Kocamızdan nasıl para gizlersiniz

Bugundeguzel

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2019
23
5
6
Sevgli bayanlar eşim çok kontrölcü ve eli sıkı yokluktan gelmişler ve annesi hiçbir harcama yapmayam bi model her harcama gözüne batıyo ne yapsam ne etsem bilemedim.

Sevgli bayanlar eşim çok kontrölcü ve eli sıkı yokluktan gelmişler ve annesi hiçbir harcama yapmayam bi model her harcama gözüne batıyo ne yapsam ne etsem bilemedim.
Asla saklamam, oldugunuz gibi yasayin. Obur turlu neden sürekli gizli sakli, stres icinde para saklayacaksiniz ki...

Temel ihtiyaçları almıyorsa pişirmem temizlemem
Ama iş kıyafet gezme gb ihtiyaçlara geliyorsa
Tatlı dil ile ikna güzellikle anlatırım taa ki yapana kadar
Sorun başka ise daha detaylı yazmalısınız

Bizim yan komşular var bi dedeyle nine.Dede çok yokluk gördüğünden aşırı kontrolcü para konularında üstelik 92 yaşında hatta fazlada olabilir.Nineye elektrik süpürgesi açtırmıyor gidip fişini çekiyor kombiyi kapatıyor.Ninecik çocuklarının bıraktığı paralardan bi köşede öyle biriktirmiş kendince.Dede bulmuştu birkaç ay oluyor.Bastonla vurduğu gibi kadının belini kırdı.Yani eşinizden gizli saklı yapmayın bence.Allah bozmasın hani huzurunuz olmaz Allah korusun boşanmak istersiniz bi güvenceniz yoktur o zaman bankaya 3-5 koyarsınız kendiniz için.Ama temel ihtiyaçlarınız karşılanıyorsa yapmayın bence.Ya da çalışabilirsiniz.İstediklerinizi alırsınız.Bu seferde har vurup harman savuruyor diyebilir kayınvalideniz gerçi 😐

Bizim yan komşular var bi dedeyle nine.Dede çok yokluk gördüğünden aşırı kontrolcü para konularında üstelik 92 yaşında hatta fazlada olabilir.Nineye elektrik süpürgesi açtırmıyor gidip fişini çekiyor kombiyi kapatıyor.Ninecik çocuklarının bıraktığı paralardan bi köşede öyle biriktirmiş kendince.Dede bulmuştu birkaç ay oluyor.Bastonla vurduğu gibi kadının belini kırdı.Yani eşinizden gizli saklı yapmayın bence.Allah bozmasın hani huzurunuz olmaz Allah korusun boşanmak istersiniz bi güvenceniz yoktur o zaman bankaya 3-5 koyarsınız kendiniz için.Ama temel ihtiyaçlarınız karşılanıyorsa yapmayın bence.Ya da çalışabilirsiniz.İstediklerinizi alırsınız.Bu seferde har vurup harman savuruyor diyebilir kayınvalideniz gerçi 😐
Şimdi nasıl o kadıncağızın durumu. Adam mezara götürecek sanırım parayı. Çok üzüldüm nineye

Saklamak nasıl olur bilemedim. Belki market parası falan artanı kendinize kalırsa onu harcarsınız. Bu erkekleri de anlamıyorum. Bana kalırsa erkek maaşinı alınca bir mıktar eşine ayırmalı aylık harçlık gibi. İmkanınız varsa çalışın.

Eve hiç harçlık filan bırakmıyor mu ? Yani saklanması taraftarı değilim ama evin temel ihtiyaçlarını filan karşılamiyorsa birşey diyemiyorum .Ben çalışırken ilk maaşımı aldım ilk ay 3 gün geç başlamıştım esime ilk kez yalan söyledim müdür az yatırmış kesmiş diye :D soylemesem sormaz ama yalan söylüyorum ya açıklama yapıp duruyorum .Evlilik yildonumumux yakındı kendi paramla sürpriz yapan dedim ve tesadüf buldu parayı öyle salak bı yere koymuşum ki saklamayı bile beceremiyorum .tabi rezil oldugumla kaldım :D
Yani bulunca tepki gösterirse saklamayin .İmkânınız varsa çalışın kendi paranizdan ayırmak daha kolay olur

Eşine harclik vermeyenleri de bi turlu anlamam babamda oyle anneme 5 lira vrrmez herseyi aliyorum diye saklasada elinden alir hic oba girme bence evde buyuk kavga oluyo

Google turkiye personeliydim evlenince işten ayrıldım 5 aydır çalışmıyorum ama eşime göre kenarda para olmaz ticarete yönelik bi zekası var bitürlü ayni fikirde buluşamıyoruz bende kenarda para güvence hissi verir fikrindeyimbu sebepten.

eşim benden hiçbirşey kısıtlamamasına rağmen atarım kenara ben 3-5 bişey. sonra sıkışırsak çıkarır veririm zaten. biriktirdiğimi söylemem ama yalanda söylemem. bunun ilişkimizi yıpratabilecek birşey olacağını hiç düşünmemiştim. yorumlardan sonra çok şaşırdım. niye haram onu hala anlamadım neyse. kendinizi daha güvende hissedecekseniz biriktirin bence.

1 -Kocanizdan gizli bir yerde para biriktirin
2- Size ailenizden veya ondan bundan gelen herhangi bir altin herhangi bir para olursa bunu hemen saf saf esinize soylemeyin cukkaya indirin
3- Esiniz ev ya da araba alacaksa hemen saf saf altinlarinizi vermeyin. Erkek kadina mirasci olamaz .
4- Bir sey alacaginiz zaman o seyin fiyati 50 tl ise, siz esinizden 100 isteyin 50 yi köşeye atın.
5- Size paran varmi diye sorunca her zaman yok deyin.
Benim kumbaram var bunu esim bilir,mutfakta duruyor dolduruyorum icini onun harici kagit biriktirdiklerimi bilmez. Ona ne? Sonucta dunyanin binbir hali var. Hastalik var ayrilik var. Hos kumbaramdan da para aliyor kendisi beyefendi 😡😡😡 ve gülüyor laf edince..Gecen benden para istedi yemek mi ne soyletmistik nakiti yoktu verdim. Az evelde arkadasina gitti bise lazimmi dedi
Evet benim param yok sigara param bile yok diyip ajitasyon cektim. Gelsin hemen alcam ondan.
Erkekler fenalar mesela benim altinlar duruyor bana laf arasinda diyor ki eee askim altinlarini patlatirsin sende ev alırız:) bende el isareti yapiyorum kahkaha atiyor. Versem alır ha. Ama kusura bakmicak artik.

Çalışıyorsanız ev giderlerine belli oranda katkıda bulunacağınızı, kalanını da ihtiyaçlarınıza ayırdığınızı söyleyin. İster biriktirir ister harcarsınız. Çalışmıyorsanız yapacak bir şey yok, cebinden para aşıracak değilsiniz ya.

Back
X