Kocamı ağlattım

Çok şükür dişimle tırnagimla bir araba almıştım. Çok küçük ve pek para etmez bir tarlam var.biraz da nakit koyup borca girebilirim. Eşime bu teklifle gittim. Eşim diyor ki ,hem arabadan olacağız hem borca gireceğiz hem de bu evden bile kötü bir ev olacak. Yap diyorsan yarın yapalım, yeter ki sus.

Konumu okuduysaniz kvye ne kadar hak verdiğimi görmüş olmanız lazım. Kadın haklı diye yazmıştim oraya zaten.Ben bizim için uygun olmadığını, oraya tasınmak istemedigimi belli etmek istedim biraz da olsa.

Yani 30 bin lira kaybedicekseniz gerçekten o kayıptan daha iyidir ama tabi oturup eksileriyle artılarıyla tartmanız lazım durumu.

Ya varsayalim 30 bin liraniz calindi, cope gitti, hic oldu, deger mi bu kadar aglamaya? Ben cidden anlamiyorum diyecegim ama sayfalardir kimse sizi anlamiyorsa biraz ozelestirinizi yapin.
Ne olursa olsun 6 sene kira odememissiniz, coook buyuk kardasiniz, 2 kere tasinacagim diyorsunuz ama insanlar asgari ucretle calisip yari ac yari tok 3 kurus biriktirip 6 yilda 3-4 kere tasiniyorlar sizin gibi aglayanini gormedim. Bu kadar maddiyatci olmayin, bu stresle hasta olursunuz o biriktirdiginiz her kurusu hastanelere yatirirsiniz, ya da esiniz yetti be der bugunlerinizi mumla ararsiniz.
Neyse bir sey demeyecegim daha fazla, cunku kac sayfadir yazilmis cizilmis siz hala ev alamadim 30 bin liram gidecek derdindesiniz, ben sevdiklerimin uzulup aglamamasi icin canimi verebilecek bir insanim, 30 bin lira için aglamak, sevdigini ağlatmak, huzurunu kacirmak, empati kurabilecegim bir sey degil.

Ben aglamadim.Eşimin üstüne gittim, o ağladı. 30 bin için değil istemedigim, begenmedigim, aileme uygun olmayan ev için tekrar masraf yapacağım için.

Eşiniz kira vermiyorum nasilsa diyip kira masrafini ona buna harcıyor para biriktirmek tabiki güzel ama genclik elden gidiyor psikolojinizde bozulmus (hakli olarak) ben size kizdim cunku esinizi alip hala baska bi eve gitmiyorsunuz biraz kira odesinde ona buna harcamasin kvdede ustunuzde hakimiyet kuramasin.Bence o eve tekrar dönmeyin.sattirmaya ikna etmek en mantıklisi ama onuda kv istemiyor yapcak birsey yok.

Ev şimdi Nasıl 3+1 iken 2+1 mi olacak

Yeni ev neden daha kötü olsun

İki çocuk var ama küçükler onlar aynı odada kalabilir neden balkonu çocuk odası yapacaksınız mesela

Yani bir düşünceniz var ama biz mevcudu ve projeyi bilmediğimiz için anlayamıyoruz

Eşinizin şimdiye kadarki harcamaları olup bitmiş artık ama bundan sonra savurmasın

Çıkın kiraya o iki sene derler 3 sene olur vs vs o Zaman geçsin geri dönüp dönmemeye o Zaman karar verirsiniz

Arkadaşlar kira bedeli bulunduğm şehir için çok yetersiz. Yarisi gibi oluyor. İki kere taşınma 10 bin yapıyor. Demir, yapılacak eve yaptırmak zorundayım.iki tane bebeğim var.

Ya siz nerede yaşıyosunuz 2 taşınma 10bin tutuyo ?
Elektrik su doğalgaz bınların abonelikleri taşınabiliyo yada kapatıp parasını alıyosunuz yeniden müracat ediyosunuz bu para yanmıyo ki

Demir olayını anlamadım tüm camlara parmaklık mı yaptırıcaksınız? Söyleyin ona göre yapsınlar binayı.

Taşınma parası alıcaksınız müteahitten kira yardımıda alıcaksınız ve devlettende para alıcaksınız.
Devletin vereceği para 500-600de olsa bi para .
Klima diynce mersin adana oralarda falan mısınız?
1000 liraya hallolur orada taşınma ne 5i

Konu sahibi 19 sayfayi okumadim ama icinden cikilmayacak bir durum degil ki bu?

Mesleginiz varmis. Cocuklari krese verip tekrar ise baslayin. Birikmisinizi pesinat yapin alin bir ev esinizle calisip borcunu odeyin.

Kucuk olsun sizin olsun. Kimseye eyvallahiniz olmasin.

Aglayacak veya aglatacak bir durum yokki.

Ben senin yorumlarını hep beğenmişimdir. Çok mantıklı yaklaşırsın hep. Evimiz 3+1, yeni yapılacak ev metre kare olarak biraz daha küçük. Salon+açık mutfak ve yatak odası var. 2+1 yani.

Ben senin yorumlarını hep beğenmişimdir. Çok mantıklı yaklaşırsın hep. Evimiz 3+1, yeni yapılacak ev metre kare olarak biraz daha küçük. Salon+açık mutfak ve yatak odası var. 2+1 yani.

Bu ev 2+1 olmuyo ki 1+1 oluyo
Siz salonda mı yatıcaksınız

Bence ne yap et iyi kotu borc harc bir ev al.

Kayinvalidenin evinden direk kendi evine cik.

Perdeyide kendi evine yaptir demiride.

Geri tasinma diye sorununda kalmaz.

Artik kayinvalideye minnetinde kalmaz.

Dün özellikle arkadaşımı aradım.çünkü onlar çok yeni taşındı. Kendisi bu taşınma olayının 5000 tlye mal olduğunu söyledi. Ben tabi ki ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Herkes 1000 tl yeter diyor ama sadece klima için. 320 tl montaj hizmeti var, arayıp sordum.devlet 14600 veriyor. Biz bebeklerden dolayı dogalgazli ev bulmak durumundayız ve 15400 artı kira masrafımız olacak.

İki yatak odası mı tek mi

Tek yatak odası ise 2+1 değil 1+1 olur

O zaman da iki çocukla sığılmaz o durumda Hiç dönmeyecek şekilde taşının ama 2+1 ise yani bir salon ve iki oda olacaksa oturulur

Ben minimalist yaşamı öneririm her şey az ve öz olsun

Bir başka konuya yazdım bugün salonunda iki tane 3 lü koltuk iki sehpa dört kişilik çam yani çıplak tahta masa var halı yok perdeler de pazardan

Gelirim birikimim vs de bunların maliyetini asla düşündürmeyecek durumda

Hayat basit şeyleri dert etmeye değmeyecek kadar kısa

Yeni evin perde masrafını yani 2-3 yıl sonrayı şimdi düşünmeyin

Gidin kirada oturun ev bitince bakın olursa oturun olmuyorsa kiraya devam

Sonra çocuklar büyür işe başlarsınız ev vs almayı o Zaman düşünürsünüz

Bir de benim arabam demişsiniz mesela iki araba mı var yoksa bir tane mi

Devletin verdiği dışında mütehitinde para vermesi lazım hem kira hem taşınma bedeli.
Arkadaşınız ilk bulduğu şirketle taşınmıştır çok yüksek o tutar
Dediğim gibi abonelikleri taşıyabiliyosunuz öyle binlerce lira masraf söz konusu değil
Klimaya gelince hangi markaysa oranın müşteri hizmetlerini arayın onlar servis yollasın daha ucuza geleceğine eminim

Perdeye gelince pazardan english homedan. a101den bile alabilirsiniz tüm ev 200 anca tutar perdeler artık ucuz

14600 ve 15400 nedir onlari anlayamadim.

Annemlerin evide kentsel donusume girdi.

Evet 3 bine yakin harcamalari oldu.

Ama depozito pesin kira elektrik su abonelihi dahil.

Donerken bu kadar olmayacak. Elektrik su zaten geri aliniyor depozitoda oyle.

Ama annemlerin tasinma sirketini mutahit tuttu ona para vermediler.

Ayrica devlet 800 tl kira yardimi veriyor.

Bilmiyorum sehirden sehire degisir mi.

Ama geri donerken 5 bin tutmaz. Depozito pesinat yok cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…