Kocam ile mutsuzluğum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen kaç yaşındasın? Hem adam işsiz hem aranızda bayagi yas farki var, hadi sen göremedin annen ,baban, buyuklerindemi göremedi? Baban okadar evlenmeni istemiski yüklü para bile vermiş, hayret ettim. Adamda gayret çaba yoksa işin çok zor , ciddi ciddi konuş surekli olarak ise girmezse yolları ayır.

Koy bunu kapının önüne.

Buradaki konuları görünce kendimi yerlere atasım geliyor. Yani bu ülkede her zaman ideal erkek,işi gücü olan, kumarı olmayan, karı kızla işi olmayan, taşı sıksa suyunu çıkarak erkeklerdi. Ne ara böyle bir işe yaramaz kendisine faydası olan adamlar adam yerine koyulmaya başlandı anlamıyorum.

El iyisidir o. Disarda herkese abi abla, tamam yaparız modunda gezerler. Tatlı dilli agzida laf yapıyorsa tamam çok iyi insan diye tanımlıyor bizim insanımız

ben daha fazla ilerletmeden boşanırdım. bunun dibi belli başı belli.sırtunda kambur taşımana gerek yok.sakın hamile kalma sakın

Çalışan eş isteyince paragöz oluyoruz erkeklerin gözünde ama gerçekten çok önemli. Seda Sayan'ın dediği gibi evde oturan erkekten nefret ederim. Elbette hayat müşterek. Ama siz didinirken eşinizin kıç devirmesi hiç hoş değil.

eğer yazan doğru ise 30 yaşında ve yüksek lisans yapıyor yani kendisi de şöyle bir 5 senedir çalışıyor olmalıydı normalde, çalıştığını da yazmamış

Babam ben kızımın arkasındayım demek için düğün hediyesi olarak bize destek amaçlı verdi. cünkü başka şehire taşınıyorduk. Ailem yokluktan gelme babamın durumu şuan gerçekten iyi o yüzden babam hep iyi insan seçin diye konuşurdu.

Gerisi gelir derdi. Bende iyi olduğuna inandığım birini bulunca kaçırmayayım dedim. ne bileyim ben. evlenmeseydin diyorsunuz ya zaten bir taş olsa kafamı vuracağım keşke evlenmeseydim diye. ayrılmak

istiyorum ama yaşadığım stresten ve sorumsuzluktan ama sırf işsiz diye birini terk edersem kötü olmaktan korkuyorum.

beni anlarlar değil mi? ben zaten eğitimliyim okul biter bitmez çalışır paramı kazanırım.

utanıyorum aileme kefil oldum ama böyle biri çıktı demekten o kadar utanıyorum ki. babama durumumuzu anlatsam para gönderir ama ben onları suistimal olmuyor mu bu? ben bana söz verildiği gibi olsun istiyorum. şuan durup dururken kaç yaşında adam neden bize para göndersin? ben demiştim bak gidiyoruz benim 1 yıl çalışmam imkansız gitmek istiyorsun bu evi gecindirebilecek misin diye. o bana ben ne iş olsa yaparım hallederim dedi. bile bile evlendin sonra kandırıldım diyorsunuz bende okusam başkasına böyle derim ama gerçekten bu kadar gerizekalı olduğumu bende bilmiyordum. bu kadar aptal olduğumö için kendimi o kadar aşağılıyorum ki anlayamazsınız. beni benden başka kimse bu kadar acımasız eleştirmiyordur zaten.

hayatım boyunca hak yemeden yaşadım birini sırf işsiz diye boşamak vicdansızlık mı? allah rızası için kötü bir şeyse yapmak istemiyorum o yüzden yazdım.

30 yaşındayım ben sürekli çalıştım hiç tembellik yaptığım bir dönem olmadı.

çocuk yapmayacağım 1 yılı doldurana kadar gözlemleyeceğim. allah sizden razı olsun beni tanımadan etmeden dinlediniz, derdini anlatamayan bir insanım. kimsenin huzurunu bozmamak icin ne anneme ne babama cık ettim. yaşlılar çünkü kafaya takarlar.

40 yaşına gelmiş adam düzelmez. Bir şey yapacak olsa o yaşına kadar yapardı zaten.

İyi insan dediğiniz de nedir tam olarak? Temel ihtiyaçlarını bile karşılamayan, hep başkalarından medet uman, asalak tipli biri nasıl iyi olur, merhametli oluşu kaç yazar?

Yol yakınken ayrılın diyecek başka hiçbir şey yok.

bende boşadım 10 ay yarısı ailemin yanında yarısı köyde yarısı da kiralık ev dolaş dolaşa bitti asalaktı aldattı bide üstüne altında donu yok ona rağmen aman dedim gidin Allaha yakın bana uzak kurtuldum ben 10 ay sürdürmemin sebebi ailelerdi yoksa ilk ay bitmişti bende o yüzden sen sakın ama sakın kendini düşün önce bekleme ne yaparsa yapsın ayakkabısını yesin sen yokken alışmış asalaklığa beleşçilğe

hayatım boyunca hak yemeden yaşadım birini sırf işsiz diye boşamak vicdansızlık mı? allah rızası için kötü bir şeyse yapmak istemiyorum o yüzden yazdım.
sapla samanı karıştırmayın
eşinizin bir işi düzeni olsa ama firma küçülmeye gitse küt diye işinden çıksa yaşadığınız yerde vasfina göre iş bulamasa, gayreti olsa bir şekilde şanssızlıklar yaşasa durum farklı olurdu. bu adam işsiz değil gayretsiz, çabasız, burada büyük bir fark var.

sizinki tatlı su kurnazı
sizin aileniz eşya alınca "e ama kadın da çeyizini getirmek zorunda" demeyi biliyor mesela...e sizin 1 yıl yüksek lisans bitene kadar çalışamayacağınızı da biliyor mesela evi geçindirmesi lazım, yok ona gelince birden bilemiyor mu oluyor?

sizin okulunuzun olduğu şehre mi taşındınız?
yani yanlış anlamazsanız bu şehir istanbul filan değilse (orada herkes iş bulabilir) ya da siz bundan sonra orada kalmya kararlı değilseniz..yüksek lisans için başka bir şehirde, evli olarak 35m2 yerde yaşamaya gerek var mıydı gerçekten?

keşke deseydiiz ki mesela nişan yapalım, sen çalıştığın şehirde ev aç (bir de ...aile evinde mi kalıyordu 40 yaşında adam evlenene kadar!) eşyayı oraya göre al...
yükseği bitirince de orada evlenirdiniz. yükseğin dersi zaten 1 hadi bilemediniz 2 dönem...

istiyorum ama yaşadığım stresten ve sorumsuzluktan ama sırf işsiz diye birini terk edersem kötü olmaktan korkuyorum.
Ben direk terk ederdim. Hiç acımazdım kaldı ki acınacak bir durum da yok. Sağlıklı bir erkeğin çalışmak dışında başka bir sorumluluğu yok zaten onu da yapmayacaksa evli kalmaya ne gerek var.

Adamdaki şansa bak ya 40 yaşında işsiz güçsüz sorumsuz diye evlenecek kimseyi bulamamış sonrada çalışan kendinden yaşça küçük ailesi maddi olarak destek veren kızı bulmuş evlenmiş.
Bu çalışır bana bakar diye plan yapmış kandırmasıda kolay yaşıda küçük demiş.
Ne şanslı insanlar var şu hayatta valla:)

Bile bile kendinizi yakmışsınız, iyi bir insan filan değil açın gözünüzü, emeğimizi yedirmeyin, şans ve zamanda tanımayin.Yasi küçük değil bu yaşa kadar iki meslek diploma yapıp birini tercih edip yol alabilirdi işinde.Hic bir çabası,gayreti yok niyede olsun ki bulmuş çabalayan birini zaten gencliginizi yakmayın

Sen bu adamdan daha cokkk cekersin, bir kac ay sonra zaten sevgin de biter bu sünepeye. Yani ne yaparsan yap yinede bosanirsin. Tembel insani degistiremezsin malesef

Bu adamla ömür geçmez ya ileride çocuk falan olursa ne yapacak?
İşsizliği bizde yaşadık ama eşim hiç durmadı 2 haftada yazılım öğrendi, site yapıp para kazanmaya çalıştı. Aylarca kendi vaktimizden ayırdık. Evet çok paramız olmadı o dönem ama en azından çabaladı ve bizi tok tuttu.
Şimdi şükür devlet memuru ama hala durmuyor. Hamileyim ve ek iş arıyor. Hatta hala yazılım işiyle de uğraşıyor arada bir.
Bu kadar sorumsuz olan erkekleri anlamıyorum gerçekten, hiç mi sorumluluk bilinci yüklenmemiş, evde otururken kendini hiç mi kötü hissetmemiş?
Bence adam akıllı açıkça konuşun düzelmiyor ise de herkes yoluna baksın. 40 yaşında koca adam yani. Kimse o yaşta olan birini piş pişlemek zorunda değil. Benim eşim 25 yaşında bunun bilincinde o adam 40 yaşında hala evde oturmaktan rahatsız olmuyor.

Eşim 46 yasinda 7200 küsur prim günüyle eyt ile emekli oldu 2 ay önce(18 yasinda başlamış calismaya) .Eğer emekli olmasaydı 14 yıl daha(5.840 gun) çalışması gerekiyordu yas bekleseydi.Bu arada emekli oldu ama hala çalıştığı yerde devam ediyor calisiyor.Sanirim kendisi 60 yaşına kadar çalışmak istiyor.Evde sıkılır o .Bende 15 yıldır kesintisiz çalışıyorum.Benimde 4700 günüm var.Emeklilik için 7senem var(7200 tamamlayacagim) ama 22 yıl bekleyeceğim yas yuzunden.Buyuk bir ihtimal dayanabildigim kadar çalışacağım
İkimizde kurumsal firmalarda çalışıyoruz.Bence bu kocayı çöpe atın gerçekten atın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…