Kocam ile mutsuzluğum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

solmusbiruh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2020
3
2
36
Sevgili ablalarım forum halkı, lütfen bana bir akıl verin. Birinden akıl almak, fikir danışma ortamım hiç olmadı. Çok yalnız hissediyorum. 1 bucuk yıldır evliyim ve işsiz biriyle evlendim. Evlenirken arkadaşlarım bu adam ne iş yapacak diye soran arkadaşlarıma sevgilimin gazıyla o halleder her işte çalışır dedim. Sevgiliyken sürekli olarak ne iş olsa yaparım cok calıskanım diye uzaktan atarak adam beni kandırdı. Ben iş bulucam kesin ne iş olsa yaparım modundaydı. Evlenmeden önce hiç pasif bir görüntüsü yoktu. Oturduğumuz ev kira ve şehir dışındayız ben yüksek lisans öğrencisiyim.

Adam bütün gün evde, adamın anası babası herkes benden medet buluyor iş bulsun diye.Akrabalarından ona iş bulmasını bekliyor. İnsanların ağzına göre yorum yapıyor. Dönmedi bana bulacaktı diye. İyi bir mesleğim var adam okulu bitir maaşın iyi olur tarzı konuşuyor arada. İş aradığını söylüyor ama ciddi ciddi bir şey yaptığı yok ben itekleye itekleye yoruldum. Ev işlerine muadil olmaya çalışıyor bıraksam börek açacak. Full twitterda takılıyor nasıl bir anda parayı bulurum derdinde her gün saçma sapan bir iş fikri var. Bu iş fikirlerinin bir alt yapısı yok. Bu adam tam olarak 44 yaşında. Arkadaşlar saygımı sevgimi yitirmeye başladım. Bir yandan kendime işsizlik zor diye onu anlamaya çalışıyorum ve bu rahatlığı saygı duymamı zorlaştırıyor.

Bana garanti, ben yaparım diyerek evlenmemiz gram vicdan azabı çekmiyor. Kırmızı reçeteli ilaçlar alıyorum sürekli ağlıyorum. Ağlamam zaten başlı başına sıkıntı, aynı anda gülüp mutlu olup duygularımı bastırdığım için durup durup ağlıyorum arada senin modun ne değişken diye üstüme geliyor. Yalvarırım bi akıl verin, ne yapayım ben bu adamla? O kadar pasif ki yoruldum daha 1 bucuk yıldır evliyiz ama sanki 4 yıl yaşlandım.

Son düzenleme:
Evlenmeden önce işi yokmuş ve hala da işi yok. Çalışmadan zengin olma derdinde.

Kusura bakmayın ama sizinki biçe bile lades. Evlenmeden önce çalışmayan 40 yaşında adama evlendiği gibi sihirli değnek değeceğini mi düşündünüz? Adam bu yapısı bu. Hayatı boyunca böyleymiş bundan sonra da böyle devam edecek. Ya kabullenip evi siz geçindireceksiniz tabi psikolojiniz bunu ne kadar kaldırır o da ayrı bir konu ya boşanacaksınız

Aaa ben o 40 yaşında kısmını atlamışım. Sanıyorum ki taş çatlasın 30 yaşındadır.

Canım hemen acil işe girmesi lazım çünkü evde oturdukca daha rahat gelicek ve çalışmak ona eziyet gelmeye baslicak. Benim de eşim işten ayrılınca 1 yıl çalışmadı çalışmaya da hiç niyeti yoktu. Zar zor onu bı yerde başlattım. Şimdi çalismak zor geliyor ona ama artık işe alıştı. Bence kocanla arani bozma böyle şey yüzünden çünkü artık evlendiniz. Yapacak tek şey kocani karşına Alcan sakin sakin konuşup anlaşmak. Bu devranin böyle yürüyeceğini çocukların olunca ne yapacağını falan anlatcan. Birlikte iş arayışına girin. Ama sırf çalışmadığı için üstüne gidersen ona gıcık gelirsin bu sefer inat yapar çalışmassam çalışmıyorum der bu erkekler böyle

40 yaşındaki adamda bir zahmet kendi geçimini sağlayacak işi kendi bulsun. Armut piş ağzıma düş hesabı sizin giderleri şu anda kim karşılıyor?
Para akışı kesilirse belki totoyu kaldırır iş bulur.
Bu süre zarfında korunun bence çocuk olursa ilerisi için daha zor karar verirsiniz.

Çocuk yapma gerisi halolur.

İyi de 40 yaşındaki adam evlenirken de işsizmiş. Evlenmeseydiniz?
Ne aldıysanız o yani,bir anda iş adamına evrilecek hali yok ya.
Siz öğrenci o işsiz,oturursunuz işte. Ailesi size bakar. Yapacak bir şey yok,40ına kadar böyle gelen adamdan bir şey beklenmez

İşsiz sorumsuz bir insanı 6 ayda boşadım. Burda benim hikayemi de bilenler var.
Aynı senin gibiydim.
İyi kazanıyorum işim kendimin adam düzgün iş bulucam diye ufak tefek sosyal medyadan işler yapıyordu ama bir kez kira ödemişliği yoktur.
Ben çok net olarak boşayacağım bunu dediğim vakit 6-7 aylık evliydik.
Zaten yürümüyordu bir gün çift arkadaşlarımızla oturuyoruz yurt dışı planı yapıyorlar ikisininde işi iyi benim de gelirim onlar kadar.
Çocuk ben bizim biletleri otelleri alayım haftaya size de atayım onaylarsanız sizde alın dedi.
Bi durdum. Yahu ben iki kişi mi ödeyeceğim kadın başıma??? Yanımdaki erkeğim diye geziyor mu gerçekten dedim.
Kira bende fatura bende gezme yeme içme bende ben acil şutlayacağım bunu dedim hemen o gece bitirdim hemen hemen acil şekilde.
Topladı eşyaları döndü beni beğenmeyen anasının evine gitti. Şak diye bitirdim.
Sonra şimdi ki eşimle tanıştım. Fatura ne geliyor eve bilmem haberim olmaz. Bana sen paranı biriktir çocuğumuz olduğunda ona harcarsın ya da birikim yap dursun sende senin paranı istemiyorum diyor ben kimle zamanımı heba etmişim dedim. İyi ki boşadım diğerini.
Acil ayrıl arkadaşım yaşlarımız aynı seninle 92liysen bende Öyleyim.
Bu ilişkide sen erkek olmuşsun utanmaz eşin elbise giyip gezsin erkek mi sanıyor kendini?

Niye katlanıyorsunuz ki bende onu anlamıyorum yani sormaya gerek mi var bu yükü omuzlarınzdan atmak için ne olmasını bekliyorsunuz

Adamın yaşından dolayı bir şeyleri değiştirmen biraz zor.Bence adam ohh iyi yere kapak attım kafasına girmiş (Hatta ailesi de sana güveniyor)Evlilik bu değil olamaz.Sen de çalışma bir süre mecbur kalsın çalışsın.Bir süre daha izle sonra yapacak bir şey yok gibi

Bile isteye evleniyorsunuz sonrada beni kandırdı. 40 yaşına gelmiş daha kendi düzenini kuramamış bir adamla evlenirken aklınız neredeydi acaba. Adam tembel olduğu için bu saatten sonra çalışır mı sanmıyorum. Sadece arada bir iki işe girer bir kaç ay çalışır sonra işi beğenmez tekrar boş boş evde yatar. Bu döngüsü böyle devam edecek ve sizi de sinir hastası edecek.

Eşim her kesin iyi kalpliliğiyle tanıdığı iyi bir insan. evlenmeme bu vesile oldu.

hani önce iyi insan olmak önemliydi? Bu mu iyi insan ?

önce iyi insan olmak mı önemliydi?

ne bu önce vatan yazarlar dağa taşa askerler ya evlenecek kızlar da bunu mu yazıyor?,
güzel kardeşim iyi insan olmak "asgari" bir vasıf
hani mecburi olarak komşumuz, belki maalesef iş aradşaımız filan kötü insan olabilir ama hayatımızda kendi ellerimizle seçip konuştuğumuz bir şekilde muhatap olduğumuz insanların iyi insan olması hani en asgari en minimum olması gereken...

iyi insan dye tutup evlenilir mi yav?

bir de burada hep sorruyorum kimse cevap vermiyor...bu "özünde çok iyi insan" modeli nedir biri bana açıklasın artık ya çok rica ediyorum...

ne bu iyi insan? lösev'de mi gönüllü. mahallenin çocuklarına harçlık mı dağıtır? aç açıkta insanlara mı çare olur...bunun kendine hayrı yok. iyiliği nerede mesela? ne yapmış da iyi olmuş?

nasıl oluyor da 40 yaşında bir baltaya sap olmamış adamı herkessslerrr ama herkesleeeer çok iyi insan diye tanımlar?

tahminim azcık ağzı iyi laf yapıyor olabilir...başka bir iyiliğini görmedim ben çünkü.

Adam 40 yaşına kadar çalışmamış bu saatten sonrada çalışmayacak ona göre hareket edin.
Bu adamdan daha çocuk yokken kurtulun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…