- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.958
- 248
Bu konuda basbayağı adamın parası yok meselesi.. evlenirken bilmiyor muydu mesleğini maaşını potansiyelini. bozuşmuş aile işinden ayrılmış.. o zamanlar nişanlıyken bocalamış ama elalem ne der diye atmamış nişanı başka konularına bakın.. inşallah sizin dediğiniz farklı bir şeydir.Konu sahibi ben sana hak veriyorum. Çoğu kadın doğası gereği kendinden daha güçlü bir adama ( gerek maddi gerek manevi) bağlanmak ister. Eşinin soz sahibi olmasını kazanmasını onunla gurur duymak ister seni anlıyorum iyice düşünmelisin eşinin değişme potansiyeli varsa oturup konuş ama yoksa kendini de yıpratma derim
Konu sahibi ben sana hak veriyorum. Çoğu kadın doğası gereği kendinden daha güçlü bir adama ( gerek maddi gerek manevi) bağlanmak ister. Eşinin soz sahibi olmasını kazanmasını onunla gurur duymak ister seni anlıyorum iyice düşünmelisin eşinin değişme potansiyeli varsa oturup konuş ama yoksa kendini de yıpratma derim
Kızlar içinde bulunduğum durumu anlatayım bu yüzden boşanılır mı siz ne yapardınız
Bir buçuk yıllık evliyiz ben öğretmenim. Eşim de öğretmen ama atanamadı.. ailesi ticaretten gelen Kişiler olduğu için ticari işler ona daha cazip geliyor öğretmenliği beğenmiyor
Bir çeyiz mağazaları vardı abisiyle orayı işletiyorlardı. Büyük kavga ettiler bizim düğünden önce dükkandan ayrıldı.
Şimdi al sat yapıyor .. büyük fabrikalardan mal alıp nalburlara falan satıyor.. aradaki kar aylık 2-3 bin lira.. 5 bin de ben kazanıyorum. Öyle yuvarlanıyoruz işte..
Babasından sermaye aldı yeni bir iş kuracak şimdi .. o da bildiğiniz gibi bir iş değil .. Türkiye’de olmayan bir şeyin üretimini yapmaya çalışıyor çok satılacakmış zengin olacakmışız falan .. kime sorsak bu mal satılmaz diyor ama
İşte bunlar hep benim gururumu zedeliyor
Eşimden çok kazanmam,evi büyük oranda benim geçindiriyor olmam
Öğretmen arkadaşlarım eşin ne iş yapıyor dediklerinde cevap bulamamam..
Onun ailesi ve benim ailem eşimi ezik işe yaramaz asalak görüyorlar bunu da görebiliyorum.
Onun ailesine oturmaya gittiğimizde babası soruyor işler nasıl falan diye kazanamıyorum dönemiyorum şu bu ağlanıyor hep.. benim orda tüm moral çöküyor
Eltim okumamış etmemiş hiç bir emeği yok prenses gibi yaşıyor kocasının imkanlarıyla
Ben çocuk bile yapmaya cesaret edemiyorum maddi imkansızlıktan.
Eşim iyidir alkol sigara yok
Ne kazanırsa evine harcar bana harcar
Sürekli yeni atılımlar peşinde parası ölçüsünde
Ama insanların gözünde bu kocası işsiz orda burda kadın evi geçindiriyor
Kadın öğretmen kocası asalak bakışlarına dayanamıyorum
Cinsellik bile yaşamak istemiyorum artık Kocam gözümden düştü . Başka sebep yok sırf bu sebepten boşanmayı düşünüyorum. Kendimi ezik yerlerde sünepe hissediyorum.
Ben mi kötüyüm herkes mi böyle düşünür . Adam 35 yaşında ataması nerdeyse olmayan bir öğretmenlik bölümü mezunu . İstemiyor da zaten ticaret istiyor onda da çabasına rağmen bir yere gelemiyor .
Siz olsanız ne yapardınız böyle hissetmekte haksız mıyım ben kötü biri miyim
Evet kesinlikle anlatmak istediğimi siz daha doğru ifade etmişsiniz:)Hipergami diye bir gercek var herkes reddediyor ama suan konu sahibini gomenlerin çogunun eşi, sevgilisi de kendinden biraz daha ust konumdadir ya da denktir en kotu.
Bu bilincli yapilan bir secim bile olmuyor cogu zaman ve bu demek degil ki eşiminizin ilk ayagi takildiginda tekmeyi basalim.
Potansiyel gormuyor demek ki.
Hipergami illa para demek degil, eşinin kendinden maddi olarak alt oldugunu ve mutlu oldugunu soyleyen kadinlar da muhtemelen hipergamiyi farkli acilardan besliyordur.Bunun hicbir sekilde olmadigi ilişkiler biyerde yurumuyor cunku.
Bir de herkes kendine denk gorduguyle, istedigi konumda olan ve istedigi karakterde adamlarla isteselerde evlenemiyorlar sonucta dolayisiyla mecburen bazi ozelliklerden vazgeciliyor veya ses cikartilmiyor.
Bunu kabullenmenin zor olduğunu kabul ediyorum. Çünkü kimse tanışmadan iste para olmasin vs diye hayal kurmuyordur, en azindan denk olmasına bakıyordur. Ancak konu sahibine hak vermek çok başka bir sey tamamen haksız bence. Bilerek kabul etmiş, eğer bu kadar takıyorsa ayrılmalıydı nişanlıyken. "Cinsel ilişki bile düşünemiyorum " demek özellikle çabalayan bir insan için bunu düşünmek biraz zalimce.Hipergami diye bir gercek var herkes reddediyor ama suan konu sahibini gomenlerin çogunun eşi, sevgilisi de kendinden biraz daha ust konumdadir ya da denktir en kotu.
Bu bilincli yapilan bir secim bile olmuyor cogu zaman ve bu demek degil ki eşiminizin ilk ayagi takildiginda tekmeyi basalim.
Potansiyel gormuyor demek ki.
Hipergami illa para demek degil, eşinin kendinden maddi olarak alt oldugunu ve mutlu oldugunu soyleyen kadinlar da muhtemelen hipergamiyi farkli acilardan besliyordur.Bunun hicbir sekilde olmadigi ilişkiler biyerde yurumuyor cunku.
Bir de herkes kendine denk gorduguyle, istedigi konumda olan ve istedigi karakterde adamlarla isteselerde evlenemiyorlar sonucta dolayisiyla mecburen bazi ozelliklerden vazgeciliyor veya ses cikartilmiyor.
Bunu kabullenmenin zor olduğunu kabul ediyorum. Çünkü kimse tanışmadan iste para olmasin vs diye hayal kurmuyordur, en azindan denk olmasına bakıyordur. Ancak konu sahibine hak vermek çok başka bir sey tamamen haksız bence. Bilerek kabul etmiş, eğer bu kadar takıyorsa ayrılmalıydı nişanlıyken. "Cinsel ilişki bile düşünemiyorum " demek özellikle çabalayan bir insan için bunu düşünmek biraz zalimce.
Kocası asalakta olabilirdi, çalışmaz eve bakmaz, çabalamaz olsaydi soğumasını anlayabilirdim. Boyle çabalayan birine karşı bu kadar kötü düşünmek, anlayamam.
Konu sahibi bende öğretmenim ve nişanlıyım. Nişanlım ozelde çalışıyor, 3 bin lira kazancı. Bilemiyorum baska bir iş imkanı olur mu ama su an çalıştığı pozisyon, ilerleme alabileceği bir pozisyon da değil . Ortamlarınızı tahmin ediyorum, bana da öğretmen arkadaşlar iyi yorumlar yapmıyorlar hatta gecen aralarından bir bekar , biriyle görüştü . Dediki "işini beğenemedim, adalette memur" o zamana kadar bana sormamıştı, sorunca gözleri açık kaldi:)) bu arada acayip belli ediyorlar. Ilk isteme olunca bu tarzlari rahatsiz etmisti. Insan çevresinde manevi hususlara değer veren birileri olsun istiyor. Şu an alıştım ve gururla da söylüyorum. Ben onun adamlığına baktım diyorum.
Üstelik tek maddi acıdan değil, fiziken de genelde beni beğendiklerini söylerler, nişanlıma gore.
Ben de hemen yapistirirm " nisan fotomuza bakıyorsunuz orada makyajliyim , adam napsın garibim " diyorum. Bitiyor mu, hayır:) sonra yüzüme bakıp "yoo böyle de daha iyisin " diyorlardemem o ki , insanların hiç durmayacağını fark edince, hislerime dönüp baktim. Ben onunla mutluyum, kime ne? dedim. Eğer baska sıkıntınız yoksa sirf para için eşinizi üzmeyin.
Üzüldüm bu konuyu okuyunca
Bunu kabullenmenin zor olduğunu kabul ediyorum. Çünkü kimse tanışmadan iste para olmasin vs diye hayal kurmuyordur, en azindan denk olmasına bakıyordur. Ancak konu sahibine hak vermek çok başka bir sey tamamen haksız bence. Bilerek kabul etmiş, eğer bu kadar takıyorsa ayrılmalıydı nişanlıyken. "Cinsel ilişki bile düşünemiyorum " demek özellikle çabalayan bir insan için bunu düşünmek biraz zalimce.
Kocası asalakta olabilirdi, çalışmaz eve bakmaz, çabalamaz olsaydi soğumasını anlayabilirdim. Boyle çabalayan birine karşı bu kadar kötü düşünmek, anlayamam.
Konu sahibi bende öğretmenim ve nişanlıyım. Nişanlım ozelde çalışıyor, 3 bin lira kazancı. Bilemiyorum baska bir iş imkanı olur mu ama su an çalıştığı pozisyon, ilerleme alabileceği bir pozisyon da değil . Ortamlarınızı tahmin ediyorum, bana da öğretmen arkadaşlar iyi yorumlar yapmıyorlar hatta gecen aralarından bir bekar , biriyle görüştü . Dediki "işini beğenemedim, adalette memur" o zamana kadar bana sormamıştı, sorunca gözleri açık kaldi:)) bu arada acayip belli ediyorlar. Ilk isteme olunca bu tarzlari rahatsiz etmisti. Insan çevresinde manevi hususlara değer veren birileri olsun istiyor. Şu an alıştım ve gururla da söylüyorum. Ben onun adamlığına baktım diyorum.
Üstelik tek maddi acıdan değil, fiziken de genelde beni beğendiklerini söylerler, nişanlıma gore.
Ben de hemen yapistirirm " nisan fotomuza bakıyorsunuz orada makyajliyim , adam napsın garibim " diyorum. Bitiyor mu, hayır:) sonra yüzüme bakıp "yoo böyle de daha iyisin " diyorlardemem o ki , insanların hiç durmayacağını fark edince, hislerime dönüp baktim. Ben onunla mutluyum, kime ne? dedim. Eğer baska sıkıntınız yoksa sirf para için eşinizi üzmeyin.
Yorumunuzu çok haklı buldum :) bu arada bende öğretmenim eşim avukattı ama yinede yürümedi sadece meslek sosyal statü de yetmiyor ama diğer acıdan bu kadar saygı duyamadigi biriyle olmakta konu sahibine zarar veriyor benceBunu kabullenmenin zor olduğunu kabul ediyorum. Çünkü kimse tanışmadan iste para olmasin vs diye hayal kurmuyordur, en azindan denk olmasına bakıyordur. Ancak konu sahibine hak vermek çok başka bir sey tamamen haksız bence. Bilerek kabul etmiş, eğer bu kadar takıyorsa ayrılmalıydı nişanlıyken. "Cinsel ilişki bile düşünemiyorum " demek özellikle çabalayan bir insan için bunu düşünmek biraz zalimce.
Annem de öğretmenlik yaptığı için çevresinde bol bol görüyorum. Birkaç istisna dışında geneli,sanki gelin evi programındaymışcasına birbirleriyle yarışa giriyorlar. Birisi mesela erkek arkadaşını sırf çiçekçide çalıştığı için gizlemiş falan... Ergen ergen hareketler işte.Öğretmenlerin (özellikle kadın öğretmenlerin) bir kısmında malesef bu ego savaşını görüyorum ben sürekli. (Allam işalla linç yemem) Kendi aralarında sürekli yarıştıkları için en güzel, pahalı kıyafet, ev, araba derken olay kocanın işine kadar gidiyor. En çok kimin kocası kazanıyor yarışına dönüyor.
Siz de dahil bu tip insanlardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. Gözlemlediğim kadarıyla bu konulara çok takılan öğretmen arkadaşlar genelde dar gelirli ailelerden gelen, 4-5 bin maaşı görünce kendini dünyanın en çok kazananı sanan insanlar oluyor. Bir de öğretmenler çevrede hep istenen gelin oluyor, işini de yapar, para da kazanır bol vakti de olur eve de bakar diye. Talipler artınca ego iyice tavan yapıyor. İçlerinden en varlıklısını seçme yarışı başlıyor bu kez. Konu sahibi de eşini varlıklı diye seçmiş, sonuç hüsran olmuş. Şimdi diğer havalı, kocası zengin öğretmen arkadaşlarının yanında eziliyor muhtemelen.
O zaman çok başka elbette, keşke onlardan da bahsetseydi. Baska meseleler varsa saygısını bitiren bu durum da daha gözüne batıyor olabilir.Zaten adam acik acik durumunu soyledigi halde konu sahibi elalem diyerek evlenmek istemiş o konuda kendisine zaten hak vermiyorum, veremiyorum o ayri mesele, keske baştan olmasaymiş ama aceleyle sonunu dusunmeden koşmuş.
Bunun disinda konu sahibi ve eşi karsilikli olarak birbirlerine iyi gelmiyorlar. Eski konularina bakarak konu sahibinin eşi manevi yönden de pek doyurucu bir adam degil.
Birilerinin beni anlamasiAnnem de öğretmenlik yaptığı için çevresinde bol bol görüyorum. Birkaç istisna dışında geneli,sanki gelin evi programındaymışcasına birbirleriyle yarışa giriyorlar. Birisi mesela erkek arkadaşını sırf çiçekçide çalıştığı için gizlemiş falan... Ergen ergen hareketler işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?