KOCAM DUZELSE BILE KAFAMDA DELI SORULAR!

Silent Melody

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
59
38
3
43
Merhaba arkadaslar
Icimi kemiren bir sorunumu sizlere acmaya karar verdim.

2013 senesinde esimle aramizda bazi problemler oldu. Aslinda problem hep vardi ama, o sene patlak verdi ve aramizda bir kopma oldu. Yani ayni evde yasayan iki yabanci gibi.

Bu donemde esim kingsage diye bir oyun oynuyordu ve ordan bir bayanla karsilasmislar. Bayan Almanya'dan katilan bekar biriymis. Bu kisi ile 3 ay konusmuslar ve tesadufen bana yakalandilar.

O an da ilk yaptigim haraket hizla cikip, adliyeye gitmek oldu. Sonra pesime geldi ve konusalim, sonra karar ver ne olur dedi. Kafam yerinde degildi, kararliydim ama, gercekten ne oldugunu merak ettigimden mi yoksa saglikli dusunemedigimden dolayi mi konusma teklifini kabul ettim ve anlatmaya basladi.

Bu bayanla yakinlasmislar ve sadece 1 kereye mahsus olmak uzere aralarinda cinsel icerikli konusma gecmis. Ondan hoslandin mi? Diye sordum hayir dedi. Asik miydin? Ona da hayir. Peki maksadin neydi? Dedim bana, bosluktaydim ve boyle salakca bir hata yaptim dedi.

Ona, bunlara inanmadigimi ve her bosluga dusenin boyle bir girisimde bulunmayacagini, bu kisinin karaktersizligi ile alakali oldugunu soyledim, haklisin dedi. Hakli olmam durumu degistirmiyordu.

Cok uzuldum, cok yara aldim ve es, dost, aile araya girdi ve bir sans vermemi, fiilen bir sey gerceklesmedigini soylediler. Evet fiilen bir sey yoktu ama,ihanetin her turlusu aldatmakti.

Bir sure kavga gurultu devam etti ve cocuklarimiz icin, icime sinmesede, affetmeyecegimi bilsemde kabul etmek durumunda kaldim.

Sonrasinda esim; zinaya tovbe etti ve bir daha yapmayacagina buyuk yemin etti.

O gunden sonra guven kaybi oldugu icin, banka hesabini ben gorebiliyorum, internet kullanmiyor, telefon ayrintisini online takip ediyorum (kendinin bundan haberi yok) evden disari, arkadaslari ile gorusmeye falan cikmiyor, disarda isi varsa ve uzun surecekse benimle beraber hallediyor, ise gidis, donus saati sasmiyor, calistigi ortamda bayan vs. Yok, kullandigi telefon ortada geziyor vs. Vs. Yani o gunden sonra yapmadigini en azindan yapabilecegine dair supheli durumlar yok.

Ama yapilan seyin ne bahanesi ne de telafisi yoktu. Sonradan kendini duzeltmis olmasi bende ki yarayi gecirmedi. Surekli olarak bir guvensizlik ve yapti, yapacak endisesi kafamda donup duruyor.

O hatanin oncesinde fiilen ve sanal olarak bir halt yedigini dusunmuyorum cunku maasi direk alir bana verirdi ve harcamalari ben yapardim (capkinlik icin parada lazim) ve oyle gece hayati, tek basina yaptigi bir aktivite yoktu. Tatile ya da eglenmeye benimle giderdi.Sadece internet kullanirdi simdi onuda yapmiyor.

Arkadaslar; sizce ne yapmaliyim? Bir kere yapan, yine yapar mantigi ile her an atakta mi olmaliyim? Yoksa kapatmali miyim? Hataya dusupte duzelen insan olur mu? Lutfen bana bir akil verin.

Tesekkurler...

Sonucta bu olay oldugunda iki secenek vardi ya gozunu karartip ayrilacaktin yada icine sinmesede cocuklar vs.. icin sans verecektin sen sans vermeyi sectin ve adamda artik sana karsi duzelmis gorunuyosa makul mantikli davraniyosa unutman en iyisi..suphe en cok seni tuketir kemirir hasta ve mutsuz eder suan gecmisi olmamis sayman en dogrusu..olurda yine yaparsa bisey zaten cikar kokusu hic birsey gizli kalmiyor sen surekli bu dusunceyle yasama kendinide onuda cocuklarida bu endiseyle mutsuz etme madem o an bu is bosanmayla sonuclanmadi artik uzatman baski kurman durekli tetikte takipte olmanda en cok seni yorar..akisina birak ama benzer bi olay yine olursada vur tekmeyi

Adam resmen hayatinin iplerini sana vermis. Maasini kurusuna kadar eline veriyor, arkadaslari ile gorusmuyor, internet kullanmiyor, disarida isi uzunsa hamisi gibi mutlaka siz yanindasiniz, telefonlari takipte...

2 senedir tum bunlara ragmen, aldiginiz yola devam kararini uygulamakta zorlaniyorsunuz, bir yardim alin bence. Yok olmuyorsa yollarinizi ayirin, sizin kafa huzura ersin, adam da daha insani bir yasam sursun.

Sorununuzu değil o sorununun sonucunda yaşadığınınızı detaylı olarak anlatmışsınız.

Sorunlarınız varmış üstelik bhnlar sizi iki yabancı gibi yaşamaya itmiş aynı evin içinde.. Ciddi şeyler olmalı.

Aldatma zaten çoğu durumda bir sonuç , sebep değil.

Şayet o sorunlarınızı çözdüyseniz, zaten bir şans da vermişsiniz artık eşinizi kontrol etmekten vazgeçin. Size de zarar verir bu durum. Birini sürekli kontrol etmek, iş saatlerine dek hesaplamak.. Tutun ki 20 dk gec geldi işten bir aksam. Hemen moraliniz mi bozulacak ? Bunlara izin vermeyin . Rahat olun. Rahat olun ki Mutlu olun.

Diğer taraftan devamlı baskı altında tutulmaya çalışılan erkek de bir noktadan sonra bu hayattan sıkılacaktır haklı olarak..

Evliliğiniz gene çıkmaza girer.

Yardim almam konusunda hemfikirim, dusunuyorum. O ipleri elime vermeyi kendisi istedi. Ben onu zorlamadim bosanmamdan korkuyordu ve bu teklifleri bana kendisi yapti. Kaybettigi guvenimi yerine getirmeye calisiyor. Yaptigi dogru bir sey degildi bu yuzden sindiremedim, bu yuzdende size sordum objektif olmak ve dogru olani bulmak icin. Cunku benim bu durumu asmaya ihtiyacim var.

Bir dahasi asla olmaz, olamaz zaten. 2. Bir sansi asla vermem.

haklisiniz ama, bu yontemleri kendisi teklif etti. Ben ona soyle yaparsan olabilir demedim. Sorunum boyle yapipta akillanan var mi acaba?

'Bir kere yapan mutlaka bir daha yapar' klişesi sizi bu kadar tetikte, belirsiz ve mutsuz hissettiriyordur sanırım.
Belki de 'bir musibet bin nasihatten iyidir' sözü daha geçerlidir bu gibi olaylarda. Olamaz mı?
Dogru soyluyorsunuz aslinda. Iste kafamdaki soruda bu. Acaba dersini almis ve gercekten yapmayacak mi?

Bir tanidigimin esi 15 yil sonra bosandi cunku 15 yil once aldatmasti esi(fiili olarak) o zaman cocugum kucuktu dedi ama intikamimi aldim dedi. Demem o ki biz bayanlar affedebiliyoruz ama hic unutmuyoruz ihaneti sizede tavsiyem esinizi ne kadar sevdiginizi sorun kendinize sizin icin kukla olmuş bu adamı terkedebilecek misiniz? Cevap hayirsa kendinizi yiyip bitirmeyin bi gun yine bir hata yaparsa zaten onunuze gelecektir.

Ben sahsen bir kere yapan yine yapar mantigindayim. Ama esiniz pisman gibi geldi bana bilemeyecegim. Mevcut durumda yapma ihtimali de yok gibi en azindan olursa da kolay yakalarsiniz.

Bunu esinizle paylasin, kendi icinizde yasamayin. Madem affedip devam etmeye karar verdiniz evliligi kendinize zehir etmeyin. Gerekirse bir uzmana danisin.

Bir kez yapan bir daha yapar diye bir şey yok. Öyle olsaydı hepimiz cehennemlik olurduk. Ömür bu nedenle uzun, hatalarımızı telafi edelim diye. Eşine Allah tan korkan bir daha yapmaz de. Allahtan korkmayan benden hiç korkmasın zaten de. Çek elini üstünden adamın. Unut gitsin. Yolunuza bakın.

Bence buradaki sorun sizi bir daha aldatıp aldatmayacaği değil.

Mesela şimdi emin olsak; sizi bir daha aldatmayacak, ipler ve denetim hep sizde olacak ömrünüzün sonuna kadar... konu kapanır mı sizin için?

Siz onu denetlediginiz için aldatamiyor şu an.
Bundan sonra da denetlediginiz sürece aldatamaz.
Ama aklı başka bir kadına kaymisti. Başkasını arzulamisti.
Bundan sonra da arzulasa bile korkudan bişey yapamicak.
Yani sorun Eşinizin başka bir kadını arzulamasi. Temel sorununuz bu.
Yoksa bundan sonra siz tasmasini böyle tuttukca yapamaz, sorun bu değil.

fiilen bir sey yapmadigindan eminim oyle olsa muhakkak anlardim er ya da gec. Guven olduktan sonra isterse fizana gitsin. Iplerin elimde olmasini kendisi istedi. Eger guvenimi kaybetmemis olsaydi boyle seylere gerek yoktu ve durduk yerede kendi ozgur irademle boyle bir sey istemez, kendimede yaptirtmazdim. Ben ona 1 kere sans verdim ama fiilen bir sey olsa asla vermezdim. Su an da dusuncem ayrilmaktan ziyade, icimdeki acabalar yersiz mi? Yersizse ne yapabilirim, nasil cozumlerim diye dusunuyorum.

Bunu onunla konustum ve icimdeki kaygilari belirttim. Bana artik boyle birseyin olmayacagini, kaygilanmamam gerektigini, eger boyle bir durum olmaz ama ki olursa, yapacagim ve atacagim her adima razi gelecegini, boyle birseyi nasil yaptigina kendisininde akil erdiremedigi ve fazlasi ile pisman oldunu, bunun dogru birsey olmadigini, dersini aldigini ve ona tekrar guvenmemi en azindan bunu denememi soyledi.
Ben de eskiden kendisine cok guvendigimi ama bizi bu duruma getirdigini soyledim.
Esimde o zaman seytana uydugunu ve bu derece agir sonuclanacagini ve caninin yanacagini tahmin etmedigini, beni cok sevdigini ve bir daha boyle adi bir sebepten canimi asla yakmayacagini soyledi.
Bazen ikna oluyorum cunku gercekten bu konuda duzelme var. Ama bazende icime bir kurt dusuyor o zaman paranoyaya bagliyorum, olmadik seyler cikariyorum.

Ben de bunu diyorum iste.. keske boyle bir hata yapmasaydida hur ve ozgur olabilseydi. Ben de dediklerinize katiliyorum, nasil baskasina kaydi?
Mahkumlar hapishaneye islah olsun diye alinir. Kimisi islah olur, tovbe eder. Kimisi de cikinca yine yapar.
Ben koyun gibi esimi gutme taraftari degilim. Belki cok safca ama, boyle bir sihirli degnek degmiscesine onun, islah oldugunun refahini yasamak istiyorum.

Ama dikkatnizi çekerim bu tarz olaylarda kendini düzeltse dahi mühim olan tek şey yapmış olması değil mi?

Erkekler evlenince avlanma/savasma icgudulerini doyuramiyorlar. Surekli kendilerini ispatlama/yarisma endisesi, kimlik endisesi, beklenti endisesi, baba- koca nasil olunur bilememek, duygu ifade etmenin tabu oldugu bir toplum, hapis gibi bir hayat. Tam bir kabus. ustelik her yaptigini takip eden suphelenen bir es. Bence onu anlamaya calisin, kendini gelistirsin, insan gibi hissetmesini saglayin, yoksa bu sikiyonetim elbet bir gun coker. Adama zaman ve mekan saglayin, oyun basindan kaldirin, spor yapsin, avlanmaya, baliga gitsin, hemcinsleriyle bulussun, gezsin , icini doksun. Bu gidisle bir erkek hareketi baslatmak lazim yani. Cidden erkek milletini medenilestirmek, egitmek, saglik ve ruhsal sorunlarina care aramak, yine biz kadinlara dusecek.
Ama yeter artik sikmayin onu!

Herkes hata yapar. Bence eşine özgürlüğünü geri ver. Okurken ben sıkıldım. Çocuk bu kadar kontrol edilmez.
Bu halde olmasini ben talep etmedim, bunu kendisi ozellikle talep etti ve belkide kendini ispatlamanin yolunu bu sekilde buldu.
Esim bir donem pc oyunu oynadi simdi oynamiyor zaten.
Oncesine donecek olursak esim zaten asosyal, kendine ozgu zevkleri olmayan biriydi. Su kadar soyleyeyim, balik tutmayaya giden, hali saha maclarina giden, spora giden yani aktivitesi olan erkekleri tuhaf bulan bir yapisi vardi.
Belki inanmazsiniz 3 adet olta aldim, halen cantasindan cikmadi.
Cok tezat yapilardayiz. Benim sosyal olmam, kendimi gelistirmek adina gittigim kurslar vs. Esime gore gereksiz. Su kafa yapisinda " Zaten olmussun olacagini, kursa gidipte extra meslek mi edineceksin? Zaman kaybi. " seklinde konusan bir tip.
Aslinda bu durumda hayatindan cikardigi tek sey internet oldu gibi bir durum oldu.
Onceden beri kiyafetlerine kadar bana aldiran, gina getiren bir tipti. Zaten onceki sorunlarimiz esimin, pasif olmasi ve ailesinin edep sinirlarini asmasiydi.
Koptugumuz donemlerde sanirim kendine, kaybettigi hayat kocunu, aradi ve bununla birlikte baska bir heyecan yasamak istedi.
Sonucun bu kadar husran olacagini hesaplayamadi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…