- 1 Ocak 2022
- 5.013
- 19.024
- 198
Üzgünüm ama ana kuzusu sizi maaşınız için seçmiş ailenize ve size gram saygısı olmayan bir eş tercih etmişsiniz şu an seçiminiz sonuçlarını yaşıyorsunuz.Kendi parasını ailesine akıtacak sizin ve ailenizin imkânlarını sömürecek yine de memnun olmayıp hep şikayet edecek bir erkek le evlisiniz,asla sizin ailenize saygı sevgi göstermeyecek gitmek istemeyecek ama sizi sürekli sev say git kal diye zorlayacak.Ailenizin bile istemediği böyle tipleri koca diye seçiyorsunuz sonra ah kafama tüüüü kafama......arabanın parasının bir kısmını babam karşıladı evladımsın dedi hediye etti buna karşılık ben de baba araba sizde kalsın evlenene kadar kullanın evlenince eşimle ben kullanırız dedim. Ben trafikte sorun yaşıyorum otobanda sürebiliyorum yeni aldım ehliyeti çünkü . Araba babamgildeydi düğün olunca getirdik. Balayına giderken de bozuldu babangil kullandı bozdu ordayken niye bakımını yapmadılar diye laf yedim. Dün de ben giderim deyince arabayı bırak nereye gidiyorsan git dedim.
Biz türküz onlar kürt. Babam aşırı türkçü milliyetçi biri o yüzden asla istemedi . Bizim kültürümüz asla uymaz dedi. Ben de ırkçılık yaptığını düşünerek karşı çıktım. Benim rızam yok sen bilirsin dedi. Şimdi onu daha iyi anlıyorum. Kürt oldukları için ( ayrımcılık ırkçılık yapmıyorum urfada arap köyünde öğretmenim ve okul öncesi öğretmeni olduğum için hepsi çocuğum gibi) sürekli misafirleri geliyor çok kalabalıklar ve sürekli hizmet bekliyorlar. Ben de bunu yapmıyorum yapmadıkça artık benden bir şey beklememeye başladılar ancak gel git sürekli ne zaman geleceksiniz kalın gitmeyin vs bunlar artık beni sıktı ve bunalttı. Evlenmeden bir hafta önce kavga etmiştik babam düğün kalsın dedi millet ne der diye düğünü yaptık. Şimdi açıkçası çok pişmanım babamı dinlemediğim içinAilen neden istememişti bu adamı? Asker/polisler yolacak memur kız peşinde son yıllarda, sinir oluyorum.
Yıllık izinleri oluyor askerlerin . Yıllık izni iki hafta kalmıştı. Bir haftası benim ara tatilde kullanırız kullanma dedim tamam dedi . Kalan 1 haftada da araba bozulunca tatil kısaldı keyfim kaçtı eve dönmek istedim.Yani ne desem bilmem ki
Kızlarımız okusun meslegi olsun ayakları üstünde dursun diyoruz
Mesleği olan da sizin gibi davranınca meslek sahibi olmasından ziyade hakkını savunan mi olsa demeden edemiyorum
Misal meslek sahibi değilim ama şu katlandiklarinizin onda birine katlanmam e ne anladim şimdi kuzum
Bir de cok merak ettim neden balayı 3 gün ilk defa duydum da izin sebeb olamaz evlenen askere izin vermez mi devlet gerçekten merakımdan soruyorum bana 3 gün balayı dese hic gitmiyorum derim ve gitmem
Yıllık izinleri oluyor askerlerin . Yıllık izni iki hafta kalmıştı. Bir haftası benim ara tatilde kullanırız kullanma dedim tamam dedi . Kalan 1 haftada da araba bozulunca tatil kısaldı keyfim kaçtı eve dönmek istedim.Yani ne desem bilmem ki
Kızlarımız okusun meslegi olsun ayakları üstünde dursun diyoruz
Mesleği olan da sizin gibi davranınca meslek sahibi olmasından ziyade hakkını savunan mi olsa demeden edemiyorum
Misal meslek sahibi değilim ama şu katlandiklarinizin onda birine katlanmam e ne anladim şimdi kuzum
Bir de cok merak ettim neden balayı 3 gün ilk defa duydum da izin sebeb olamaz evlenen askere izin vermez mi devlet gerçekten merakımdan soruyorum bana 3 gün balayı dese hic gitmiyorum derim ve gitmem
Sonra ne oluyor peki ? Sürekli benim istediğimi yaptığını ama benim sorun çıkaran biri olduğumu söylüyor.Ben bu durumu 1 2 yılda anca çözdüm. Canla başka kavga ettim eşimle sonra düzeldi. Sınır çiziceksiniz. Mesela ben çalışan bir insanım şehir dışındaki ailene sürekli gitmeyin doğru bulmuyorum sen gidebilirsin ama benim evlilik prensibime ters vs vs.. cırlicak suçlicak ama yapıcak bşeşy yok siz düşüncenizi savunucaksınızz. Ben bunu sürekli köye giden eşim eşimin ailesi için yapmıştım. Her bayramda köye gidemem böyle bir kanun yok benimde ailem var dedim eşim artık bilir kurbanda gittiysem ramazan da gitmem. Ramazanda gittiysem kurbanda gitmem.
Yıllık izinleri oluyor askerlerin . Yıllık izni iki hafta kalmıştı. Bir haftası benim ara tatilde kullanırız kullanma dedim tamam dedi . Kalan 1 haftada da araba bozulunca tatil kısaldı keyfim kaçtı eve dönmek istedim.
Ben devlet bursuyla okudum. Üniversitede de lisede de burs aldım . Atanamadığım dönemde çalıştım bir şekilde harçlık sahibi oldum. Anne babamdan asla para istemedim. Annen babam da yaşlandı evlensen de mürvetini görsek laflaarı başladı . Onlar da bu zamana kadar bana hiç destek olmadıkları için arabama yardım ettiler ev eşyasına yardım ettiler. Eşimin ailesi babasının durumundan ötürü bir şey yapmadılar takıları eşim aldı ev eşyalarını beraber aldık babama hâlâ borcumuz var babam sen benim evladımsın almam dese de ben yine de borç olarak sayıyorum çünkü yapacaklarını yaptılar. Karşı taraf hiçbir şey yapmadığı halde sürekli bir beklenti içerisinde. Kardeşleri okuyor onlara yardım etmesini ben de isterim onların suçu yok çünkü en iyi ben bilirim yokluğu. Ancak buna rağmen böyle gel diye sıkıştırılınca bunalıma girdim.
Bir kız kardeşi var tekstilde asgari ücret alıyor . Diğer iki kardeşi biri üniversite öğrencisi diğeri lise. Asgari ücretli çalışan da kız olduğu için çeyiz falan alıyormuş . Annesine babasına illaki yardım ediyordur . Zaten yardım etmesine asla laf etmedim etsin kardeşi anne babası da ancak sürekli gtle don gibi mıç mıç olunca benim de cinim geldiKardeşleri okuyorsa elbette yardım etsin, bizde görümceme destek olduk. Fakat bu destek sizden kısıp onlara vermek olmamalı. Tüm maaşını ailesine gönderip, ikinizin masraflarını sizin karşılamanızı beklememeli.
Birde merak ettim. Çalışkan tek çocuk sizin eşiniz mi? Diğerlerinin yaşları kaç?
Ver cevabını ya.Evet gittik dönüşte de kuzeninin düğünü vardı iki gün orda kaldık pazartesi işe başladı eşim cumartesi dönelim diye karar verdik kaynanam gidip ne yapacaksınız demeye başladı en son çoluk çocuk var ben sana sonra anlatırım dedim sustu . Normalde pat pat cevap veririm herkese ama eşimin annesi diye saygısızlık yapmak istemiyorum
Yokluktan değil aslında . İlk zamanlar böyle değildi. Nikah olduktan sonra bir değişim oldu sanırım gerçek yüzünü o zaman gösterdi. Bilmiyorum. Biraz çevre baskısı ne zaman evleneceksin biraz ailemin baskısı biraz yalnız kalma korkusu derken sanırım hata yaptımBaştan sona her detayıyla rezalet bir evlilik. Size aşkından değil, maaşınıza aşkından evlenmiş. Burada sık sık dalga geçeriz ama böyle detayları okuyunca insan üzülüyor. Nasıl bir yokluktaydınız ki öğretmen halinizle asker yareni oldunuz? Zararsız şekilde atlatmaya çalışın.
Kesinlikle haklarınız sınır baştan çizilir.. sonrası çok zor oluyor. Benim kv de evlendiğimiz ilk zamanlar eltilerine bizim için “şimdi çok sık gelemiyorlar ama yazın gelip burda kalacaklar” dedi. Resmen şok geçirmiştim kadın bizim adımıza karar veriyor ve millete açıklama yapıyor diyeSizin arabanızı alıp alıp annesine gidecek ama siz ailenize gidince benzini mi söyleyecek. Üstelik sayenizde merkeze gelmişken. Bence müsade etmeyin.
Evliliğin ilk yıllarında alttan aldığınız her şey sonra katlanır bu arada. Annesine de net ve sert bir tavır koymalısınız. Size sürekli kal demesi de çirkin.
Yeni evliyiz ve evimizde olmak istiyoruz. Bu konuda lütfen ısrarcı olmayın diye net söylemelisiniz.
Ben ilk yıllardan beri sürekli kimsenin evinde uzun kalmam dedim. Bu nedenle 1 hafta kalsak sevinir hale geldi: ilk zamanlar az kaldık diye sitem ettiğinde hem düzenimden başka yerde uzun kalamam derdim. Eğer en başından net çizginizi belli etmezseniz sonrasında önünü alamazsınız.
Okudukça tek sorun ailesine gitmek olmadığını anladım. Öncelikle onun maaşı seninkinden oldukça iyi. Kaç yıllık personel? kendi birikmişi neden yok. Senin olan araba hakkında ve ailen hakkında maddi olarak yorum yapma izni vermemelisin kesinlikle. Sen ondan daha az maaşla elde ettiğin mal için kendini mahcup mu hissedeceksin.
Bence burada ki sorun gelecek aylarda senin maaşın hakkında yapacağı yorum ve maaşının nasıl değerlendirileceği. Ev ekonomisi de kriz olur bu durumda. Ben eşlerin maaşının ayrı olmasından yana değilim ama senin eşin şimdiden senin arabanın tasarrufunda bile pişkinlik yapıyor. Maaşınızı tamamen onun eline vermemenizi tavsiye ederim
Hatanızı hamile kalarak katmerlemeyin. Baktınız iyice içinden çıkmaz bir hal aldı, boşanırsınız. Çocuk olursa bir ömür muhatap olmak zorunda kalırsınız bu tiple. Cidden üzüldüm ya. Senin neyine be kızım Urfalı, asker ne alaka? Allah korusun, kızım var.Yokluktan değil aslında . İlk zamanlar böyle değildi. Nikah olduktan sonra bir değişim oldu sanırım gerçek yüzünü o zaman gösterdi. Bilmiyorum. Biraz çevre baskısı ne zaman evleneceksin biraz ailemin baskısı biraz yalnız kalma korkusu derken sanırım hata yaptım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?