- 19 Mayıs 2020
- 48.273
- 217.432
- 598
- Konu Sahibi ArbutusUnedo
-
Zamanında tertemiz anlaşacaktınız, zaten dönse ne olacaktı, yine eski düzen devam edecekti, siz bu düzenden sıkılıp evden göndermiştiniz halbuki. Şimdi anlaşma deseniz adınız korktu olacak daha çok üstünüze gelecek. Ne diyelim kendi kendinize ettiniz.Çekişmeli açarken attığı iftiraları görmediniz. Ben de hala saf, yok kıyamaz, açamaz, biraz daha bekleyelim belki döner fln diyordum, dava dilekçesini gördüm nutkum tutuldu çok ağır iftiralar var. O yüzden enerji geldi, uğraşacağım şrfsz ile.
Sen boşanmak istemiyorsun isterse 5 sene sürsün diyorsun o uğraşacak sanki sen uğraşmayacaksın. Babanne kafasında nikahımı vermemmmm diye tutturmuş durumdasın. Zararlı çıkacaksın haberin yok. Yok hak yerini bulsun etsin ne olacak yahu insanın kendine yaptığını başkası yapamaz gerçektenHayır hak yerini bulsun diyorum. Anlaşıp para pul alıp hayatıma devam etmek benim duruşum değil. Bunca sene uğradığım haksızlıkları, yürek acılarını tek celsede kapatıp gitmeyeceğim. Çocuklar da o baba müsveddesi ile ne kadar az görüşürlerse o kadar iyidir. Genel ahlakları açısından.
İnada binmiş artık, ben bunu adam edicem başka yolu yok olmuş. Adamın tavırları da bu inatlaşmayla alakalı, şimdi anlaşılıyor neden düşman gibi davrandığı.Siz eşinizi de sevmiyorsunuz ayrıca. Tek derdiniz var olan düzeninizin devam etmesi.
Hâla daha geri döner diye bekliyordum diyorsunuz.
Gitsin istediği yerde istediğini yapsın ama geri dönsün demek bu. Bakın kocanız onu bile istemiyor. Adam ailenize yalvarmış zamanında boşanalım diye. Her şeyi kabul edeceğinizi bilmenize rağmen boşanmak istiyor.
Siz tüm bunlara rağmen evli kalmışsınız. Yok yürek acısı, yok cektiklerim, bırakın artık. Buraları geçeli çok olmuş.
Adama başka çare bırakmadın ki ya hala dönerdi diyosun. Dönmez. Dönmemek için iftira atmış işte neyi anlamıyosun?Çekişmeli açarken attığı iftiraları görmediniz. Ben de hala saf, yok kıyamaz, açamaz, biraz daha bekleyelim belki döner fln diyordum, dava dilekçesini gördüm nutkum tutuldu çok ağır iftiralar var. O yüzden enerji geldi, uğraşacağım şrfsz ile.
Öyle ya da böyle ben bir karar verdim, anlaşmayacağım çekişmeli açmasını bekliycem dedim. Kendi içimde evlilik ve çocuklar için herşeyi denedim dedim, içimde bitmeyen hisler vardı ancak bu şekilde bitebilirdi. Saçma sapan kendini egolu gören kendini muhteşem addeden, bana da iftiralar atan bir dilekçeyle açmış davayı. Buyursun ben ona esas kusurlunun kim olduğunu 10 senedir gösteremedim dilerim mahkeme gösterir.Adama başka çare bırakmadın ki ya hala dönerdi diyosun. Dönmez. Dönmemek için iftira atmış işte neyi anlamıyosun?
Peki sen bilirsin. O kadar kişi aynı şeyi söylüyorsa bi durup düşünmen yeterliydi ama sen sadece onun dönmesine odaklısın. Tüm bu uğraşların da bi şekilde onun geri dönmesini sağlamak için. Anlamak istemeyene davul zurna az hesabı. Yaşa ve görÖyle ya da böyle ben bir karar verdim, anlaşmayacağım çekişmeli açmasını bekliycem dedim. Kendi içimde evlilik ve çocuklar için herşeyi denedim dedim, içimde bitmeyen hisler vardı ancak bu şekilde bitebilirdi. Saçma sapan kendini egolu gören kendini muhteşem addeden, bana da iftiralar atan bir dilekçeyle açmış davayı. Buyursun ben ona esas kusurlunun kim olduğunu 10 senedir gösteremedim dilerim mahkeme gösterir.
Adam yıllardır iş ayağına aylarca evden uzak zaman geçirerek istediğini yaşamış. Eve gelmiş eş değil insan muamelesi bile yapmamış konu sahibine.İnada binmiş artık, ben bunu adam edicem başka yolu yok olmuş. Adamın tavırları da bu inatlaşmayla alakalı, şimdi anlaşılıyor neden düşman gibi davrandığı.
Öyle ya da böyle ben bir karar verdim, anlaşmayacağım çekişmeli açmasını bekliycem dedim. Kendi içimde evlilik ve çocuklar için herşeyi denedim dedim, içimde bitmeyen hisler vardı ancak bu şekilde bitebilirdi. Saçma sapan kendini egolu gören kendini muhteşem addeden, bana da iftiralar atan bir dilekçeyle açmış davayı. Buyursun ben ona esas kusurlunun kim olduğunu 10 senedir gösteremedim dilerim mahkeme gösterir.
Eski kocamın benden sonra bu dediğiniz gibi yaşaması, onun karaktersiz ve pis bir hayat yaşadığını gösterir; onun yaşayacağı o hayatı yüceltip; onurumla yaşayacağım hayatı değersizleştirmeyeceğim kusura bakmayın.Dava süresinde belki geri döner diye düşünüyorsanız, hiç düşünmeyin dönmez. Şimdi siz onun gözünde, yakasına yapışmış, hayatına çöreklenmiş, kurtulamadığı bir insan oldunuz tamamen.
Kendinizi düşünüp alabileceğiniz en iyi nafaka, tazminat, en azından tüm malların yarısı varken, yıllarca mahkemenin vereceği kuş kadar nafaka ile yetineceksiniz. Adam bu arada vur patlasın, çal oynasın, hayatını yaşayacak. Yıllar sonra davayı siz kazandınız diyelim. Alacağınız nafaka yine anlaşacağınız nafakanın yanında kuş gibi kalacak, tazminat deseniz öyle.
Eh boşanma yıllarca sürmüş ben mallardan sana vermem diyip, mal rejimi tasfiyesi ile uğraştırsa, o en az 6 sene sürecek. Adam bu arada yine vur patlasın, çal oynasın, bekar gibi yaşayıp keyfine bakacak. Avukatı diyecek, aman ne yapıyorsan çaktırmadan yap diye, ruhunuz duymayacak muhtemelen hayatına giren çıkan kadın sayısı kaç olacak.
Sürünsün, uğraşsın diye devam eden kadınların hepsi sürünen taraf oluyor. Adamlar zaten başkasıyla yaşamaya çoktan başlıyor, evlenmemek işlerine gelir, oh bahanesi hazır, eski karım boşanmamak için her şeyi yapıyor, işte bu da kanıtı diyip boşanma davasını gösterecek. 1 taşla bir sürü kuş vuracak.
Eh ama işte anlayana bu yazdıklarım. Paraları alıp yeni bir hayat kurmaya çalışmak yerine, senelerce uğraşın durun.
Ayrıca evim arabam ve birikim param var, ailem de maddi destek sağlıyor. Hemen olmasa da maaşlı bir iş bulabilirim diye umut ediyorum mesleğim de var. Mal paylaşımı olsa bile benim mallarım çoğunlukla bende kalıyor zaten sorun yok. Yani kar zarar analizi yaptım çok da sürüneceğim bir durum yok en fazla çocukları özelden alıp devlette okutacağım, kendimize yine yeteriz. Anlaşmalı denesem anlaşamazdık eminim.Eski kocamın benden sonra bu dediğiniz gibi yaşaması, onun karaktersiz ve pis bir hayat yaşadığını gösterir; onun yaşayacağı o hayatı yüceltip; onurumla yaşayacağım hayatı değersizleştirmeyeceğim kusura bakmayın.
Sizin değer yargılarınızla hiçbir zaman ilgilenmemiş birinin yaşayacağı hayatı yüceltemezsiniz ki zaten, size bir etkiniz olacağını düşündüren nedir çok merak ettim. Zaten en iyi yaşlarını gönlünce yaşıyor onu bi bırakın da kendinize bakın, siz ne yaşıyorsunuz bu arada. Maddi destek sağlayan ailenizin lafından çıkabiliyor musunuz? Bi yere gitmek kendiniz için bir şeyler yapmak istediniz size dünya laf saydılar. Öyle sıktılar ki adam gelseydi tekrar o ilgisiz sevgisiz hayata tamam olmuştunuz. İyi veya kötü şu an kendi istediği hayatı yaşıyor, siz ailenizin küçük kızı oldunuz tekrar.Eski kocamın benden sonra bu dediğiniz gibi yaşaması, onun karaktersiz ve pis bir hayat yaşadığını gösterir; onun yaşayacağı o hayatı yüceltip; onurumla yaşayacağım hayatı değersizleştirmeyeceğim kusura bakmayın.
içindeki hislerin artık sevgiden ziyade hazmedememezlik olduğunu düşünüyorum.
evet iftiraya uğramak,çok ağır ve karşı tarafın terbiyesizliği..
şuan öfkenle gelen enerjiye çok güvenme,böyle pislik bir adam seni o çekişmeli sürecinde çok daha fazla yorar.
daha fazla iftira atamaz dersin,daha da fazlasını atar,inanamazsın..
o yüzden yol yakınken ve adamın anlaşmalı kısmında gönlü varken güzel bir protokol hazırlatıp alman gereken tüm haklarını al ve yol ver..
bunca yıl enerjini sömürmüş bir adamı inat uğruna hayatında tutupta daha fazla seni üzmesine ve sömürmesine izin verme.inan yine giden senden olacak çünkü.
böyle tiplere hiçbişey olmuyo.o uğraşmaktan bahsettiğin 3 yıl içinde kendine gelimş olursun bari
Bunu zamanla aşacağımı düşünüyorum. Zamanla oturtacağım hayatımı ben de, bu süreci atlatalım. Anlaşmalı boşansak da değişmeyecekti yine ailesinin kızı olan benim. O bekarken de, evliyken de hep tek başına bir hayat yaşamayı seçti, akıl olarak ne kök ailesiyle, ne de bizimle birlik olamadı. Ve boşanıp yeniden özgürlüğü seçti. Ben istesem de öyle olamam zaten yapım gereği. Anca bundan sonra 100 kediyle yaşayan huysuz teyze olurum.Sizin değer yargılarınızla hiçbir zaman ilgilenmemiş birinin yaşayacağı hayatı yüceltemezsiniz ki zaten, size bir etkiniz olacağını düşündüren nedir çok merak ettim. Zaten en iyi yaşlarını gönlünce yaşıyor onu bi bırakın da kendinize bakın, siz ne yaşıyorsunuz bu arada. Maddi destek sağlayan ailenizin lafından çıkabiliyor musunuz? Bi yere gitmek kendiniz için bir şeyler yapmak istediniz size dünya laf saydılar. Öyle sıktılar ki adam gelseydi tekrar o ilgisiz sevgisiz hayata tamam olmuştunuz. İyi veya kötü şu an kendi istediği hayatı yaşıyor, siz ailenizin küçük kızı oldunuz tekrar.
Yüz kediyle yaşayan huysuz teyze mi?Bunu zamanla aşacağımı düşünüyorum. Zamanla oturtacağım hayatımı ben de, bu süreci atlatalım. Anlaşmalı boşansak da değişmeyecekti yine ailesinin kızı olan benim. O bekarken de, evliyken de hep tek başına bir hayat yaşamayı seçti, akıl olarak ne kök ailesiyle, ne de bizimle birlik olamadı. Ve boşanıp yeniden özgürlüğü seçti. Ben istesem de öyle olamam zaten yapım gereği. Anca bundan sonra 100 kediyle yaşayan huysuz teyze olurum.
Öyle demeyin ya çok seviyorum ben canları helal olsun onlara bakan insanlara onlar yüz insandan iyi biliyormusunuz huysuz olamaz kedi bakan insan .Siz aslında hani şu sevmiyorum dediğiniz süs pus işine başlarsaniz hani saçınızı bir renk yapmak istiyordunuz bir takım şeyler istiyordunuz sizde aslında sadece kendinizi düşünseniz bir süre iyi gelmezmi bence artık param var kendime dediğiniz için bence sizde biraz kendinize bakın çocuklarla da hem siz hem anne babanız ilgilensin madem bu kadar karisiyorlar destek olsunlar okula getir götür yedir vs olmazmi ? Zamanla bu olmayan evliliğin etkisi geçince ona zaten ihtiyacınız olmadığını iyice farkedince bence iyiki gitmiş yoksa ben kurtulamayacaktim bu işten diye düşünebilirsiniz o zaman da işte şu evlilikte giden yıllar pişman eder .Bence biran önce bitmiş gibi kendinizi düşünmeye başlayın ve umarım i5 lafın ikisinin onunla ilgili olmadığı günler gelsin sizin için bence anlaşmalı neyi alabiliyorsaniz alsaydiniz siz kârlı çıkardınız banada öyle geliyor .Bunu zamanla aşacağımı düşünüyorum. Zamanla oturtacağım hayatımı ben de, bu süreci atlatalım. Anlaşmalı boşansak da değişmeyecekti yine ailesinin kızı olan benim. O bekarken de, evliyken de hep tek başına bir hayat yaşamayı seçti, akıl olarak ne kök ailesiyle, ne de bizimle birlik olamadı. Ve boşanıp yeniden özgürlüğü seçti. Ben istesem de öyle olamam zaten yapım gereği. Anca bundan sonra 100 kediyle yaşayan huysuz teyze olurum.
Siz yüceltseniz ne yüceltmeseniz ne, eşinizin umrunda olmayacak. Çekişmeli boşandığınız için dert ettiğini bile sanmıyorum. Dert edenler hemen evlenmeyi düşünenler. Onlar evliyken buluyor birini, boşanmak için gün sayıyor, onlara dert oluyor. Ev var, araba var, birikmiş para var madem ailenize çekin resti beni bunaltmayın diye.Eski kocamın benden sonra bu dediğiniz gibi yaşaması, onun karaktersiz ve pis bir hayat yaşadığını gösterir; onun yaşayacağı o hayatı yüceltip; onurumla yaşayacağım hayatı değersizleştirmeyeceğim kusura bakmayın.
Yani aslında benim sayfalardır anlatmaya çalıştığım şey, 1 yıl oldu işimden çıkarıldım çok iyi maaşlı devlette işim vardı(sözleşmeliydim) ondan sonra çok sarsıldım tabii. Birikim olsa da akan büyük bir para yok kendi işimi kurdum az miktar kazanıyorum ama hiçbirşeye yetmiyor tabii. Bir süre ailem destek oluyor geçici bir süreç olduğunu düşünüyorum toparlanacağım inşallah. Ve anlaşmalı da denesem adım gibi biliyorum ki anlaşmayacaktı. Bir önceki boşanma denemesinde benden bir sürü para ve eşit mal dağılımı istemişti nafakayında kuş kadar teklif etmişti sonra barışmıştık. Etrafımda birçok arkadaşım var hepsi de 1 sene anlaşmadaki nafakayı ve çocukların özel okul hakkını aldı, 1 sene sonra adamlar okulu ödemeyi kesti, nafaka azaltım davasına gittiler. Yani zaten anlaşsak da olacak olan buydu. Ben biraz daha uğraşayım dedim 3-5 sene bi şekilde idare ederim zaten anlaşmalının da sonu reel hayatta buna geliyor.Siz yüceltseniz ne yüceltmeseniz ne, eşinizin umrunda olmayacak. Çekişmeli boşandığınız için dert ettiğini bile sanmıyorum. Dert edenler hemen evlenmeyi düşünenler. Onlar evliyken buluyor birini, boşanmak için gün sayıyor, onlara dert oluyor. Ev var, araba var, birikmiş para var madem ailenize çekin resti beni bunaltmayın diye.
Ben boşandım, kimse bana karışamadı ne boşanırken, ne sonrasında. Herkesin kapısı ayrı, sizden bana bakın demiyorum, para istemiyorum, siz de kendi hayatınıza bakın dedim geçtim. Hatta boşanırken ailemle uğraşmamak için söylemedim bile boşanacağımı, boşandım öyle söyledim. Ben sizde pek öyle ayakları üzerinde duran bir kadın imajı almadım. Umarım öyledir. Ayrıca duygusal bağımlılık çok zordur. Sizde bu var. Dava açana kadar düzelir, geri döner diye umut etmişsiniz. Mental hem maddi anlamda güçlü olmak gerekli çekişmeli boşanma için. Yıllarca baktım bu davalara, en sonunda ne zaman bitecek diyen hep kadınlar oldu. Gerçekten hiç ne zaman boşanacağım, yıllardır sürünüyorum diyen bir erkeğe denk gelmedim. Gerçekten umurlarında değil. Tek istisnası hemen evlenmeyi planlayanlar. Onlar da hemen evlenemeyince, birlikte oldukları kadınla olup diğer yandan bekar hayatlarını yaşamaya devam ediyorlar. Hatta çocuklardan da boşanıyorlar. Olan sizin zamanınıza, toparlanmanıza olacak bunu anlatmaya çalışıyor insanlar. Madem elinizde maddi imkan var, ondan da alın keyfinize bakın. Gezin, yiyin, için kafanızı dağıtmak için hobiler edinin. Kendinize mis gibi hayat kurun. 10 yılınızı çalmış biri için 1 gün bile kaybetmeyin. Belki sever sevilirsiniz, çok mutlu eden biri çıkar karşınıza. Mutsuz bir evlilikten sonra boşanma ikinci doğum gibi geliyor. Zaten hırs, kin, öfke bittikten sonra ben kendime ne yapmışım diyeceksiniz. Eğer anlaşmalı boşanmıyorsa, hakkınızı vermiyorsa, hatta sizdeki mala göz diktiyse çekişmeli mantıklı tabi. Yoksa insanlıktan anlamayan biriyle zaman kaybetmeye değmez.
Ya ben onları sevdiğim ve zaten öyle olduğum için öyle diyorum. Benim de kedilerim oldu yıllarca, mahallemizdeki kedileri ben koruyup gözetiyorum kedili teyzeyim zaten:) Evde kuş ve kaplumbağamız var. Sosyal ortamlara giremem yeni bir evlilik düşünmem anlamında söyledim insanlarla uğraşacağıma eve 100 kedi alır gül gibi yaşarım.Yüz kediyle yaşayan huysuz teyze mi?Ne kadar eril bir ağız ya. Bi de şey diycem, adam zaten özgürdü, aranızdaki hukuk buna hiçbir zaman engel olmadı, özgürlüğe adım attığı falan yok. Siz de şu kafalardan zamanla çıkın artık, kız evlat yetiştiriyorsunuz. Sizin hayatınızda baba figürü vardı hiç yoktan, onunki vınladı gitti, yazık olur.
Şu an yedir içir okul işlerinde çok yardımcılar zaten. Kendi süs püsüme daha sonraları bakacağım şu an aileme “aa dul kadın şöyle yapar mı saçını başını değiştiriyor bunda iyice yoldan çıktı” düşünceleriyle uğraşamayacağım. Yoksa zaten aklımda bişeyler var botox saç baş vb.Öyle demeyin ya çok seviyorum ben canları helal olsun onlara bakan insanlara onlar yüz insandan iyi biliyormusunuz huysuz olamaz kedi bakan insan .Siz aslında hani şu sevmiyorum dediğiniz süs pus işine başlarsaniz hani saçınızı bir renk yapmak istiyordunuz bir takım şeyler istiyordunuz sizde aslında sadece kendinizi düşünseniz bir süre iyi gelmezmi bence artık param var kendime dediğiniz için bence sizde biraz kendinize bakın çocuklarla da hem siz hem anne babanız ilgilensin madem bu kadar karisiyorlar destek olsunlar okula getir götür yedir vs olmazmi ? Zamanla bu olmayan evliliğin etkisi geçince ona zaten ihtiyacınız olmadığını iyice farkedince bence iyiki gitmiş yoksa ben kurtulamayacaktim bu işten diye düşünebilirsiniz o zaman da işte şu evlilikte giden yıllar pişman eder .Bence biran önce bitmiş gibi kendinizi düşünmeye başlayın ve umarım i5 lafın ikisinin onunla ilgili olmadığı günler gelsin sizin için bence anlaşmalı neyi alabiliyorsaniz alsaydiniz siz kârlı çıkardınız banada öyle geliyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?