- 22 Kasım 2010
- 11.334
- 20.380
- 598
- Konu Sahibi beytonuray
-
sonuçta içki içmiş birini kınamak haksızlık olur, adam içmiş kendinde değilmiş işte. toplumun ve devletin yapması gereken bu ve benzeri kötü sonuçlara sebep olan alkolu kınamak, yasaklamak ve toplum dışına itmektir. tıpkı esrar, kokain, ekstazi gibi uyuşturucuların kınanıp yasaklandığı gibi alkol de yasaklanmalıdır. insana en bariz etkisi geçici bilinç kaybı olup diğer uyuşturuculardan bu yönü ile hiç de farkı yoktur. içki içip aklını şuurunu yitirip suç işleyen ve kendine geldikten sonra pişman olan birini bu topikte veya başka ortamlarda kınamak sadece mantıksızlık ve haksızlıktır. Çünkü bir deli ile sarhoş durumda olan biri arasından hiçbir fark yoktur.
esım 10 dklık bı zevk ıcın hayatımı mahvettı tanıstıgı bı kızla alkol alıp beraber olmuslar ve kız suan 2 aylık hamıle oldugunu ogrendım napıcam bılmıyorum herseyı kendı ıtıraf ettı yuzume bakacak yuzu olmadıgını bı anlık hatasının oldugunu soyledı ama o hata benı öldürdü benden 3 ay musade ıstedı cocuktan ve kadından kurtulmak ıcın ne yapmam lazım ne cevap vermem lazım bı akıl verın
kocan nerde tanışmış nasıl tanışmış nasıl fırsat bulmuşlar da hemen çocuk yapmışlar allahım yaa...zaman ver kurtulucam ne demek.öldürecek heralde ikisinide. allah bilir kız evli olduğunu bile bilmiyordu. bence affedilecek bişey değil. büyük konuşmuş olmayayım ama yani bu adam her fırsat bulduğunda yapar bunu sana gibime geliyor.boşan demek kolay ama bi de şu açıdan bak o denli vicdansız bi adamla aynı yastığa baş koyabilecek misin?
diyelim sarhoş biri sizin annenizi, babanızı veya kardeşinizi ezdi trafik kazasında. veya eşiniz/sevgiliniz aynen böyle sarhoşken sizi aldattı, üstüne de çocuk yaptı. her iki durumda da affedici ve anlayışlı olacaksınız o zaman sarhoş kişiye? yazdıklarınızın fake olduğu o kadar aşikar ki...
eğer iki gün sonra çıkıpta ''kıyamadım'' derse şaşmam
buna benzer bi konu daha vardı,kız evlenmeyi beklerken çocuk birini hamile bırakıp onla evlenmişti
oooff yemin ederim evlenmekten soğudum ben ya
sataşmıyormuş, fikrini söylüyormuş. ne konşutuğunun farkında olmayan birisin. ayık halin bu mu yoksa.
sonuçta içki içmiş birini kınamak haksızlık olur, adam içmiş kendinde değilmiş işte. toplumun ve devletin yapması gereken bu ve benzeri kötü sonuçlara sebep olan alkolu kınamak, yasaklamak ve toplum dışına itmektir. tıpkı esrar, kokain, ekstazi gibi uyuşturucuların kınanıp yasaklandığı gibi alkol de yasaklanmalıdır. insana en bariz etkisi geçici bilinç kaybı olup diğer uyuşturuculardan bu yönü ile hiç de farkı yoktur. içki içip aklını şuurunu yitirip suç işleyen ve kendine geldikten sonra pişman olan birini bu topikte veya başka ortamlarda kınamak sadece mantıksızlık ve haksızlıktır. Çünkü bir deli ile sarhoş durumda olan biri arasından hiçbir fark yoktur.
Ay hayatinda agzina alkol almamis insanlar alkolun etkileri uzerine ahkam kesmesin mumkunse.
Alkol bilinci bu kadar goturmez. Sevistigin farkina varamayacak kadar alkolluyse adam kusu da otmez zaten. O kadar masum degil durum. Kimse de alkolle bilincini kaybetmez hareket kontrolu kaybolur. Bilinc cok zor. Cok deli icmen lazim. Zaten kisa surer ardindan kusar ayilirsin. Inanma sen bacim hatirlamiyom diyenlere.
Yasak ne alaka anlamadim. Surda 3 5 serseri cikip yaptiklari serseriliklerini ortmek icin alkolluydum diyince alkol yasaklanmaz. Alkolu agziyla icen akli basinda adama da bisey olmaz.
güzel hikaye...
Dilruba lale arkadasimizin yazdiklarini okuyuver. Bunu anlatmaya calisiyorum. Hayatinda hic alkol aldin mi bu kadar eminsin adamin cidden uctugunun. Benim esim yurtdisinda bu kafayla her haftasonu esimi aldatmam gerekirdi o zaman. Hayatimda hic bilincimi kaybetmedim. Dibine kadar sarhos oldum sacmaladim ama ne yaptigimi hep hatirlarim. Gidip kendimi kimsenin kucagina atmadim.Bir arkadaşımın eşi alkol tedavisi oluyordu.
Doktor kendisi söyledi.
"alkollüydüm hatırlamıyorum,çok içtim sapıttım hikayelerine inanmayın,alkol bastırılmış tüm duygularınızı ortaya çıkarır,ayık kafayla cesaret edemediğimiz ahlak dışı isteklerimizi harekete geçirir. Şiddet,küfür,ihanet vs. gibi" dedi.
Bir arkadaşın dediği gibi alkolde bilinç kaybı yaşayan kişi zaten olduğu yere yığılır,komaya girer,kafasını tutamaz ki kuşu ötsün...
Erkekler devamlı buna sığınıyor bizim kadınlarımız da bilgisiz olduğundan ya da işlerine öyle geldiğinden kabulleniyor.
İster affedin ister affetmeyin ama alkollüydü zavallıcık hikayeleri ile ancak rüyalarınız tatlı olur hayatınız değil.
Dilruba lale arkadasimizin yazdiklarini okuyuver. Bunu anlatmaya calisiyorum. Hayatinda hic alkol aldin mi bu kadar eminsin adamin cidden uctugunun. Benim esim yurtdisinda bu kafayla her haftasonu esimi aldatmam gerekirdi o zaman. Hayatimda hic bilincimi kaybetmedim. Dibine kadar sarhos oldum sacmaladim ama ne yaptigimi hep hatirlarim. Gidip kendimi kimsenin kucagina atmadim.
Hicbir erkek o kadar deli sarhosken seyini kaldiramaz yani. Daha ne diyim. Cakirkeyf olursun yannda hoslandigin hatun vardir cesaret bulursun yazmaya. Ama ayik kafada aklinda olmayani sarhosken yapmazsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?