Kocamı ağlattım

Bu bir ihtimal sadece
Ona bakilirsa merdivenden de dusebilir cocuk
Banyoda da kayip kafasini vurabilir
Masadan da dusebilir ..
Hep ihtimal dahilinde ..
Bilmiyorum abartili bu tavriniz .
30000
Yok devenin bale pabucu yani kusura bakmayin da .

Burada oturup sizinle demiri tartışmazsam kırılmayın. Bu benim için zorunluluk. Kv evinde de demirler bu sekilde, annemin evinde de bu şekilde, teyzemin evinde de böyle. Bizim apartmandaki 8 dairede de böyle. Ben yapmayana karışmam.saygım sonsuz.

2 sene kirada olacağız yanlış anlamissiniz. Kira ev için perde falan düşünmem zaten. Yapılacak ve oturmak istemediğim yeni ev için geçerli. Eşim bu arada hiçbir montaj , tamirat vesaire islerini beceremez. Ona bu konuda güvenme ihtimalim sıfır.

Şimdi siz kvnin evinden bir kiraya taşınsanız ve orada kalsanız, kvnin yeni yapılacak evine geri dönmeseniz, o evle tüm baglarınızı koparsanız. sizin hesabınıza göre hesap yapıyorum ;

5 bin kiraya taşınırken harcanacak mebla
30 bin 2 yıllık kira parası ( devletin karşıladığı yarısına yetiyor demişsiniz, yarısını da alamayacaksınız bu durumda, kadın neden versin size o parayı)

yani bu durumda bile iki yıl icinde 35 bin lira gideriniz var. tabi 2 yil sonunda baska bir kiralik eve tasinmayacaginizin garantisi de yok. tasinirsaniz yine 5 bin masraf. ama diger durumda sadece kvnin yeni evine tasinirkenki 5 bin ve yeni ev icin yapilacak 5 bin masraf olmak uzere 10 bin masraf yapmayacaksiniz ama devletin verdigi 15 bini de alamayacaksiniz. ayrica bu 2 yilin sonunda da kira ödemeye devam edeceksiniz her ay. her turlu zarardasiniz.

bana kalirsa esinizle konusun, kendinize bir hedef belirleyin. yeni eve tasindiktan sonra 3 yil icinde ev alma hedefi gibi mesela. esiniz de kemerleri sıksın biraz. ama şu durumda kirada ve 2 cocukla ev almanız zor olur. kvnin yeni evine geldikten sonra birikim yapıp alabilirsiniz.

30 bin masraf yapacak olduğum masraftır. Yanlış anlaşılıyor isem bunun sebebi düzgün anlatamıyor oluşum kuşura bakmayın. Ben demir yaptırdım diye ağlamıyorum elbette. Ama benim olmayan bir eve 30bin daha harcamak istemiyorum. Demir sadece bu eve tasınmak için yapacağım küçük harcama kalemlerinden biri.Neticede ben bu eve kira vermeyeceğim peşinat biriktirecegim için geçici olarak razı olmuştum. Doğrusu burayı sevmiyorum bile.

Mantiken kelimesi kelimesine katılıyorum. Ama duygusal olarak artık benimle oyun oynayan, istediği kalıba sokan, adam yerine koymayan, beni bu hayatta yapayalnız hissettiren şu çarkı kırmak istiyorum.Ben bu oyunu bozarım ulenn diye dalmak istiyorum.

Kesinlikle doğru söylüyorsun. Ama gel de bu söylediklerini ümitlerle beslenen benim salak gönlüme anlat. Ben kvnin evine hiç istemediğim halde yarım yamalak bir düzen kurdum.kira ödemediğimiz için minnettarım.eşyaları ucuzundan kendileri alıp koydu. Ben eşya bakma, ev döşeme heyecanlarını yaşamadım. Hep bir kıyıda köşede perde, koltuk, ayna fotoları sakladım 6 yıldır. Benim evim olsun da ben de gelin evi düzecegim dedim.Geldiğim noktada bu hayallerden çok çok uzaklastigimi görmek birden beni çok üzdü.

Önceki konumu okumanızı, bu peşinatı biriktirmek için kendimi nasıl paraladıgımı anlamanızı tavsiye ederim. Ama tek başıma paraladım.

yani 6 yıldır bedavaya oturuyorsunuz ve cebinizden çıkacak 30 bin tl için mi eşinizi ağlatıyorsunuz?
el insaf yahu, cidden bana bunu söyletmek zordur ama insaf... dediğim gibi 54 bin lira kira ödemedim 6 yıldır diye sevineceğinize şu yaptığınıza bir bakın, kendinizi eşinizin yerine bir koyun... değer mi yahu sevdiğini kırmaya.

E yeni yapılan eve de masraf yapmıyacaksın siz oturucaksınız ne istiyorsun herşey beleş mi olsun ki zaten kira vermeyin diye ev veriyorlar pess

Birincisi yeni yapılan evde çocuk odası yok, bizde iki cocuk var Allah bağışlarsa balkonu oda yapacağız. Masraf ne çıkar Allah bilir.

İkincisi kira vermemek geçici bir çözüm. Peşinat biriktirme amacıyla bu evde oturdum.ama sürekli masrafim oldu. Eşim çok farklı zevkine harcamalara girdi. Para birikmedi.Kardeşleri artık büyüdü. Onların da bu evde hakkı var. İşin bu boyutu beni vicdanen hiç rahat ettirmiyor.

Beni mahvedip tüketen şey. Ev alacağız, kira ödemeyelim para biriktirelim diye başlayan işin, biz buraya mecburuz boyutuna dönmesi. Şu kadar para biriktirdik, şu kadar daha biriktirip ev kredisine basvuralim diyeceğimiz noktadayız. Ama biz napiyoruz 30 bin daha gomelim buraya kök salalım.

Canım beğenmiyorsan kv evini ben burda oturmak istemiyorum dersin çıkarsın kiraya, asgari Ücret kadar kira verirsiniz olur biter ha çalışman gerekebilir o zaman çovuklarıda ya kreşe yada bakıcıya verirsiniz.. Yani 5 yıldır kira veren birisi olarak söylüyorum hep böyle kılı kırk mı yararsınız?

Bu biraz zor verilecek bir karar. Ev alma mevzusu bende inanılmaz bir takıntı. İlk konumda ayrıntılı yazmıştım. Bu hayalimi raflara ve çok uzaklara kaldırmış olacağım.
Diğer düşündüren tarafı kv tarafının bunu kabullenmesi çok zor. Ne söylesen anlamayan ve kabul etmeyen tuhaf bir kafa yapıları var.İlişkiyi zedelemeye eşim razı değil.
Yoksa ben de artık kafama göre bir evde oturmayı ve kira da olsa sahiplenmeyi istiyorum.

Neden kabullenmesin ki kv tarafı
Bayılır bence
Hem kendi evinide kiraya verir
Bu şekilde düzen onun çocukları arasında da adaletsiz
Eşin o rahat gamsız hayatı bırakmak istemez o ayrı
O da hazır yelkenleri indirmişken teklifi sunun
Ama kira da oturmak risktir onu söyleyeyim
İstesenizde kv nin evine dönmek zor olur o saatten sonra

Aile ile sorunum yok. Evin projesi yeni evli bir çift için uygun.Eşime arabamı satmak istediğimi ve tüm birikimimizle bir ev almamız gerektigini söyledim. Tamam istersen yaparız ama hem arabamızdan olacağız hem de bu evden daha kötü bir evimiz olacak bu imkanlarla diyor.

en azından sizin eviniz olacak.

İnanın kesinlikle istemiyorlar. Ben istemedigimin sinyallerini vermeye çalıştım. Lafı ağzıma tıktı.Beni bin pişman etti.Annem de her zaman söyler. Senin kv neden bu kadar kinci. Neden sabit fikirli diye.

derdin cok sacma sürekli ayni şeyleri tekrarlatiyıp duruyorsunuz. ev alma bukadar basit kirada otur kvdeyle oturcağina.... yetişkin insansinşz daha evinizi bile gecindiremıyırssaniz evlenmegede luzum yoktu.

çok ilgincsiniz gerçekten. Sukretmiyorsunuz da kaç yıldır kira vermeden oturuyorum diye de hayat bana kötü davrandı modundasiniz. Kadının evi değerlenecek sizde 2 seneliğine kiraya çıkın. 30 binde harcamak zorunda değilsiniz herşeyin en mükemmelini isterseniz 50binde harcanır. Kiraya vereceğim paraya acıyorum diyorsunuz da normal şartlarda evlenir evlenmez kiraya çiksaniz yıllardır kira veriyor olacaktınız... ya siz anlatamadiniz derdinizi ya ben anlayamadim kusura bakmayin

İnanın kesinlikle istemiyorlar. Ben istemedigimin sinyallerini vermeye çalıştım. Lafı ağzıma tıktı.Beni bin pişman etti.Annem de her zaman söyler. Senin kv neden bu kadar kinci. Neden sabit fikirli diye.
Kusura bakmayin ama ben olsam bende lafi agziniza tikardim.cunku size soz hakki dusmuyor. Hayir donusume veremezsin diyemezsiniz zaten. Ev sizin de degil esinizinde degil ama onlar size iyilik etmis evde kirasiz oturtuyorlar bunun icin tesekkur edeceginize insanlarin evinin degerlenmesine mani olmaya calisiyorsunuz

siz ne düşünüyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…