Kocam temizlik hastas :( Ltfen yardm

Öyle bir eşi düşündümde hayat kabus olur valla en kısa zamanda eşinin tedavi göemesi gerekir. Allah yardımcın olsun canım ya çok zor.

evlenmeden önce sağlık raporu aılnıyor ,tamam iyi güzel hoş da neden psikolojik bakımdan da gözden geçirilmeden evlendirilir insanlar.sonra gelsin boşanmalar,ortada kalan çocuklar veya mutsuz yuvalar vb.....

bir kişi dışardan bakılınca çok normal gözükebilir.ama paranoid bozukluk,obsesif bozukluk,bipolar bozukluk vb..... gibi değişik rahatsızlığı olabilir.
bu gibi rahatsızlıkları da ancak uzman kişiler anlayabilir yada bizim gibi yaşayıp tecrübe edenler klava:

Son düzenleme:

günaydın arkadaşlar herkese
ben hemen sormak istiyorum netertua ya siz nasıl idare ediyosunuz?kaç yıllık evlisiniz?neler yapıyosunuz evin içinde??

bu arada sağlık bakanlığınına telefon açıp evlenmeden önce insanlar psikolojik olark muayeneden geçirilmeli dedim.
eger hastaysa tedavi edilmeli,sonra evlendirilmeli,ve düzenli olark kontrol edilmeli dedim.

aslında buraya yazan arkadaşlar da sağlık bakanlığını bir arasalar yada mail atsalar.
bence çok büyük bir hizmet yapmış olurlar.
en azından yeni evlenecek olanlar böyle sorun yaşamazlar.
ne demişler damlaların sürekliliği mermeri bile deler.
ne dersiniz bir damla olmaya.

Sevgili konu sahibi arkadaş, daha önce sana defalarca arkadaşlar tarafından söylenmiştir eminim, kocan hasta maaalesef. Öyle böyle değil ağır hasta hemde. Allah kolaylık versin, annenlere anlat durumu ve biran önce kurtul o adamdan. Ömrünü harcarsın böyle hasta bir adamla.

ama canım kimse sevgiliyken aşıkken karışısındakinin negatif yönlerini görmiyo ki, hep iyi yönlerine odaklanıyo, böyle bişey olsa bilşe evlilikten dönen az olur bence ama en azından kimse uyarmadı demez, biliyodum ama kendim ettim kendim buldum diyebilir

Kesinlikle tedavi olmalı,eğer kabul etmezse yolunu ayır,sanırım bir süre sonra sen de yıpranırsın psikolojik olarak.
Hayatını paylaşacağın,iyiyi kötüyü göğüsleyeceğin adam,pislik kavramını öyle bir abartmış ki,resmen fanus içine sokmuş seni.
Aile demek her şey demektir,anneme pis diyen adamın psikolojisi pistir,hatta .oktandır kusura bakmasın.
Tedaviye ikna olsa bile çok zor günler seni bekliyor,destek al sen de beraberinde bir psikologdan.
Dayanma gücün elverdiğince sana kolaylıklar diliyorum.

dün akşamı kayınvaldemde geçirdik ve o daha gelmeden sıkıntılarım olduğunu anlattım.tabi kendi çocuğu bişey diyemiyor benim önümden.çok sıkıldığımı ümidimi kaybettiğimi söyledim.kadınında canı sıkıldı ama sabret inşallah düzelir demekten başka bi şey söylemedi.akşam yemekte babası bu çocuğun kendi için değil çevresindekiler için yardım alması gerek dedi bende durumu onada anlattım ama eşime bişey söylenmedi.bazen babası konuşuyor onunla ama kocaman adamı bile azarlıyor bağrıyor bu konuda.neyse dün eve geldik üzerimizdeki herşey kirliye atıldı sonra ben banyoya girdim.banyodan çıkışta ayakkabılıktaki ayakkabılara bakıyor bu ayakkabıyı ne zaman buraya koydun dedi ben daha yıkamamıştım dedi bende dün sabah koyduğumu ve temiz olduğunu söyledim.evin içinde 4 dönüyo temiz değildi temiz değildi o ayakkabı diye.sakın bir daha kirli odasına girme ordan en ufak bişey alma ve dokunma o odaya diye söylendi durdu.akşam konuşamadım bu dr olayını.bu akşam konuşucam.o da anladı ona karşı soğukluğumu.gece kolunu atıyo omzuma mümkün olduğunca geri çekilmeye çalışıyorum ona değmemek için sarılmıyorum öpmüyorum.içimden gelmiyor çünkü

ya aslında kocan içinde ne kadar zor bi hayat işeknce resmen sürekli o temzimiydi bu temizmiydi, onun açısından bakılırsa korkunç yani hayat, bence büyüklerle oturun konuşun tedavi olunmıcak bi sorun değil bu, ilaç yanında terapide görebilir, illaki bu adamı böyle yapan bi geçmişi vardır.
çözülmicek problem değil ama eşinin işbirliği yapması lazım

o eski kullandığı ilacı internetten aradım buldum.bilmiyomuş gibi ilacın isminide ona sorup doğruladım.ama yemeğe falan katılır mı bilmiyorum çok düşündüm yemeğine içeceğine katmayı.anlar diye korktum.Allahım ya düştüğüm duruma bak.kendimi tanıyamıyorum

ben hemen sormak istiyorum netertua ya siz nasıl idare ediyosunuz?kaç yıllık evlisiniz?neler yapıyosunuz evin içinde??

tam anlamıyla idare edemiyorum aslında :uhm:
sabrediyorum,genelde görmezden geliyorum,kendime meşguliyetler buluyorum.
başka rahatsızlıkları da var.mesela aynı zamanda dikkat dağınıklığı,dürtüselik,yetişkin hiperaktivitesi senağlama
özünde iyi insandır ah bir tedavi olmayı kabul etse çoğu şey düzelecek de malesef etmiyor.
çözümler üretmeye çalışıyorum.özelden yazarım.
biz 9 yıllık evliyiz.

allahım ne kadar zor bir durum allah yardımcın olsun arkadaşım...daha yeni evlisin ve kocanı öpmek bile istemiyosun...bu seviyeye gelmiş yani evliliğiniz...inan çok üzüldüm...tavrını belli etmekle iyi etmişsin anlar inşallah bişeyleri ve en önemlisi tedavi olmayı kabul eder....iş yerinde nasıl peki eşin aynımı durumu....

ay canım olur mu ya gizli gizli, bence sen tüm büyükleri topla eşinle konuş tedaviye ikna, eğer tedavi olmazsan gitmek zorundayım dayanmıyorum, nefesim kesiliyor bende hasta olucam yoksa de, gerçekten seni seviyorsa, büyüklerin hatrıda işin içine girince tedavi olacaktır bence

şaka gibi yaa...

benim eşim arada bir buzdolabına göz atar, sonra bozulanları( kendince) atar.. hafiftende bana söylenir.. sinir olurum bu durumda bile.. ne yani ben pismiyim filan derim..

kocan seninde psikolojini bozuyor.. doğal olarak kendini pis zannediyorsun belkide onun davranışlarından dolayı..

acaba son iki aydır domuz gribi filan çıktıya, acaba daha mı çok panikledi eşin.. temizlik hastalığı buna bağlı olarak daha mı çok arttı?

Ay çok üzüldüm yaa, ne kadar kötü bir durum.benneyaptımki

Ciddi anlamda üzüldüm adına, inanki.Kendimi senin yerine koydumda sanırım ben dayanamazdım böyle bir hayata.:teselli:

lütfen canım yaz bana bişeyler.bu konuda tecrübeli 9 yılı aşkın olayın içinde olan birisinin en azından fikirlerine ve bana ışık tutmasına çok ihtiyacım var.mail adresimi yazmaya sistem izin vermiyor aynı şekil özel mesaj atmayada izin vermiyor.

Aynen, kendi başına yapabileceğin birşey değil bu. babasına bile rest çekebilen biri, seni hiç takmaz.

Kocan adınada üzüldüm yaa, ne hastalıklar var yarebbim:bbo:

bir travma sonrası bu hastalık oluşabiliyormuş.genelde genetik yatkınlık da varsa ve birde bir psikolojik travma yaşamışsa tamam...
özellikle tacize uğrayanlar da bu hastalık oluşuyormuş.
benim eşim askerliğini çok zor şartlar altında yapmış.gözleri önünde arkadaşını öldürmüş teröristler,birçok kez çatışmaya girmişler...
çok uzun süre aç kalmışlar,bitlenmişler...
bence bunlar bir travma ve büyük ihtimalle sebep bu....
ki eşim el bebek gül bebek büyümüş biri olarak bunları yaşaması bence travma...​

bir şeyler yazdım,yazdım,gönder dedimm,net gitmiş,yazdıklarımın hepsi uçtu gittti.
şuanda da tekrar yazmaya müsait değilim.kusura bakmayın.oğlumla ilgilenmem lazım.okula gidecek az sonra .
müsait zamanda yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…