Yok hayır tam tersi biz evlenmeden önce geceleri çalışıyordu mekanlarda ben bunu istemediğimi söyledim ben evde destek olurum zaten gerek yok dedim ama tabi çocukls ilgili bi talebim asla olmadı ikimizin geçimine Katkıda bulunurum dedim. Okuduysanız ayakkabı meselesinde bozulduğumu anlatınca da dedi ki ek iş yaparak ben alabilirim çocuğuna istediklerini ek işe tekrar başlıcam o zaman.yine öyle söylerse dşye dün laptop konusunu konuşmadım onunla.Ek iş bile yapsa önceliği borç ödemek Olmalı gerçi..Borç şu : eski eşi zamanında eşim ev almış araları bozulunca kadın para vermemiş bu da ödeyemeyince zararına satmış,eski eşi kredi çekip evde eşyaları yenilemiş Boşanma Şartı olarak gün Borçları üstüne yıkmış.Aldığı Maaştan nafaka kesimince bu borçları ödemekte zorlanmış kredi kartına yüklenmiş ek hesaba yüklenmiş derken ipin ucu kaçmışKocan neyin borcunu oduyor eski karisina yaptigi harcamalarinmi yoksa ev aldiniz onun mu? Artik evlisiniz galiba alinan herseye yasal olarak ortaksiniz. İkinci bir ise girip o isten yaptigi gelirle cocugunun masraflarini karsilasin bizim ortak hesabi karistirmasin demek istediniz yanlismi anladim
Ben boşanmayı kafaya koymuş Değilim sadece ileriyi hesaplayan biriyim yaşınız kaç bilmiyorum ama yıllar insana çok şey öğretiyor gardımı almak durumundayım çünkü zaten boşanmayı ayrılmayı hazmedemem eşimi seviyorum çünkü ama tüketmesin.Beb çocuğu dışlamıyorum az önce ona hediye de alıyorum ben özverili davranıyorum bunu anlatamadım burda babası da alsın tabi ama arada beni kullanmasın tarzını bilsin bana söylesin düzgünce çocukla söyletmesin.Çocuk yapıp boşanayım diyorsunuz ama çocuğa yazık değil mi? Bakarım, gücüm var diyorsunuz, her şey maddiyat değil. Bakın eski eşinden olan evladına.
Ben de boşanmış anne baba çocuğuyum. Çanta gibi oradan oraya taşındım senelerce. Babam bana bir şey aldığında gizli saklı verirdi. Karım duymasın derdi. Sağ olsun kadının çalıştığı da yoktu ama bana yolladığı nafaka gözüne batardı. Saçma sapan bir vaziyet yani. Babam da karısı da düzgün insanlar değilmişler ki bunlar yaşanmış.
Sizin durumunuzda da sorun eşinizde. Normal değil davranışları. Böyle bir evliliğe çocuk yapmak istiyorsanız kendi çocuğunuzun da yarın bir gün cici anneye batabileceği gerçeğini gözardı etmeyin derim. O da istenmeyen çocuk olabilir, onun masrafları da yeni eşe rahatsızlık verebilir bir gün. Hayat böyle bir şey çünkü. Çoktan araba almayım, eşya almayım şeklinde boşanma planları yapılmış bir evlilikte olsun diye yapılan çocuğa acırım ben.
Ben boşanmayı kafaya koymuş Değilim sadece ileriyi hesaplayan biriyim yaşınız kaç bilmiyorum ama yıllar insana çok şey öğretiyor gardımı almak durumundayım çünkü zaten boşanmayı ayrılmayı hazmedemem eşimi seviyorum çünkü ama tüketmesin.Beb çocuğu dışlamıyorum az önce ona hediye de alıyorum ben özverili davranıyorum bunu anlatamadım burda babası da alsın tabi ama arada beni kullanmasın tarzını bilsin bana söylesin düzgünce çocukla söyletmesin.
Yaşadıklarınıza üzüldüm ama sizin akdinize bu çocuk beni seviyor peşimden ayrılmıyor ilerde belki bana emrivaki gelmeyecek bu tarz Şeyler bilemem ama şu an için uygun olmuyo.Çocuk yapıp boşanayım diyorsunuz ama çocuğa yazık değil mi? Bakarım, gücüm var diyorsunuz, her şey maddiyat değil. Bakın eski eşinden olan evladına.
Ben de boşanmış anne baba çocuğuyum. Çanta gibi oradan oraya taşındım senelerce. Babam bana bir şey aldığında gizli saklı verirdi. Karım duymasın derdi. Sağ olsun kadının çalıştığı da yoktu ama bana yolladığı nafaka gözüne batardı. Saçma sapan bir vaziyet yani. Babam da karısı da düzgün insanlar değilmişler ki bunlar yaşanmış.
Sizin durumunuzda da sorun eşinizde. Normal değil davranışları. Böyle bir evliliğe çocuk yapmak istiyorsanız kendi çocuğunuzun da yarın bir gün cici anneye batabileceği gerçeğini gözardı etmeyin derim. O da istenmeyen çocuk olabilir, onun masrafları da yeni eşe rahatsızlık verebilir bir gün. Hayat böyle bir şey çünkü. Çoktan araba almayım, eşya almayım şeklinde boşanma planları yapılmış bir evlilikte olsun diye yapılan çocuğa acırım ben.
Borçları beni tüketmedi ödesin borcunu yeter ki bitsin bi gün bu borç sürekliliği Olmasın bana değer versin sevdin saygı duysun. Çocuğun olursa bu ailenin dağılmasına zaten müsaade etmem çocuğa yanaşmazsa sıkıntı..siz de bence aksi durumda ne yaparımı düşünün güçlü kalmak için afallamamak için..Allah yaşatmasın tabi deBen size çocuğu dışlıyorsunuz demedim zaten. Yazdıklarınızı okudum tüm sayfaları okuyamasam da. Sorunun eşinizde olduğunu yazdım, adam garip davranıyor. Normal değil tavırları. Siz de kabullenemiyorsunuz zaten.
Sadece gözlem yaptım. Genelde ilk evlilikten olan çocuklar kabullenilmiyor. Size yorum yapan bazı arkadaşlar da bu savı destekler nitelikte şeyler yazmış. Yaşadığım için de biliyorum. O nedenle çocuk sahibi olmadan önce çok iyi düşünmek gerekiyor işte. Her şey insan için. Kötü bir şey söylemek istemiyorum ama eşiniz evlilik yürütememiş bir türlü, olduramamış. Siz seviyorsunuz ama bir yandan da mantıklı yaklaşıp şöyle böyle yaparım diyorsunuz. Boşanırsam ne yaparımın hesabı var bir şekilde. Ben eşimle evlendiğimden beri hiç boşanırsam ne yaparım diye düşünmedim çünkü. Bir sorun var. Çocuk isteğinizi anlıyorum ama bence beklemelisiniz. En azından borç bitince eşinizin tavrının ne olacağını görene kadar.
Borçlar sizi oldukça tüketmiş evet ama evlenmeden önce bekleseydiniz borçların bitmesini keşke, bilmiyor muydunuz bu durumu? Hem evladı hem borçlar. Bile bile lades olmuş biraz.
Kimseye laptop almak zorunda Değilim.eşimle evlendiğime de pişman Değilim.Eksilerine rağmen evlendim diye bundan sonra herşeye evet diyerek kendimi cezalandırmamı istiyorsunuz.Hayır sizin gibi düşünmüyorumEvlilikte kese ayri olur mu? Madem o borcunu odesin ben evi gecindireyim diye teklif ettiniz adam da pek ala ogluna laptop al diyebilir size..kusura bakmayin daha iyisini bulamam diye bu adamla evlenmeniz bastan hata.2 defa bosanmis ustune nafaka veren eski borclari odemeye calisan adamla evlendiginizde hersey toz pembe gorunmemeliydi.Bence oglunun istedigi laptop size batmasin bence asil batmasi gereken adamin dunya kadar borc odeyip sizin ona bakmaniz.Cocugun gunahi yok.Babasi sorun.
Keseler ayrı sayılmaz kartım bende ama herşeyi ben ödüyorum eşimin kesesi yok kesesini borç ödemekte kullanıyor biz böyle memnunuz şu anda borcu bitene kadar 1.5 yıl kaldıEvlilikte kese ayri olur mu? Madem o borcunu odesin ben evi gecindireyim diye teklif ettiniz adam da pek ala ogluna laptop al diyebilir size..kusura bakmayin daha iyisini bulamam diye bu adamla evlenmeniz bastan hata.2 defa bosanmis ustune nafaka veren eski borclari odemeye calisan adamla evlendiginizde hersey toz pembe gorunmemeliydi.Bence oglunun istedigi laptop size batmasin bence asil batmasi gereken adamin dunya kadar borc odeyip sizin ona bakmaniz.Cocugun gunahi yok.Babasi sorun.
Arkadaşım Üstte yazılanlar kırpılıp yazılınca öyle bir sonuç çıkıyor ortaya defalarca yazdım yine yazıyorum.Eşimle evlenmiş olmak için evlenmedim severek evlendim tanıyarak evlendim kriterlerime uygun olduğu şçin evlendim üstelik borcuna çocuğuna rağmen.Başka evlenecek kimse olmadı mi da 37 yi bekledim az mantıklı olun.ha çocuk isteğime sıkıntı çıkarırsa da sevmeme rağmen boşanırım evlatlık alır otururum Allah korusun.Bu kararı almama gerek kalmaz umarım çünkü gerçekten çok yıpranırım üzğlürüm eksileri varsa artıları da var adamın.Bu arada 30 YAŞ üstü bayanlar ince eler sık dokurlar mantık da vardır kendilerince bunu neden yadırgıyor insanlar ?Evlenmek için evlenmişsin diye yazınca da , aslaaaa ben aradığımı buldum. Çocuk var sanki karşılarında :))
Bu eksiklerle ben gibi birini bulmuşsa ve tek isteğim olan çocuğu da yapmam derse boşarım Adam'ı haksız da olmam bence bunu bile eleştirenler var aaa Üstüme iyilik sağlık çocuk yapmazsa boşanmak demek evlenmiş olmak için evlenmek oluyormuş onlara göre.Maddi beklentim yok olan beklentim sevgi saygı huzur çocuk bu devirde sadece bunlara kanaat eden kim var anlamıyorlar arkadasım ...Bu gibi konulara yazmadan yapamıyorum.
Nedir bu boşanmış erkeklerdeki yeni eşin çocuk isteğine karşı çıkma tavrı !!!
Benim zaten bir tane evladım var o ne hali varsa görsün mü?
Artık iyice emin oldum ki sırf kendini çekip çevirecek kadın istedikleri için evleniyorlar.
Üstünüze baya gelinmiş 2 günden bişey olmaz ne olacak canımmmm!! ayrı kalıver iki güncük eşin soğuk davransın evliliğin için birtek sen çabalamalısın çünkü. Birtek sen kurdun bu yuvayı sen ayakta tutmalısın.
Adam bulmuş da bunuyor resmen zor birşeyi kabullenip evlenmişsin bir de koca tribi mi çekeceksin.
Masrafa girmek zorunda değilsin sorumluluğu sana ait bir birey değil ortaya getirenler düşünsün sen değil. Olması gerekenden fazla tutma davranışlarını. Üzülürsün...
bilmem ki öyle bir düşüncesi olmaz inş.Sütten ağzı yanmış ya bi daha ayrılık yaşarsam yine ortada bi çocuk kalır mi korkusuyla benden emin olmak istiyormuş böyle de dedi ama deneme yanılma zamanı değil malesef benim için.Dediğiniz gibi vaktim çok yok.Tatilden bi Dönelim de sıkıştırmaya başlıcam.iş ayrılığa gelmez inş Yalnızlık da zor çünkü yalnız yaşamakEşin sen olmasan ortada mı kalacak? Yani eve sıfır katkısı olan bir adam sen olmasaydın ne yapacaktı? Belkide bu adam seni sevmiyor düşünceli davranıyor falan diyorsun ya belkide köprüyü geçene kadar ayıya dayı muamelesi yapıyor..Çünkü normal şartlar altında bırak düşünceli davranmayı seni başına taç etmesi gerekirdi.senin mutlu olabilmen için çocuk isteğinde sana yardımcı olmaya çalışırdı, senin fazla zamanın yok çünkü. Bu günden yarına erteleyip bu işi borçları bittiğinde belki seni gözden çıkartacak.aşktan gözlerin kör olmuş olabilir mi?
Nafakayı çocuk adına gönderiyor 650 tl geliri ise 2700 ben de ondan faydalanayım bari bi çocuk yapalım :) evlenir evlenmez ben ona beraber bitirelim istesen borcu dedim hayır dedi ben Yaptım ben ödicem senin bu işe katılmanı istemiyorum dedi o sebepten kullanıldığımı düşünmedim aslında ...Maaşımı takip etmiyor parayı ne yapıyorsun diye sormuyor da bilmiyorum ki çocuk konusunda biraz hissettim Kısmenbütün konuları okumadım da eşinin eski eşine yüklü miktardaki nafakasına takıldım
adamın o kadar parası yoksa bile yüklü miktarda nafaka ödeyebiliyor mu? ve ayrıca ne kadar ödüyor eşin?
bana senden maddi anlamda faydalanıyor gibi geldi
Nafakayı çocuk adına gönderiyor 650 tl geliri ise 2700 ben de ondan faydalanayım bari bi çocuk yapalım :) evlenir evlenmez ben ona beraber bitirelim istesen borcu dedim hayır dedi ben Yaptım ben ödicem senin bu işe katılmanı istemiyorum dedi o sebepten kullanıldığımı düşünmedim aslında ...Maaşımı takip etmiyor parayı ne yapıyorsun diye sormuyor da bilmiyorum ki çocuk konusunda biraz hissettim Kısmen
Ben eşimden soğuyorum demedim eşimle Aramıza soğukluk giriyor dedim mesafeli davranıyor bana bu deneye çalışmıştımMaddi anlamda bişey diyemem fakat manevi olarak eşinin onunla ilgilenince senin eşinden soğuman bana garip hissettirdi. Kendimi onun yerine koydum 2 haftada bir babami goreceğim ve bu eşiyle arasini açacak. İleride umarım Rabbim bir evlat verir sana.. Fakat eşini artık 3e bölmenden korkuyorum. Umarim öyle bie durum olmadan güzelce atlatabilirsiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?