- 20 Nisan 2014
- 18
- 25
- 88
- Konu Sahibi yasam_destek
-
O kayın valideyi yalnızken, karanlıkta ve köşede kıstırır, suratımı suratına yapıştırır, gözlerinin içine delercesine bakar ve bir kez daha benim hakkımda bu tarz konuşursan senin canını yakarım derim muhtemelen. Kusura bakmayın bayanlar şiddetten yana değilimdir normalde ama bazılarının anladığı tek dil bu. Hatırlatırım her gün dayak yediği için bir gün canına tak edip kocasını tavayla bayıltıp, domuz bağıyla bağlayıp günlerce döven kadını. Bizi zorlamasınlar çok tehlikeli olabiliriz.Evliliğimizin üçüncü yılındayız. Oysa birlikteliğimiz 11 yılı bitirdi. Ama ben bunca yıl nasıl tanıyamamışım hala bilemedim. Karaktersizlikte sınır tanımayan bir adam. Artık ona karşı ne saygım var ne de sevgim. Hiç bu kadar kötü hissetmemiştim. Hem de hiç...
4 yıl önce atanıp geldim İstanbul'a. Kocam ( ki bu kelimeyi söylerken bile utanıyorum böyle bir adamla evli olduğum için), o zamanlar sevgilimdi, sen atan nereye gidersen arkandan geleceğim diye sözler veriyordu. Ya inancı yoktu atanacağıma ya da sallıyordu ama atandım, hem de hiç istemediği bir şehire: İstanbul'a.
Atandıktan sonra mızıldanmaları başladı, yok burda yaşamak istemiyormuş yok ben tayinimi başka yere aldırmalıymışım vs vs. Bana söz vermiştin, ya gel ya da bitsin ben senin oyuncağın değilim, demiştim. İstemeyerek de olsa gelmişti.
Evlendik, zor şartlarda da olsa. Ve 10 aylık bir oğlumuz var. Evlilik öncesi sorunlar, doğum sonrası geçirdiğim ameliyatlar, evden kovulmam, kv nin oğlumu sahiplenip memlekete götürmeye çalışma çabası ... Hepsini atlattım; ama kocamın dünkü söylediklerini nasıl atlatırım bilmiyorum.
İstanbul trafiği herkesin malumu. Kocam da dün trafiğe kalmamak için erken çıkmış işten, ama kurtulamamış. Farklı bir yola girmiş ama o yolu da bilmeyince kaybolmuş, ve böylece eve dönme macerası 3 saati bulmuş. Kapıda karşıladım, hg dedim. Hiç hoş gelmedim dedi. İyi o zaman hoş gelmedin dedim ben de. Başladı söylenmeye. Küfür etti, ne işim var bu Allah'ın s... ettiği memlekette. Hangi akla hizmet evlendim ben seninle, gidip köyümden birini bulaydım vs vs saçmalamaya başladı. Sonunda da ben bu kadını öldürsem kurtulsam dedi Kv de ee o kadar uğraştın iyileştirmek için peşinden gittin dedi. Keşke kurtulmasaydı, keşke geberip gitseydi dedi Dondum. Ben bir evlat sahibi olmak için hayatımı tehlikeye atmışım, bilmeden, ne hamileyken ne de öncesinde ve sonrasında sağlığım, oğlum, ben, evim(iz) umurunda değilken bir de bu sözleri duymak... Bu kadar basit mi?? Bunları duymak bir yana kv nin bu duruma sessiz kalması benim için çok büyük hayalkırıklığı oldu. Kocamın terbiyesizliği yetmezmiş gibi bir de oğluma bağırması (ki onun sevgiden ve ilgiden başka bir şeye ihtiyacı olmadığı bir dönemde hiç suçu yokken) bardağı taşırdı. Aldım oğlumu yanıma ve yatak odasına götürdüm. Birlikte oynadık eğlendik güldük ama onun psikolojisinde nasıl bir iz bırakır bilmiyorum.
İşe geldim şu an ama kafamı toparlayıp çalışacak duruma gelebilecek miyim bilmiyorum. Tek söyleyebileceğim, kim benimle ilgili ne düşünüyorsa Rabbim ona bin katını versin.
(bağlantılı pek çok şeyi atladım. Uzun olmasın dedim ama yine de uzun oldu. Okuyanlara teşekkür ederim)
KV kolay yutulur lokma değil. Çocuğu almaya çalışacaklar. Boşanma işine girişmeden önce iyi bir avukattan fikir al, ayağını sağlam basmadan sakın yapma bir şey. Boşanmak bu kadar zor olmamalı ya, bu hayat senin ve senin hayatını çekilmez yapan bir adamla evlisin ve annesi tam bir baş belası. siktir et hayatından hergün ölmektense bir kez öl. pislik karı da gitsin pislik oğluna köyden karı bulsun sen sağ ben selamet...Ben olsam iste bu herifi bosarim
Saygisiz seviyesiz. İstanbul da hastaydi kendisine sanki.
Koy kapinin onune anasiyla beraber gidip koyunden kiz alsin banal
Eğer eve girdiğinde trafiğe ve istanbula sövseydi kızgınlıkla/yorgunlukla söylemiş olurdu ama sizin icin hastalığınız icin söylediği seyler yenilir yutulur değil.Hasıraltı eden benim ama, çünkü kızgınlıkla ve istemeyerek söylediğini düşündüm hep, ya da öyle olmasını umdum diyelim. Peki bunca sıkıntıyı ben kendime yük ediyorsam ona ne oluyor da her seferinde haklıymış gibi davranıyor??
.
Bu konuda haklısın yalnız verilen tepkinin bence öncesi çok net. Artık bitmiş bir ilişki zaten. Geçmişte yaşanan olumsuzlukla artık bitirmiş ilişkiyi. Hoşgelmedim diyen kocam zaten çok önceden benim için bittiyse (ki ben bitmiş görüyorum) ben de iyi o zaman hoşgelmedin derdim. Öncesi var.Hiç hoş gelmedim diyen birine
Hayırdır iyi misin, ne oldu falan denir..
Sen direk terslemişsin.
Terslemek te değil ne bilim böyle dalga geçer gibi
bir tavırla yaklaşmışsın.
Bende 3 ssatlik bir eziyet üstüne böyle bir tavıra
çıldırırdım sanırım.
Bu eşini haklı bulduğum anlamına gelmiyor.
Sen kırılmakta nasıl söyler böyle şeyler diye düşünmekte
haklısın.
Ama onun istemeden, normal olmayan bir ruh halinde
söylediğini de göz ardı etme.
O da pişman olacaktır.
Bu konuda haklısın yalnız verilen tepkinin bence öncesi çok net. Artık bitmiş bir ilişki zaten. Geçmişte yaşanan olumsuzlukla artık bitirmiş ilişkiyi. Hoşgelmedim diyen kocam zaten çok önceden benim için bittiyse (ki ben bitmiş görüyorum) ben de iyi o zaman hoşgelmedin derdim. Öncesi var.
gerçekten çok çok üzüldüm. nasıl sağlığınız konusuna ağzına alır da geberip gitseydi der . nasıl bi insan bunu söyler.Evliliğimizin üçüncü yılındayız. Oysa birlikteliğimiz 11 yılı bitirdi. Ama ben bunca yıl nasıl tanıyamamışım hala bilemedim. Karaktersizlikte sınır tanımayan bir adam. Artık ona karşı ne saygım var ne de sevgim. Hiç bu kadar kötü hissetmemiştim. Hem de hiç...
4 yıl önce atanıp geldim İstanbul'a. Kocam ( ki bu kelimeyi söylerken bile utanıyorum böyle bir adamla evli olduğum için), o zamanlar sevgilimdi, sen atan nereye gidersen arkandan geleceğim diye sözler veriyordu. Ya inancı yoktu atanacağıma ya da sallıyordu ama atandım, hem de hiç istemediği bir şehire: İstanbul'a.
Atandıktan sonra mızıldanmaları başladı, yok burda yaşamak istemiyormuş yok ben tayinimi başka yere aldırmalıymışım vs vs. Bana söz vermiştin, ya gel ya da bitsin ben senin oyuncağın değilim, demiştim. İstemeyerek de olsa gelmişti.
Evlendik, zor şartlarda da olsa. Ve 10 aylık bir oğlumuz var. Evlilik öncesi sorunlar, doğum sonrası geçirdiğim ameliyatlar, evden kovulmam, kv nin oğlumu sahiplenip memlekete götürmeye çalışma çabası ... Hepsini atlattım; ama kocamın dünkü söylediklerini nasıl atlatırım bilmiyorum.
İstanbul trafiği herkesin malumu. Kocam da dün trafiğe kalmamak için erken çıkmış işten, ama kurtulamamış. Farklı bir yola girmiş ama o yolu da bilmeyince kaybolmuş, ve böylece eve dönme macerası 3 saati bulmuş. Kapıda karşıladım, hg dedim. Hiç hoş gelmedim dedi. İyi o zaman hoş gelmedin dedim ben de. Başladı söylenmeye. Küfür etti, ne işim var bu Allah'ın s... ettiği memlekette. Hangi akla hizmet evlendim ben seninle, gidip köyümden birini bulaydım vs vs saçmalamaya başladı. Sonunda da ben bu kadını öldürsem kurtulsam dedi Kv de ee o kadar uğraştın iyileştirmek için peşinden gittin dedi. Keşke kurtulmasaydı, keşke geberip gitseydi dedi Dondum. Ben bir evlat sahibi olmak için hayatımı tehlikeye atmışım, bilmeden, ne hamileyken ne de öncesinde ve sonrasında sağlığım, oğlum, ben, evim(iz) umurunda değilken bir de bu sözleri duymak... Bu kadar basit mi?? Bunları duymak bir yana kv nin bu duruma sessiz kalması benim için çok büyük hayalkırıklığı oldu. Kocamın terbiyesizliği yetmezmiş gibi bir de oğluma bağırması (ki onun sevgiden ve ilgiden başka bir şeye ihtiyacı olmadığı bir dönemde hiç suçu yokken) bardağı taşırdı. Aldım oğlumu yanıma ve yatak odasına götürdüm. Birlikte oynadık eğlendik güldük ama onun psikolojisinde nasıl bir iz bırakır bilmiyorum.
İşe geldim şu an ama kafamı toparlayıp çalışacak duruma gelebilecek miyim bilmiyorum. Tek söyleyebileceğim, kim benimle ilgili ne düşünüyorsa Rabbim ona bin katını versin.
(bağlantılı pek çok şeyi atladım. Uzun olmasın dedim ama yine de uzun oldu. Okuyanlara teşekkür ederim)
günah keçisi olmuşsun. hazmedemeyecekse sussun. susmak erdemdir çok zaman.6 ay öncesine kadar maaşım onunkinden yüksekti evet, ama iş değiştirdi ve benden iyi alıyor. Tahsilimiz de aynı. Sadece benim devlette çalışıyor olmamı hazmedemiyor olabilir. Ama ben ona bunun için de fırsat verdim. Ben atandıktan sonra o da sınava hazırlanmak istedi, destek oldum; ama yapmadı, yapamadı. Benim suçum ne??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?