler, yabancı dil her şeyi çocukken aşılamak isterim. Kuzenlerim ilkokulda anadilleri gibi ingilizce ve çince konuşuyordu mesela. Üniversite çağına gelmeden Fransızcayı öğrendiler Türkiyede de. Teyzeme çok özeniyorum bu konuda. Çello çalabiliyor mesela biri benden 15 yaş küçük ve hayranım onlara.Onlar yurt dışında yaşıyordu, ülke ülke geziyorlardı meslekleri nedeniyle. belki yurt dışına bile yerleşebilirim çocuk için. Senin sınırlarınla, yapabileceklerinle bağlı aslında bu durum. Sana yetiyorsa kazanç, çocuğun başında olayım diyorsan çalışmazsın.

Kocayı hayat arkadaşı değil cüzdan olarak gören bir kezban

Böylelerinin hayat gayesi koca bulup kendilerini baktırmak, diploma, iş, eğitim, karakter, bağımsızlık hiçbirinin değeri yok varsa yoksa koca

Boşverin cevap vermeye değmez

Bu kafayla semer vuracak eşşek bulur mu orası muamma

İsteyen küçük çocuğuna bakabilir bakıcı eline bırakmak istemez ama eşşek gibi mecbur demek ayrı bir zihniyet

Son düzenleme:
Sen ona cevap verdin mi peki?
Buraya yazarken sen de onu ve ailesini aşağılamışsın da merak ettim yüzüne de söyledin mi böyle?

Yarın öbür gün eşi aldatırsa da "çocuğum için katlanmam gerek "diye boşanmaz bu kadınlar. Kadınların özgürlüğü ekonomik özgürlükle gelir. Tartışmak bile gereksiz.

Bana saçma geliyor aslında çocuk için işi bırakmak sonuçta bu çocuğun geleceği içinde gerekli bir şey Bunun için bu şekilde aşırı tepki vermek çok gereksiz ve saçma

Herkesin gecimi farkli ,kimse kimsenin icini bilemez ,kocalar evladiyelik degil,bosanma ,hastalik bunlarin hepsi bizim icin ,
Essek gibi kendisi evine bakmak zorunda kalir ,ne oldugunu bile anlamaz,
Ama hep 9-18 calisayim hem anne olayim 3 aylik bebegi ona buna birakip gideyim fikride cok makul degil ,
Bir anne en azindan 2 sene ara verip cocuga bir taban olusturup krese baslatip isine donmeli diye dusunuyorum,o cocuklara cok yazik oluyor

Inanın burdaki kimsenin iltifatına kalmadım.

Herkesin düşüncesi ve tercihi kendine tabiki. Burda ki her üye gibi başımdan geçen ve şaşırdığım bir olaydan bahsetmek istedim.

Bende 2 yil calismama tarftariyim...ki 2 yas yaklasyikca acaba cok mu erken diye dusunuyorum ama evde patladim...
Calismayi cok ozledim...ne is olursa yaparim abi modundayim :)
ama kres isini dusununce ustune kabuslar cokuyor...Guvenilir bir kres diye dua ediyorum aklima geldikce...

Cocuktan once amannn krese ver gitsin diye akillar dagitiyorken....simdi ruhum yuzuluyor...

Üzülerek söylüyorum ama kimsenin tebriğine kalmadım. Farkındaysanız benim düşüncemi nasıl buldunuz demiyorum. O yüzden gereksiz bir yorum.
Ben düşüncesine saygı duydum. Verilen tepkiyi paylaştım ve burdaki bayanların düşüncesini metak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…