Kocam ilk defa evi terketti...!

peki bu duruma hiç bozulmuyormusunuz? kavgada falan söylemiyormuusnuz? ben dayanamazdım heralde
Neden bozulayım? Yani diyelim ki evlenmeye karar verdiğiniz adam 1,55. Görerek evleniyorsunuz. Sonra birden buna bozulmaya başlayıp "Ben senin 1,55 halinle evlendim" der misiniz? Mantıklı gelmiyor bana.

Şimdi bu söylediğim de "abartıyor, öyle şey mi olur" gibi yorumlarla karşılanacak ama biz henüz hiç kavga etmedik. Yaklaşık 3 yıldır asla tartışmamız, ses yükseltmemiz ne bileyim karşılıklı atışmamız hiçbir şeyimiz olmadı. İnşallah bundan sonra da aynı bakış açısı ve mantıkla ilerler, huzurlu bir yaşam sürdürürüz.

Ama bence olası bir kavgada bunu öne sürmek bel altı vurmak olur; o da bana yakışmaz.

ne kadar olgunsunuz.hayran kaldım düşüncelerinize

Evet o ödüyo ama bana yapılmış bi hakaret sayıyorum kendimi kullanılmış basamak olarak kullanılmış hissediyorum bu arada gerçekten sesli güldüm yani
ama bu senin arkadaşın uzak akraban değil ki ,eşin, hani o ödemedi ben ödüyorum bana kaldı kredi desen yine bir nebze (yine de hiçbir gerekçe bu kadar hakareti haklı göstermez) ama adam sadece sizin adınıza çekmiş, borcunu da ödemiş zaten. eşler arasında bu konu bu kadar büyümemeli, uzamamalı, lafı yapılmamalı. ev terketmelerin yanlış, eşinden bu kadar öfke nefret dolu bahsetmen yanlış, eşine sürekli seni ben adam ettim tavrın yanlış, yaptığın bir iyiliğin karşısında onu satın almış gibi bir beklentiye girmen yanlış. doğru bir hamleni göremedim şu ana kadar. biraz ayrı kalın olmazsa, daha netleştirirsiniz fikirlerinizi.

bence sizden ziyade eşiniz çok şanslı.

bence de adım atmayın. biraz ayrılık size iyi gelecektir. sakince düşünürsünüz

Borcu adam oduyorsa siz bi iyilik yapmis olmuorsunuz bence. Yani cok ekstrem bisey degil. Kari koca arasinda olmasi gereken karsilikli fedakarlik diyebiliriz en fazla buna. Bisanirsaniz borc size kalir diye korkuyorsaniz ve bu yuzden bosanmiorsaniz duygusal olarak da hersey bitmistir sizin icin. Is yeriniz kimin adina? Aranizda anlasin ve size devretsin borcu da siz odeyin ve bosanin. En mantiklisi bu yani su asamada.

Bundan önce ki kavgalar da hep ben evi terk ederdim dediniz, bence ilk hata burada. O kadar önemli problemleriniz yoksa her tartışmada evi terk etmek ne demek.. Bunu basit bir şey olarak görmemelisiniz. Sadece yardımcı olmaya çalışıyorum. Kaldı ki şimdi eşiniz için "evi niye terk etti" deme hakkınızda kalmıyor böylece. Ama bence eşiniz evi terk etmemiş, tartışmanızın üstüne arkadaşıyla düşündüğü gezi planını gerçekleştirmiş. Yani önceleri biraz kararsızsa da şimdi gerçekleştirmek için en doğru zaman diye düşünmüştür.. Nasıl olsa tartıştınız.. Ama iş için diyerek yalan söylemesine bende çok kızardım. Sorunlarımızı halledememişken gezmeyi düşünmesine de ayrı bir kızardım. Aslında ben burnundan getirirdim.. Ama dediğim gibi sizin evi terk etmelerizi size her zaman savunma olarak kullanabilecek.

Beni birazda ailem böyle yaptı sürekli gel diyorlar sürekli kredi çektin bayan kredi çekmez seni kullanıyo diyorlar diye diye beynime yerleştirdiler belkide ondandır bilmiyorum ama ben evi terkettiğimde yalvarmaya gelmeden önce öde borçlarını diyo hiç birini ödemiyorum diyo sonra geliyo kredinin parasını veriyo gel gitti biri onun davranışlarıda böyle davranmamda etkili

Peki akşam gelmezse aramalı mıyım sürekli arkadaşlarıyla balığa gitmek istiyo çünkü orada içeçek muhabbette var izin vermiyorum onun planındadır ne yapmalıyım sizce

Peki kavga esnasında eşinize nasıl davranıyosunuz o bağırdığında napıyorsunuz ve kaç yaşındasınız

Olabilir tabi. Aileler cok etkiliyor insani. Ben anladigim kadariyla siz is yerinizi ortak isletiyorsunuz. Dogru mu?

Peki akşam gelmezse aramalı mıyım sürekli arkadaşlarıyla balığa gitmek istiyo çünkü orada içeçek muhabbette var izin vermiyorum onun planındadır ne yapmalıyım sizce
Bir alkol sorunu var sanirim esinizin. Alkol almasini istemiyorsunuz. Haklisiniz da. Ama belki ifade edis biciminiz yanlistir. Bir de bence baska sorunlariniz varsa onlari da yazin. Daha objektif yorumlar yapabiliriz boylelikle. Sizin tek sorununuz kredi ve alkol degil bence.

Bende olgun buldum sizi ve hala yaşınızı merak ediyorum ne kadar güzel sizin gibi düşünmek isterdim çalışıyo musunuz

Aynen kredi alkol yalan insanlardan borç alıp vermeme ve daha önce evlenmiş boşanmış benim ilk evliliğim bunu önceden biliyodum ama sonra durduk yere psikoloji değişimi bunların hepsi ters bana bıraktırabildiğimi bıraktırdım üzüntüden bir günde bir kilo vermişim bu kadar düzelttiğim bi adamı dışarıdan elin sorumsuzu gelip bozuy

Peki kavga esnasında eşinize nasıl davranıyosunuz o bağırdığında napıyorsunuz ve kaç yaşındasınız
Daha önceki bir yorumumda da yazdım, bizim eşimle henüz bir kavga veya tartışmamız olmadı 3 senedir ne evlenmeden önce, ne de evlendikten sonra.

Eşimin sesinin yükseldiğini de hiç görmedim. Ben de hiç sesimi yükseltmedim. Fikir ayrılıklarımızı farklı şekillerde çözüyoruz biz. Olgunluk denir mi bilmiyorum. Olgun olmaya değil, mantıklı olmaya odaklanırız.

31 yaşımdayım, devlet memuruyum. Bunun yaşla pek bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum, ben 23 yaşımdayken de sesim yükselmezdi.

Öyle dayanılmaz bir noktaya getiriyoki beni bazen çığlık çığlığa kalıyodum atlattım düşünün ne kadar etkileniyorum evimdeki tüm tabak bardak ne varsa hepsini kırdım yenisini aldı

Gelir canım mecbur gelecek bir daha da ne sen gitsin ne de o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…