Kocam sürekli yemek düşünüyor komikk

Bizimki yemek konusunu monoton hayatta çok düşünmez akşam gelince ne varsa onu yer. Ama planlı durumlarda bana hiç laf ettirmez bütün yemek olayını tamamen kendisi düzenler.

Mesela 2 gün arka arkaya iznimi var (izni genelde haftada bir gün) yarın sabah kahvaltıda şunu yiyelim ertesi sabah da şuraya gidelim orada yapalım akşamına da şundan pişirelim şöyle yapalım. Kesinlikle söz hakkı vermez yani o 2 günün tüm yeme içme planını ayarlar.

Aynı şekilde mesela uzun yola gideceğiz, açar navigasyondan bakar yol üzerinde neresi var yolda nerede yemek yenilebilir nereden Ne alalım. Evden çıkarken yolluk ne pişirelim sarma mı börek mi kek mi vs.

Basit düşünelim, askerde yemekler kötüymüş tarzı önyargıdan dolayı şimdiden yemeklere saldırıyor. Bir tür evrimsel hayatta kalma adaptasyonu diyebiliriz ehehe . Bir de kalıplı, yapılı erkeklerin genel olarak bir iştah sorunu var ya. Nişanlım da 1.96 boyunda ve 93 kg. Doyuramıyorum, doyuramıyoruz.

Yemek yemek bir kültürdür aşktır.ben ve eşim böyle düşünüyoruz hatta bir yere gezmeye gitmeden önce nerede ne yenir ne meşhur hepsini araştırırız rotamızı ona göre çizeriz.il il bu yönde Gezer kilometreler katederiz.sonuç mu ikimizde şişkoyuz ama bir sürü anımız var cebimizde gezip gördüğümüz yerler

Ya yesin ne olacak ki, ben de çok iştahlıyımdır, aklım fikrim yemektir.
Pazar günlerini sabah kahvaltısı için çok seviyorum mesela.
Bence bu bir dert değil, ekonomik olarak biraz bel bükebilir ama farklı açıdan bakın, yemeğe düşecek kadar sağlıklı bir eşiniz var. Ya yemek yiyemeyecek rahatsızlığı olsaydı ? Ben olsam ellerimle yedirirdim :)

Merhaba,
Eşinizin yemek yemesindeki adeta aşerircesine iştah artışı sanırım tam olarak askere gidecek olmasından kaynaklanıyor :) belli ki kendince dışarı çok vurmasa da kaygılanmış, mutsuzlaşmış. beynimizdeki mutlu olma ve haz alma noktaları kesişiyor diyebiliriz. o yüzden depresyondayken iştahımız artar ya da o yüzden adet öncesi canımız feci şekilde yemek yemek veya tatlı yemek ister. ve hatta cinsel isteğimiz artar. aşerme duygusunu yaşarız. ya da sigarayı bırakanlar beyinlerindeki haz alma merkezleri sigarasız kaldığı için aynı zevki yemeklerden almak için iştah artışı yaşar ve abur cubura abanarak kilo alırlar. bazı insanlar için de tam tersi etki eder, iştahları kapanır.
neyse o dikkat edemiyor, siz dikkat edin. canı profiterol çekince evde önceden yaptığınız alternatif düşük kalorili tatlıları verin ona (örn. elma tarçın cevizli hafif şeyler, sütlü tatlılar vb.) dikkat etmezseniz bu sefer de bağımlılığa dönüşürse işte o zaman gelsin kilolar :) gelsin de... bu sefer de pişman olunuyor ve gitmiyor.

Kimisi her gün evdeyiz , bir gün bile yemeğe gitmiyoruz diye dertlenir.
Kimisi sürekli canı bir şey çekiyor diye.
Kadın olmak ne kadar zor ya

Hamileyim, yazdığın şeyleri canım çekti, yazmasaydın daha iyiydi :/ benm kocam da çok yer.. Bende yediririm ki çirkin olsun, başkası beğenmesin onu :)
Benimki de aynı sofrada herşey tamdır tüh yemek bitti diye kalkar buzdolabına gider. Bazen çok çok öfkelenirim. Birşey var diye yemek yapmam sonra bi bakarım kap ya da paket boş. Kilo da yakışıyo lanet olsun

Kilo sorunu yoksa birak yesin adam beee..

Benim esimde boyle..yapilan seyleride yedigi gibi abur cuburada cok duskun. Kendi yiyorsa yesin benim Icin sorun yok amacocuklarin yaninda yesin istemiyorum. O sekilde alismasinlar diye, herseyin bi zamani vardir. Kendim hamurisi vs cok severim cokta yapiyorum ama ev yapimi sagliksiz olsada bi yerde en sagliklisini yapiyorum onlara. Mesela pizzayida kendim yapiyorum senin gibi...icindeki biberi kasari ben uretmiyorum ya da ununu kendim cekmiyorum.. ama en azindan icinde koruyucu yok tatlandirici yok katki maddelerin hic biri yok.

Benimki de aynı sofrada herşey tamdır tüh yemek bitti diye kalkar buzdolabına gider. Bazen çok çok öfkelenirim. Birşey var diye yemek yapmam sonra bi bakarım kap ya da paket boş. Kilo da yakışıyo lanet olsun
Evet kotusude birsey var saniyorsun cat kapi misafir geliyor bi bakiyosun halleyler bitmis piskevutler yok cikilatalarin yerinde yeller esiyor
Adam nutella kavanozunu iki uc gunde bosaltiyor kasik kasik yiyor Cocuklar isteyince yok

Ben bu isin cozumunu saklayarak buldum.. gerci yenisini aliyor ama en azindan cocuklar isteyince aradigimi buluyorum

Canım benim eşim için zevk değil bu bir sanatsal tutku olma yolunda ilerlemekte öyle iştahlı öyle tatlı yiyor ki baksam doyuyorum
Hayatım ama sen beni anlatmışsın, lütfen rica ediyorum söylediklerine dikkat et:), yemek yemek kadar güzel birşey daha varmı? Bırak adamın yakasını doya doya yesin, sen anlattıkça benim canım çekti. Eşim benim tam tersim, o hemen doyar çabucak yer kalkar, ben tadını çıkarta çıkarta ohhh misss :))

Annesine söyledim olmadı. Bi kolayı insan bi günde bitirir mi? Sinirlerimzıplıyo. Onunpa tanışmadan önce 52-55 arası değişen bi kilom vardı sonra 68 e yükseldim. Diyetle 64 e düştüm

Aşırı sağlıksız gıdalar tüketmiyorsa,kilo sorunu da yoksa yesin yaw.
Benim etrafımdaki 50 yaş üstü çoğu insan gençlik döneminde sırf çalışıp,çocukları için çabalamışlar. Ee şimdi de kalp,tansiyon,şeker derken yiyemiyorlar.
Önce yokluktan,şimdi hastalıktan yiyemiyorlar.

Eşimde bende obur insanlarız . Ama ben uzun zamandır diyettyim eşim ise sigarayı bıraktı ve iştahı iyice tavan yaptı. Aç değilken bile yiyor hiç boş kalmıyor önceden yarım tabak yiyorsa şimdi bir yiyor üstüne de abur cubur ne varsa

Annesine söyledim olmadı. Bi kolayı insan bi günde bitirir mi? Sinirlerimzıplıyo. Onunpa tanışmadan önce 52-55 arası değişen bi kilom vardı sonra 68 e yükseldim. Diyetle 64 e düştüm
Koskoca adam annesine soylemekle olmazdi zaten: (
Yeme sen.. ben evliligimin ilk zamanlari 10 kilo almistim Aksamlari hep film izleyip ne kadar abur cubur varsa yiyordum bende aliskanlik degildi bende alismistim sonra kendime geldim. Sagliksiz seyleri severimde her gun aramiyorum. Ben salata yesillik severim esim etcil. Mesela ot sevmeyen biri rejime girer eziyet olur ona ama bana rejime gerek olmaz cunku normalde sevdigim seyler. Karbonhidrati cok severim ama

Stresten yönelmiştir.benim abim de normalde iştahlıdır askere gideceği zaman iyce iştahı açılmıştı ama stresten olduğu belliydi bence büyütülecek bi şey yok

Ben dışarda yemem ara ara kendim evde yapıyorum kek böreği ama bi iki dilim alıyorum. Sporla uğraşmaya başladım. Midem kazınınca meyve ya da yoğurt yiyorum. Cips yerine zencefil ve köriyle soslanmış mısır patlatıyorum. İki ay sonra taekwondodan kuşak sınavına giricem ve ağır antremanları var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…