- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
- Konu Sahibi birbucukyil
-
Salon var, açık mutfak (yani oturma odası ve mutfak bir ),yatak odası var. Çocuk odası yok. Kv diyor ki balkon kapat çocuk odası yap, 5bin falan harcarsan olur Dior.
İki yatak odası mı tek mi
Tek yatak odası ise 2+1 değil 1+1 olur
O zaman da iki çocukla sığılmaz o durumda Hiç dönmeyecek şekilde taşının ama 2+1 ise yani bir salon ve iki oda olacaksa oturulur
Ben minimalist yaşamı öneririm her şey az ve öz olsun
Bir başka konuya yazdım bugün salonunda iki tane 3 lü koltuk iki sehpa dört kişilik çam yani çıplak tahta masa var halı yok perdeler de pazardan
Gelirim birikimim vs de bunların maliyetini asla düşündürmeyecek durumda
Hayat basit şeyleri dert etmeye değmeyecek kadar kısa
Yeni evin perde masrafını yani 2-3 yıl sonrayı şimdi düşünmeyin
Gidin kirada oturun ev bitince bakın olursa oturun olmuyorsa kiraya devam
Sonra çocuklar büyür işe başlarsınız ev vs almayı o Zaman düşünürsünüz
Bir de benim arabam demişsiniz mesela iki araba mı var yoksa bir tane mi
Bu ev 1+1 siz balkonu oda yapmak istiyosunuz .
Bu evin değeri satmaya kalktığınızda şimdikiyle enfazla aynı olur .
Aile oturumuna uygun değil.
Açıkçası şuan 300 ise satın herkes payını alsın sizde kendinize ona göre bi ev alın .
Yapıcak olan firmayla konuşun 500 eder diyosa 400e ona satın yanaşmıycağına eminim.
Tek yatak odası var.O zaman 1+1 mi oluyor.?
Eşine acıdım doğrusu.Allah yardımcısı olsun çok hesap kitap yapıyorsunuz . Ne güzel 6 sene kira derdiniz olmamış .Taşınınca bir zahmet masrafta yapacaksın üstelik kendine zevkine yapacaksın değil mi?Perdeleri kayınvalideye almayacaksın yani..Nasıl bir kafadasınız ya..İnsanlara teşekkür edeceğinize cinlikler peşindesiniz.Özür dilerim .Çok uzun bir konu oldu, okumak istemezseniz anlarım.
Merhaba değerli arkadaşlarım. Bu olay dün yaşandı ama hala etkisindeyim. Eşimle 6 yıldır evliyiz, Allah bağışlarsa iki tane meleğimiz var. Bugüne kadar birbirimizi üzmedik çok şükür. Eşim bana , arayıp bulamadığım huzuru veren kişidir. Onu hem seviyorum hem de minnet duygularıyla bağlıyım.
Biz kvnin evinde oturuyoruz evlendiğimizden beri. Bu evde eşimin kardeşlerinin de hakkı var. Evlenirken borca girmedik, yarım yamalak ucuz bir ev kurduk. Beş yıl boyunca burayı yine pahalısına kaçmadan toparlamaya çalıştık bütçemize göre. Ama benim hep bir ev alma, en azından peşinat biriktirme çabam oldu.önceki konumda bundan bahsetmiştim. Hatta kendimi çok yıprattım ve yordum. Eşim tam tersine çok rahat bir harcama içindeydi, playstation, otellerin spor salonları, görümce ,kv ve çeşitli akrabalara iphone, tablet vb hediyeler, pahalı takım elbiseler.
Ben bebeklerimize bakmak için geçici olarak evdeyim, normalde çok yoğun ve zor bir mesleğim var.Artık eşim sadece evimizin geçimini çözebiliyor, tek maaş ile.
Evet bu bilgilerden sonra asıl mevzuya geçelim. Apartmanımız kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak (büyük ihtimalle ). İmza aşamasında şu anda. Kv imzayı atacağını, evin değerleneceğini çok iyi olacağını söyledi. Kiraya çıkarmışız ya da eşyaları depoya koyup onlarla otururmuşuz. Ben de projeyi hiç begenmediğimden, eksilerinden bahsettim. Beni her zaman ki gibi ustaca bozdu. Canım gülüm diyerek "sen kim köpeksin de konuşuyorsun " ayarında haddimi bildirdi. Ve işin aslı haklı. Neticede 300lük ev 500 lük olacak, tabi ki kabul eder.Ama benim içimde bir yangın var ki tüm şehri yakıp kavurabilir. Ben para biriktirelim derken birsürü paramız çöpe gidecek.iki kere taşınma masrafı, 2 yıl kira, bizim olmayan eve perde masrafı, pencere ve balkonlara yüksek demir .30 bin hesapladım.Malesef kocama kimi zaman bağırarak, kimi zaman ağlayarak isyan ettim. O da çözümsüzlüğün verdiği hislerle ağlamaya başladı. Bu defa bir de suçluluk hissettim. Kendimden nefret ettim.bana çare söyle ne dersen yapıcam diyor. "Söyle bugün yapayım" dedi susup kaldım.Hepimiz sağlıklıyız çok şükür, bu bana yeter diye kendimi teskin ediyorum. Ama hep ben susuyorum, ben harcanıyorum, ben başkalarının kuklası gibi yaşıyorum. Kenara çektim, boşa aldım bekliyorum.
Annemin evinde çok çok çok kötü bir hayatım vardı. İnanın hayatta kimseyi kırmadım, kimseye kıyamadım, köprüleri atamadım. Ama hayat benimle hep dalga geçti. Ben talepkâr olmadıkça, beni boş poşet gibi ordan oraya savurdular.
Edit.arkadaşlar kira eve para harcanmayacak bu sekilde anlaşılmış.
Taşınma masrafim 5bin× 2
Kira bedeli 15 bin( devletin verdiği ancak yarısını karşılıyor
Kvnin evine tekrar taşınınca perde mecburen yapılacak, demirler de artı.yeni ev 2+1 olduğu için çocuk odası balkondan bozma yapılacak 5bin de böyle. 30 bin.
14600 ve 15400 nedir onlari anlayamadim.
.
Aile oturumuna uygun olmadığını ben söylüyorum ama kabul ettiremiyorum. Kv o zaman salonu çocuk odası yap diyor. Misafirlik mi kalmış, salon mu kalmış diyor. Yani o ev mecburi, o kadar mecburuz ki biz oraya misafirligi de bitirdik, salon alışkanlığını da bitirdik.
Devletin vereceği para 14600 tl. Bizim 2 senelik dogalgazli ev kiramiz 30000e yakın tutar.verecegimiz kira farkı 15400tl.
Eşine acıdım doğrusu.Allah yardımcısı olsun çok hesap kitap yapıyorsunuz . Ne güzel 6 sene kira derdiniz olmamış .Taşınınca bir zahmet masrafta yapacaksın üstelik kendine zevkine yapacaksın değil mi?Perdeleri kayınvalideye almayacaksın yani..Nasıl bir kafadasınız ya..İnsanlara teşekkür edeceğinize cinlikler peşindesiniz.
Birikimi de her ay maaşınızdan bir cumhuriyet,çeyrek vs.şeklinde yaparsın niye adamı ağlatıyorsun? Üstelik zor şartlardan gelmişsiniz bu kadar eşinizi kendinizi bunaltmayin hayat üç-beş kuruşu hesaplayacak kadar uzun değil.
Neyse orayı geçtik diyelim sende diğer yazdıklarımı okudun mu??Kalan 19 sayfayı okursaniz sevinirim. Ailemdeki zor şartlar maddi değil idi kesinlikle orda para hesabı yoktu. Ama bunun yanında çok zor imtihanlar vardı.
Devletin vereceği para 14600 tl. Bizim 2 senelik dogalgazli ev kiramiz 30000e yakın tutar.verecegimiz kira farkı 15400tl.
Ama şimdiden bu kadar kuruş kuruş hesap yapma Can'ına yazık
Muhasebeci misin sen
Siz toptan hesapliyorsunuz anladim ama devlet 18 ay odeme yapiyor diye biliyorum mutahit 18 ayda bitirmek zorunda bitiremezse sizin kiralarinizi odemek zorunda. Cunku 18 aydan sonra devlet kirayi kesiyor.
Ayrica tapu kimin uzerineyse kira onun hesabina yatiyor. Tapu uzerinde olan kisininde adrese dayali sistemde gorunen adresi yikilan ev olmak zorunda.
Yani kayinvalidenizin uzerineyse tapu kayinvalideniz adrese dayali sistemde yikilacak olan evde oturuyor gorunurse devlet kayinvalidenize kira oduyor. Sartlari iyice arastirin
Oyle ya da boyle o ev olmasa 6 yil kira odememissiniz bu size kar.
Ben sizin yerinizde olsam verebildigim kadar pesinat verip bir ev alip ustunu borclanip kira odeyecegime borc oderdim donmezdim o eve.
O zaman kira yardımı olmayacak. Bu durum çok daha beter. Ben kiraya güzel bir ev bakayım. Orda kalırım hiç dönmem.
Bence sen bu evden kurtulmak kendi evine diledigince masraf yapmak istiyorsun sikintin bu.
Haklisinda bunun cozumude bu evden kiraya degil kendi evine gitmek baska yolu yok.
Kayinvalide adrese dayali sistemi sizin ev gosterirse olur.
Annemlerin apartmanda oglu oturdugu halde kira alanlar oldu. Onceden ayatladilar proseduru.
İnşallah prosedürü öğrenip ayarlayamazlar. Esim ağlayınca çok üzüldüm, mahvoldum. Ama bazı şeylerden ders çıkarması lazım.
ben olsam madem miras payımı alır onlardan ayrı ev düşünürdüm
yeni ev söylediğiniz gibiyse çok küçük ben şu an tek başıma öyle bir evde yaşıyorum ancak yetiyor 4 kişilik bir aileye hiç uygun değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?