Kocam egoma zarar veriyor

Bu konuda basbayağı adamın parası yok meselesi.. evlenirken bilmiyor muydu mesleğini maaşını potansiyelini. bozuşmuş aile işinden ayrılmış.. o zamanlar nişanlıyken bocalamış ama elalem ne der diye atmamış nişanı başka konularına bakın.. inşallah sizin dediğiniz farklı bir şeydir.

Eltinin okumamasi emek etmemesi bence sizi ilgilendirmez. Kocası onu öyle kabul etmişte almış demek karısına bakacak gücü var adamın. Sizi siz ilgilendirirsiniz eşinizi siz bile yerlerde anlatıyorsunuz bırakında anne tarafınız veya kaynana tarafınız da öyle görsün. Bir kadın adamı vezir de eder, rezil de eder siz bence rezil ediyorsunuz. Bu arada her okuyan birsey olmuyor eltiniz için demissiniz ya, insanlara aşağıdan bakmayın lütfen belki o da okumak isterdi çalışmak isterdi ama imkanlar boyle uygun gördü. Bence biraz hatayı kendinizde aramanızda fayda var derim

Siz kendinizi fazla yüksekte, cok kazanan ve egitimli görüyorsunuz.
Gercek manada para basan, zengin ve egitimli insanlar böyle konularda ego yapmaz.
Niye yapmadiklarini zengin oldugunuzda anlarsiniz ... ama sizin zihniyetinizdeki insanlar zengin olmaz. Esinin zihniyetindekiler olur.

Bosanmak istiyorsaniz bosanin. Geliri yüksek ve sabit biriyle evlenip cok kazaniyoruz "zenginiz" diye havanizi atarsiniz ego da kasarsiniz ozaman.

Hipergami diye bir gercek var herkes reddediyor ama suan konu sahibini gomenlerin çogunun eşi, sevgilisi de kendinden biraz daha ust konumdadir ya da denktir en kotu.
Bu bilincli yapilan bir secim bile olmuyor cogu zaman ve bu demek degil ki eşiminizin ilk ayagi takildiginda tekmeyi basalim.
Potansiyel gormuyor demek ki.

Hipergami illa para demek degil, eşinin kendinden maddi olarak alt oldugunu ve mutlu oldugunu soyleyen kadinlar da muhtemelen hipergamiyi farkli acilardan besliyordur. Bunun hicbir sekilde olmadigi ilişkiler biyerde yurumuyor cunku.

Bir de herkes kendine denk gorduguyle, istedigi konumda olan ve istedigi karakterde adamlarla isteselerde evlenemiyorlar sonucta dolayisiyla mecburen bazi ozelliklerden vazgeciliyor veya ses cikartilmiyor.

Adama acidim, sizede diyecek soz bulamiyorum. Benim esim lise mezunu ben universite mezunuyum ve devletteyim. Bunu bilerek evlendim. Evlendigimde tezgahtardi esim. Hayat musterek dedik birlikte mucadele ettik birkez bile adam benden az kazaniyor demedim, tezgahtar demedim. Borclari hep birlikte odedik ben fazla oduyorum demedim. Issiz kaldi ben calistim o cocuga bakti. Hic dert etmedim. Biliyordum ki elinden geleni hep yapar. Soranada tezgahtar dedim her zaman gururla. Simdide mudur oldu hala benden az kazaniyor. Hala dert etmiyorum ve onunla gurur duyuyorum iyi bir baba iyi bir eş ve iyi bir insan.. siz adamdan utaniyorsunuz kendinize yakistiramiyorsunuz nasil bir ego ise sizdeki. Ogretmen olmak cokta onemli bir mertebe degil neticede. Klasik alt kademe memursunuz. Daha otesi yok yani

Tum yorumlari okumadim ama birdey sormak istiyorum. Bu adam butun gun evde oturmuyor degil mi? Calisiyor. Kazanci sizden az olsa da elinden geleni yapiyor ve kazandigini da evine getiriyor.
Asalak demek calismayan, baskasinin sirtindan gecinen demek. Oysa sizin esiniz asalak degil, calisiyor.
Esiniz universite mezunu. Yani ikiniz de universite mezunusunuz. Ama o ogretmen olmayi tercih etmemis. O isi yapmak istemiyor.
Baska sorunlariniz varsa bilmem ama esiniz ticaret hayatini tercih etmis. Bu da kucumsenecek birsey degil ki.

Evet siz kötü ve haksızsınız.

Bilmiyor muydunuz evlenmeden adamın öğretmenlik yapmak istemediğini?

Siz ondan daha fazla kazanıyorsunuz diye kocanız asalak olmuyor, siz fesat oluyorsunuz, evliliği maddiyata bağlayan taraf oluyorsunuz.

Eşiniz sizden kat kat fazla kazanıp daha sonra iflas da edebilirdi, herhalde arkanıza bakmadan kaçardınız?

Ben avukatım, eşim polis. Şu an ben daha az kazanıyorum, çocuğumuza baktığım için. İlerde işime daha çok yoğunlaştığımda eşimden fazla kazanırsam ki bu kuvvetle muhtemel (Şu an bile bazı aylar ondan çok kazanıyorum ama daha hiç egom zedelenmedi), sizin mantığınızla(!) adama dönüp sen benim vergimle geçiniyorsun falan demem lazım.

Bu arada ben avukat eşim polis derken de hiç gocunmuyorum.

Son düzenleme:
Burdan sizle alakam sifir olarak bisey soylemem gerekirse " kocanizi ezik goruyorsunuz, para kazanmaya cabaliyor bak" derdim.
Ama kiz kardesim olsaydiniz " eniste bey daha ne kadar para kaybedecek bu belirsiz islerden ve cocuklarinin rizkini oraya buraya savuracak" derdim. En azindan bi muddet geliri cogalsin sabit bi sekilde kesin olan bi iste ardindan ekonomi uzmanlarina danissin derdim. Oraya buraya savrulmaz para yazik.

Eşinizi haketmediğinizi düşünüyorum. Adam iyi bir eşse elinden geleni yapıyorsa siz nasıl olur da onu böyle görebiliyorsunuz anlamıyorum. Asgari ücretle ev geçindiren insanlar var siz kalkmış 7 bine az diyorsunuz. Gözünüz doysun. Şükretmeyi öğrenin

Evet kesinlikle anlatmak istediğimi siz daha doğru ifade etmişsiniz:)

Bence acilen boşanarak adama bir iyilik yap.
O çok zengin biri olsaydı eğer sen öğretmenliğide bırakır bi güzel parasını yerdin.
Kocam tabi bakacak derdin.
Adam kendi çapında bişeyler yapıyor ediyor sen böyle ezikliyorsun.
Gerçekten çok üzüldüm onun adına empati yapınca.
Asla kötü gün dostu olamazsın sen.
Kurtulsun senden

Bunu kabullenmenin zor olduğunu kabul ediyorum. Çünkü kimse tanışmadan iste para olmasin vs diye hayal kurmuyordur, en azindan denk olmasına bakıyordur. Ancak konu sahibine hak vermek çok başka bir sey tamamen haksız bence. Bilerek kabul etmiş, eğer bu kadar takıyorsa ayrılmalıydı nişanlıyken. "Cinsel ilişki bile düşünemiyorum " demek özellikle çabalayan bir insan için bunu düşünmek biraz zalimce.
Kocası asalakta olabilirdi, çalışmaz eve bakmaz, çabalamaz olsaydi soğumasını anlayabilirdim. Boyle çabalayan birine karşı bu kadar kötü düşünmek, anlayamam.
Konu sahibi bende öğretmenim ve nişanlıyım. Nişanlım ozelde çalışıyor, 3 bin lira kazancı. Bilemiyorum baska bir iş imkanı olur mu ama su an çalıştığı pozisyon, ilerleme alabileceği bir pozisyon da değil . Ortamlarınızı tahmin ediyorum, bana da öğretmen arkadaşlar iyi yorumlar yapmıyorlar hatta gecen aralarından bir bekar , biriyle görüştü . Dediki "işini beğenemedim, adalette memur" o zamana kadar bana sormamıştı, sorunca gözleri açık kaldi:)) bu arada acayip belli ediyorlar. Ilk isteme olunca bu tarzlari rahatsiz etmisti. Insan çevresinde manevi hususlara değer veren birileri olsun istiyor. Şu an alıştım ve gururla da söylüyorum. Ben onun adamlığına baktım diyorum.
Üstelik tek maddi acıdan değil, fiziken de genelde beni beğendiklerini söylerler, nişanlıma gore.
Ben de hemen yapistirirm " nisan fotomuza bakıyorsunuz orada makyajliyim , adam napsın garibim " diyorum. Bitiyor mu, hayır:) sonra yüzüme bakıp "yoo böyle de daha iyisin " diyorlar demem o ki , insanların hiç durmayacağını fark edince, hislerime dönüp baktim. Ben onunla mutluyum, kime ne? dedim. Eğer baska sıkıntınız yoksa sirf para için eşinizi üzmeyin.
Üzüldüm bu konuyu okuyunca

benim eşimde çalışmıyor şuan ama bana zararı yok yine de zor oluyor senin çalışman onun evde olması

Bence adamın egosuna siz zarar veriyorsunuz. Hani iyi günde kötü günde diye verilen o sözler. Boşanın bence adam kendisine değer veren biri ile evlensin...

Ben böyle anlamsız dert görmedim. Anlamsız, çünkü bir gece uyuyup, sabah kendinizi bu adamla evlenmiş halde bulmadınız herhalde.

Evlenmeden önce okuduğu bölümü, o bölümün atamasının az olduğunu ve adamın zaten atanmaya niyeti olmadığını biliyordunuz.
Ama umursamadınız, çünkü kardeşiyle çalışırken büyük ihtimalle geliri iyiydi. Eltinin rahat hayatına taktığınıza göre...
O zamanlar "sevgilimin/nişanlımın çeyiz dükkanı var" demek zorunuza gitmiyordu da şimdi mi gidiyor?

Eşiniz evde yan gelip yatsa size hak verirdim. Ama adam çabalıyor. Kazandığınız para arasında da uçurum yok.

Kendinizi ezik hissetmiyorsunuz siz. Aksine, daha iyisini hak ettiğinizi düşündüğünüz, bundan daha farklı, daha zengin bir hayat yaşamayı umduğunuz için eşinizi beğenmiyorsunuz.
"Daha iyi hayat" hedefiniz de "daha iyisini başarmalıyım"dan değil, "daha zengin koca bulmalıydım"dan geçiyor.
Eşiniz adına üzüldüm. İnsanın eşine duyduğu saygı, sevgi 2 bin lira farka bağlı olmamalı.
Bence boşanın da adam kurtulsun.

Zaten adam acik acik durumunu soyledigi halde konu sahibi elalem diyerek evlenmek istemiş o konuda kendisine zaten hak vermiyorum, veremiyorum o ayri mesele, keske baştan olmasaymiş ama aceleyle sonunu dusunmeden koşmuş.

Bunun disinda konu sahibi ve eşi karsilikli olarak birbirlerine iyi gelmiyorlar. Eski konularina bakarak konu sahibinin eşi manevi yönden de pek doyurucu bir adam degil.

Yorumunuzu çok haklı buldum :) bu arada bende öğretmenim eşim avukattı ama yinede yürümedi sadece meslek sosyal statü de yetmiyor ama diğer acıdan bu kadar saygı duyamadigi biriyle olmakta konu sahibine zarar veriyor bence

Annem de öğretmenlik yaptığı için çevresinde bol bol görüyorum. Birkaç istisna dışında geneli,sanki gelin evi programındaymışcasına birbirleriyle yarışa giriyorlar. Birisi mesela erkek arkadaşını sırf çiçekçide çalıştığı için gizlemiş falan... Ergen ergen hareketler işte.

O zaman çok başka elbette, keşke onlardan da bahsetseydi. Baska meseleler varsa saygısını bitiren bu durum da daha gözüne batıyor olabilir.

Birilerinin beni anlamasi su an cok mutlu oldum gerçekten . Ya hu tam olarak böyle bir ortam var. Insanın üzerine de bir geliyorlar ki, koca mesleği yarıştırıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…