Kocamın diziye yorumuna bir bakın

Ha bu arada c.tesi günü büyük bir hırs ve sinirle eşimi alış veriş merkezine götürdüm.Eşime artık çok bakımlı olucam senin istediklerini giyicem deyip onu sabah 10 dan akşam 7 ye kadar dolaştırdım.Adamın başı döndü tansiyonu düştü gidelim dedi.Yook dedim benim doğru düzgün kıyafetim yok dedim...Eşim seçti bir iki elbise sonra ne dese beğenirsiniz.EVLENDİĞİMİZDEN BERİ İLK DEFA SENİN GÜZEL GİYİNDİĞİNİ GÖRDÜM.Ya arkadaşlar ben paranoyak mıyım siz olsanız alınmazmısınız.Ben onun için süsleniyordum özellikle nişanlı iken o kalkmış bana ilk defa güzel giyindiğimi söylüyor bu nasıl mantık ya.Ben de madem beni beğenmiyordun neden evlendin benimle dedim.Yine kavga çıktı.Hey allahım sabır ver yaa

Eflatuncum çok haklısın, insan her zaman topuklu giyecek diye bir kural yok.
Ayrıca evde eşofmanla durmayacaksın da neyle duracaksın Allah aşkına...
Gecelik kısmına ben karışmam da sempatiksalakcinni

valla haklisin sonuna kdar cnm oyle cevaba boyle cevap elbette..ama erkekler hep huysuzdur kanimca bayanlar herzaman daha oturakli ve sakindirler ... alttan alip ayni takdigi sen uygula bence

Ayrıca madem öyle, sen de ondan aynı şeyleri iste, o da hep takım elbiseyle dursun evin içinde eşofmanla gezmesin,
Bakalım nasıl oluyormuş :umursamaz:

Sizin eşinize ne yapsanız boş.
Bence kendiniz olun artık.
İster beğenir, ister beğenmez.
Sizi devamlı tenkit etmesine de izin vermeyin.
Kıyafetlerinizi beğenmiyorsa, siz onunkilere bayılıyor musunuz?
Bu tarz şeyler sonuç olarak aldatmanın nedeni olamaz.
Böyle bir korkunuz olmasın yani.
Bir gün karşınıza böyle bir nedenle aldatıp gelme ihtmalini düşünmeniz boş şuan için.
Bu mantıkla birşey yapacaksa, yolu açık olsun zaten.
Boşverin kendiniz olun en iyisi, nasıl rahat ediyorsanız öyle olun.

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis opuyorumnanaktan

Eşim" Ben seni aldattım yada aldatacağım demiyorum ama kadının bakımsız olması ir çok insan için aldatma gerekçelerinden sadece bir tanesidir " diyor.Şu cevaba bak yahu.Bırak başka erkekleri senin ne düşündüğün önemli benim için "dedim.Aynı şeyi düşünüyorki diğer erkekler için diyor haksızmıyım.Şimdi de kıvırıyor işte

Böyle bir korkun olmasın yazmışsın ama hayatım,sonuçta adamda bu mantık var.Bu mantıkla hareket eden birinin aldatma ihtimali de vardır.Ben güveneyim mi yani eşime.Açıkçası ondan bir adım uzaklaştım bu fikri yüzünden.Sanıyordum ki o da benim gibi samimi,herkesi olduğu gibi kabul eden dış görünüşe fazla takılmayan biri sanıyordum.Belki benim ileride 3 çocuğum olucak belki depresyona giricem daha bakımsız olucam ne yani beni aldatması mı gerekir

sızde onu bıkac kere elestırınn
aynı sozu ılk defa bu kadar gusel gıyındıgını gordum deyın olmaz mı

Gerekmez.
Zaten size böyle bir gerekçeyle ve bahanelerle de gelemez.
Bu bahaneler saçma sapan şeyler.
Arkasına sığınılamayacak şeyler.
O yüzden diyorum ki korkunuz olmasın.
Evet eşinizin söylemleri hiç hoş değil,
sizi soğutuyor olabilir, haklı olabilirsiniz.
Ama aldatacak mı bu konuştukları yüzünden diye kendinizi tüketmeye gerek yok.
Acaba aldatır mı diye bu hayat yaşanmaz.
Herkesin, benim de dahil aldatılma ihtimalimiz var.
Ama acaba aldatır mı diye yaşayamayız, aldatırsa görür.
Böyle saçma sapan bahanelerle sizi aldatmaya kalksa,
zaten sizin tepkiniz net.
Olmamış ve belki de hiç olmayacak bir şey için kendinizi üzmeyin.
Onun dışında fikirleri hoş değil tabi, haklısınız.

Olmamış bir şey için kendimi üzmemem gerek bu konuda çok haklısın ama eşime artık samimi duygular besleyemiyorum.Ben ona eski ben değilim artık olamam da.Bu da aramızın soğumasına sebep oluyor.Ben onun ağzına yemek götüren,çayını karıştıran hatta çorabını bile giydiren biriydim artık eskisi gibi olmayacağım.Ona buna borç para verip geri alamıyor ben lazere gidicem dediğimde çocuğumuzun geleceği ne olcak diyor bundan sonra paraları süsüm püsüm için harcayıp sonra da senin için yaptım dicem

dizinin fragmanlarını gördük geçen gün kadın metresi bıçakladıktan sonra bir yerde ben bir hata yaptım diyor evet dedim yanlış kişiyi bıçakladın eşim sordu noldu diye ben de anlattım durumu bir de ben olsam metresi değil adamı bıçaklardım dedim mantıklı dedi kıssadan hisse aldı sanırsam :))

öncelikle "kadın her daim bakımlı olmalı" diyenlere soruyorum dediğin için bende cevap verme gereği duydum..çünkü bende kadının bakımlı olması fikrini savunanlardanım...yalnız şöyle bir nüans var ki ben "her daim" kelimesini kullanmadım....elbette kadının,hatta her insanın psikolojisi,o an ki ruh hali bir olmaz...bazen hiç bişey yapmak gelmez insanın içinden....hepimiz insanız sonuçta,bunun aksini iddia edemez kimse,bende etmedim zaten...kısacası zaman zaman bazı sebeplerden dolayı kendimizi bırakabiliriz..ne biliyim depresyon mesela uç bir örnek,depresyona girmiş birinin ruh hali bırakın kendine bakmayı,dışarı çıkacak bile gücü olmaz,bu durumdaki birinden bakımlı olması beklenemez zaten....ya da bazı kadınların adet dönemi ağır geçer mesela,benimde öyledir ve o günlerde hiç bişey gelmez içimden,bu durumdada bu beklentiler içine girilmez,veyahut yeni doğum yapmış bir kadın,lohusalık döneminde vs elbette son derece bakımlı olamaz....demek istediğim hayatta elbette "bazı" dönemler vardır bakımlı olamayacağımız....ama bu demek değildir ki bunu bir yaşam tarzına dönüştürün...hiç bir olumsuz etkenin olmadığı zamanlarda bakımlı olmalı bir kadın...bu benim düşüncem..bakımdan kasıtta çoğu kez söylediğim gibi full makyaj,evde son derece süslü elbiseler,kıyafetler giymek değil...makyajdanda rimel diye bahsettik bu arada sadece...ve normalde bunları yapan ama evlendikten sonra nasılsa evlendik deyip kendini salanlardan bahsettim ben...veya bebek bakıyorumun arkasına saklanıp aslında koyvermişlik yapanlardan....çünkü bebek bakmak,üzerine eşofman giyeceğin zaman özenli,şık bir eşofman takımı giymeye,saçını yataktan kalktığın gibi toplayacağına tarayıp çok basit bir şekil vermeye engel teşkil etmez bana göre....rimele hiç girmiyorum:)

her kadının tarzı vardır...kimi spor giyinmeyi sever,kimi klasik,kimi modern vs...sizin tarzınız hangisiyse,o tarzda şık ya da göze güzel görünecek şekilde giyinebilirsiniz...eşofmansa güzel bir eşofman gibi...

ha bunu yapmadığınız zamanlarda eşinizin sizi ya da genel söylemek gerekirse eşlerin karılarını aldatması mı gerekir,bu haklı bir sebep midir?kesinlikle HAYIR....daha öncede söyledim hiç bir gerekçe aldatılmayı haklı çıkarmaz...ben eğer aldatılacak noktaya gelindiyse konuşup ayrılınması taraftarıyımdır her zaman...bu konudada hiç bir zaman bakımlı olmayan kadın aldatılır gibi bir ifade kullanmadım ama nedense tam tersini söylüyormuşum gibi algılandı...artı bu platformda herkes kendine ait fikrini söylüyor,kimse kimseden bişey beklemiyor,ben fikrimi söylerken kimseden benim gibi olmasını beklemedim...beklemem kadar saçma sapan bişey olamaz zaten.....a.s

kadın bakımsızsa erkeğin gözü başka taraflara kayabilir sözünüde,kendine hiç bir şekilde özen göstermeyen,evde sürekli dağınık,pasaklı vaziyette dolaşan,kişisel bakımına dikkat etmeyenler için kullandım ve halada bu lafımın arkasındayım...evet,bu anlamda bakımsız olan kadının eşinin veyaaa bu anlamda bakımsız olan erkeğin eşinin ilgisini başka insanlar çekmeye başlayabilir....insan psikolojisinde bu vardır...ama tekrar ediyorum bu aldatacağı anlamına gelmezz...ancak ve ancak kanında kişiliğinde bu potansiyel olan insanlar bunu eyleme geçirir....

eşinizin dışarda mutlaka topuklu ayakkabı giy demesini anlayabilmiş değilim...evde ona güzel görünmenizi istemesini anladımda dışarda neden? kaldı ki topuklu ayakkabı giymek tarz meselesidir...yani herkes bundan hoşlanmaz...bu şekilde baskıcı olması çok yanlış...

sonuçta sizinde dediğiniz gibi sizi önceden tanıyıp evlendi,tarzınızı vs...

demekki eşiniz bunu aldatma gerekçesi olarak görüyor ve bu şekilde sizi tehdit ediyor o zaman ne diyimki...eğer gerçekten böyleyse eşinizin kişilik yapısında,sadakat anlayışında problem var derim....çünkü yukardada söylediğim gibi kadının böyle olması( temizliğine dikkat ediyorsa tabi) aldatılmayı gerektirmezz.....

yukardada söylediğim gibi,depresyon,lohusalık dönemi,zor bebek sahibi olmak(sağlık sorunları olan vs) bu gibi durumlarda kimse kimseden son derece bakımlı,makyajlı olmasını bekleyemez...ve bu bir aldatma gerekçesi olamaz...

hastalık var şu var bu var,evliliğin içinde herşey var...sizin deyiminizle "her daim" süs bebeği gibi olamaz hiç bir insan evladı....

diziyle ilgilide şunu söylemek istiyorum son kez;

dizideki cemile son derece bakımlı ve güzel bir kadın .....
zaten kocası aylarca eve gelmiyor,ama dikkat ederseniz geleceği zaman kadın kendine özen gösteriyor,üstüne başına,saçına vs....ve bu kadın 4 çocuk sahibi bir kadın...ha çocuklar kocaman olmuş diyorsanız bence o yapıdaki bir kadın o çocuklar küçükkende aynı tavrı gösteriyormuştur...(yeni doğum yapıp,lohusalık dönemleri hariç:)

cemile o burdaki herkesin bakım derken demek istediğimin o olduğunu düşündüğü caroline den çok daha güzel bir kadın....caroline nin ki bakımlı olmayı biraz aşmış,süslülüğe girmiş durumda....yani kimseye şahsım adına söylemem gerekirse evde caroline gibi olunması gerektiğini söylemedim...benim anlatmaya çalıştığım cemilenin kocası gelirken yaptığı "bakım" dı işte....

bu hem karşındakine hem kendine saygısıdır insanın herşeyden önce...burda eminim herkes evlenmeden önce sevgilisyle,nişanlısıyla buluşmalara giderken kendine son derece özen gösterip,saçını makyajını yapıp,üstüne başına şık şeyler giyip deli gibi özeniyordu değil mi? peki bu evlendikten sonra neden yapılmasın? sadece o zaman dışarda buluşuyordunuz ve ona göre giyiniyordunuz ediyordunuz,şimdi aynı evdesiniz,ve bunu eve uyarlayabilirsiniz,tarzınız doğrultusunda veya vaktiniz ölçüsünde...ama yok ben yapamam,ben böyleyim,salaşım,nasılsam öyleyim diyorsanızda sizin bileceğiniz iş...

ha bu arada cemilenin eşi cemile ona eve geldiği zamanlarda gayet bakımlı ve güzel karşıladığı halde aldattı değil mi? işte bu da o adamın bunun "kanında" olduğunu gösteriyor....yani bu tamamen o adamla ilgili bişey...bu onun kişiliği,sadakat anlayışı,adamlığı.....bu adam için cemilenin bakımlı olmaması değil aldatma gerekçesi...

umarım eşinizle ortak noktada buluşur bu sorununuzu güzellikle çözersiniz...eşininize güvenme konusunda ben bişey söyleyemem,onu siz bizden daha iyi tanırsınız...ne söylerken ne demek istiyor bunu anlayabilmeniz gerekir....

konuya uzun zaman sonra cevap yazdığınızı görünce bende cevap vermek istedim,bu da son mesajımdır bu konuya...buyrunnnnnnnnn

bak burayı yap canım
en azından para ev ıcınde doner
zaten oda oyle ıstemıyor muydu gıyımın usüsünü istemiyor muydu

bekarken insan sadece kendinden sorumlu oluyor,istediği gibi süslenip püslenebiliyor,evlenince de aynı süsü püsü yapabilirim sanıyor..evlenince çocuğu da olunca sorumlulukları artıyor,eskisi gibi süslü olamıyor,eğer yardım edeni yoksa,eğer sorumlulukları çok fazlaysa..(evlenince kendini iyice salanları kastetmiyorum..).

insanlarin zmanala zekvleri tarzlari degisebilir.. beni boyle aldin boyle kabul et kelimesine katilmiyorum... esimde zmaninda rahat giyinirdi fakat simdi herdaim uyumlu ve tarzi giyinmesini sagladim...esinde senden bunu bekliyor sonucta seninde ondan beklentilerin var adam acikca bakimli bayan istiyorum diyor...bunu fazlaca buyutmeye gerek yok ..istedigi gibi olmaya calis sonucta evilikte karsilili sorumluluklar var

ben sadece şunu söylemek istiyorum.eşin haklı.evlendim ev işleri yemek ütü vs.çocuğum oldu zamanım yok gibi bahanelerin arkasına sığınmamalısın.eşine zaman ayırmassan sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın.kendini salıp nasılsa evlendik bu benim kocam bi yere gidemez dememelisin.gün gelir gidemez dediğin adam gider.sonra vay alçak beni aldattı dememen için.

aldatılmaktan korkuyosa bi kadın ve bu korkuyu atamıyosa, bilsin ki aldatılır
ağzıyla kuş tutsa boş, aman şöyle yapayımda böyle yapayımda aldatılmıyım diye bi çabaya girmek, aldatılmaktan daha gurur kırıcı bişey
eğer farklı bişeyler yapılcaksa bakımdır, falandır filandır, daha önce yapılmayan bişeyler, kadın kendi için yapmalı, evliliğinde değişiklik, heyecan için yapabilir ama aman aldatılmayım bunları yapayımda diyosa, boşuna uğraşmasın bence
:hulya:

Son düzenleme:

vereliniortak kesinlikle katılıyorum.

ben de katılıyorum kaydirigubbakcemile3 opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…