Kocamın başka kadın yanında olduğunu nasıl ispat ederim?

Hatalarımı geri döndüremem, ama geleceğimi şekillendirebilirim. Şu an verdiğim karara göre hareket edeceğim, çocuklar güvende, iyi bakılıyor, ben de emekliyim uğraşırım modunda takılacağım biraz. Çünkü şundan eminim ki anlaşmalı boşanmayı kabul etsem de istediğimi alamayacakmışım karşı tarafın elinde zaten tazminat isteği varmış; fazla para vermeyecekmiş.

çocuklar da etkilendi ama toplarım. Bomba patlatıp çocukları kanatlarım altında koruduğumu varsayın hepimiz yaralandık ama ölmedik.
Aynen, çocuklar kanatlarınızın altında korunuyor. Çocuk umurunuzda mı sizin? Onlara da sordunuz mu siz ne istiyorsunuz diye? Tam ergenlik öncesi yaşadıklarına bak. Annesi değil sanki düşmanısınız zavallı çocuğun. Eşinizin işvereni destek değilse ve tüm şirket adamın haline acımıyorsa ne olayım. Siz adamı bırak velayeti kaptıracak gibi görünüyorsunuz. Hakim olsam psikolojik tedavi görüp tekrar değerlendirme şartıyla derhal velayetlerini babalarına veririm. Kocasından intikam almak için çocuklara zarar verecek potansiyelde birisiniz.

Ben sizin psikolojik tedavi aldığınıza inanmıyorum. Merdiven altı sahte diploması olan, çakma psikolog bile size aynı şeyleri söyler ama sizde gram ilerleme yok, hala ilk günkü gibisiniz. Kardeş seve seve kabul edeceksiniz çünkü her şey aleyhinize. Evlendi diye malınız mı oldu? Kanunlar evlenme hakkı yannda boşanma hakkı da veriyor. Kocanız avukat harici sizinle muhatap olmamakta çok haklı. Adam akıl sağlığını korumak için kaçmış kurtulmuş şimdi de çocukları kurtarmayı hedefliyor.

Adam avmde çocuğunu tartakladı, beni tartakladı, benim de elimde bunlar var hanımefendi. Çocuklarım gayet iyi durumda hatta yeni yeni farkediyorum ki baba evde olmadıkça kendilerine geliyorlar daha huzurlu daha neşeli oldular. Oğlum babasıyla görüşmeye başladı gayet aklı başında şu an, akademik başarısı da yüksek, bursluluk sınavlarına hazırlanıyor gayet sorumlu davranıyor. Psikolojisi harap durumda değil. Çünkü evde birbirinin zıttı davranan iki ebeveyn yok artık. Kızım da babam ne zaman gelecek niye gelmiyor diye ağlamayı bıraktı, ben de toparlandıkça daha neşeli davranabiliyorum. Ha hakim velayetleri babasına versin bakalım 3. Haftada getirip kapıma bırakmazsa ben de bişey bilmiyorum.

Tüm yorumları ve cevaplarınızı ilgiyle okudum . Öncelikle halinize çok acıdım Rabbim kimseyi bu durumlara düşürmesin durum dediğim boşanmak değil böyle bir karmaşa içinde ne yaptığını ne yapacağını ne istediğini bilmeden savrulup gün sonunda sadece yorulan taraf olmak . Yıllardır kendi yöntemlerinizle sürdürmeye çalıştığınız evliliğiniz eşinizin üst üste vurduğu darbelerle boşanma sürecinde ve eşiniz inanılmaz derecede akıllı duruyor yani ne istediğini ve ne yaptığını biliyor profesyonel destek alıp avukatının yönlendirmelerine göre hareket ediyor bu işin sonunda eşinizin çok daha az zarar göreceği kesin . Şuandaki modunuz ve yüksek enerjiniz yakınd sönümlenecek ve depresyona gireceksiniz çünkü üzülerek söylüyorum ki eşiniz şuanda beni affet herşeyi unutalım dese kabul edecek gibi duruyorsunuz içinizde bu beklenti devam ediyor umudunuz var. Bu umudu bitirmeniz kabullenmeniz çok zor koskoca 10 sene 2 çocuk ve yok olan gurur. İnşallah bu süreci çocuklar zarar görmeyecek şekilde geçirirsiniz .

Adam bu maille rezil mi oldu sanıyorsunuz?

Gerçekten ne biçim insansınız anlayamıyorum. Modum düşük olsa “sünepe”, modum yüksek olsa “sönümlenecek depresyona gireceksiniz”. Dilerim kınadığınız başınıza gelir.

Benim içim rahatladı. Önemli olan da bu.
Değdi mi? Bu maili mahkemede aleyhinize kullanabilir. İşyerinde zaten iyice kendini yüceltmiştir, “kadın beni elinde tutmak için her şeyi yapıyor” modunda. Bunların neresi içinizi rahatlattı gerçekten anlamadım.

Kullandı zaten umrumda değil parası neyse veririm. İşyerinde bir aşna fişnesi var zaten eminim, müdürü olabilir. Elimde tutmak için elimden geleni yaptım utanılacak birşey olduğunu da düşünmüyorum.

Ben bu konuya yorum yapmıştım aslında ama bir daha en baştan okumak istedim. Şöyle diyeyim; her insanın unutma süreci çok farklı ancak adam alelen sizi istemiyorsa gerçekten biraz gururunuz ağır bassın. Daha çabuk iyileşmeye bakın.

Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama anladığım kadarıyla işiniz var. Biraz kendinizi toparlayıp çocuklarınız ile ayrı bir hayat kurun. Bakın aynı süreçlerden geçiyorum, ben de çalışıyorum. Şu anda mali açıdan biraz sorunlu bir süreç yaşıyorum. Ocak Şubata kadar böyle. Sonra biraz para biriktirip ayrı bir eve çıkacağım. Herkesin bir düzeni var. Anne babanın da var. Sonsuza kadar bu böyle gitmez

Siz aranızda ne yaşarsanız yaşayın baba ve çocukların iletişimine karışma hakkınız yok. Hem yasal olarak yok, hem de insanı açıdan olmamalı.
Hanimefendi, benim kızımın babası ben her türlü esnekliği sağlamama ragmen kızını benim zorumla 2 kere gördü. Aylardır ne yiyor ne içiyor bir şeye ihtiyacı var mı diye bile sormadı. Ben yine de babası hakkında olumlu olumsuz bir şey demem, diyemem. Kızım kendisi büyüyünce doğruyu, yanlısı, iyiyi, kötüyü görsün.
Siz de bırakın adam çocuklarla ilgilenir mi, görür mü görmez mi onlar karar versin.
Sizi gerçekten anlıyorum çok çaresiz hissediyorsunuz. İnanın benim de kendi açımdan çok ağrıma giden şeyler var ama bu yaklaşımınız sadece size zarar veriyor. Biraz silkelenmeniz gerekiyor.

Adam avmde çocuğunu tartakladı, beni tartakladı, benim de elimde bunlar var hanımefendi.
Var mı delil, siz de eşinizi kaydettiniz mi, koydunuz mu dava dosyasına? Avm güvenliği geldi mi, tutanak tuldu mu veya polis çağrıldı mı? Çağrılmadıysa siz polise gidip eşim beni ve çocuklarımı darp etti diyip şikayetçi oldunuz mu? Karşı tarafın avukatı ilmek ilmek örüyor, yap boz gibi eksik parçayı hemen bulup koyuyorlar. Çünkü siz bir bavul dolusu delil vermişsiniz ellerine.

O arka sokaktaki ev niye tutuldu, niye sıfırdan dayandı döşendi, niye iki çocuğa da oda yapıldı yakında anlayacaksınız. Oğlunuz bir kaç kere o evde huzurlu sakin uyuduktan sonra sizden kaçacak, yanınızda durmak bile istemeyecek. Derslerine ödevlerine yardım etmek, okula kursa götürüp getirmek, çocuklarımla vakit geçirmek istiyorum diyen ve bunu somut olarak gösteren bir babaya hakim hangi hakları verecek göreceksiniz.

Cocuklarınızın velayetini kaybetmek üzeresiniz artık yeni bir hata yapmayin dürtüsel davranışlarınız yüzünden hakliyken haksız durumuna düştünüz. Takıntılı bir insan olarak görülüyorsunuz da muhtemelen. İyi bir avukat tuttuysaniz hic bir adım atmayip işinizi avukata biraksaniz yoksa tarihin en iyi avukatı bile sizi savunamayacak hale gelecek adama habire koz veriyorsunuz. Hirsinizla hareket ediyorsunuz sadece . Ayrıca adamın sizin eve yakin oturmasinin amacı sizi dikizlemek değil hayatiniza birini alsanız Yarabbi Şükür kurtuldum bu kadindan diyecek adam muhtemelen öyle illallah etmiş. Bari cocuklarinizi kaybetmeyin ya

Pandemi doneminde esiyle bosanma surecinde olan bir proje sorumlumuzun esi de sizin gibi firmanin benim ve patronumun okuyabildigi ana mail adresine kocaman bir mail dosemis esiyle alakali sorunlar icin patronumuzu suclamisti.
Bir gun evraklar icin odasina girdigimde ortak yuruttugu bir projedeki baska firma sahibi ile kadini konusup guluyorlardi.
Kaldi ki gulunc bir durumdu.
Hic bir is yeri erkegi suclamaz hele ki erkekse hic suclamaz.
Genel algi kadin kocayi evden kacirmis, sirret biriymis diye sekillenir.
Bizdeki hikaye boyle sekillendi proje sorumlusuna patron donup " Allah kurtarmis, zararin neresinden donersen kardir" dedi bir kuple de o an alay konusu oldu.
Bir kadin olarak asiri utanc verici bir durum buluyorum ben bunu. Rezil ettim sanarken dustugu durumu asla bilmedi, zafer kazandim sandi ama ara ara geyigi dondu firmada.
Bana bile ara ara patronla is hususunda gerildigimizde aman simdi esin bize mail atar seni daha kizdirmayalim diyerek kendince durumun icler acisi olusu uzerine espri yapar.
Kendinize gelin derim.
Bu sacma evlilikteki esinize dair hatalari kabullenisleriniz sizin hatanizdi ve kendizin de yazdigi gibi gecimsiz olusunuz belki de tetikledi bunca seyi.

Son düzenleme:
Aksine siz herkesi kaybetmek için elinizden geleni yapıyorsunuz ama farkında değilsiniz.
Hırsınız ve öfkeniz gözünüzü karartınca çok fena oluyorsunuz. Adamın sevgisini bitiren de sizin nu tarafınızmış belli ki. Öfkeye bu kadar yenilmek sağlıklı değil.
Sırada çocuklar var. Siz böyle devam edin kimse böyle öfkeli, öfkelenince deli gibi davranan anne de eş de istemez. Onlar da kaçacak sizden.

Hiç darp raporu almadım. Birkaç kere eve polis çağırdım ama benden önce o şikayetçi oldu çok kurnaz biri, tutanağım yok ama annem babam şahit kaç kere onlara yazmışım yardım istemişim beni kurtarın adam beni öldürecek gelin cinnet geçiriyor diye. Ben arka evi niye tuttuğunu çok iyi biliyorum tabii ki velayet hazırlığı; ilerde çocuklarım orda huzurluyum diyecekse de gitsinler ne yapayım zorla mı tutacağım. Karşı delil olarak aldatma teşebbüslerini, benim her yerde onurumu kırmasını, hep uzak durduğunu vb yazacağız yazacağımız çok şey var.

Sanki bana polis asker de bu adam, çalışanınız böyle haltlar yedi üstelik amiriyle diye söyleyince yaptırıma uğrayacak. Dümdüz özel sektör. Kimin ne umrunda orda. Bi de adamı çok çalıştırdınız o da evden soğudu aldattı yazmış. Şöyle bir mektup adliyeye gelse 1 ay kesintisiz gülerdik, yerleri paspaslar buzdolabı sırtlanırdık.

Bir mesajinda gecimsiz birisi oldugunu yazmis zaten benim konusuna dair bir mesajim yoktu, okudum genel olarak ama kendisi hakkinda dusundugum seyi kendisi yazinca sasirmadim da cunku cok belli.
Esinin uzaklasma sebebi tamaniyle dominat karakterli ve dusunmeden durtusel hareketleri sebebiyle olmustur.
Surekli bir savas halinde
Haksiz olmayi asla kabullenmiyor.
Esinin gitmesine de izin vermemis tum sorunlarin uzerini ortmus sadece tek uysal oldugu zamanlar kavga sonrasi esinin evi terketme korkusu ile susup oturdugu belki o 3-5 saat onun disinda kaldigi yerden devam etmis.
Simdi de sonuca geldigi asamada kendisinde bulamadigi ilgiyi baska kadindan bulmasina odaklanmis durumda.
Ondan bu kadar dusunmeden hareket edip rezillik cikardigini sanarak odesiyor kendince.
Mesele koca degil aslinda zaten onu ezik buluyordu.
Ezik buldugu adamin baskasina gitmesinin sokunu yasiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…