- 19 Haziran 2016
- 713
- 1.004
- 63
- Konu Sahibi birbucukyil
-
maddiyatı bu kafar takmayın her şeyin hayırlısı olsun kredi çekip ev alma durumunuz olamaz mı? tek bi kerede taşınır bitirirsiniz bence birikmişinizle elinizde olanla bunu yapmak mantıklı. Varınızı yoğunuzu satarak krediyle bi ev alabilirisniz bence sonra durumunuz düzelince bu evi satıp istediğiniz güzel evi alırsınız? Mesleğinize geri dönersiniz eve destek olursunuz siz de? Çocuklarınızın yaşını bilmiyorum gerçi ama şu noktada en mantıklı olan iyi kötü bi ev almak olurdu.
Umarım çok hayalperest konuşmamışımdır
Kusura bakmayin ama ben olsam bende lafi agziniza tikardim.cunku size soz hakki dusmuyor. Hayir donusume veremezsin diyemezsiniz zaten. Ev sizin de degil esinizinde degil ama onlar size iyilik etmis evde kirasiz oturtuyorlar bunun icin tesekkur edeceginize insanlarin evinin degerlenmesine mani olmaya calisiyorsunuz
Yani 30 bin lira kaybedicekseniz gerçekten o kayıptan daha iyidir ama tabi oturup eksileriyle artılarıyla tartmanız lazım durumu.Çok şükür dişimle tırnagimla bir araba almıştım. Çok küçük ve pek para etmez bir tarlam var.biraz da nakit koyup borca girebilirim. Eşime bu teklifle gittim. Eşim diyor ki ,hem arabadan olacağız hem borca gireceğiz hem de bu evden bile kötü bir ev olacak. Yap diyorsan yarın yapalım, yeter ki sus.
Beni mahvedip tüketen şey. Ev alacağız, kira ödemeyelim para biriktirelim diye başlayan işin, biz buraya mecburuz boyutuna dönmesi. Şu kadar para biriktirdik, şu kadar daha biriktirip ev kredisine basvuralim diyeceğimiz noktadayız. Ama biz napiyoruz 30 bin daha gomelim buraya kök salalım.
siz ne düşünüyorsunuz ?
Ya varsayalim 30 bin liraniz calindi, cope gitti, hic oldu, deger mi bu kadar aglamaya? Ben cidden anlamiyorum diyecegim ama sayfalardir kimse sizi anlamiyorsa biraz ozelestirinizi yapin.
Ne olursa olsun 6 sene kira odememissiniz, coook buyuk kardasiniz, 2 kere tasinacagim diyorsunuz ama insanlar asgari ucretle calisip yari ac yari tok 3 kurus biriktirip 6 yilda 3-4 kere tasiniyorlar sizin gibi aglayanini gormedim. Bu kadar maddiyatci olmayin, bu stresle hasta olursunuz o biriktirdiginiz her kurusu hastanelere yatirirsiniz, ya da esiniz yetti be der bugunlerinizi mumla ararsiniz.
Neyse bir sey demeyecegim daha fazla, cunku kac sayfadir yazilmis cizilmis siz hala ev alamadim 30 bin liram gidecek derdindesiniz, ben sevdiklerimin uzulup aglamamasi icin canimi verebilecek bir insanim, 30 bin lira için aglamak, sevdigini ağlatmak, huzurunu kacirmak, empati kurabilecegim bir sey degil.
Evi satıp hakkınızı alin diyen yok.Öyle bir talepte bulunan da yok. Kvnin evi. İster atar,ister satar. Onun açısından bakınca oğlu ve gelinine kirasız ev vermiş, daha ne olacak.
Benim açımdan bakınca hiç begenmedigim bir eve peşinat biriktirme maksadıyla giriyorum.Evin mutfak dolabını, vestiyerini, her yerini sokmuş. Arada gelip eksik bulup öğrenci evi diye dalga geçiyor. Biz eşimle zorunluluklari halletme maksadıyla yaptırıyoruz ediyoruz. Eşim de ilk yıllar saçıp savuruyor. Ben hem istemediğim evde kalıyorum, hem masraf yapıyorum, hem ev alma ümitlerimi yavaş yavaş yitirip, sinir krizi geçiriyorum. Önceki konumu da olursanız sevinirim.
Çok şükür dişimle tırnagimla bir araba almıştım. Çok küçük ve pek para etmez bir tarlam var.biraz da nakit koyup borca girebilirim. Eşime bu teklifle gittim. Eşim diyor ki ,hem arabadan olacağız hem borca gireceğiz hem de bu evden bile kötü bir ev olacak. Yap diyorsan yarın yapalım, yeter ki sus.
Arkadaşlar kira bedeli bulunduğm şehir için çok yetersiz. Yarisi gibi oluyor. İki kere taşınma 10 bin yapıyor. Demir, yapılacak eve yaptırmak zorundayım.iki tane bebeğim var.
Ev şimdi Nasıl 3+1 iken 2+1 mi olacak
Yeni ev neden daha kötü olsun
İki çocuk var ama küçükler onlar aynı odada kalabilir neden balkonu çocuk odası yapacaksınız mesela
Yani bir düşünceniz var ama biz mevcudu ve projeyi bilmediğimiz için anlayamıyoruz
Eşinizin şimdiye kadarki harcamaları olup bitmiş artık ama bundan sonra savurmasın
Çıkın kiraya o iki sene derler 3 sene olur vs vs o Zaman geçsin geri dönüp dönmemeye o Zaman karar verirsiniz
Ben senin yorumlarını hep beğenmişimdir. Çok mantıklı yaklaşırsın hep. Evimiz 3+1, yeni yapılacak ev metre kare olarak biraz daha küçük. Salon+açık mutfak ve yatak odası var. 2+1 yani.
Ya siz nerede yaşıyosunuz 2 taşınma 10bin tutuyo ?
Elektrik su doğalgaz bınların abonelikleri taşınabiliyo yada kapatıp parasını alıyosunuz yeniden müracat ediyosunuz bu para yanmıyo ki
Demir olayını anlamadım tüm camlara parmaklık mı yaptırıcaksınız? Söyleyin ona göre yapsınlar binayı.
Taşınma parası alıcaksınız müteahitten kira yardımıda alıcaksınız ve devlettende para alıcaksınız.
Devletin vereceği para 500-600de olsa bi para .
Klima diynce mersin adana oralarda falan mısınız?
1000 liraya hallolur orada taşınma ne 5i
Bu ev 2+1 olmuyo ki 1+1 oluyo
Siz salonda mı yatıcaksınız
Ben senin yorumlarını hep beğenmişimdir. Çok mantıklı yaklaşırsın hep. Evimiz 3+1, yeni yapılacak ev metre kare olarak biraz daha küçük. Salon+açık mutfak ve yatak odası var. 2+1 yani.
Dün özellikle arkadaşımı aradım.çünkü onlar çok yeni taşındı. Kendisi bu taşınma olayının 5000 tlye mal olduğunu söyledi. Ben tabi ki ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Herkes 1000 tl yeter diyor ama sadece klima için. 320 tl montaj hizmeti var, arayıp sordum.devlet 14600 veriyor. Biz bebeklerden dolayı dogalgazli ev bulmak durumundayız ve 15400 artı kira masrafımız olacak.
Salon var, açık mutfak (yani oturma odası ve mutfak bir ),yatak odası var. Çocuk odası yok. Kv diyor ki balkon kapat çocuk odası yap, 5bin falan harcarsan olur Dior.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?