kocamın cimriliği..ne yapmalıyım?

madem adama akıl edemiyor ya da etmiyor söyleyeceksin..
çocuklar acıktı yiyelim diyeceksin.
ve kocan 5 dakikalığına bile gitse yanında para olmalı yani. o bunu düşünemiyorsa sen alacaksın o parayı..
ha ben senin yerinde olsam başlardım işe.. zaten kamudaysan çoktan bitmesi lazımdı ücretsiz izninin..

Sizde de hata var. Böyle bir konuda çekimser kalmamalısınız.Adamın huyu neyse ne!
Çocuklar acıktı deyip döner al diyebilmelisiniz. Çikolata , bisküvi alırken müdehale etmeliydiniz, " abur cubur değil yemek yesinler " diye.
Siz böyle laf vurmalarla veya surat asmalarla o Ada'ma hiçbirşey yaptıramazsınız. Kesin ve net cümleler kurun , bakın Nasıl mecbur kalıyor almaya.
doğru söylüyorsunuz.. adam alınır diye gurur yapıyorum ..bana mısın demiyor.. daha da üste çıkıyor.. ne laf ebesi anlatamam..çok pasifim.. söylediğiniz gibi davrancam.. boşansak senden hiçbirşey istemem senin olsun paran diyorum.. bozulur zzannediyorum .. bakıyorum içten içe seviniyor param garantide diye..ama bu şekilde onun cimriliği iyice artıyor ..benim gururum hiçbi şeye yaramıyor.. artık nefret ettim onun hiçbişeyini istemez oldum.. çocukları da nasılsa ara ara telafi ediyorum diye..ama bu son yaptığıyla iyice gerçek yüzünü gösterdi.. dediğiniz gibi davrancam artık

ya haddimi aşıyorum belki ama bu adam sonradan olmamıştır.. böyle bir adam 3 çocuk iyi cesaret valla.. bir de işten çıkıp ücretsiz izin almak da ayrı cesaret.
benim eşim cimri değildir ama ona rağmen kazandığım para gibi olmuyor eşimden para isteyemem diye hiç ücretsiz izin kullanmadım..

Geçtiğimiz Pazar günü oğlumun satranç turnuvası için açık bi alanda sekiz saat kadar vakit geçirdik..alan çok güzeldi. yeşillik, orman..mesire yeri gibiydi adeta..bi okulun kampüs alanıydı.. saat 11.30 da evden çıktık..çocuklar 10.00 gibi kahvaltı etmişti..orada ızgara köfteden dönere, gözleme yapan kadınlara kadar herşey vardı..eşim kendisi de satranç maçına katılıyordu ve bi maça gitti tam üç buçuk saat..ben de hemen gelir zannederek ondan para istemeyi unutmuştum..yanımda azıcık bozuk para vardı ve bir de kredi kartı ki pos cihazı yoktu satış yerlerinde..neyse öyle böyle saat beş oldu..eşim maçtan geldi derken yarım ağızla bişeyler yer misiniz diye sordu..tabii benim sinirden başım ağrıyor... biliyorum adamın huyunu..ben bişey yemem ama çocukların canı çekmiş olabilir dedim..çocuklara da ödül töreni de bitsin bişeyler yiyelim dedi.. çocuklarım da küçük..2,5 yasında biri4,5 diğeri de 7 yasında..7 yaşındaki oğlum turnuva birincisi oldu.. zaten bir sürü madalyası kupası var satrançta..kendi yaş grpları arasında birinci oluyor hep kuzum..
neyse bişey yemediler çocuklar birer çikolatadan başka ...çıktık eve gelirken dışarda yesek dediler yarım ağızla canları döner falan çekti tabii çocuk ne de olsa..eşim hep dışarda yemek olmaz diye eve getirdi çocukları.. evde sadece çorba vardı çorba yediler... zaten geldiğimizde geç olmuştu...
ben hep dışarıda yeme meraklısı değilim .. ama acıktığımda canım çektiğinde arada bir yerim....Allahtan ben kocam gibi değilim çocukları dışarı da götürüyorum.. zaten kendim de çalışıyorum.. ama 2 ,5 yıldır bebek iznindeyim evde..
bilemiyorum sonuçta orada 8 saat çocuklara bişey yedirmeden durması bi babanın normal gelmedi bana ..ki satranç maçları beyni zorlayan insanı acıktıran maçlarmış. sinirden başağrısından uyuyamadım gece..kavga ediyoruz sürekli..ne yapacağımı şaşırdım...herşey benim zorlamamla oluyor zaten.. çocukları da ben de bi hediyesini görmemişizdir.diyorum ya hep talep bi araba laf işiterek olur herşey . ben param var diye dert etmem ama dediğim gibi ücretsiz izindeyim böyle durumlar oluyor bazen..ben mi abartıyorum.. bilemiyorum.. gerçekten artık tahammül edemiyorum. çocuklarıma da hep moralsiz görünüyorum...bana ne tavsiye edersiniz
yazık ya.
çok acıkmışlardır canları istemiştir.
eşin gerçekten cimriymiş yahu.
başka zaman olsa neyse de cocuk için özel bi günmüş.
insan bi sevindirmek ister.

madem adama akıl edemiyor ya da etmiyor söyleyeceksin..
çocuklar acıktı yiyelim diyeceksin.
ve kocan 5 dakikalığına bile gitse yanında para olmalı yani. o bunu düşünemiyorsa sen alacaksın o parayı..
ha ben senin yerinde olsam başlardım işe.. zaten kamudaysan çoktan bitmesi lazımdı ücretsiz izninin..
loğusa sendromu gibi bişeyler yasadım.. çok uzun süre ilaç kullandım.. işe falan başlamak istemedim.. bi de bi miktar param vardı başlarda.. şimdi o da bitti çoktan..geçenlerde kavga ettik işe başlıyorum diye aradım muhasebeyi.. bu seferde o vazgeçirdi bir iki ay daha dur işlerim çok yoğun ..çocukların bakımı falan bi de sizi düşünmeyim dedi... geri oturttu beni.sanki o bakıyor çocuklara.ne yaptığı belli degil..

Geçtiğimiz Pazar günü oğlumun satranç turnuvası için açık bi alanda sekiz saat kadar vakit geçirdik..alan çok güzeldi. yeşillik, orman..mesire yeri gibiydi adeta..bi okulun kampüs alanıydı.. saat 11.30 da evden çıktık..çocuklar 10.00 gibi kahvaltı etmişti..orada ızgara köfteden dönere, gözleme yapan kadınlara kadar herşey vardı..eşim kendisi de satranç maçına katılıyordu ve bi maça gitti tam üç buçuk saat..ben de hemen gelir zannederek ondan para istemeyi unutmuştum..yanımda azıcık bozuk para vardı ve bir de kredi kartı ki pos cihazı yoktu satış yerlerinde..neyse öyle böyle saat beş oldu..eşim maçtan geldi derken yarım ağızla bişeyler yer misiniz diye sordu..tabii benim sinirden başım ağrıyor... biliyorum adamın huyunu..ben bişey yemem ama çocukların canı çekmiş olabilir dedim..çocuklara da ödül töreni de bitsin bişeyler yiyelim dedi.. çocuklarım da küçük..2,5 yasında biri4,5 diğeri de 7 yasında..7 yaşındaki oğlum turnuva birincisi oldu.. zaten bir sürü madalyası kupası var satrançta..kendi yaş grpları arasında birinci oluyor hep kuzum..
neyse bişey yemediler çocuklar birer çikolatadan başka ...çıktık eve gelirken dışarda yesek dediler yarım ağızla canları döner falan çekti tabii çocuk ne de olsa..eşim hep dışarda yemek olmaz diye eve getirdi çocukları.. evde sadece çorba vardı çorba yediler... zaten geldiğimizde geç olmuştu...
ben hep dışarıda yeme meraklısı değilim .. ama acıktığımda canım çektiğinde arada bir yerim....Allahtan ben kocam gibi değilim çocukları dışarı da götürüyorum.. zaten kendim de çalışıyorum.. ama 2 ,5 yıldır bebek iznindeyim evde..
bilemiyorum sonuçta orada 8 saat çocuklara bişey yedirmeden durması bi babanın normal gelmedi bana ..ki satranç maçları beyni zorlayan insanı acıktıran maçlarmış. sinirden başağrısından uyuyamadım gece..kavga ediyoruz sürekli..ne yapacağımı şaşırdım...herşey benim zorlamamla oluyor zaten.. çocukları da ben de bi hediyesini görmemişizdir.diyorum ya hep talep bi araba laf işiterek olur herşey . ben param var diye dert etmem ama dediğim gibi ücretsiz izindeyim böyle durumlar oluyor bazen..ben mi abartıyorum.. bilemiyorum.. gerçekten artık tahammül edemiyorum. çocuklarıma da hep moralsiz görünüyorum...bana ne tavsiye edersiniz
yani babalık işlevi hamile kalmanıza yardımcı olmaktan öteye gitmiyor öyle mi?
doğum izniniz muhtemelen bitmek üzere çocuklarınızı siz yükselteceksiniz demekki..baba düşürdüğüne göre..yani adam bu saatten sonra değişmeyecek muhtemelen..
Edit:(yaptığınız çocuk sayısını kesinlikle sorgulamak bana düşmez ama nacizane dördüncüyü yapmayın 3 çocuğunuza siz yetmeye çalışın..onlara bol zaman harcayın çok küçükler daha.

abicim geldi aklıma ablamın tüm gün sınavlarında birgün önceden alışverişini yapar çanta dolusu abur cubur enerji içeceği ayarlardı ,hem kendi yesin hem ablam molalarda atıştırsın diye.O yüzden eşinizin düşüncesizliği çok tuhafıma gitti, Ama ben sizede şaşırdım yanınızda ufak çocuk varken çantada bişeyler bulundurmak gerekli diye düşünüyorum kaldıki nakitinizde yokmuş.Tedarikli olmak bizde genlerden geliyor sanırım annem bile 10 dklık mesafeye gitsek çantasına tatlı tuzlu bisküvi atar:KK53:

Bu devirde çocuklar parayla büyüyor gerçek bu.
E be adam madem paran pulun çok kıymetli ne demeye 3çocuk yapıyorsun?
Siz de kocanızın huyunu biliyorsunuz neden 3çocuk?
Bence anne baba olmak bi ehliyete falan tabi olmalı.

annemle nişan alışverişi yapalım diye geldiğimizde(elimizde tatlıyla geliyoruz biz de özel bi yerden almışız çok anlarlar ya incelikten) bir gün boyu bize bi yemek yedirmediler.. sonra annem ben acıktım hadi size yemek ısmarlayayım deyince bozulup ik ilahmacun yedirdiler..tip,sülale hiçbi konuda denk değildik zaten.inanılmaz uçurumlar vardı.. insanın basireti bağlanıyor..sonuçta üç çocuk var .. başka konularda iyi bi babadır eştir ..yani sevgisini falan suratıyla gösterir az çok.. ama bu pintilik hepsini silip süpürüyor. hiçbişeye benzemior ..çok kötü bi huy.. ben ailemde de görmediğim için çok yıprandım.. çalışmasam herhalde çok büyük sorunlar yasardık

cretsiz izindeyim.. kart onun o ödüyor
o zaman kendinize bir kart alın kendi maaşınızla karşılayın ücretsiz izindesiniz anladım ama bu adamı boşayıp huzurla yaşamayacağınıza göre artık işe dönün çocuklarınızın gözünü düşürmeyin benim içim hoş oldu 8 saat ...4-5 saat sonra titrerim hele 2,5 yaşındaki bebek daha yahu..alıp çocukları eve dönseydiniz keşke.

ya haddimi aşıyorum belki ama bu adam sonradan olmamıştır.. böyle bir adam 3 çocuk iyi cesaret valla.. bir de işten çıkıp ücretsiz izin almak da ayrı cesaret.
benim eşim cimri değildir ama ona rağmen kazandığım para gibi olmuyor eşimden para isteyemem diye hiç ücretsiz izin kullanmadım..
haklısınız.. ben biraz tedbirsiz bir insanım.. hiç yarınımı düşünmem ..balıklama atlıyorum herşeye.. ki bi de lohusalıkta çok çok büyük bi depresyon geçirdim.. işe falan başlayacak halde değildim.. zaten yrınını düşünen biri olsam evlenmezdim böyle biriyle .. çok dirayetsiz davranıyorum .. yoksa bir iki seferde ciğerlerini anlamıştım onların o kadar fersetsiz değilim.. ama dedim ya tedbirsizliğim ve gevşekliğimden kaybediyorum hep.. yoksa başka kadın olsa bu adamı muma çevirirdi..ama ben pasifim.. düzelmem gerek

Bu durumda gurur falan yapılmazdı ki yani ağız ucuyla çocuğun söylemesinin ne gereği var siz direk net olarak tabi ki yiyecekler diyeceksiniz en kötüsünden bir döner ekmek alınır yani o şekilde nasıl kendi içinizde sinirlenip evin yolunu tuttunuz anlamış değilim. Eşinizin cimri olduğunu biliyorsunuz bir poğaça börek koyulabilirdi yani hazırlıksız derken akşamdan yarında beraber gidelim denmiş ben çocuk olmadığı halde bir yere giderken durur bir yerde yemeye zaman kalmaz diye araca poğaça börek yaparım yani geceden :işsiz:Bir de 8 saat durduk diyorsunuz 11 de turnuva olsa akşam 7-8 gibi gelmişsiniz muhtemelen saat geç olmuştu sadece çorba içtiler diyorsunuz Allah aşkına nesi geç oluyor o durumda siz haklısınızda şu söylediğiniz sadece eşinize sinir olduğunuz için umursamadığınızı gösterir bir insan çorbayla ne kadar doyar bunlar el kadar bebeyse bir de en basitinden yanına makarna salata bir çeşit ev yemeği türü bile olur yani sağlıksız bile olsa ya çok üzüldüm o çocuklara:KK43:

o zaman kendinize bir kart alın kendi maaşınızla karşılayın ücretsiz izindesiniz anladım ama bu adamı boşayıp huzurla yaşamayacağınıza göre artık işe dönün çocuklarınızın gözünü düşürmeyin benim içim hoş oldu 8 saat ...4-5 saat sonra titrerim hele 2,5 yaşındaki bebek daha yahu..alıp çocukları eve dönseydiniz keşke.

böyle adamla yasayanlar bilir bi süre sonra insan normalliğini yitiriyor gerçekten.. biri bana anlatsa salak mısın , çocukları niye mağdur ettin derdim ama iişte öyle olmuyor.. insanın aklını amuda kaldırıyorlar..beni hep herşeyde suçlar ben de öyle bi suçluluk duygusu uyandırdığını hissediyorum ki ben kafamı kaldırıp onu suçlayacak halim kalmıyor..
yoksa inanın çok merhametli biriyimdir.. allah biliyor.. hele çocuklara kıyamam.. ama dediğim gibi herşey bi acayip gelişti

Eşinizin dediği olmak zorunda mı
Hayır çocuklar da ben de bugün dışarıda yemek istiyoruz diyemezmisiniz
Bunu deseniz sorun olmayacak bellki
aslında denırde bence bı saatten sonra arkadas gurur yapmısda olabılır kı ben olsam bende aynısını yapardım
koca adam cocuguna bırıncılık odulu olarak bıle goturup gonlunu hos tutması gerekırdı
konu sahıbının yerınde olsaydım cocuklarla kendıme corbası paylastırır esıne sanada kalmadı derdım

annemle nişan alışverişi yapalım diye geldiğimizde(elimizde tatlıyla geliyoruz biz de özel bi yerden almışız çok anlarlar ya incelikten) bir gün boyu bize bi yemek yedirmediler.. sonra annem ben acıktım hadi size yemek ısmarlayayım deyince bozulup ik ilahmacun yedirdiler..tip,sülale hiçbi konuda denk değildik zaten.inanılmaz uçurumlar vardı.. insanın basireti bağlanıyor..sonuçta üç çocuk var .. başka konularda iyi bi babadır eştir ..yani sevgisini falan suratıyla gösterir az çok.. ama bu pintilik hepsini silip süpürüyor. hiçbişeye benzemior ..çok kötü bi huy.. ben ailemde de görmediğim için çok yıprandım.. çalışmasam herhalde çok büyük sorunlar yasardık
öyle bir günde bile belli etmişler . o başağrınızı çok iyi anlıyorum. insan belli edince anladığını biliyor ama anlamamazlıktan gelmesi eşittir başağrısı . bir arkadaşımda benzer durumu görmüştüm . sinemaya gitmeye zor ikna olan çocuk geç kalıyorum bahanesiyle bileti arkadaşa aldırcağı saatte orda olmuştu . bu minik bir örnek . her konuda böyle biriydi . arkadaşım elini cebine atardı. aslında küçücük detaylar ama hayatı o kadar güzel zorlaştırıyor ki . o film boyunca arkadaşın başı ağrımıştı sırf sürekli bu tavrı yüzünden . sonra o bitirdi .

Back
X