• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocamın git iş yerine, at o parayı suratına, rezil et!

alakası yok ama merak ettim sadece severekmi evlendiniz kaç yılda bu hale geldiniz. Eşinizi ailesi dolduruyo tahminim

bi çok arkadaş yazmış zaten çilingirle açtırabileceğini..
boşamıyor dediğin adamdan boşanmaya kararlımısın peki?

Daha önce de söylemiştim Mihri. Beraber yaşam alanınız o ev. Kilidi değiştirmek suçtur. Polise tutanak tuttur. çilingir çağırabilirsin. Çilingir çağır ve eşyalarını al. Çilingir çağırman suç değil.

(bu mesajımda, burda yazılanlara cevap veriyorum. bundan sonraki yazımda ailemle gidişat hakkında yapacaklarımızı yazıcam. cevabım biraz uzun olacak.)

arkadalarım
bundan sonraki yazılarımda eşimden ex diye bahsedicem. (ex: tıbben ölmüş anlamına geliyor. sosyal medyayada da geçmişte kalan insan anlamına geliyor)

hepinize desteğiniz için teşekkür ederim
tek tek alıntı yapsam sayfaya sığmayacak yazdıklarım.
boşan ya da boşanma diyen her arkadaşın iyi niyetinden şüphe etmiyorum.
benim üslubumu eleştirenlere de kızmıyorum. benimle belki tam empati yapamamış olabilir. hayat görüşü farklı olabilir.
artık hayatta hiç bişey beni çok şaşırtmıyor.
çünkü insanın başına her şey geliyormuş

ben evlenmeden önce derdimki "ex'i çok seviyorum. kavga neden edelim ki? evli insanlar neden kavga etsin ki?
baktım iş kavgaya doğru gidiyor susarım. ya da o susar. meseleleri çok büyütmeyiz. birbirimizi çok seviyoruz."

ama meğersem öyle değilmiş.

avrupada amerikada aile kavgamı pek yok ama bizim ülkemizde aile, bireylerin hayatlarının merkezinde.

batıda kp,kv, görümce yüzünden boşnan yok ama bizde var.

burası yeni evlilere ve evlenecek olanlar için söylüyorum.

siz ahmetle mehmetle aliyle evlenmiyorsunuz kardeşim.

siz ahmetin annesiyle, mehmetin babasıyla, alinin kardeşiyle, teyzesiyle halasıyla, dayısıyla da evleniyorsunuz.

bu yüzden evlenecğeiniz kişinin ailesini de ya sevin ya da baştan eşinizle nişanlınızla olası durumlar hakkında oturun ciddi olarak konuşun.

şimdi bana aileme çok düşkün olmakla suçlayanlara gelicem.
ben çok el bebek büyüdüm.
kanatlanıp uçmak yerine annemle babam uçarken onlara tutundum.
onlar da benim de kolayıma geldi.

üniversiteyi sırf rahatım bozulmasın diye daha iyi bölümde okuyabileceğim halde şehir dışı yazmadım.
istanbulda 3-4 otobüs değiştirme uğruna da olsa burayı tercih ettim.

eşimle tanışınca onun beni taşıyabileceğini düşündüm.

işinde çok başarılıydı. ağır başlıydı.

evlendik. daha ilk gece korktuğum için bana tavırkoyup sırtını dönüp yattığında "hayır olamaz" dedim. "yanlış karar vermiş olamam" dedim.

dördüncü gün iki adım ötedeki anneme değil, 30 km uzaklıktaki annesine gidicez diye tartıştık.

ağladım. umursamadı.

"kadınlar numaradan da ağlar" mış.

....

gerisini de az çok biliyorsunuz.

ben evimi terk etmedim.

terketsem oğluma takılan takıları
annemlerin bana aldığı doğum hediyesi bilezii
en önemlisi de oğlumun nüfus cüzdanını hayatta unutmaz her şeyi alırdım.

o oturulup konuşulacak bir insan olsa zaten bu duruma gelmezdik.
hemen sinirlenen.
karşısındakini hakaretlerle yerin dibine sokan.
kendi duygularından başka kimsenin duygusunu önemsemeyen biri.

bir kadın kalesini evini kraliçe olduğu yeri olduğu yeri kolay kolay bırakmaz.
nefes almak istedim ama adam onu bile layık görmedi bana
tüm çevremiz tek tek noldu diye soruyor
her gün güçlü olmak ne kadar zor.
bebeğimin olmasına doyasıya sevinememek ne kadar zor.
annemin ağlamalarını görmek.
hele de babamı dağ gibi adamın ilk defa çocuk gibi ağladığını görmek çok zor.

ben gitmedim psikiyatriye vaz geçtim. annem gitti.
az önce kavga ettik evi süpürmedim diye.
onun da gücü yok benim de.
tüm gücümü bebeğime harcıyorum.
ne zaman dik durmaya çalışsam kocam olacak adam hep yıktı beni.

canım yanıyor ama bunu bile yaşamıyorum. çünkü bana muhtaç bir oğlum ve benden güç alacak annem babam var yanımda...

benim yerimde olan bir çok kişi intikam almak ister, karşı tarafın canını yakmak ister.
inanın bundan bile vazgeçtim.

tek isteğim oğlumla huzurlu yaşam.

bu yüzden bu kocadan en az zararla kurtulmam lazım.

hemen davanı aç aç ki geçmişe dönük nafakanı alabilesin. Böyle beklersen ne bir kuruş öder ne de umrunda olur. O seni geri dönecek sanıyor galiba.. Burnun sürtsün istiyor..Aç davanı hemen

Boşanma davası açmadan da nafaka davası açabilirsiniz biliyorsunuz değil mi?

Evli kalmaya devam ederek nafaka alabilirsiniz. O zaman hemen işe dönmeniz gerekmeyebilir. Bebeğiniz büyüyene kadar idare edebilirsiniz.

Cok uzuldum senin adina. Yerli yersiz evde ofiste aglayan, evini birbucuk hafta once terketmis bir bayan olarak, esinin bu umursamaz sorumsuz tavirlarini kendi ustumede cok alindim. Nekadar vicdansizmis. Ortada bir cocuk var yahu, senin yavrun. Nasil kiyabiliyorsun. 300 tl yatirmis, o para cocugun nesine yetsin bre vicdansiz.
Uzuldum durumuna gercekten. Allah islah etsin esini, ailesinide ayrica. O bebek sizin kaniniz caniniz, nasil kiyabiliyorsunuz, hicmi vicdaniniz sizlamiyor yahu? Birde anahtarlari degistirmis, bakbakbak! Sakaci misin sen nesin yahu.

Ufff cok sinirlendim bak.

kızlar
artık eşim bile dilim varmayan adam! oğluna 300 tl göndermiş.!
şeytan diyor git çalıştığı yere "al paranı sadakaya ihtiyacımız yok" diyip yüzüne çarp rezil et onu!!
o kadar sinirliyimki klavyeyi tırmalayabilirim!
ya 300 tl !!!!!
adam benim oğlumun üzerinden çok afedersiniz vicdan masturbasyonu için 300 tl yi layık görmüş!
bunu yazmıycaktım ama aldığı maaş: 8.000TL
gerçi milyon dolar alsın!
bize milyon dolarlar versin!
onun tek kuruşuna boşanmadan tenezzül etmem!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::
kızlar burda çok konu açtım. bilen biliyor.
tanıyanlar bu paragrafı okumayabilir. tanımayanlar için yazıyorum:
ben mihri.

hamileyken iki kere tokat yemiş, üstüne terk edilmiş
sonra aileler vasısatısıyla barışmış, karnındaki bebek babasız büyümesin diye bir şans vermiş, işinden ailenden uzak istanbul'un taaa diibine taşınmış
ardından kayınpederine lohusayken çay sormayı unuttuğundan, oğluna ali hasan diye değil, ali diye seslendi diye koca tarafından hesap sorulup, psikolojik şiddete maruz kalan
biraz kafasını toplmak için annesine geldiğimde arkasından "anlaşmalı boşanmak" için eşinin avukatı tarafından aranan
sonra eşinin bunu blöf yaptığı ortaya çıkan
3 aydır annesinde şuan 6 aylık olan bebeğiyle yaşayan
bir kez bile torunumuz nasıl diye sormayan kp ye ve kv ye, el kadar bebeği 1 saatlik yola annesiz gitmesine izin vermedi diye "gelip o apartmanı başınıza yıkarım" diye eşinden tehdit alan (gerçi korkağın teki asla yapamaz)!
en sonunda "eşyalarımı almak istiyorum" diye watsaptan mesaj attığında engellenen (anahtar değiştirildi kendi anahtarımla kendi evimden kendi eşyalarımı alamıyorum!)
nihayetinde de tek bir cümle "300 tl çocuk için eft yapıyorum hesabına" mesajıyla fıttıran

MİHRİ!
:::::::::::::::::::::::::
çocuk içinmiş! benim çocuğum 3 ay nasıl yaşıyor biliyor mu? ateşleniyor mu? uyuyor mu? ağlıyor mu? nasıl olduğunu bilmediği sormadığı oğlunun üzerinden vicdanını tatmin ediyor!
o kadar sinirliyim ki, bilemezsiniz!
oğlum komşunun verdiği emanet pembe yürütece biniyor!
babamın tüm geliri eve ve bebeğe gidiyor.
ücretsiz doğum iznindeyim. oğluma kıyıp da işe başlayamıyorum. 3 tane buluz giymek için oğlumun bu güzel anlarını kaçırmak istemiyorum.ama hata mı yapıyorum bilmiyorum. bana göre oğlum kıyafetten oyuncaktan daha çok bana ihtiyacı var gibi geliyor.
hamileyken alışverişi mothercare'den aşağ markalardan yapmazdım ama bebek doğunca pazarda alacağın 10 liralık tulumu kırk kere düşünüyorum.
hayat bu.!

babası sinemalardan kebapçılardan maçlardan chek-in yapıyor! benim oğlum bu stres yüzünden anasının sütünü bile içemedi mamayla büyüyor!
::::::::::::::::::::::::::::
yarın psikiyatriden randevu aldım. iyi miyim değil miyim bilmiyorum!
annemlerle hava değişikliği için 10 günlüğüne memlekete gidicez.
orda da olsam burda da olsam artık doğru düzgün dışarı çıkmak istiyorum.! şu buhranı üzerimden atmak istiyorm!
tüm gerekli eşyalarım evimde kaldı. çünkü ben o evi terketmedim. kısa süreliğine anneme gelmiştim. geldiğim zamanki mesajlarım bile duruyor.
3 eşofman 1 kot pantalonum var.
oğlum büyüdü. ona da yetişmiyor üst baş.
hamileyken o kadar hevesle aldığım ve doğumdan sonra hediye gelen kıyafetler de o evde!

kıyafetlerimi nasıl alıcam?
adam mesaja yanıt vermiyor.
arıyoruz açmıyor.
boşamıyor!

son çare çalıştığı müdür (!!!!) olduğu plazaya gidip rezillik çıkarmadan sakince hiç bişey olmamış gibi evin anahtarını istemek!
bazen şehirdışında da olabiliyor.
iş yerinde olacağını nasıl bilicem?
ayrıca oğlumun doğum altınları var. orda kalsa kaynanam ya da görümcem konacak. hatta konmuşlardır bile! bilmiyorum! onları da almak ve oğlum için saklamak istiyorum.
haberli gitsem o altınları da saklayacak ya da alacak!
of bana bir akıl verin lütfen!

kıyamam sana allah yardım olsun o kdar üzüldümki okurken..polise başvur bence olayları anlat şahit bul mahkemeye ver.ama lütfen polise git durumu anlat.görsün gününü

Canım benim nasıl da içten yazmışsın eğitimli olduğun ailen tarafından iyi yetiştirilmiş bir insan olduğun çok belli.Bir ay sonra düğünüm var yazdıklarından çok etkilendim seninle empati kurdum.Anladığım kadarıyla sevdiğin adam değişmiş başka birine dönüşmüş ve o kötü biri, başıma gelmesinden en korktuğum şeydir bu.
Tahminim eşin çevresinin dolduruşuyla aklı sıra aklın başına gelsin diye uğraşıyor geri döneceğini düşünüyor oturup konuşmanızın bir yolu veya yararı yok sanırım, bir kez daha medeni bir şekilde konuşmak için girişimde bulun derim.Bu sırada boşanmak konusunda net bir karar verip bu şekilde adımlar atman gerekiyor artık.Allah yardımcın olsun.

evet bozulacak haklısınız ama sonuçta kimse gül gibi geçinirken yuvasını bozmuyor hamileliktede şiddet görmüş hanımefendi yaşadıkalrı biriktirklerinden bu hırsı.keşke rahat mutlu gezip tozan o olsa ikisinin karar vererek yaptığı bebeklerinin tüm sorumluluğu ailesiyle birlikte hanımefendide nasıl hırsalnmasınki.tabi anlatına göre yorumluyoruz Allah kimsenin yuıvasında huzurunu bozmasın.ben karşı tarafın ahlaklı olsa ne olursa olsun eşine heleki hamile iken el kaldırmasını anlayamam uslubu kötüde olsa.sizede düşüncenizden dolayı saygı duyuyorum elnette ama bu yaşanmışlıkların içinde kendim ne yaptımı çokta düşünmesine gerek olmadığı kanısındayım.[/QUOTE

Şiddetin hiç bir şekilde açıklaması olamaz. Yerden göğe haklı.
Ama bu şekilde bu düşüncelerle kendini yıpratır.
Sürekli karşı tarafla mücadele yıpratır.
Açıklamam şu evine istediği gibi girebilir.Eşyalarını alabilir.
Avukat tutar yada mahkemede bütün haklarını alır.
Ne kadar zor olursa olsun bu şekilde konuşmayı konu sahibine bir bayana yakıştıramadım.
Sakin olarak hareket ederse daha huzurlu yapar istediklerini gerilmeden.

arkadaşım burası forum
derdini anlatırken 8,000 TL alıyor, oğluna 300 TL layık görmüş yazmasında ne mahsur var?
kapı dışarı edilmiş, kilit değiştirilmiş, bir çöp alamamış, iş yerine gidip rezillik çıkartmak istemesi anormal mi hakikaten?
eşinin gidip gezip tozduğunu yazmasından da neden rahatsız oldunuz hiç anlayamadım
kadın olayları tam olarak yaşadığı, hissettiği gibi yazıyor, ağlayarak yazıyor
adamın onca yaptığı şey arasında şu yazdıklarınız mı battı size
Arkadaşım burası forum. Buda benim düşüncem. Benim yazdığım mı niye size battı. Daha uygun bir üslupla yazabilirsiniz. Ben buna karşıyım. Başka bir arkadaşta yorumumu beğenmemiş uygun bir üslupla yazdı. Ben buna karşıyım. Bir yorum yaptım sizin yaptığınız cevaba bakarmısınız. Mahalle kavgasına çıkmış gibi.

Arkadaşım orası hala senin evin gündüz vakti o yokken git çağır çilingiri al eşyalarını tek başına gitme ama abin, amcan dayın, erkek kuzenin biri ile git al. Bir kutu mama kaç lira olmuş o 300 lira nereye yetecek. Ne vicdansız adamlar var ya. Anlıyorum seni oğlunun yanında olmak istiyorsun ama çalışmak sana da iyi gelecek. Bunun yaşlılığı var, geleceği var. Kendini de düşün. Boşanma davası açıldı mı onu anlamadım ama o kadar maaş alıyorsa zaten iyi bir nafaka bağlanır sana.

Sana içimden geçeni açık yüreklilikle yazayım o eve git eşyalarını al ve o evde bir saç telini hatta kokunu bile bırakma

kızlar son durum şu:

babamla annemle konuştum.
psikiyatriye gitmedim mahkemede delil olmasın diye.
ama annemi gönderdim.
psikiyatri sakinleştirici 2 tane ilaç vermiş. bir ay sonra tekrar çağırmış.

az önce babam gelince avukatı aradık.
yarın öğleden sonraya randevu aldık.
eve gitme eşyaları alma meselesini konuşucaz.
polisle kilidi değiştirdiğine dair zabıt tutturmayı ve çilingirle kapıyı açtırmayı düşünüyorum.

annem de babam da son bi kez eşini ara anahtarı iste diyorlar.
evimin önünden ararsam ararım.
çalıştığı yer eve yakın.

fakat,
kızlar, avukatım konusunda fikrinizi alayım.
avukatım dişli ve çok çevresi var.
hakimler onu tanıyor.
haklılığına inanmadığı davayı almıyor.
pahalı da bi avukat ama zaten işe girince ödiycem parasını sorun değil.
ama çok nadir görüşebiliyoruz. çünkü çok yoğun. telefonlarına bakamıyor. arayınca da dönmüyor.
avukatın ulaşılabilir olması beni psikolojik olarak rahatlacağını düşünüyorum.

sizce değiştireyim mi avukatımı?

avukatım erkek. daha mevzuları derinlemesine konuşamadk bile.

başka bi avukat mı bulsam.

tavsiye bi bayan avukat var onunla mı görüşsem.

eşimin avukatı avukatımla tanıştı.
değiştirsem sorun da olabilir.

özellikle boşananlardan ve boşanma aşamasında olanlardan fikir almak istiyorum???

kızlar son durum şu:

ama annemi gönderdim.

polisle kilidi değiştirdiğine dair zabıt tutturmayı ve çilingirle kapıyı açtırmayı düşünüyorum.

çalıştığı yer eve yakın.

fakat,
hakimler onu tanıyor.
ama çok nadir görüşebiliyoruz. çünkü çok yoğun. telefonlarına bakamıyor. arayınca da dönmüyor.

özellikle boşananlardan ve boşanma aşamasında olanlardan fikir almak istiyorum???

Arkadaşım avukat iyi ise telefonda görüşüp paikolojik olarak rahatlamana gerek yok, şimdiden rahatla!

Eşini arama tabi avukatın görüşü neolabilir bilemiyorum.
Başka bi avukata çilingir olayını danışabilirsin.

kızlar son durum şu:

ama annemi gönderdim.

çalıştığı yer eve yakın.

fakat,
hakimler onu tanıyor.

sabah konunu okuduğumda da aklıma geldi sen bence önceden haber verme eve gireceğini
yani verde bir gününüzü buna ayırın gidip evin kapısının önünde bekleyin
avukatla beraber biz şimdi gelmesen bir saat içinde eve giriyoruz deyin gidip siz eve girmeden evdeki tüm eşyayı boşaltmaya kalkmasınlar
maalesef altınlardan ümidini kes derim :(
ama en azından oğlunun kıyafetleri kendi kıyafetlerin diğer varsa özel eşyaların hepsini toplayabilirsen

alınma ama konularını biliyorum sen aslında bunları o evden ayrıldıktan kapı kilitleri değiştirildikten bir hafta sonra yapmalı olay çıkarmalıydın sen sessizce yerine geçmiş üç pantolonla kaç ay idare etmişsin

sabah konunu okuduğumda da aklıma geldi sen bence önceden haber verme eve gireceğini
yani verde bir gününüzü buna ayırın gidip evin kapısının önünde bekleyin
avukatla beraber biz şimdi gelmesen bir saat içinde eve giriyoruz deyin gidip siz eve girmeden evdeki tüm eşyayı boşaltmaya kalkmasınlar
maalesef altınlardan ümidini kes derim :KK43:
ama en azından oğlunun kıyafetleri kendi kıyafetlerin diğer varsa özel eşyaların hepsini toplayabilirsen

alınma ama konularını biliyorum sen aslında bunları o evden ayrıldıktan kapı kilitleri değiştirildikten bir hafta sonra yapmalı olay çıkarmalıydın sen sessizce yerine geçmiş üç pantolonla kaç ay idare etmişsin

canım ben de ailem de tanısan o kadar sakin insanlarız ki.
aman olay olmasın.
rezillikten çok korkuyoruz.
aslında yapsam yapardım.
ama oğlumun annesi babasına böyle yapmış, olay şöyle büyümüş demesinler diye durdurdum kendimi hep.

Back
X