Kocam bes kurus fazla kazansin diye..

bir de işsizlik sorunumuz ve bir suru universite! Mezunumuz var... Belki hatirlarsin ben İngilizce ogretmeniyim, kaç ozel okul 1500 1600 lira maas teklif etmistir 6 gun calismaya. Ki yol parasi da benden gidince geriye ne kalacak. Yarin atama sonuclari açiklaniyor buarada belki bu defa mulakatta puanlari şişirmedilerse giderim =)

evet biliyorum meslektaşız :)
hayırlısı olsun inşallah istediğin gibi olur
bir de kadınları "ne de olsa bu evlenir hamile kalır" diye işe almayan özel sektör var ki.....
bu aslında derin bi konu ya
çalışıp çalışmamak sadece kadının kendi kararına kalmış bişey değil sanki.
bir çok etken var kadınları evde oturmaya yönelten...

Bir de cocugumu kendi istedigim gibi yetistirmek istiyorum diyenler var.
Bazi ev hanimlarimizi tenzih ederek soyluyorum, ben hicbir ev haniminin calisan bir bayandan daha ornek bir cocuk yetistirdigine sahit olmadim.
Gordugum calisan annelerin cocuklari hep daha olgun, kendine yetebilen, hatta gorgulu insanlar.

Çok teşekkürler =)
Aynen işte ben de bu açidan bakiyorum.

Arkadaşın o şekilde düşünebilir üslup kötü orası ayrı. Sen kendini neden kötü hissediyorsun benden iyi anne olmaz diye düşünüyorsun. Benim de iki kızım var ve çalışıyorum. İkincide biraz ara vermek zorunda kaldım annem bakamadığı için. Hem çalışıp hem çocuk büyütmek çok zor. Bunu başarabiliyorsak ne mutlu bize. Ben imkanlar elverdiği sürece çalışmaktan yanayım. Ayrıca hiçbir koca eşek gibi çalışıp eve bakmak zorunda değil. Çalışmıyorsak olduğu kadarına eyvallah demekten başka çaremiz olmaz. Koca dediğimiz de düşman değil ya . Çalışmadığım dönemde eşimin ne kadar daralıp sıkıldığını gördükçe çok üzülüyordum. Şimdi rahatız çok şükür.

Büyük konuşmayayım çocuk yaparsan maaşımın %90 nını bakıcıya vereceksem bile çalışırım.Üretmek hizmet etmek sosyalleşmek de bir insanın ihtiyacıdır.Önce insanın kendisi mutlu olacak ki ailesini çevresini mutlu edebilsin.
Ayrıca çalışmayan kadınların çoğu hepsi demiyorum kocalarına sarıyorlar evde.Bu da ayrı bir sorun.

Bir de emeklilik olayı var, sgksını vs de düşünmek lazım. Yaş hep böyle kalacak zannediyor insanlar.

Bir de emeklilik olayı var, sgksını vs de düşünmek lazım. Yaş hep böyle kalacak zannediyor insanlar.
Kesinlikle,zamanında bize anneannem baktı annem çalıştı yıllarca.Şuan annemde babamda emekli,ikisi de farklı şehirlerdeler,geziyorlar akraba eş dost :)
Bu meseleyi üç kuruş meselesi olarak görmemek lazım.

Evet haklisiniz. Ama burdaki bayanlarin olgun oldugunu dusunerek hic bazi yorumlarla karsilasacagimi dusunmemistim konuyu acarken.

Turkiye'de imkanlar nasil bilmiyorum.. Burda dogumdan sonra uc ay izin var. Sonrasinda ucretsiz izin hakkin var ama sinirli yani. Hesaplayinca iki yil boyunca haftada bir gun az calisabiliyorsun..

Allah gonlune gore versin canim insallah istedigin olur.

Cok dogru. Calisan anneler ornekte aliniyor. Yoksa cocuklarda ayni sekilde evlenince isi birakiyorlar.

bekara avrat boşaması kolay olur demiş atalar ,

bekle gör evlendıkten sonra kocasına dediği gibi eşşek gibi çalışmak zorunda kalacak ,

Bu bekar arkadaşınız evliliği "biz bir aile olduk" şeklinde algılayamayacak galiba hep bana hep bana diyecek anlaşılan.
Neyse daha evli değil evlensin bakalım o köprünün altından daha çok su akar.

Ben kızım üç aylikken calismaya başlamıştım. Akşam eve gelmiyor muyuz? Anneye ihtiyacı varmış ta birakilmazmis ta hiç anlam veremiyorum bu sözlere. İyi bir geleceğe ihtiyacı var çocukların, ayakları yere sağlam basan is guc sahibi annelere ihtiyaçları var. Sevgi yanında mic mic mic olmak değil sadece..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…