Kocamın ailesiyle çok yakın

2 hafta bile olmamış evleneli, 1 haftası balayında geçti desek kalan günlerde nasıl sürekli gittiniz anlamadım üstelik şehir dışı diyorsunuz
 
İpleri eline verirseniz kurtulamazsiniz.. baştan çizgisini çekmesi lazım.. bi iki hafta üst üste kendi ailenize gidin kendiniz bakalım ne diyecek..
 
2 hafta bile olmamış evleneli, 1 haftası balayında geçti desek kalan günlerde nasıl sürekli gittiniz anlamadım üstelik şehir dışı diyorsunuz
Balayına üç gün gittik . Gittiğimiz gün arabamız bozuldu. İki gün tamirle geçti ( arabayı babangil kullandı bize gelince patladı diye laf da yedim . Elimdeki altınları verdim yaptırsın diye) pazartesi gittik çarşamba günü ben eve gidelim dedim perşembe günü kuzeninin düğünü var diye gitmek istedi kavga çıkardım cumadan gittik . Cumartesi ordaydık . Cumartesi akşam dönmek isteyince olaylar başladı pazartesi işe başlayacaktı eşim kayınvalidem pazar akşamı gidin dedi . Onun öncesinde de düğünden birkaç gün önce kaldık provaydı hazırlıklardı diye dün de aramış ne zaman geleceksiniz diye soruyor. Oğlu da pazar nöbetim var anne dedi cumartesi gelin dedi . Haftaya bakarız dedi . Ben de kavga çıkardım haftaya niye söz veriyorsun okul başlıyor ben gidemem bir yere dedim ben giderim deyince olay koptu
 
İpleri eline verirseniz kurtulamazsiniz.. baştan çizgisini çekmesi lazım.. bi iki hafta üst üste kendi ailenize gidin kendiniz bakalım ne diyecek..
Biz urfadayız ailesi adıyamanda kendi ailem nevşehirde. Ben seni istersen ailene götürürüm dedi ancak mersinden urfaya gelene kadar (200 kmsini ben sürdüm) oflaya puflaya geldi yoruldum diye. Sonra hasta oldu . Kayınbabam da oğlana ne yaptın dedi ben de çok konuşuyordu zehirledim dedim.
 
O da beni sevdiği için urfaya gelip katlandığını oysaki batıya giderek çok güzel bir bekar hayatı olacağını anlatıyor. Urfa asayişi kalabalık diye her gün dinliyorum . Oysaki ben de burda görev yapıyorum. İstemede kahve dokunuyor diye çikolatalı süt vermiştim. Haklısınız galiba her şeyini kolaylaştırarak bk yedim.
 


Zekası geri kocanız sizin arabanızı babanız kullandı ve araba bozuldu diye kavga mı çıkardı? İkisi arasında bağ kurarken hiç yüzü kızarmadı mı?

Kendinin neden arabası yok paşanın? Anne babasına gidecekse sizin arabanızla gidecek sanırım. Allah kolaylık versin.

Haftaya araba size lazım olsun eğitimim var deyin, isim var deyin atlasın gitsin otobüse.
 
 
Hiiiç geri adım atmayın o zaman, tavrınızı koruyun mesafeyi baştan koydunuz koydunuz, zaman geçtikçe önünü alamazsınız,
eşiniz anlamıyorsa kayınvalideye söyleyin kibarca "biz bu şekilde nasıl evimize evliliğe birbirimize alışıp adapte olacağız" diye.
Ayrıca kendi arabamı babamlar kullandı diye bana laf edecek, yakıtı sizin ailenize giderken sorun edecek adama bir daha araba vermem.
Evet evlilikte senin benim olmaz olmamalı ama, eşiniz bu tutumu hakedecek biri değil anladığım kadarıyla, önlemlerinizi şimdiden almanızı öneririm.
Bana pek iyi niyetli gibi gelmedi eşiniz nedense.
 
arabanın parasının bir kısmını babam karşıladı evladımsın dedi hediye etti buna karşılık ben de baba araba sizde kalsın evlenene kadar kullanın evlenince eşimle ben kullanırız dedim. Ben trafikte sorun yaşıyorum otobanda sürebiliyorum yeni aldım ehliyeti çünkü . Araba babamgildeydi düğün olunca getirdik. Balayına giderken de bozuldu babangil kullandı bozdu ordayken niye bakımını yapmadılar diye laf yedim. Dün de ben giderim deyince arabayı bırak nereye gidiyorsan git dedim.
 
Sen ayvayı yemişsin bacım kusura bakma. Siz daha balayı bile yapmamissiniz ki O adam anasının evinden çıkmaz geçmiş olsun. Verme arabayı madem begenmiyor benzine laf ediyor binsin otobuse gitsin kullandirma kendini. Altınları niye verdin ki of
 


Saygısız. Araba babamın bunu verelim kendine git yenisini al deyin. Sinir bozucu bir eşiniz var. Allah kolaylık versin.
 
tuz ruhu ve elmalı prili bassaymışsın keşke, bok içsin çünkü, ay biraz sinirlendim de afedersin ghffbdsbgfbg
 
Dün de ben giderim deyince arabayı bırak nereye gidiyorsan git dedim.
Şunu yazmaya gelmiştim. Madem beğenmiyor kullanmasın da. Siz de azcık gözünüzü açın. 2 haftalık evliyken değil ailesinin evine gitmek telefon bile açmasa yeridir. Onların sınırlarınıza saygı duyduğu yok, eşinizin laf ettirdiği yok, bu nedenle siz kendi özel hayatınızın sınırlarını belirlemek zorundasınız. İlk baştan size laf dinletebildiklerini düşünürlerse öyle devam ederler. O yüzden çok geri adım atmamaya çalışın.
 
O arabayı asla bizim arabamız olarak söylemeyin. Ailesine de bekarken nasıl gidiyorsa öyle gitsin. Sakın sakın arabayı vermeyin. Açık olan adam sizi kullanmak istiyor, ailesi de bunu istiyor.
Şimdi önünü almazsanız çok zor olur
 
Daha 12 günlük evlisiniz bu 12 gün içinde kaç kere gittiniz de bu kadar bıktırdılar. Yeni evli çiftten de bu beklenmemeli ya
 
Kusura bakmayın ama sırtını size dayamış ailenizde eminim bunlara içten içe üzülüyodur. Kaldı ki çok iyi niyetli insanlarımış. İstemedikleri evlilik için maddi manevi fedakarlık yapmışlar. Eşiniz de madem kendi hayatını yasamaya meraklı Urfa gayet büyük bir şehir. Her boşlukta anasına gideceğine sizin ile gezsin tozsun. Ama onunki kuru gürültü tek memur maaşı ile ailesine yardım edip kira vererek nasıl hayat yaşayacakmis batıda acaba? Hiç altta kalmayın.kendinizi ezdirmeyin.
 
Kusura bakmayın ama sırtını size dayamış ailenizde eminim bunlara içten içe üzülüyodur. Kaldı ki çok iyi niyetli insanlarımış. İstemedikleri evlilik için maddi manevi fedakarlık yapmışlar. Eşiniz de madem kendi hayatını yasamaya meraklı Urfa gayet büyük bir şehir. Her boşlukta anasına gideceğine sizin ile gezsin tozsun. Ama onunki kuru gürültü tek memur maaşı ile ailesine yardım edip kira vererek nasıl hayat yaşayacakmis batıda acaba? Hiç altta kalmayın.kendinizi ezdirmeyin.
 
2 haftalık evlisiniz balayında olmalıydınız aslında tatili keşke uzun tutsaydınız gittiyseniz.. adam pek seni düşünmiyo benim anam babam demeye çok erken başlamış. Bundan sonra aile ziyaretlerini tek yapsın sende annene babana gidiceksin. Yapmazsan çok ezik görür seni karım yapmıyo bak yerinde oturuyor o benim dediğimden çıkmaz ben onu aileme istediğim gibi götür getir yaparım o gidemez beni de götüremez kafalarına girer. Çık ailene git gel 2 haftalık evliyken oraya gidiliyorda sizinkilere neden gidilmiyor madem su yakmıyor bu araba bi kaç saat fazla yol yapsa ne olur. ? Walla bu kadın yerinde durmaz daha çok yeni evlisiniz yarın birgün o zırt bırt çıkar gelir eyvah yani .. keşke sen deseydin teyzecim/ annecim biz yeni evliyiz bizim buralarda ne işimiz var biz daha çiceği burnunda çiftiz tadını çıkarmamız gereken zamanlardayız diyip utandırsaydın keşke.
 
Ben bu durumu 1 2 yılda anca çözdüm. Canla başka kavga ettim eşimle sonra düzeldi. Sınır çiziceksiniz. Mesela ben çalışan bir insanım şehir dışındaki ailene sürekli gitmeyin doğru bulmuyorum sen gidebilirsin ama benim evlilik prensibime ters vs vs.. cırlicak suçlicak ama yapıcak bşeşy yok siz düşüncenizi savunucaksınızz. Ben bunu sürekli köye giden eşim eşimin ailesi için yapmıştım. Her bayramda köye gidemem böyle bir kanun yok benimde ailem var dedim eşim artık bilir kurbanda gittiysem ramazan da gitmem. Ramazanda gittiysem kurbanda gitmem.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…