- 23 Ağustos 2012
- 51.897
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.748
- 898
- Konu Sahibi yasemin2145
-
Eşin zamnında o parayı borç mu verdi hibe mi etti ?eşim babama 2016 da biraz para verdi 30 bin tl ..2 yıl sonra da parasını isteyince babam ve diğer aile fertleri parayı vermediler ..bu para kızımızın parasıdır diye vermediler..ve Şimdi eşim sildi bunlari ..yani anne babamı kimseyi evimizde görmek istemiyor kendisi de onlara gitmiyor ..iki taraf arasında kaldım ..nasıl davranmaliyim ..kızlar fikirlerinize ihtiyacım Var
bende öyle düşünüyorum ..eğer vermezlerse bende uzun bir süre tavır koycamhalledeceğim diye başından savmaz dimi anneniz
arada bir yoklayın o para elinize geçene kadar da çok çok ümitlendirmeyin kendinizi
eşinize de söylemeyin hem süpriz olur hemde vermezlerse 2. kez mahcup olmayın
Konuyla hic alakasi yok ama sormadan edemedim. Iki yil önce ki 30 bin nasil simdi 60 bin oluyor? Türkiyede yasamiyorum anlamadim ne demek istediginizi ama ilgimi cekti.Bide iki yıl öncesinden bahsediliyor. o gün biraz olan 30 bin lira bugün nerden baksan birazcık 60 bin eder :)
dolar o zaman 2.90 tl idi şuanda 5 tl ..yani hakliKonuyla hic alakasi yok ama sormadan edemedim. Iki yil önce ki 30 bin nasil simdi 60 bin oluyor? Türkiyede yasamiyorum anlamadim ne demek istediginizi ama ilgimi cekti.
esin hakli borc alinmis sonuctaeşim babama 2016 da biraz para verdi 30 bin tl ..2 yıl sonra da parasını isteyince babam ve diğer aile fertleri parayı vermediler ..bu para kızımızın parasıdır diye vermediler..ve Şimdi eşim sildi bunlari ..yani anne babamı kimseyi evimizde görmek istemiyor kendisi de onlara gitmiyor ..iki taraf arasında kaldım ..nasıl davranmaliyim ..kızlar fikirlerinize ihtiyacım Var
Şimdi şöyle oluyor, 2016 ocak ayında dolar kuru 2.95 civarındaydı, 2016 aralıkta ise 3.35 civarında seyretti. Yani o günlerde 30 bin lira ile ortalama 10 bin dolar alınabiliyordu. 2018 yılında ise dolar neredeyse 7 liraya kadar yükseldi. O gün 10 bin dolar almış olsaydı 2018de 70 bin lirası olacaktı. Güncel olarak ise şu an 50 binin üzerinde bir rakam oluyor.Konuyla hic alakasi yok ama sormadan edemedim. Iki yil önce ki 30 bin nasil simdi 60 bin oluyor? Türkiyede yasamiyorum anlamadim ne demek istediginizi ama ilgimi cekti.
Top sende.Ne yap et o parayi kendin geri al.bana harcamadık dediler
evet farkındayım...bu işi ben halletmeliyim ..aslında en başta aileme para vermemeliydimTop sende.Ne yap et o parayi kendin geri al.
Başka çaren yok
Detayli anlatiminiz icin tesekkür ederim.Şimdi şöyle oluyor, 2016 ocak ayında dolar kuru 2.95 civarındaydı, 2016 aralıkta ise 3.35 civarında seyretti. Yani o günlerde 30 bin lira ile ortalama 10 bin dolar alınabiliyordu. 2018 yılında ise dolar neredeyse 7 liraya kadar yükseldi. O gün 10 bin dolar almış olsaydı 2018de 70 bin lirası olacaktı. Güncel olarak ise şu an 50 binin üzerinde bir rakam oluyor.
Dolardan baktım çünkü dünya rezerv para birimi olduğu için herşey dolara endekslidir.
Hadi dolardan bakmayalım, o günün enflasyon rakamları ile şimdinin arasında iki kattan fazla fark var. Yani o gün 30 bin lira ile alabildiğinizi bugün 60 bine alamazsınız.
Bu şekilde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?