Kocamı ağlattım

Salon var, açık mutfak (yani oturma odası ve mutfak bir ),yatak odası var. Çocuk odası yok. Kv diyor ki balkon kapat çocuk odası yap, 5bin falan harcarsan olur Dior.

Bu ev 1+1 siz balkonu oda yapmak istiyosunuz .
Bu evin değeri satmaya kalktığınızda şimdikiyle enfazla aynı olur .

Aile oturumuna uygun değil.

Açıkçası şuan 300 ise satın herkes payını alsın sizde kendinize ona göre bi ev alın .

Yapıcak olan firmayla konuşun 500 eder diyosa 400e ona satın yanaşmıycağına eminim.

Tek yatak odası var.O zaman 1+1 mi oluyor.?

Aile oturumuna uygun olmadığını ben söylüyorum ama kabul ettiremiyorum. Kv o zaman salonu çocuk odası yap diyor. Misafirlik mi kalmış, salon mu kalmış diyor. Yani o ev mecburi, o kadar mecburuz ki biz oraya misafirligi de bitirdik, salon alışkanlığını da bitirdik.

Tek yatak odası var.O zaman 1+1 mi oluyor.?

Evet

İlk sayı oda sayısı + 1 salon

Yani üç oda bir salon iki oda bir salon ya da bir oda bir salon

Sizin ev 2+1 iken 1+1 olmuş

İki çocuklu aileye olmaz o ev

Kv müteahhide satsın paraları bölüştürsün siz de oturulabilecek ev alın

Buna yanaşmaz gibi siz kiraya taşının buraya geri dönmeyin

Açık mutfak iki odası olan bir ev alacaktık
Bizde çocuk tek

Aslında sığardık vs ama sonra baktık evin bir ucunda pırt yapsan öbür ucundan duyuluyor

Çocuk ders çalışacak olsa tv vs açılmaz dedik vazgeçtik

Söz konusu ev 5 yıl önce 150 bin idi mesela

Eşine acıdım doğrusu.Allah yardımcısı olsun çok hesap kitap yapıyorsunuz . Ne güzel 6 sene kira derdiniz olmamış .Taşınınca bir zahmet masrafta yapacaksın üstelik kendine zevkine yapacaksın değil mi?Perdeleri kayınvalideye almayacaksın yani..Nasıl bir kafadasınız ya..İnsanlara teşekkür edeceğinize cinlikler peşindesiniz.
Birikimi de her ay maaşınızdan bir cumhuriyet,çeyrek vs.şeklinde yaparsın niye adamı ağlatıyorsun? Üstelik zor şartlardan gelmişsiniz bu kadar eşinizi kendinizi bunaltmayin hayat üç-beş kuruşu hesaplayacak kadar uzun değil.

İyi de biz hala anlayamadık evi

Salon çocuk odası olacaksa siz nerede oturacaksınız

Bir açık mutfaklı salon var bir de yatak odası var oturma odası da mı var

Çocuklara oda yapılacak balkon nereye açılıyor

Kalan 19 sayfayı okursaniz sevinirim. Ailemdeki zor şartlar maddi değil idi kesinlikle orda para hesabı yoktu. Ama bunun yanında çok zor imtihanlar vardı.

Kalan 19 sayfayı okursaniz sevinirim. Ailemdeki zor şartlar maddi değil idi kesinlikle orda para hesabı yoktu. Ama bunun yanında çok zor imtihanlar vardı.
Neyse orayı geçtik diyelim sende diğer yazdıklarımı okudun mu??
Üzme eşini,para için üzme kimseyi!!

Devletin vereceği para 14600 tl. Bizim 2 senelik dogalgazli ev kiramiz 30000e yakın tutar.verecegimiz kira farkı 15400tl.

Siz toptan hesapliyorsunuz anladim ama devlet 18 ay odeme yapiyor diye biliyorum mutahit 18 ayda bitirmek zorunda bitiremezse sizin kiralarinizi odemek zorunda. Cunku 18 aydan sonra devlet kirayi kesiyor.

Ayrica tapu kimin uzerineyse kira onun hesabina yatiyor. Tapu uzerinde olan kisininde adrese dayali sistemde gorunen adresi yikilan ev olmak zorunda.

Yani kayinvalidenizin uzerineyse tapu kayinvalideniz adrese dayali sistemde yikilacak olan evde oturuyor gorunurse devlet kayinvalidenize kira oduyor. Sartlari iyice arastirin

Oyle ya da boyle o ev olmasa 6 yil kira odememissiniz bu size kar.

Ben sizin yerinizde olsam verebildigim kadar pesinat verip bir ev alip ustunu borclanip kira odeyecegime borc oderdim donmezdim o eve.

O zaman kira yardımı olmayacak. Bu durum çok daha beter. Ben kiraya güzel bir ev bakayım. Orda kalırım hiç dönmem.

Ayrica konu sahibi durmadan hesap yapmisin. Bende sana bir hesap yapayim.

6 carpi 12 esittir 72 ay yapar. Ortalama bin tl kira olsa 72 bin tl yapar.

Yani bu evin sana kari en kotu ihtimal 72 bin.

Sen bu evden cikarak ancak karindan zarar edersin.

Hadi ben icine 50 bin masraf yaptim desen 22 bin yine kardasin.

Bence sen bu evden kurtulmak kendi evine diledigince masraf yapmak istiyorsun sikintin bu.

Haklisinda bunun cozumude bu evden kiraya degil kendi evine gitmek baska yolu yok.

O zaman kira yardımı olmayacak. Bu durum çok daha beter. Ben kiraya güzel bir ev bakayım. Orda kalırım hiç dönmem.

Kayinvalide adrese dayali sistemi sizin ev gosterirse olur.

Annemlerin apartmanda oglu oturdugu halde kira alanlar oldu. Onceden ayatladilar proseduru.

Bence sen bu evden kurtulmak kendi evine diledigince masraf yapmak istiyorsun sikintin bu.

Haklisinda bunun cozumude bu evden kiraya degil kendi evine gitmek baska yolu yok.

Evet kesinlikle öyle. Normalde kv böyle bir Jest yapmışsa(kirasız buyur otur dediyse) tıkır tıkır paralar birikir. Giderler min indirilip biraz kemer sıkılır ve çıkar gidersin evden.Hem de mutlu mesut eşyalarını toplarsın. Eşinin kardeşlerine de mahçup olmazsın buyur sen de otur dersin. Kök salıyoruz mübarek.

Kayinvalide adrese dayali sistemi sizin ev gosterirse olur.

Annemlerin apartmanda oglu oturdugu halde kira alanlar oldu. Onceden ayatladilar proseduru.

İnşallah prosedürü öğrenip ayarlayamazlar. Esim ağlayınca çok üzüldüm, mahvoldum. Ama bazı şeylerden ders çıkarması lazım.

ben olsam madem miras payımı alır onlardan ayrı ev düşünürdüm
yeni ev söylediğiniz gibiyse çok küçük ben şu an tek başıma öyle bir evde yaşıyorum ancak yetiyor 4 kişilik bir aileye hiç uygun değil

Ben de öyle bir şey olsa çok memnun olurum. Ama öyle bir düşünce kesinlikle yok. İlk zaman eşime yüzümü kızartıp sormuştum. Bu karar bize mi kalmış dedi kestirip attı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…