- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- 298
bir de işsizlik sorunumuz ve bir suru universite! Mezunumuz var... Belki hatirlarsin ben İngilizce ogretmeniyim, kaç ozel okul 1500 1600 lira maas teklif etmistir 6 gun calismaya. Ki yol parasi da benden gidince geriye ne kalacak. Yarin atama sonuclari açiklaniyor buarada belki bu defa mulakatta puanlari şişirmedilerse giderim =)biraz geniş ölçekten baktigimizda kadinlari ekonomiye katmazsak ulke kalkinamiyor
Sadece kadinlarin %27 si işgücüne katiliyormus turkiyede
bu cok aci bence
Ama kadinlar da hakli ayni isi yaptıklarında erkeklerden daha az maaş veriliyor. Devlet tarafindan saglanan dogum izni ve imkanlar avrupa ulkelerine göre cok kotu. Orada ucretli izin ve ücretsiz izin sureleri cok daha uzun ulkeler var
Anneler ve babalar cocuklari krese baslama yasina gelene kadar izin yapabiliyor
Cogu ulkede okul oncesi egitim zorunlu olmasa da genelde 2 yasindan sonra okula baslama oranlari %90
Biz hala 5 yasinda okul oncesini zorunlu hale getirmeye çalışıyoruz
bir de işsizlik sorunumuz ve bir suru universite! Mezunumuz var... Belki hatirlarsin ben İngilizce ogretmeniyim, kaç ozel okul 1500 1600 lira maas teklif etmistir 6 gun calismaya. Ki yol parasi da benden gidince geriye ne kalacak. Yarin atama sonuclari açiklaniyor buarada belki bu defa mulakatta puanlari şişirmedilerse giderim =)
Çok teşekkürler =)evet biliyorum meslektaşız :)
hayırlısı olsun inşallah istediğin gibi olur
bir de kadınları "ne de olsa bu evlenir hamile kalır" diye işe almayan özel sektör var ki.....
bu aslında derin bi konu ya
çalışıp çalışmamak sadece kadının kendi kararına kalmış bişey değil sanki.
bir çok etken var kadınları evde oturmaya yönelten...
Çalışan, iki çocuklu bir kadınım ama bu yemi yemeyeceğim, zarfı açmayacagim. :))
Bir de emeklilik olayı var, sgksını vs de düşünmek lazım. Yaş hep böyle kalacak zannediyor insanlar.Büyük konuşmayayım çocuk yaparsan maaşımın %90 nını bakıcıya vereceksem bile çalışırım.Üretmek hizmet etmek sosyalleşmek de bir insanın ihtiyacıdır.Önce insanın kendisi mutlu olacak ki ailesini çevresini mutlu edebilsin.
Ayrıca çalışmayan kadınların çoğu hepsi demiyorum kocalarına sarıyorlar evde.Bu da ayrı bir sorun.
Kesinlikle,zamanında bize anneannem baktı annem çalıştı yıllarca.Şuan annemde babamda emekli,ikisi de farklı şehirlerdeler,geziyorlar akraba eş dost :)Bir de emeklilik olayı var, sgksını vs de düşünmek lazım. Yaş hep böyle kalacak zannediyor insanlar.
Yine bir kadin+çalisma konusu.
Herkesin kendi hayati herkesin kendi tercihi.
Kim naparsa yapsin konu sahibi. Bizi ilgilendirmez. Herkes kapisini kapayinca kendi hayatiyla, kocasiyla, cocuguyla kalir. Bize ne? Sizin hayatiniz da baskalarini ilgilendirmez. Herkes nasil mutluysa oylr yasasin
Ustun olmaya, baskasini kinayarak uste cikmaya gercekten gerek yok. Bize de yapilmamali, biz de baskalarina bunu yapmamaliyiz ama ne zaman bu konu basligi acilsa ayni sekilde oluyor yorumlar. O yuzden artik.gereksiz buluyorum, hicbir yere varilamiyor ancak birbirini kucumseme, kinama, yargilama...
biraz geniş ölçekten baktigimizda kadinlari ekonomiye katmazsak ulke kalkinamiyor
Sadece kadinlarin %27 si işgücüne katiliyormus turkiyede
bu cok aci bence
Ama kadinlar da hakli ayni isi yaptıklarında erkeklerden daha az maaş veriliyor. Devlet tarafindan saglanan dogum izni ve imkanlar avrupa ulkelerine göre cok kotu. Orada ucretli izin ve ücretsiz izin sureleri cok daha uzun ulkeler var
Anneler ve babalar cocuklari krese baslama yasina gelene kadar izin yapabiliyor
Cogu ulkede okul oncesi egitim zorunlu olmasa da genelde 2 yasindan sonra okula baslama oranlari %90
Biz hala 5 yasinda okul oncesini zorunlu hale getirmeye çalışıyoruz
bir de işsizlik sorunumuz ve bir suru universite! Mezunumuz var... Belki hatirlarsin ben İngilizce ogretmeniyim, kaç ozel okul 1500 1600 lira maas teklif etmistir 6 gun calismaya. Ki yol parasi da benden gidince geriye ne kalacak. Yarin atama sonuclari açiklaniyor buarada belki bu defa mulakatta puanlari şişirmedilerse giderim =)
Bir de cocugumu kendi istedigim gibi yetistirmek istiyorum diyenler var.
Bazi ev hanimlarimizi tenzih ederek soyluyorum, ben hicbir ev haniminin calisan bir bayandan daha ornek bir cocuk yetistirdigine sahit olmadim.
Gordugum calisan annelerin cocuklari hep daha olgun, kendine yetebilen, hatta gorgulu insanlar.
amin, çok tesekkur ederimAllah gonlune gore versin canim insallah istedigin olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?