Kocama isminden baska seyle hitap edemiyorum

Hadislerden bahsediyorum
Surekli soyluyorum ama yok. Arada bir verir selam. Arkadasi ailesi falan olsa hemen selam verir.
Ilk zamanlar o kadar bozuluyordum ki. Simdi alistim dalgaya vuruyorum.
Ve malesef ayni hitap konusunda oldugu gibi bunda da hosgeldin ddmek gidip öpmek falan gururuma dokunuyor.
Nadiren yapıyorum. Hoşuna gidiyor ama kendi akıl etmiyor.
Paspal bir şekilde. Selamsız sabahsiz karşıliyorum ben de.

Kimse içinde demesini istemiyorum zaten yalnizken diyelim yeter. Bi nevi yumuşak sevgi dolu sohbetler istiyorum.
Küçük dert gibi görünüyor ama yapı meselesi olsa takmazdim. Sevgiliyken ki halini biliyorum adamın.

"Gururumdan evde süslü giyinmiyorum" demişsiniz.Benim buradan anladığım; en ufak özen,süslenme,sıcaklık,sevgi ifadesini karşıdakine yamanma,kendini pazarlama,karşılıksız cilve (!) gibi algılıyorsunuz.Umarım yanlış anlamışımdır ama önce bu algıyı değiştirmeniz gerek

Kimse içinde demesini istemiyorum zaten yalnizken diyelim yeter. Bi nevi yumuşak sevgi dolu sohbetler istiyorum.
Küçük dert gibi görünüyor ama yapı meselesi olsa takmazdim. Sevgiliyken ki halini biliyorum adamın.
Haklisin canim ama artik evlisiniz o nasil icinden geliyosa oyle davransin cunku bir zaman sonra hep.senin demenle soylerse erkekler sikilir yani bende sikilirim bir bayan olarak . herkes icinden geldigi gibidavransin . benimde esim fazla.konusmaz ben de isterdim muhabbet edelim hergun fazla konusmuyo ne yapalim bende fazla konusmuyrm ona ayak uyduruyorm en kisa yol :)

Nasil değişecek bu algı?
Karşılıksız veya değil cilve gibi algıladığım doğru. Bak bana güzel görünmeye çalışıyor düşünecek diye düşünüyorum

Neyse canim en azindan sevisirken soyluyormussunuz hic yoktan iyidir. Utaniyorsaniz, ilk once mesajlarda yazin. Eskisi gibi. Suraginizda kizarsa, nasilsa sizi gormeyecek mesajla. Boyle boyle alisirsiniz.

Biz de isimle hitap edemiyoruz bu bir alışkanlık bence..İsimle seslenince alt fonda şu şarkı çalıyor
Adımla seslendiiii nasıl ağırıma gitttiii nasıl üzgünümmm

Demek ki istemiyor o şekilde hitap etmeni

Nasil değişecek bu algı?
Karşılıksız veya değil cilve gibi algıladığım doğru. Bak bana güzel görünmeye çalışıyor düşünecek diye düşünüyorum
Eşinizle bu konuda konuşabilirsiniz mesela yani cilve hususunda kendinizi nasıl hissettiğinizle ilgili.Bu konuda kendi kendinize de düşünün,onun güzel bir hitabından ne kadar etkilendiğinizi düşünün.Belli ki eşiniz de sizin girişiminizi mütakiben alışacak samimi konuşmaya,sevgi göstermeye.En ufak sevgi sözünde bile hoşunuza gittiğini muhakkak belirtin.
Sevginizden bahsetmeye canım/cicim/sensiz yaşayamam gibi romantizmlerden önce; realist cümlelerle başlayabilirsiniz örneğin "sen olmasan bu zorluğu nasıl aşardım/bugün çok bunaldım neyse ki evimizde huzurluyum/filancanın boşandığına üzüldüm iyi ki benim alnıma sen yazılmışsın" gibi basit ama duygulardan söz eden cümleler.
Diyelim ki sıcak samimi bir mesaj yazmak veya bir hoşgeldin sarılması aklınıza düşüyor ama içinizden bir ses sizi engelliyor "bak bana güzel görünmeye çalışıyor demesin" düşüncesi mesela.Hemen düşüncelerinizi bilinçli olarak kontrol altına alın; "ne olacak yani öyle düşünürse,o benim eşim,sevgimi anlamasında ne sakınca olabilir ki" deyin.Bir süre sonra içinizde sizi engelleyen bir ses olduğunda hemen sizi teskin edip cesaretlendiren o ses siz bilinçli olarak kontrol etmeden kendiliğinden yükselecek.Zamanla bu algınız değişecek.
Çok uzun yazdım ama harika bir eşsiniz,harika bir kadınsınız sırf şu meseleyi önemseyip üstünde düşünmenizden bile belli.İnşallah hepimiz sizin gibi eşler olalım

benim eşim ağzına bilr almazdı. bi ay gbi bi süre hayatıım fln die seslendim şmdi farkediyorm oda bna hayatm diyor. msjlarda sık kullanıyorz ama hitap olarak hiç aşkım demedm bnde kociş canım diorm genelde. sen ne dersen bi süre snra oda aynısını sana der. . kızarsa tabii şmdi aşkın değilm ondan mi rhtss oldn fln die tribe gir ..

Bende el ele dolaşan, birbirlerine aşkım canım diye hitap eden çiftlere çok ozeniyorum. Bende aynen sizin gibi eşimin tutumundan dolayı hiç birini yapamiyorum. Gelenekçi yapıdan kaynaklanıyor maleseff. Esim birçok konuda kendini çok yetiştirmiş ama bu konularda Eski adamlar gibi.

Aşkım ne ya . Bence söylememen daha iyi.
Aşkım aşkım dolanip duruyor millet.Fazlasıyla zorlama ve itici duruyor .
Valla hic zorlamayla söylenecek bir kelime değil zira içten gelmezse soyleyemezsin tabi evlilik hayatindan bahsediyorum. Biz hiç isim kullanmayiz hep aşkım hayatım ömrüm..tatli sözün neresi itici anlayamadim hadi bebeğim olsa neyse

Bana da tam tersi garip geliyo. Evde de, yalnizsak disarda da adiyla hic hitap etmem. Misafirlige gittigimizde cok gerekirse adiyla seslenirim. Oğlumuz dogdugundan beri esim bana baskalari varsa "annesi" sunu getirir misin, ya da ben "babasi" şöyle yaparmisin vs.gibi annesi babasi seklinde hitap ediyoruz. O anda yanimizda oglumuz yoksa o zaman mecburen isimle. Garip geliyo adini kullanmak.

Ya tamam esim suclu da
Ben de uzuluyorum soyleyemedigim icin.
O yuzden duzeltmek istiyorum esimi mutlu etmek icin degil kendimi mutlu etmek için.
Çekinecek utanacak birşey yok ki ortada, 7 yıllık evlisiniz çokta eski değil evliliğiniz, illa aşkım canım bebeğim demekte gerekmiyor, bizde isim kısaltılır, örneğin ibrahimse ibocum diye seslenirim, İbrahim denilmişse mutlaka ortada ciddi bir konu vardır, ki 22 yıllık evliyiz birbirimize güzel güzel hitap etmezsek hayırdır havalandın derdin ne'ye kadar gider konu.
Ailelerden de çevreden de çekinmeyiz ayıp birşey değil insanın eşine kuşum, gülüm cır cır böceğim demesi

Bende dışarda ismi ile hitap ederim sanırım bende gelenekciyim ama evde hic ismi ile hitap etmem oda genelde öyle . Siz önce mesajlarda yazın sonra 1-2 söyleyin yüzüne alışırsınız bence. Bizde kızgınsak isimler kullanılıyor

10 yildir birlikteyiz.3 yildir evliyiz.esime ismiyle hic hitap edemem.yabanci gibi geliyor yani hic etmedim.anne babalarin yaninda akrabalarin yaninda dahi askim veya hayatim kullaniriz.iki aile ilk baslarda cok tuhaf karsiladi.simdi onlarda alistilar:) keske hic takilmasaydiniz en basta.o sizin esiniz yahu ne var

Masallah size:) aynen katiliyorum.aslen doguluyum.esim ic anadolulu bolgesi.ona ragmen hic ismimizle hitap etmedik.ilk cok garipsediler.hatta annem uyarmisti falan:) amaan dedim kirin artik şu tabulari dedim devam ettik.simdi alistilar normal geliyor herkese:)

10 yıldır birlikteyiz bizde isimle hitap boşanma sebebi küssünce tatlım aşkım diyoruz nedense,
misal msj yazıyorum diyelim ekmek alırmısın tatlım veya aşkım yazsam eşim hemen vaayy tatlım ha yazar veya ok.
Bana birilerinin yanında sevgi sözcüğü dedim diye kızacak ha sende hata sana kızınca sende kızıcaktın bakkal hüseyinmisin ki adınla hitap edicem diye

Ya kizlar cok guzel yazmis etmissiniz sagolun. Dunden beri duvari yikmaya calisiyorum yapamiyorum. Bir kere dilimin ucuyla askim dedim sofraya cagirmak icin adam bakmadi bile. Cocuklara diyorum sandi. Sonra ismini cagirdim napiyim

Mesajlardan yuruyecegim dediginiz gibi.
Biz de sevgiliyken hep guzel guzel hitap ederdik isim kullanmazdik. İsmimi soylese veya ben ona soylesem hakaret gibi gelirdi icimize ates duserdi

Bibibella askim tatlim begenilmiyorsa ne diye hitap ediyosunuz merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…