Kocamı seviyorum ama oğlu Yüzünden boşanmaya gidecek çok dertliyim :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Özür dileyerek söylüyorum ama bi yaştan sonra bu evlilik işine girenler evliliğin olması gereken doğasını yakalayamıyor asla. Baştan sona hesap kitap içindesiniz. Eşiniz de farklı değil. Aşırı derecede samimiyetsiz bir ilişki. Olmasa daha iyi böyle evlilikler.
Ortada bir çocuk olmasaydı hesap kitap da olmayacaktı

bunu kendi kendinize de itiraf edemiyorsunuz ama cocuk size agir gelmiş kabullenemiyorsunuz. basligi gorunce yasi buyuk ve uyumsuz bir cocuk canlandi gozumde. ama cocugun yaptigi hicbirsey yok.

esinizi aklamaya calismaniz, cocuk yuzunden ayrılıyoruz basligi vs bunlar hep içten ice kabullenemediginizin gostergesi.

kayinvalideyle kiyaslamissiniz ama kayinvalideyle cocugun masumiyeti bir olamaz. insan iletisim icinde oldugu her cocuga baglanabilir ve buyuk bir sevgi duyabilir. cocuga karsi onyarginiz var gibi. cok sık da gelmiyormus. 15 gunde bir goruyor zaten babasini. o gun esinizle hic gorusmeseniz bile ne olur ki. surekli.dip dibe olmakla araya sıcaklık girecek.diye birsey yok. geldiginde onla dursa ben bozuluyorum benle dursa cocuk bozuluyor demissiniz. 15 gunde bir nedir ki bir cocugun babasi sevgisini gidermesi icin. siz yetiskinsiniz o cocuk

Tamamını okumadım ama bu çocuğun annesi niye laptop almıyor? Yani bu iş kocanın yeni eşine mi düşüyor?
Aslında durum şöyle anne ilgisi bi anne değil hatta çocuğu kolejde okutuyo çocuğun anne evinde laptop ve tableti var .Çocuk Baba'nın laptop ile oynuyordu ama bozdu eşim tamir etti sonraki gelmeye yine bozdu.Büyük ihtimalle tamir olmayacak bu sefer .Eşim şimdi istiyor ki onun farklı bi laptop ya da tableti olsun ki kendininkini karışmasın.

Aslında durum şöyle anne ilgisi bi anne değil hatta çocuğu kolejde okutuyo çocuğun anne evinde laptop ve tableti var .Çocuk Baba'nın laptop ile oynuyordu ama bozdu eşim tamir etti sonraki gelmeye yine bozdu.Büyük ihtimalle tamir olmayacak bu sefer .Eşim şimdi istiyor ki onun farklı bi laptop ya da tableti olsun ki kendininkini karışmasın.
Bence eşiniz kendi rahatı için şansını zorluyor. En iyisi çocuk isteğinizi açık açık konuşun. Yoksa vakit kaybetmeyin. Eşinizin zaten bir evladı var. O gerçekte yeniden çocuk sahibi olma niyetinde olmayabilir. Açıklığa kavuşmalı bu durum ki siz de bir plan yapın kendinizde.

bunu kendi kendinize de itiraf edemiyorsunuz ama cocuk size agir gelmiş kabullenemiyorsunuz. basligi gorunce yasi buyuk ve uyumsuz bir cocuk canlandi gozumde. ama cocugun yaptigi hicbirsey yok.

esinizi aklamaya calismaniz, cocuk yuzunden ayrılıyoruz basligi vs bunlar hep içten ice kabullenemediginizin gostergesi.

kayinvalideyle kiyaslamissiniz ama kayinvalideyle cocugun masumiyeti bir olamaz. insan iletisim icinde oldugu her cocuga baglanabilir ve buyuk bir sevgi duyabilir. cocuga karsi onyarginiz var gibi. cok sık da gelmiyormus. 15 gunde bir goruyor zaten babasini. o gun esinizle hic gorusmeseniz bile ne olur ki. surekli.dip dibe olmakla araya sıcaklık girecek.diye birsey yok. geldiginde onla dursa ben bozuluyorum benle dursa cocuk bozuluyor demissiniz. 15 gunde bir nedir ki bir cocugun babasi sevgisini gidermesi icin. siz yetiskinsiniz o cocuk
Şu an çocukla evdeyiz eşim işte her zamanki gibi çocuğa kahvaltıda sevdiği şeyleri Yaptım,annesi gibi tabağı bitirmediğinde bitirmeye teşvik ediyorum haftaya da kardeşimin yanına Fethiye'ye tatile götüreceğiz eşimle beraber,yeğenlerimle oynasın tanışsın eğlensin diye..çocuklarla iletişimim iyidir vicdanlı da bi insanım ama burda bi sinirle Yazdığım Şeyler Başıma bela oldu.Gece babasıyla yatmasını teklif ettim.Bakın yeni Evliyiz daha 5 ay oldu ve şu durum çok da kolay değil Bahsettiğim Sıkıntılar bu gelişinde çok aza indi zaten,12 gündür yanımızda ve benimle yalnız.benim şçin yepyeni bi hayat adaptasyon sorunu yaşamış olabiliriz üçümüz beraber ama düzeliyor yavaş yavsş.Şu gece uyandırmaları da olmasa...başım ağrıyarak uyanıyorum uykum bölününce zaten.Diyeceksiniz ki Bebeğin olunca gece uyanmayacak misin zoruna mi gidecek? E durun da çocuksuz olmanın rahatlığının son Günlerini aylarını yaşayayım ben de

Bence eşiniz kendi rahatı için şansını zorluyor. En iyisi çocuk isteğinizi açık açık konuşun. Yoksa vakit kaybetmeyin. Eşinizin zaten bir evladı var. O gerçekte yeniden çocuk sahibi olma niyetinde olmayabilir. Açıklığa kavuşmalı bu durum ki siz de bir plan yapın kendinizde.
Bir kız çocuğum Olmasını isterim diyor da bakalım.Onun galiba korkuları var ya yine işler bozulur da ortsds bi çocuk daha kalırsa diye

Hediye işi önemli değilde,bu şekilde istetmesi emrivaki yaptırması yanlış!!!
Deli olur insan !!tabiki o çocuğun suçu yok o da ayrı bir durum.
Fakat şu anki anlatımınızda sanki zoraki yürüyen bir evlilik ve sonrasında boşanırsanız eğer çıkmazda gibi hissedeceksiniz gibi bir haliniz var .zorla aynı çatı altında kalıyorsunuz gibi geldi ne kadar sağlıklı bu ortama yeni bir çocuk bilemedim.
Devam etmek için sabırlı davranmanız alttan almanız ve o çocuğuda tamamen benimsemeniz gerekiyor .
Ondan sonra sanki herşey birazdaha yerine oturacak gibi.
Zoraki yürüyen bir evlilik değil aslında ,yazı ile eksik anlatılıyor sanırım.Şu an içimizde olsanız burda yazdıklarınla ne alaka dersiniz eminim.Zoraki evlilik değil de benim korkularım var ve bunları eşimle bile bu kadar paylaşmadım.Biz bi tartışsak bile sonu kahkahayla biter. Ilk yıl biraz zor geçermiş ya ben onu ağır atlatıyorum gsliba

Zoraki yürüyen bir evlilik değil aslında ,yazı ile eksik anlatılıyor sanırım.Şu an içimizde olsanız burda yazdıklarınla ne alaka dersiniz eminim.Zoraki evlilik değil de benim korkularım var ve bunları eşimle bile bu kadar paylaşmadım.Biz bi tartışsak bile sonu kahkahayla biter. Ilk yıl biraz zor geçermiş ya ben onu ağır atlatıyorum gsliba
Ozaman bir önceki yorumda da bahsettiğim gibi sabır çekin bol bol daha çok yeni evliliğiniz ;)

Evet ben kilit sözü şu mesajınızda yakaladım "haaaaa şunu da söylemeliyim eşime aşığım hep hayatında olsun istiyorum" eğer durum buysa ben sizin yerinizde olsam o çocukcağızı da kendi evladımdan ayırmam , sonuçta o da çocuk ve babasına ihtiyacı var, o çocuğun yerinde sizin çocuğunuz olsa ve başka eş tarafında bu şekilde düşünülse içiniz acımaz mı bunu düşünün, bence o çocuğu kendi çocuğunuz gibi kabullenip ilişkinizi bu şekilde kursanız eminim eşiniz de hemen sizden çocuk yapmak isteyecektir. Laptop konusuna gelince de ben o konuda şöyle düşünüyorum, muhtemelen çocuk ,diğer çocuklarda da görünce tutturdu baba bana laptop al diye, e adamın da alacak durumu yok borçları var diyorsunuz, bir yandan da babalık içgüdüsüyle çocuğunun isteğini yerine getirsin istityor, e ne yapacak, bir ömür boyu iyilikte kötüşülte hastalıkta sağlıkta evet dediği eşinin kapısını çalacak doğal olarak.. Bu enerjiyi yakalayabilirseniz çok mutlu olacağınıza inanıyorum
Bu arada şunu belirteyim bu konuyu açtığım günün aksamına doğru eşim surat etmiyordu normaldi ben öi yanlış anladım bilmiyorum.O gece eşim çocuk yan odadayken onun obez olmasından ve sürekli yemek yeme sorununu nasıl çözeceğinden yakındı üzgündü.Ben de oğlanı çağırdım yanımıza beraber bi yemek Plan'ı hazırlıcaz aralarda yemek yok, günlük şu kadar su içeceksin ve her gğn 20 dk yürüyerek parka gidicez yürüyüş olsun.Bunlara uyarsan sana tablet alacağız dedim.Cimri Değilim bencil de Değilim hiç kimse bsns emrivaki yapmasın annem bile isteğim bu

Aslında yazdıklarınız doğru.Zorlandığım bişey daha var,çevre. Bekar hâlimle çocuklu biriyle evlenmiş olmaktan utanıyorum biraz da yeni tanıştığım kişilerden saklıyorum bunu çocuk gelfiğinde komşulardan da utanıyorum.Keşke kriterleri düşürmeden önce dengim biriyle olsaydı

Aslında yazdıklarınız doğru.Zorlandığım bişey daha var,çevre. Bekar hâlimle çocuklu biriyle evlenmiş olmaktan utanıyorum biraz da yeni tanıştığım kişilerden saklıyorum bunu çocuk gelfiğinde komşulardan da utanıyorum.Keşke kriterleri düşürmeden önce dengim biriyle olsaydı
bence de su an bunun buhranini yasiyorsunuz. bazen insan kaldiririm zannediyor kaldiramiyor. ben de cocuk değil ama baska birseyi kabul etmistim sonradan agir gelmişti. aslinda hic sikintisi olmamasina ragmen hatta faydasi olmasina rahmen bilincaltim kabullenemiyor. ve bu kabullenememenin getirdigi bazi disa yansimalar oluyor.

cocukta problem yok. sıkıntılı birncocuk degil..esinizle ilgili yorum yapamicam siz iyi diyorsunuz. ofkeniz belli bir sablonda olan seyleri yasayamamak.

bunu hazmetmek sindirmek kolay degildir olabilir buna bisi diyemem. o yasta cocuksuz evlenmemis olan insanlarin bazen baska sorunu da olabiliyor. aileye anneye fazla bagimli olma vs gibi. yada sorumsuzluk vs. en azindan sizin sorununuz masum bir cocuk. alisana kadar bu zorunuza gidebilir normaldir. ama onun cocuk oldugunu hatirlarsaniz belki daha kolay olur kabullenmek. cocukla guzel bir iletisiminiz olursa ona karsi sevginiz olusur. sevgi olunca da hiçbirsey zor gelmez.

Arkadaşlar merhaba bende huzursuzluk Başlatan farklı bişey var,yeniden konu açmak istemedim burdan gören okuyanların yorumlarını merak ediyorum.Sizler durumumu biliyorsunuz diye sizlerle paylaşmak daha kısa yol gibi geldi..
Şimdi mesele şu : Ben Bulunduğum Şehre evlenerek geldim yabancıyım yani.Yakın zamanda apartmanda bekar bir bayanla tanıştık arkadaş olmaya başladık.Eşimle ayni iş yerindeler birimleri farklı.Arksdaş 45 Yaşında ,bir evlilik yapmiş,çocuksuz,yalnız yaşayan bir bayan ,ailesi filan da yok,eşim gibi aile üyeleri çok az Kışı..Beni her gün yokluyor ben de daha Öncesinde 10 yıl yalnız yaşamış biri olarak onun yalnızlığını hafifletme çalışayım hem eşim dışında görüştüğüm bi ark olsa fena olmaz dedim.Bi de arkadaşın çok fazla sağlık sorunları var annesi yok baba uzak uzak duruyo vs ..,Eşimle tanışıyorlar ama birbirleri hakkında bişey bilmiyorlardı kız arıyo her gün beni ve evine sadece iki kere davet etti onun dışında bize gelmeye çslışıyo ,okey tamam..Ama ben şunu anlayamıyorum neden süslenerek geliyo ,ruj filan ve neden eşim işe servisle gidiyor iken eşimi kendi arabasıyla beraber gidip gelmeyi teklif ediyor...Ve eşimin oğluna karşı sevecen davranıyor ona bişey getiriyor...eşimin şunu severim sevmem dediklerine ben de aynen Öyleyim diyor.Çok fazla ortak Noktaları var gibi dıruyo şu an ve onun çocuk sahibi olma ihtimali yok..ben mi gereksiz şüpheci oldum kötü düşünmek istemiyorum ama siz olsanız ne şekilde düşünürdünüz ki :KK43: ( Kırıcı yıpratıcı olmazsanız sevinirim )

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba bende huzursuzluk Başlatan farklı bişey var,yeniden konu açmak istemedim burdan gören okuyanların yorumlarını merak ediyorum.Sizler durumumu biliyorsunuz diye sizlerle paylaşmak daha kısa yol gibi geldi..
Şimdi mesele şu : Ben Bulunduğum Şehre evlenerek geldim yabancıyım yani.Yakın zamanda apartmanda bekar bir bayanla tanıştık arkadaş olmaya başladık.Eşimle ayni iş yerindeler birimleri farklı.Arksdaş 45 Yaşında ,bir evlilik yapmiş,çocuksuz,yalnız yaşayan bir bayan ,ailesi filan da yok,eşim gibi aile üyeleri çok az Kışı..Beni her gün yokluyor ben de daha Öncesinde 10 yıl yalnız yaşamış biri olarak onun yalnızlığını hafifletme çalışayım hem eşim dışında görüştüğüm bi ark olsa fena olmaz dedim.Bi de arkadaşın çok fazla sağlık sorunları var annesi yok baba uzak uzak duruyo vs ..,Eşimle tanışıyorlar ama birbirleri hakkında bişey bilmiyorlardı kız arıyo her gün beni ve evine sadece iki kere davet etti onun dışında bize gelmeye çslışıyo ,okey tamam..Ama ben şunu anlayamıyorum neden süslenerek geliyo ,ruj filan ve neden eşim işe servisle gidiyor iken eşimi kendi arabasıyla beraber gidip gelmeyi teklif ediyor...Ve eşimin oğluna karşı sevecen davranıyor ona bişey getiriyor...eşimin şunu severim sevmem dediklerine ben de aynen Öyleyim diyor.Çok fazla ortak Noktaları var gibi dıruyo şu an ve onun çocuk sahibi olma ihtimali yok..ben mi gereksiz şüpheci oldum kötü düşünmek istemiyorum ama siz olsanız ne şekilde düşünürdünüz ki :KK43: ( Kırıcı yıpratıcı olmazsanız sevinirim )

kötü düşünmek istemedim nedense. belki uzun zamandır yalnız olduğundan sizin ilginiz iyi gelmiştir ona, kendine bakmak, sosyalleşmek istemiştir. bi süre gözlemleyin olmazsa, evinize değil dışarda bi cafede görüşün bi süre.

kötü düşünmek istemedim nedense. belki uzun zamandır yalnız olduğundan sizin ilginiz iyi gelmiştir ona, kendine bakmak, sosyalleşmek istemiştir. bi süre gözlemleyin olmazsa, evinize değil dışarda bi cafede görüşün bi süre.
Olabilir iyi niyetimi kaybetmek istemiyorum

Evime sokacagim insani once tanimaktan yanayim.Acikcasi genelde sokmuyorum herkesi ozellikle is cevresinden.Esinizi uyarin onun arabasiyla gitmesin.Kadinla da mesafeli olun disarda gorusun

Merhaba öncelikle herşeyi bilerek evlenmek ayrı yaşarayak deneyimlemek ayrı diyorum bazı şeyleri göre göre yaşayarak öğreniyoruz hepimiz için geçerli bence eşinizin orta yolu bulması lazım burdaki en önemli etken eşiniz diye düşünüyorum siz cocuğa karşı iyiseniz size iyi olacak değilseniz olmayacak bu menfaate girer ya çalışmayan bir kadın olsaydınız ve çocuğun hiç bir istediğini yapamasaydınız o zaman ne olacaktı cocuk isteğiniz icinde iyi düşünün derim

Evine sokma.Hep bir bahane bul.Saygisizlik bu.Gözünün önünde ettiği teklif hic hoş degil.Eşin cevap olarak ne dedi?
Dogru hissediyorsun.
Bu teklifi ettiğini eşimden duydum sana da söylediğini belirtti dedi ben cevap vermedim ona dedi.Dedim bana öyle bişey söylediğini hiç hatırlamıyorum.Hayır öyle bişeye gerek yok dedim ben eskiden nasıl gidip geliyorsan öyle devam et dedim.Kafam çok Karışık dğn akşam burdaydı balkonda oturduk kendini davet ettirmesi sayesinde..dünden önceki gün de aradı kahve mi içsek dedi bahçede içebiliriz dedim hava almış oluruz hem peki dedi.Bana pat diye eşimden soruyo sederek mi evlendiniz ? Evlendikten sonraki davranışlarında değişme oldu mu vs. Iyi ki samimi olmadan kıllanmışım çok açmamışım kendimi henüz.Nerdeyse ay yazıl yemek de yapsmıyordur şimdi deyip davet edecektim

Bu teklifi ettiğini eşimden duydum sana da söylediğini belirtti dedi ben cevap vermedim ona dedi.Dedim bana öyle bişey söylediğini hiç hatırlamıyorum.Hayır öyle bişeye gerek yok dedim ben eskiden nasıl gidip geliyorsan öyle devam et dedim.Kafam çok Karışık dğn akşam burdaydı balkonda oturduk kendini davet ettirmesi sayesinde..dünden önceki gün de aradı kahve mi içsek dedi bahçede içebiliriz dedim hava almış oluruz hem peki dedi.Bana pat diye eşimden soruyo sederek mi evlendiniz ? Evlendikten sonraki davranışlarında değişme oldu mu vs. Iyi ki samimi olmadan kıllanmışım çok açmamışım kendimi henüz.Nerdeyse ay yazıl yemek de yapsmıyordur şimdi deyip davet edecektim
Canım tabiat boşluk kabul etmez,evine eşine sarıl sımsıkı, ve, kalbinle inan,aklınla şüphe et sözünü unutma...

Sen akıllı bir kadınsın.Hislerine güven.Bir de bu tekliften haberin bile yokmuş resmen arkandan iş çevirmektir bu.Bu konuda gerekirse kadinla tartisma hakkin bile var.Ama değmez. Ay benim kötü niyetim yoktu der çikar isin içinden.İnsan babasinin oglunu bile hergun ise birakmaz.Bu gereksiz samimiyetin ve olabileceklerin zeminini olusturmaktir.Bir arkadasin dedigi gibi öylesine mesafeli görusecekseniz disarda gorusun.Evine alma derim.Daha iyi tanimiyorsun bile.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X