kocama eski eşi kızını göstermiyor

sofistiko

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2025
33
11
3
Merhaba hanımlar , yeni üyeyim ve ilk kez konu açıyorum .

Eşimin ve benim ikinci evliliklerimiz, 1 buçuk yıldır birlikteyiz 4 aydır da evliyiz. Eşimin ilk evliliğinden 2 kızı var , küçük olan 10 yaşında ve eşimin çocuklarına inanılmaz düşkün, ilgili ve her ihtiyaçlarını karşılayan bir baba. Ama eski eşi uzun zaman önce ayrılmalarına rağmen hala eşimle uğraşıyor ( birlikteliğim boyunca defalarca şahit olduğum için emin konuşuyorum ) . Tehditler , karakola şikayetler , tabi hepsi sonuçsuz kaldı ama uğraştırıp can sıkıyor.
Çok detaya girmek istemiyorum çünkü asıl konuya gelmek istiyorum . Eşimin büyük kızı şehir dışında üniversitede okuyor. 10 yaşında kızı anneden görüş günlerinde alması gerekirken 1 yıldır göremiyor. 15 günde bir alma hakkı var yatılı olarak ancak adli birimlerden başvuru yapmasına rağmen teslim merkeine getirmiyor. Kanuni olarak sürekli tutanak tutuluyor, şikayet ediliyor ama çocuğun gelmek istemediğini söylettiriyor. Elimiz kolumuz bağlı hiçbir sey yapamaz hale geldik.
Başından benzer deneyimler geçmiş olanlar varsa ya da bir önerisi olan varsa lütfen fikir verebilir mi , biz bu çocuğu nasıl alabiliriz. Kanun ile çözemiyoruz maalesef. Defalarca mesaj attı benim yanımda eski eşine yapma , çocuğu düşün diye çocuğu karıştırma ona bu kötülüğü yapma diye ama nafile.
Benim bu konuyu açmamın sebebi eşimi çok seviyorum ve gözlerimin önünde onun bu kadar üzülmesi beni de kahrediyor.

Çocuk gelmek istemediğini bir uzman eşliğinde söylemesi gerekiyor öyle olmaz ki.
uzman eşliğinde söylemiş zaten , ama gelmeyecek bir çocuk değildi , babasını boynundan kokluyordu görüştüklerinde , öyle düşkün bir çocuktu . Ortak tanıdıklarından çocuğu korkuttuğuna dair bilgi geliyor ki tanıyan herkes de bu şekilde düşünüyor.

Polis eşliğinde gidip alıyor bazılari böyle bir süreç olmadımı?
o yasa değişti artık mağdur hizmetleri diye bir birimden talep ediliyor , ordan arıyorlar kendisini getirmiyorum deyip telefonu kapatıyor her seferinde ya da hiç açmıyor telefonu .
Anlamadığımız kanuna nasıl bu kadar rahat karşı gelebiliyor.

Eşiniz nafaka dışında ödemeler yapiyor mu?

inanın öyle şeyler var ki, aklınız almaz . Ben bir kadın olarak utanıyorum birçok davranışından . Ben burda asıl derdimizi paylaşmak ve bir fikir veren olur diye bizim asıl sıkıntımıza değinmek istedim , eski eşin dedikodusunu yapıyor olmamak için ...

Eşiniz nafaka dışında ödemeler yapiyor mu?
1 yıl öncesine kadar görüştüklerinde her ihtiyacını karşılıyordu , şu an ulaşma sansı yok bu yüzden sadece nafaka veriyor. Büyük kızına nafaka zorunluluğu yok şu an ama her ay düzenli olarak kendisine tüm ay yetecek kadar para yolluyor. Ekstra yurt parası telefon parası gönderdi kısa zaman önce . Yani çocuklar söz konusu olduğunda masraftan asla kaçmıyor ben de bu konuda destekliyorum onu çünkü benim de üniversitede okuyan kızım var , asla onun da çocuklarının mağdur olmasını istemem.

Acaba bu kadar görüştürmeyecek kadar ne oldu aralarında? Çocuk da istemiyormuş üstelik. Bilemedim.
Evet orda eksik kalmış konu , mahkeme kararı kesinleştikten sonra eşimin evlilik öncesi edindiği evden mahkeme kararı ile tahsis sona erdiği için çıkmak zorunda kaldı . Bunu da çocuklara babanız sizi sokaga attı olarak anlatıyor.

Doğruyu anlatıyormuş

Doğruyu anlatıyormuş
Ne yapması gerekiyordu , kadına bütün teklifler yapildi mal paylaşımı konusunda ve kabul etmiyor , uzlaşmaya yanaşmıyor hiç bir şekilde ve adamın evinde otururken dahi surekli asılsız şikayet ve iftiralar atıyordu
Düşünün ki instagramdan bana istek geliyor o yaptiriyordur diye şikayet eden biri var karşımızda

Ben sizin olumlu ya da olumsuz dahil olmamanız kanaatindeyim. Acaba sizin için temel sorun; eşinizin eski eşi ve çocuğuyla ilişkisi yüzünden kendinizi dışlanmış ve değersiz hissetmiş ve bu durumun “yeni evli" kavramına zarar verdiğini düşünmeniz, özellikle duygusal destek eksikliği yaşamanız olabilir mi dersiniz?
Çünkü bu ve bu tarz şeyler (kızı ile görüşememesi) size yansımaması gereken şeyler olduğu için belki de bağınızı eksik hissediyorsunuz. Buraya konu açmanız da bu sebepten olabilir. Anlaşılma ihtiyacı gibi.

Melek kocalarınız ilk eşleri neden boşuyor orasını kimse bilmiyor. Ayrıca 2 çocukla kadının evden çıkarmak nedir? Birinide üniversite çağına kadar getirmiş kadın.

Reşit olsa da üniversite okuyan çocuğa nafaka vermek mecburi ancak zaten karşılıyormuş ihtiyaçlarını.

Eşinizi sürekli karakola şikayet ediyor demişsiniz. Ne diye karakola şikayet ediyor? Gerekçesi ne?

Melek kocalarınız ilk eşleri neden boşuyor orasını kimse bilmiyor. Ayrıca 2 çocukla kadının evden çıkarmak nedir? Birinide üniversite çağına kadar getirmiş kadın.
İlk eşi bosamamis hanımefendi davayı açan benim eşim kadinin tüm çabalarına rağmen dönmeyen de o çünkü yeterince şans vermiş kendisine çocukları için

Evet tabiki kanuni yola başvurmaya gerek kalmadı anlamında zorunlu degilden kastım
Zaten yapıyor üstüne düşeni çünkü
Normalde vermese kızı yasal basvuru ile de alabilir tabkiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…