Kocami sevmiyorum

30-40 yıl sonra ne olur bilinmez,yaşarmıyız o bile meçhul.. Aksine evliliğin hiç zor olmadığını düşünenlerdenim,evliliği zorlaştıran bizleriz. Önemli olan doğru kişiyle evliliği yapabilmek sonrası kolay.. Neredeyse hergün birilerinin boşanmasına aracı olmama rağmen evliliği güzel görebiliyorum :)

Bosa dememisler 40 yillik kocani tanimiyosun diye:)) tecrubedir yani.. amaaa uzun sure evli olup hala yasli nine dede el ele gorduklerimde var cok begeniyorum. Evlilik kismettir nasiptir.

Böyle düşünmeniz içimi burktu sizin adınıza. Bu nasıl bir kabullenmişlik? Güzel şeyler hissetmek, sevilmek, sevmek en insani ihtiyaçlardan biri, hem de ömür boyu süren bir ihtiyaç. Yıllar geçtikçe aşkın heyecanı, adrenalini bitiyor (bitmeyeni varsa da ben bilmiyorum). Ama bunun yerini kimseye hissetmediğiniz bir sevgi de dolduruyor. Yani yüzüne bakınca mutlu olduğunuz, yanında huzur bulduğunuz, sizi sevgisi ve sevecenliğiyle sarıp sarmalayan bir insan, o kadar da ütopik bir durum değil ki.

3-4 sene geçince hangi kadın kocasını seviyor ki demişsiniz... Biz 10 yıldır birlikteyiz eşimle. Adı nedir bilemem ama içimde ona karşı bitmeyen bir bağlılık ve tutku var. Sevmediğimi düşünsem 1 dk duramam yanında. Üstelik 2. çocuğum da yolda. Ama çocukları için sevmediği bir adamla ortak hayat sürdürebilecek bir insan değilim mesela. Sevgiyi canlı tutmak önemli. Karşınızdaki insan o sevgiyi her türlü öldürüyorsa, o zaman insan kendi yoluna gitmeli bence. Şu hayata bir kere geliyoruz. Onu da hödüğün tekine ömrümüzü kurban etmeye gelmiyoruz.

Bi kadin anneme demiski: ammaaan kim seviyoki kocasini.. kimi cocuk icin yurutuyo kimi bu yastsn sonra bla bla..yillar icinde zaten bu isler boyle yuruyecrkmis yani, sen biraz erken baslsmissin
Ben beylik laflar etmek istemiyorum ama asla bu söze katılmıyorum. 50 yıl önceki şartlarla günümüz şrtları eşit değil konu sahibesi madem sevmiyordu adamı evlenmeseydi ya da kim olursa olsun insan sevmediği biriyle neden evlenir? Böyle bir mecburiyetin olduğuna inanmıyorum herkes evlenmek zorunda da değil sevmediği adama da yazık

Hayatim dediklerinde kendine gore haklisin ama bende kendime gore hakliyim. Esimden ve evliligimden cok cektim o yuzden artik cocuklar icjn bir sure adamla ayni evde yasamak zorundayim sartlardan dolayi. Yani 3 tane cocugum var cok kucukler daha tek basima bakacak gucum yok ailem.de.destek olmuyor. Adam da karaktersiz ne yapayim. Yani duzgun bir adam bulmusken kacirma kiymetini bil diyorum arkadasa hakli olarak ben kendi hayatima gore yorumluyorum sen kendi hayatina gore. Hala sozumun arkasindayim karakterli duzgun efendi insan lazim bir kadina sevgi ask bitsede.

yanında gaz çıkarmak geğirmek nedir ya? insanın kendisine de mi saygısı olmaz. Allah yardımcınız olsun. Ha şunu da diyeyim. her evlilikte sıkıntılar var. önce bir danışmanlık almayı teklif edin.

Aşık Veysel’in karısı Terzi Hüseyin’e kaçmış. Yıllar sonra kadını bulup sormuşlar: “mutlu oldun mu bari?” Kadım cevap vermiş:”Gitti kör Veysel, geldi kel Hüseyin.” Kıssadan hisse

Eğer gercekten eşinizi sevseydiniz bunu sorgulamazdiniz bu sekilde evlilikleri gördükçe inanin çok şaşırıyorum ya
Benim hiç çok sevdiğim karşı tarafında beni çok sevdiği saydığı bir ilişkim olmadı ki zaten ya ben çok sevdim kovaladım onlar kaçtı ya onlar çok sevdi ben ısınamadım :/ bence benim iki seçeneğim vardı çok sevip değer kıymet görmeden sırf seviyorum diye herşeyine katlanmak yada mantıklı davranıp huyunu karakterini sevdiğin biriyle evlenmek bende 2.cisini yaptım

Her evlilikte sorunlar ve sıkıntılar olur. Evinden işine bana tapıyor resmen çok seviyor demişsiniz. Sizde biraz sevmeye çalışsanız. Evlilikte zaman geçtikçe genelde erkekler kendisini salıyor bu bir gerçek.
Benim eşimde bazen kaçırıyor, gegirmesini sevmiyorum. Her defasında kızarım ama alıştık artık 8 yıldır hayatımda bizimde 5 yıl oldu evliliğimiz.

Evlenirken hakim ölüm sizi ayırıncaya dek dediğinde sevmediğiniz bir adama neden evet dediniz? Bu gençliğin yaşlılığıda var. Gençken katlanamıyorsanız eşinize, yaşlanınca nasıl katlanacaksınız. İyi düşünün karar sizin.

Sartlar derken? Hala eski sartlarda kurallarda yasayanlar var. Bknz nisanliyken ayrilmak isteyenler var ama aileleri izin vermiyo vs. Konu sahibinde haklisin. Bu saatten sonra necdesek bos

Konunuza binaen birde eşi öyle sevmeyen, sevgiyi aşırı kıskançlık ve sıkboğaz etmek gibi gören, sıfır sosyallik berbat yaşam şartları vs vs vs olanlar var... hâline şükret demeyeceğim elbette. Bende fırsatını bulunca ayrılacağım, siz de devam etmeyin. Bir kere geleceğiz bu dünyaya... cinsellik de mutlu huzurlu sağlıklı yuva da hakkımız...

Esinin yaninda af buyrun da alttan ustten gaz cikaran erkekler yeni turedi sanirim. Hayatimda hic duymadigim seyleri kkdan duyuyorum,tek kelimeyle igrenc. Deli divane asik da olsan zaten adam gaz cikardigi an biter yahu

aile baskisiyla evlendiyseniz esinizle aranizda maddi yahut manevi zorunluluk baginiz var. simdi 24 yasinda bosanabilecek misiniz? geri doneceginiz evde evlendiginizden once oldugundan daha rahat bir hayat bulabilecek misiniz?

eger yanitiniz evet ise, hic dusunmeyin. bosanin.

eger yanitiniz hayir ise, hayatiniza karsi gercekci olun ve bu evliligi kendiniz icin nasil katlanilir hale cevireceginizi planlayin. 24 yasinda bu cumle cok cig gelebilir ama 30lara gelince hayatin boyle mantiklarla yurudugunu anliyor insan.

Peki değdimi bende aşik oldum hibirinede kavuşamadim ama yinede mantik çerçevesinde evlilik yapamadim bi türlü bendemi sorun var ya

Bence sevmediginiz icin gaz cikartmasi, agiz kokusu bile problem. Benim eski sevgilimde birlikte yasadigimiz donemde yanimda gaz cikarirdi yeri gelir agzi kokardi. Ama hic tiksinmedim. Boyle hayat gecmez. Sevgi olmadigi icin herseyi gozunuze batar olmus. Aileniz destek vermiyorsa ve maddi imkaniniz yoksa cekmeye devam edeceksiniz aksi takdirde bosanin.

Ben sizi ve konunuzu çok net hatırlıyorum....Son durum nedir değişiklik yok sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…