- 7 Mart 2014
- 968
- 43
- 43
- 35
- Konu Sahibi banahuzurgerek
-
Butun konularini okudum ve kusura bakma ama sen iyi degilsin hasta diyebilirim sana hatta. cunku esin sana asik olmus seni secmis srnin olgun olacagini dusunmus ve evlenmis ama sen gordugum kadariyla olgun degilsin siddet gordum demissin tokatlar vurmalar olmus ama canim benim sen adami resmen tahrik etmissin bak kendin de soyluyosun adet donemi de dahil asabiyim diye bak o senin siradan bir arkadasin degil kocan yurutmen gereken bir evliligin var ve sen surekli ,en azindan %90 kavga cikaran tarafsin neden mi surekli ilgi istiyorum ve eski esi eski yaptiklari derken hayati hem kendine hem esine zindan eduyorsun evliligini cikmaza surukluyorsun konularini okurken icim daraldi bak daha yeni evlisin ve adam sana asik o artik senin borclar da bitsin sonra hala ilgi yoksa o zaman yaparsin kaprislerini bu davranislara devam etme kendinden sogutursun adami. Bak ben bilhassa senin konularinl ilgileniyorum cunku her seyi cok kafaya takiyosun bu sekilde yasayamazsin ben sana yardim etmek akil vermek istiyorum yanliz anlama olur mu? Allah esinle muhabbetini artirsin insallah canim
Biz annemle babamin tartıştığını hiç gormemisDir yani tartışırlardi ama oyle bizim gibi değil annem pek konuşmazdı zaten babam çok sessizdir..ki annmle baban arasındaki sıkıntı baba tarafimdi ..bizde hiç dayak yememsizdir en fazla annemden ergenlik donemimdd tokat yemisimdir.
Aklımda hep acaba benden sakladığı bişey var mi veya onada şöyle davranmismidir falan gibi...aslında bana ispat etmek icin çok şey yaptı ama ışte bu durun benim psikolojimide evliligimide etkiliyor:'(
cnm çok güzel söylüyorsunda ne olursa olsun şiddet uygulamış eşi bunu hiç bişi değiştirmez net.
ayrıca arkadaşlarıyla gezmesine izin vermiyor evde oyalan diyıor
yani onun çocuklarına bak kır dizini otur
konu sahibi tatil diyor çocuklarla gidelim diyor. her işi yokuşa süren kocası bir iki düzgün laf etti diye sütten çıkmış ak kaşıkmı oldu şimdi
konu sahibini bu hale getiren eşi bana göre
Okurken daral geldi bana kusura bakmayın. Anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz, bütün gün evde ohh sürekli kafanızda kuruyorsunuz. Evlilik ,sevgili olduğunuz günlere benzemez. benzemez derken asla evlilik kötüdür anlamı çıkmasın. Kişiler arasında ki ilişki evlilik ile farklı bir boyut alıyor bence. Sevgiliyken, nişanlıyken beraber geçirilen vakit kısıtlı, tabi kısıtlı şeylerin tadı başka olur, özenle giyinilir, tüm ilgi sevdiğin insana verilir, erkeğin tek derdi o gün yenecek yemeğin hesabıdır belki de. Ama evlenince işler değişir, insan daha fazla yakınlaşır, ortak bir hayat beraber sırtlanır, sorunlar yada mutluluklar paylaşılır. Bakın eşiniz oldukça olgun ve anlayışlı davranmaya çalışmış. Böyle bir erkek karşısında sizinde anlayışlı ve olgun bir kadın olmanız gerekirdi. Sürekli liseli ergenler gibi "ilgi istiyorum ben" demek olmaz. Ya ortak bir hayatınız var, daha ne istiyorsunuz. Ama anladığım kadarıyla sizin bu ortak hayatın tüm sıkıntılarını eşiniz sırtlanmış. Borçlar, faturalar, evin geçimi, oruç ve eve geliyor adam "ilgi istiyorum" diyen bir kadın.
iyi bir kadın bir erkeği etkiler zeki bir kadın onda ilgi uyandırır güzel bir kadın büyüler anlayışlı bir kadın ise ona sahip olur.
Kendinize bir meşgale bulun, sürekli eşinizi düşünmeyin. Dır dır yapmayın eve geldiğinde, güler yüzle karşılayın, yemeğinizi yiyin, oturun konuşun, "her ne sıkıntımız olursa olsun biz beraber oldukça bizi kimse yıkamaz, para ile olacak şey illa halolur yeter ki biz beraber olalım. yeter ki sağlığımız yerinde olsun,Üzme kendini, sen daha bana lazımsın" falan diye arada cilve yapın. Bakın görün herşey değişecek.
Ama senin sinirli yapının kesinlikle elle tutulur bir nedeni olması lazım.
Okurken daral geldi bana kusura bakmayın. Anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz, bütün gün evde ohh sürekli kafanızda kuruyorsunuz. Evlilik ,sevgili olduğunuz günlere benzemez. benzemez derken asla evlilik kötüdür anlamı çıkmasın. Kişiler arasında ki ilişki evlilik ile farklı bir boyut alıyor bence. Sevgiliyken, nişanlıyken beraber geçirilen vakit kısıtlı, tabi kısıtlı şeylerin tadı başka olur, özenle giyinilir, tüm ilgi sevdiğin insana verilir, erkeğin tek derdi o gün yenecek yemeğin hesabıdır belki de. Ama evlenince işler değişir, insan daha fazla yakınlaşır, ortak bir hayat beraber sırtlanır, sorunlar yada mutluluklar paylaşılır. Bakın eşiniz oldukça olgun ve anlayışlı davranmaya çalışmış. Böyle bir erkek karşısında sizinde anlayışlı ve olgun bir kadın olmanız gerekirdi. Sürekli liseli ergenler gibi "ilgi istiyorum ben" demek olmaz. Ya ortak bir hayatınız var, daha ne istiyorsunuz. Ama anladığım kadarıyla sizin bu ortak hayatın tüm sıkıntılarını eşiniz sırtlanmış. Borçlar, faturalar, evin geçimi, oruç ve eve geliyor adam "ilgi istiyorum" diyen bir kadın.
iyi bir kadın bir erkeği etkiler zeki bir kadın onda ilgi uyandırır güzel bir kadın büyüler anlayışlı bir kadın ise ona sahip olur.
Kendinize bir meşgale bulun, sürekli eşinizi düşünmeyin. Dır dır yapmayın eve geldiğinde, güler yüzle karşılayın, yemeğinizi yiyin, oturun konuşun, "her ne sıkıntımız olursa olsun biz beraber oldukça bizi kimse yıkamaz, para ile olacak şey illa halolur yeter ki biz beraber olalım. yeter ki sağlığımız yerinde olsun,Üzme kendini, sen daha bana lazımsın" falan diye arada cilve yapın. Bakın görün herşey değişecek.
Arkadaşlar merhaba..
Dun akşam kocam eve geldi tam iftarda evde oldu..ben doluyum tabi biz bi şekilde tartıştık ben ağlamaya başladım bi sus çok açım ve halsizim bildiğin gibi orucluydum dedi..bu siritiyor en uyuz olduğum şeydir..neyse ben sen ilgi bekliyrm bıktım artık bu evlilikten de sendn de dedim...koca olamiyosn olamiyrm de dedim..olamiyrm dedi siritiyo tabi köpek dedi bana bi ara bende sensin köpek dedim masada bardak vardı vurdum bardağa allah belani versin dedim kalktım masadan bir saat susmadan ağladım.sonra geldim yanına konuşalim dedim..gel yanima dedi çekti beni sarıldı öptü konuş dedi ben tabi yime basladim ben ilgi istiyrm beni sevmiyosuun dedim resmn çocuk gibi agladim...bu başladı konuşmaya bak borcumuz var kafam orda rahat uyuyamiyrm bıktım artık yorgunum dedi..eve geç gelmek benimde hoşuma gitmiyor dedi...sana elimden geldiğince vakit ayirmaya çalışiytm Dedi..benimde hosuma gitmiyor laftan anlamayan adamlara laf anlatmaya çalışmak dedi...bak seninle uzaklastik fatkindaysan konusamyitz bile sonu kavgayla bitiyor dedi..sana güvenimi sarsiyosun kızdığın an bambaşka biri oluyorsun dedi beni yarı yolda bırakacakmissin gibi hissediyorum dedi...bende önceden ne güzel bana aşkım derdin gelip sarilirdin dedi çocukça bakma herşeye benim ciddi sıkıntılarım car ve sen bana böyle davrandigin icin bende sanaa istediğin gibi davranmiyrn dedi...bak bizden sonra evlenenler bile araba akdi veya borçlatini kapattı biz hala aynı yerde sayiyoruz. Kavga ettikcede be hereket olur ne huzurumuz dedi..seninle çok cirkinkestik şiddet kvaga herşeyi yaşadık ben artık kendimi tutuyorum ama tahrik etme beni dedi..sonra konuçocuktan açıldı bende bak plan yapalım onlar (çocuğun annesi ge kocası) bzim planımızı bozmasın biz onların planını bozmayalim dedi...bak ne güzel dusunmusaun insanlarda planını bozmasın bizde dedi..çocuğu istediğin gibi alıp veriyosun zaten bini bile bana sorun yapma dedi..sonra lütfen bak artık su eve gelirken acaba kavgami edicez demek istemiyrm...sınırlarini bilerek çık dışarı hava al evde zamn geçir sana bir sürü şey aldım evde oyalan diye dedi.ama arkadaslrunla dışarı çıkamazsınız onlar bize gelsin yada birlikte gideriz dedi..offg arkadaşlar..bu evlilik düzelir mi ben nasıl davranmaliyim:''(
Ben hep diyrm parayla herşey olur zamanla yeter ki sen başımda sağ ol diye...hatta bazen istediğim seyleri almiyrm bile...ben anlayışlı olaniyrm farklı bi ypim var galiba kendimi çok kötü hissediyrm..duzelmek istiyrm
Zaten esimde diyor sen iyi güzel konuşuyorsun uygulanan yok...esim biara bana sana güvenden çocukça davrammicana bilsem kendimi bile sana teslim ederim demişti...he eşimin hiç ni suçu yok elbette var insanogluyuz tabi ama ışte ben hiç düşündüğüm gibi davranamiyrmİyi hoş diyorsunuz da, bunu hiç hareketlere yansıtmıyorsunuz gibi geldi bana. Bakın ister kabul edin ister etmeyin, kadın ve erkek farklıdır. Olaylara bakış açımız, verdiğimiz tepkiler vs vs hepsi farklıdır. benim evli bir arkadaşım vardı erkek, eşi evde çalışmıyor ev hanımı. Stresli bir dönemde arkadaşım bana dert yandı "zaten zor bir dönemde geçiyoruz, piyasa çok kötü maddi sıkıntı o biçim, bir de eve gidiyorum , ya kapıyı bir güleryüzle aç be kadın, zaten bütün gün evde yokum, altı üstü 3-4 saat beraber evde olacağız onda da surat beş karış. Yok temizlik yapmış yorulmuş, yok aramış açmamışım. Sanki temizlik yaptı da ne yaptı ki, elektrik süpürgesi evi süpürüyor, çamaşırları makine yıkıyor, bulaşıkları makine yıkıyor, yerleri viledayla siliyor, sonra yorgunum gülemem. Yetti ya canım eve gitmek istemiyor. Ben bütün gün 2 kuruş para için elin adamlarının ağız kokusunu çekeyim, faturaları düşüneyim, kışın soğukta yazın sıcakta koştur koştur gidip geleyim, dolabımı boş, çocuklarımı , eşimi çıplak bırakmıyım ya bir güler yüz istiyorum bu kadar mı zor"
İşte o gün bazı şeyleri anladım, sizin o ev işi dediğiniz şeyler onlar için bu kadar basit işte, herşeyi makine yapıyor zaten deyip çıkıyorlar işin içinden. İstedikleri çok birşey değil, güler yüzlü bir eş. Biraz gayret edin, emin olun karşılığını göreceksiniz. Çünkü eşiniz bunun karşılığını gösterecek bir insana benziyor anlattıklarınızdan.
A öyle mi? İkinci evliliği yani bir de..
O zaman bunlar birbirini mahvetmiş.
Birbirinin hayatına güzellik katacaklarına kötüye gitmişler.
İyi hoş diyorsunuz da, bunu hiç hareketlere yansıtmıyorsunuz gibi geldi bana. Bakın ister kabul edin ister etmeyin, kadın ve erkek farklıdır. Olaylara bakış açımız, verdiğimiz tepkiler vs vs hepsi farklıdır. benim evli bir arkadaşım vardı erkek, eşi evde çalışmıyor ev hanımı. Stresli bir dönemde arkadaşım bana dert yandı "zaten zor bir dönemde geçiyoruz, piyasa çok kötü maddi sıkıntı o biçim, bir de eve gidiyorum , ya kapıyı bir güleryüzle aç be kadın, zaten bütün gün evde yokum, altı üstü 3-4 saat beraber evde olacağız onda da surat beş karış. Yok temizlik yapmış yorulmuş, yok aramış açmamışım. Sanki temizlik yaptı da ne yaptı ki, elektrik süpürgesi evi süpürüyor, çamaşırları makine yıkıyor, bulaşıkları makine yıkıyor, yerleri viledayla siliyor, sonra yorgunum gülemem. Yetti ya canım eve gitmek istemiyor. Ben bütün gün 2 kuruş para için elin adamlarının ağız kokusunu çekeyim, faturaları düşüneyim, kışın soğukta yazın sıcakta koştur koştur gidip geleyim, dolabımı boş, çocuklarımı , eşimi çıplak bırakmıyım ya bir güler yüz istiyorum bu kadar mı zor"
İşte o gün bazı şeyleri anladım, sizin o ev işi dediğiniz şeyler onlar için bu kadar basit işte, herşeyi makine yapıyor zaten deyip çıkıyorlar işin içinden. İstedikleri çok birşey değil, güler yüzlü bir eş. Biraz gayret edin, emin olun karşılığını göreceksiniz. Çünkü eşiniz bunun karşılığını gösterecek bir insana benziyor anlattıklarınızdan.
Arkadaşlar merhaba..
Dun akşam kocam eve geldi tam iftarda evde oldu..ben doluyum tabi biz bi şekilde tartıştık ben ağlamaya başladım bi sus çok açım ve halsizim bildiğin gibi orucluydum dedi..bu siritiyor en uyuz olduğum şeydir..neyse ben sen ilgi bekliyrm bıktım artık bu evlilikten de sendn de dedim...koca olamiyosn olamiyrm de dedim..olamiyrm dedi siritiyo tabi köpek dedi bana bi ara bende sensin köpek dedim masada bardak vardı vurdum bardağa allah belani versin dedim kalktım masadan bir saat susmadan ağladım.sonra geldim yanına konuşalim dedim..gel yanima dedi çekti beni sarıldı öptü konuş dedi ben tabi yime basladim ben ilgi istiyrm beni sevmiyosuun dedim resmn çocuk gibi agladim...bu başladı konuşmaya bak borcumuz var kafam orda rahat uyuyamiyrm bıktım artık yorgunum dedi..eve geç gelmek benimde hoşuma gitmiyor dedi...sana elimden geldiğince vakit ayirmaya çalışiytm Dedi..benimde hosuma gitmiyor laftan anlamayan adamlara laf anlatmaya çalışmak dedi...bak seninle uzaklastik fatkindaysan konusamyitz bile sonu kavgayla bitiyor dedi..sana güvenimi sarsiyosun kızdığın an bambaşka biri oluyorsun dedi beni yarı yolda bırakacakmissin gibi hissediyorum dedi...bende önceden ne güzel bana aşkım derdin gelip sarilirdin dedi çocukça bakma herşeye benim ciddi sıkıntılarım car ve sen bana böyle davrandigin icin bende sanaa istediğin gibi davranmiyrn dedi...bak bizden sonra evlenenler bile araba akdi veya borçlatini kapattı biz hala aynı yerde sayiyoruz. Kavga ettikcede be hereket olur ne huzurumuz dedi..seninle çok cirkinkestik şiddet kvaga herşeyi yaşadık ben artık kendimi tutuyorum ama tahrik etme beni dedi..sonra konuçocuktan açıldı bende bak plan yapalım onlar (çocuğun annesi ge kocası) bzim planımızı bozmasın biz onların planını bozmayalim dedi...bak ne güzel dusunmusaun insanlarda planını bozmasın bizde dedi..çocuğu istediğin gibi alıp veriyosun zaten bini bile bana sorun yapma dedi..sonra lütfen bak artık su eve gelirken acaba kavgami edicez demek istemiyrm...sınırlarini bilerek çık dışarı hava al evde zamn geçir sana bir sürü şey aldım evde oyalan diye dedi.ama arkadaslrunla dışarı çıkamazsınız onlar bize gelsin yada birlikte gideriz dedi..offg arkadaşlar..bu evlilik düzelir mi ben nasıl davranmaliyim:''(
Eşiniz orucunu açtıktan sonra konuşsaydınız,hem size olgunlukla yaklaşmış bu arada..
Başka erkek olsa,o masayı alır devirirdi...
Adam ne kadar da anlayışlı diyordum kii..
Yukarıdaki renklendirdiğim yere takıldım.
Aşırı kıskanç mı bu adam? Eğer bu kadar sıkarsa seni sende tüm ilgiyi ondan beklersin. Hayatında eşin ve onun önceki evliliğinden olan oğlu hariç başka meşgalen yoksa tabi ki patlarsın sen..
Arkadaşlar merhaba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?