- 30 Aralık 2009
- 23.893
- 96.187
- 1.123
Var deyince sen kimse kocasını boşamayacak ki ne alaka şimdiSanırım ben daha adi pislik olanlarına çattığım için bana iyi gibi geliyor. Ama iyi derken aslında şunu da söylemek istiyorum, dışarıda daha iyisi yok. var demeyin açarsam ağzımı hepiniz evliliğinizi ilişkinizi sorgularsınız.
Evleneceği gece değil, evlenme teklifi edeceği günün arifesi
Sanırım ben daha adi pislik olanlarına çattığım için bana iyi gibi geliyor. Ama iyi derken aslında şunu da söylemek istiyorum, dışarıda daha iyisi yok. var demeyin açarsam ağzımı hepiniz evliliğinizi ilişkinizi sorgularsınız.
1. SabırlıVar deyince sen kimse kocasını boşamayacak ki ne alaka şimdi
Mesela bana öyle bir şey de ki oturup evliliğimi sorgulayayım
Yani buradaki çogu kişi kundaktaki bebe degil ki dışarı ya da kendi evinin içindeki olaylardan ya da evliliklerindeki gidişattan habersiz olsun.
Çok alakasız bir şey yazmışsın suan.
1. Sabırlı
2. Merhametli,
3. Kızımla harika bir iletişimi ve ilişkisi var
4. Maaşını karıya kıza kumara değil ev giderlerimiz için yatırıyor ortak hesabımıza
5. Çalışkan
6. Yardım sever, birlikte sokak hayvanlarını besliyoruz düzenli olarak ve aynı yardım derneklerine gönüllü üyeyiz.
7. Benim kadar kedi seviyor toplam 4 kedi bakıyoruz evimizde de bunu sorun etmiyor.
8. Çalışan kadının halinden anlıyor ve yardımcı da oluyor.
9. Yatakta da iyi
10. Aynı dini itikattayız.
11. Şiddet eğilimi yok.
12. Aynı tür filmlerden müziklerden ve tatilden hoşlanıyoruz.
Evliligimizi iliskimizi sorgulatacak maddler bunlarmis. Bende sandim sirtinda kabeyi 100 kere tavaf ettirdi.
pekala, siz unutabilecek misiniz?Ve şunu çok net anladım ki ben unutmadığım sürece o da ne o kadını ne de yaşananları asla unutamayacak.
pekala, siz unutabilecek misiniz?
umarım hakkınızda hayırlısı olur o halde...Unutamayacağımı düşünüyorum ama en azından dillendirmemeyi başarabilirim.
Dün eşini 2 kez aldatmış ve tüm foyası ortaya çıkmış bir bayan arkadaşla da konuştum, dedi ki
" ben yıllarca ilgisiz kaldım ayrılmak istedim olmadı ama gönlümü de doyurmadı, en sonunda kapıldım birine ilgi gördüm teslim oldum, sonra eşim öğrendi çılgına döndü ben de haftalarca onu yatakta beklediğimi nasıl yalnız bırakıldığımı haykırınca durup düşündü özür diledi, ben kendimi düzeltme kararı aldım fakat eşimin istemsizce beni göz hapsine alması dayanamayıp o konuları açması her seferinde hatamın altında ezilmeme neden oldu ne o kişileri ne de o süreci unutmam mümkün olmadı. Çok isterdim susup unutmamı beklemesini" dedi ve ekledi " ama sana söyleyeyim ihanet ne olursa olsun yanlış birşey ve ihanet edeni yerin dibine sokup pişman edecek olan doğru davranış ısıtıp ısıtıp ortaya getirmek değil, herşeye rağmen ihanet edene kucak açıp bağışlamak ve ona daima iyi davranmaktır. Eşim bir süre sonra tam olarak bunu yaptı ve beni iyiliği ile yerin dibine soktu ve iyilik kazandı."
Güldüm ve üzüldüm gerçekten. Ne kadar berbat hayatlar ve karakterler var Allah korusun. Sessiz kalıp unutmamı beklemedi o yüzden tekrar aldattım, yine affetti bu sefer sustu iyilik kazandı. İnsan kendinden utanmayı bilmiyorsa zor çok zor. Ben aldattığım insanın yüzüne bakamam birde pişkinlik yapıp açmasaydı konuyu diyeceğim bahane bulacağım? Ar damarı çok önemli çok.Unutamayacağımı düşünüyorum ama en azından dillendirmemeyi başarabilirim.
Dün eşini 2 kez aldatmış ve tüm foyası ortaya çıkmış bir bayan arkadaşla da konuştum, dedi ki
" ben yıllarca ilgisiz kaldım ayrılmak istedim olmadı ama gönlümü de doyurmadı, en sonunda kapıldım birine ilgi gördüm teslim oldum, sonra eşim öğrendi çılgına döndü ben de haftalarca onu yatakta beklediğimi nasıl yalnız bırakıldığımı haykırınca durup düşündü özür diledi, ben kendimi düzeltme kararı aldım fakat eşimin istemsizce beni göz hapsine alması dayanamayıp o konuları açması her seferinde hatamın altında ezilmeme neden oldu ne o kişileri ne de o süreci unutmam mümkün olmadı. Çok isterdim susup unutmamı beklemesini" dedi ve ekledi " ama sana söyleyeyim ihanet ne olursa olsun yanlış birşey ve ihanet edeni yerin dibine sokup pişman edecek olan doğru davranış ısıtıp ısıtıp ortaya getirmek değil, herşeye rağmen ihanet edene kucak açıp bağışlamak ve ona daima iyi davranmaktır. Eşim bir süre sonra tam olarak bunu yaptı ve beni iyiliği ile yerin dibine soktu ve iyilik kazandı."
Eşinden boşanmış olmak yani sizin deyiminizle dul kalmak veya yalnız çocuk buyutmek; yanında yatan adamın kalbinde başka bir kadın oldugunu bilmek kadar gurur kırıcı ve zor olamaz..
Bravo yazının alakasız bir bölümü cımbızlayıp konuyu çarpıtmak yalnızca sofilerin ayetler üzerinde yaptığı bir işgüzarlık sanırdım. Anlamayana davul zurna az demişler hadi selametle.
Ya hu ne alaka bu senin ilk bosanman degil ki daha once nasil yiktin o duzeni en zoru cocugun babasindan ayrilmaktir heralde bi erkege muhtac olsan bu kadar zor olsa bosanmak cocugunun babasina katlanirdin. O ne halt yedi bilmem ama bu adam da ondan masum degildir bence evlilik suresince baskalariyla yazistigini ben masum goremiyorum valla siz bilirsiniz.Bu konum ile olumlu veya olumsuz düşüncelerle ilgilenen herkese teşekkür ederim selametler dilerim.
az önce yazılanları tekrar okudum ve kendime yalnızca şu soruyu sordum.
Acaba bu keskin ve bir düzeni yıkmaya yönelik cevap veren hatunların kaçı dul kadı, yalnız yaşadı, tek başına çocuk büyüttü ya da ihanete uğradı ?
Tabi sorunun doğru cevabını asla bilemeyeceğim için önerilerinde doğruluğuna itimadım zayıf olacak.
Akşam eşimle 4 saat bu konuları konuştuk ve bir anlaşma yaptık, şimdiki hamlem şu;
Daha kendime dönük yaşamalıyım, sosyalleşmeliyim, onu kendi haline bırakıp varsa içinde hala bir kahpelik açığa çıkmasını beklemeliyim. Ve şunu çok net anladım ki ben unutmadığım sürece o da ne o kadını ne de yaşananları asla unutamayacak.
Ayrıca haftaya bir uzmana gidip danışma kararı aldık.
Güldüm ve üzüldüm gerçekten. Ne kadar berbat hayatlar ve karakterler var Allah korusun. Sessiz kalıp unutmamı beklemedi o yüzden tekrar aldattım, yine affetti bu sefer sustu iyilik kazandı. İnsan kendinden utanmayı bilmiyorsa zor çok zor. Ben aldattığım insanın yüzüne bakamam birde pişkinlik yapıp açmasaydı konuyu diyeceğim bahane bulacağım? Ar damarı çok önemli çok.
İnsan hata yapamazmı. Ble bilede lades demedinizki ama. Eşinizde sizden evvel aşık olmuş öyle sanmış. En son size teklif etmedende dönüşü olmayan bir yola giriyorum demiş. Hatalı tabiki hemde çok kimse affedemez. Ama oda bundan arınmaya çalışıyo belliki. Bagımlı gbi düşünmek lazım ve kurtulmaya çalısıyo. Lütfen pes etmeyin. Kazanmaya çalısın. Bırakıp gitmek en kolayı bence. Yani oda çabalamasa o zmn derimki boşan ama adamda çabalıyo bitirmeye çalısıyo ve hatırlamak istemiyo. Hatırlatılmasınıda.
Hç bişe olmamış gbi devam edin ama gözlemleyinde. Bence güzel günler yakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?