- 19 Haziran 2016
- 713
- 1.004
- 63
- Konu Sahibi birbucukyil
-
Bu bir ihtimal sadece
Ona bakilirsa merdivenden de dusebilir cocuk
Banyoda da kayip kafasini vurabilir
Masadan da dusebilir ..
Hep ihtimal dahilinde ..
Bilmiyorum abartili bu tavriniz .
30000
Yok devenin bale pabucu yani kusura bakmayin da .
Kv evine çıkacağınza o parayla ayrı bir eve o kadar masraf yapmadan çıkarsınız :) Demir taktırmak yerine balkona yine güvnlik için demir örgü tellerden yaptırabilirsiniz. Veya şimdiki evden söküp idare edin. Sanayiye gidin bir ustayla anlaşın derdinizi anlatın çok ucuza yaptırın veya alternatifleri öğrenin. Veya siz internetten araştırıp ucuz malzeme neyse getirin, ölçün, kestirin, eşinizle monte edin. Türklerde bir hastalık var, her şeye usta çağırıyorlar.Evde fayans, laminant, boya dahil ustasız tamirat yapabilirsiniz. İnternette dolu video var bilmeyenler için. Böylece daha az maliyet çıkar. 2 sene de perdelerin koltuklarına uymayıversin bacım. Ucuzdan al eteklerini, mandallarını sen dik tak, kullan veya kv'nin eski perdelerini kullan 2 sene sık dişini yenisini alırsın. O kocan da millete kuponla dağıtır gibi telefon, tablet dağıtacağına kötü günler için biriktirseydi o paraları. Hastalığı var sağlığı var. Hiç ağlamaya gerek yok. Çocukları da ver kreşe veya kv'ne görümcene sen de işine dön. Ben 1 yaşında olmadan kreşe başlamışım, annem hiç de pişman değil. Prenses gibi şımarık büyümedik. Korkma ne anneliğinden eksilir ne çocuklarından eksilir. Mantıklı hareket edin. Bu bir dönem.
kim ne yazarsa yazsın fikriniz değişmiyor ama yine yazayım,
eğer 6 yıldır kayınvalidenizin evinde değil kirada oturuyor olsaydınız, en az 750 tl kira verecektiniz ve bu 6 yılda yaklaşık 54 bin tl edecekti.
siz sadece 30 bin tl masraf yapmışsınız ki bunun içinde sizin yanınıza kalan perde gibi şeyler var hadi onu da geçtim yine de 24 bin tl kardasınız.
eğer evi beğenmiyorsanız tekrar orda oturmayın, oturmak zorunda değilsiniz, çok çalışın ev alın, alamıyorsanız kirada oturun ama demir yaptırdım boru yaptırdım diye ağlamayın.
Şimdi siz kvnin evinden bir kiraya taşınsanız ve orada kalsanız, kvnin yeni yapılacak evine geri dönmeseniz, o evle tüm baglarınızı koparsanız. sizin hesabınıza göre hesap yapıyorum ;
5 bin kiraya taşınırken harcanacak mebla
30 bin 2 yıllık kira parası ( devletin karşıladığı yarısına yetiyor demişsiniz, yarısını da alamayacaksınız bu durumda, kadın neden versin size o parayı)
yani bu durumda bile iki yıl icinde 35 bin lira gideriniz var. tabi 2 yil sonunda baska bir kiralik eve tasinmayacaginizin garantisi de yok. tasinirsaniz yine 5 bin masraf. ama diger durumda sadece kvnin yeni evine tasinirkenki 5 bin ve yeni ev icin yapilacak 5 bin masraf olmak uzere 10 bin masraf yapmayacaksiniz ama devletin verdigi 15 bini de alamayacaksiniz. ayrica bu 2 yilin sonunda da kira ödemeye devam edeceksiniz her ay. her turlu zarardasiniz.
bana kalirsa esinizle konusun, kendinize bir hedef belirleyin. yeni eve tasindiktan sonra 3 yil icinde ev alma hedefi gibi mesela. esiniz de kemerleri sıksın biraz. ama şu durumda kirada ve 2 cocukla ev almanız zor olur. kvnin yeni evine geldikten sonra birikim yapıp alabilirsiniz.
Yahu amma abartmışsınız. Dünyanın yarısı kirada oturuyordur heralde. Benim olmayan evin perdesine mi para vericem falan evet vereceksin eve perde şart:)
Kentsel dönüşüm projesini beğenmeyip söz hakkına sahip olmadığın bir mevzuya karışman da hoş olmamış. Bence duygusallığını bir kenara bırakıp gerçekçi çözümler üretmeye çalış. Eşinle aranı bozmanın lüzumu yok.
Önceki konumu okumanızı, bu peşinatı biriktirmek için kendimi nasıl paraladıgımı anlamanızı tavsiye ederim. Ama tek başıma paraladım.bardağın tamamen boş tarafını görmekte ısrar ediyorsun ne güzel yıllardır kira vermiyormuşsunuz o zaman birikim yapıp şimdi, o birikimi peşinat yapacaktınız ve evinizin kredisini kira diye odiyecektiniz. açıkçası neye bu kadar dellendiğini anlayamadım. şimdiye kadar güzelce oturmuşsun nasip bu kadarmış. Yapılana kadar ev alamazsan belki kv yine oturun der...
30 bin masraf yapacak olduğum masraftır. Yanlış anlaşılıyor isem bunun sebebi düzgün anlatamıyor oluşum kuşura bakmayın. Ben demir yaptırdım diye ağlamıyorum elbette. Ama benim olmayan bir eve 30bin daha harcamak istemiyorum. Demir sadece bu eve tasınmak için yapacağım küçük harcama kalemlerinden biri.Neticede ben bu eve kira vermeyeceğim peşinat biriktirecegim için geçici olarak razı olmuştum. Doğrusu burayı sevmiyorum bile.
E yeni yapılan eve de masraf yapmıyacaksın siz oturucaksınız ne istiyorsun herşey beleş mi olsun ki zaten kira vermeyin diye ev veriyorlar pess
yani 6 yıldır bedavaya oturuyorsunuz ve cebinizden çıkacak 30 bin tl için mi eşinizi ağlatıyorsunuz?
el insaf yahu, cidden bana bunu söyletmek zordur ama insaf... dediğim gibi 54 bin lira kira ödemedim 6 yıldır diye sevineceğinize şu yaptığınıza bir bakın, kendinizi eşinizin yerine bir koyun... değer mi yahu sevdiğini kırmaya.
Canım beğenmiyorsan kv evini ben burda oturmak istemiyorum dersin çıkarsın kiraya, asgari Ücret kadar kira verirsiniz olur biter ha çalışman gerekebilir o zaman çovuklarıda ya kreşe yada bakıcıya verirsiniz.. Yani 5 yıldır kira veren birisi olarak söylüyorum hep böyle kılı kırk mı yararsınız?İşte ben de onu söylüyorum. Benim göbeğim bu evle mi kesildi.Güya kira vermiyoruz. Ama ev almaya para biriktirmeye deli gibi çabalarken hoop masraf.evim olsun istiyorum, evim olsun istiyorum. Kvnin evine tekrar taşınacağım diye masraf yapmak istemiyorum.
Canım beğenmiyorsan kv evini ben burda oturmak istemiyorum dersin çıkarsın kiraya, asgari Ücret kadar kira verirsiniz olur biter ha çalışman gerekebilir o zaman çovuklarıda ya kreşe yada bakıcıya verirsiniz.. Yani 5 yıldır kira veren birisi olarak söylüyorum hep böyle kılı kırk mı yararsınız?
Neden kabullenmesin ki kv tarafıBu biraz zor verilecek bir karar. Ev alma mevzusu bende inanılmaz bir takıntı. İlk konumda ayrıntılı yazmıştım. Bu hayalimi raflara ve çok uzaklara kaldırmış olacağım.
Diğer düşündüren tarafı kv tarafının bunu kabullenmesi çok zor. Ne söylesen anlamayan ve kabul etmeyen tuhaf bir kafa yapıları var.İlişkiyi zedelemeye eşim razı değil.
Yoksa ben de artık kafama göre bir evde oturmayı ve kira da olsa sahiplenmeyi istiyorum.
Ev yapılmamış ki belki beklentilerinizi karşılayacak?Konum olarak veya ailevi sorunlardan dolayı mı evi istemiyorsunuz,böyleyse size hak veririm,eşinizle konuşup farklı bir eve çıkabilirsiniz,illa o evde kalacaksınız diye bir kural yok sonuçta.
Ama herhangi bir sorununuz yok ise aileyle de,kira istemiyorlar sizi düşündükleri için ve onlar ekside.Siz oturmazsanız kiraya verirler işlerine de gelir.
Yapılacak masraflar bence zorunuza gitmesin,evde siz oturuyorsunuz,yapılan tadilatlar sizin hayat kalitenizi arttırıyor aynı zamanda.Kira da vermiyorsanız bence seve seve eksikleri karşılamanız lazım.
Orada oturup para biriktirip başka bir ev için kredi de ödeyebilirsiniz ayrıca.Bunu avantaja çevirin bence.
Aile ile sorunum yok. Evin projesi yeni evli bir çift için uygun.Eşime arabamı satmak istediğimi ve tüm birikimimizle bir ev almamız gerektigini söyledim. Tamam istersen yaparız ama hem arabamızdan olacağız hem de bu evden daha kötü bir evimiz olacak bu imkanlarla diyor.
Neden kabullenmesin ki kv tarafı
Bayılır bence
Hem kendi evinide kiraya verir
Bu şekilde düzen onun çocukları arasında da adaletsiz
Eşin o rahat gamsız hayatı bırakmak istemez o ayrı
O da hazır yelkenleri indirmişken teklifi sunun
Ama kira da oturmak risktir onu söyleyeyim
İstesenizde kv nin evine dönmek zor olur o saatten sonra
Kusura bakmayin ama ben olsam bende lafi agziniza tikardim.cunku size soz hakki dusmuyor. Hayir donusume veremezsin diyemezsiniz zaten. Ev sizin de degil esinizinde degil ama onlar size iyilik etmis evde kirasiz oturtuyorlar bunun icin tesekkur edeceginize insanlarin evinin degerlenmesine mani olmaya calisiyorsunuzİnanın kesinlikle istemiyorlar. Ben istemedigimin sinyallerini vermeye çalıştım. Lafı ağzıma tıktı.Beni bin pişman etti.Annem de her zaman söyler. Senin kv neden bu kadar kinci. Neden sabit fikirli diye.
siz ne düşünüyorsunuz ?Aile ile sorunum yok. Evin projesi yeni evli bir çift için uygun.Eşime arabamı satmak istediğimi ve tüm birikimimizle bir ev almamız gerektigini söyledim. Tamam istersen yaparız ama hem arabamızdan olacağız hem de bu evden daha kötü bir evimiz olacak bu imkanlarla diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?