Kocamla 7yaşındaki yeğenim yüzünden küsüz

haklı çocuklar yanlış şeyler yapabılır ama dozu vardır ve aileside kocanıza bışeler demelı...

Benim çocuğumda geceleri anne yanımda uyu diyip hırçınlaşınca bi çocuğu düzgün büyütemedin diyorum kendi kendime çileden çıkıyorum büyük konuşmuyorum kesinlikle evlat yetiştiriyoruz 3 yaşında ki kızım anne üzülür demi böyle laflar söylersem diyor 7 yaşında ki çocuğun hayli hayli anlaması lazım. bi laf var ya 7 yaşına kadar siz eğitebildiniz eğittiniz yoksa kimsenin yapabileceği bir şey yok ağaç yaşken eğilir.

Ablanızın ve çocuğunun böyle şeyleri normal görmesi sanırım evde ciddi bir psikolojik işkenceyi işaret ediyor.
7 yaşındaki bir çocuk hakareti bilmez öğrenir.
Ablanızın tavrı da bu durumu kanıksadığını gösteriyor.

Tabi ki tepki gösterecektiniz. Eşiniz sonuna kadar haklı.
Normal karşılamak çocuğa bu konuda özgürsün demektir.
Becerebilirse doktora götürsün ablanız. Belki geç bile kalınmıştır. Karakter 7 yaşına kadar şekillenir çünkü..

7 yaşındaki Yeğenim eşime ağız büküp hakaret ettiğini duysam ,poposuna yapıştırırım bir tane.
Herkes sustuğu için bu kadar arsızlaşmış.
Kocan senin 7 yaşındaki şımarık yeğeninin hakaretlerini duymak zorunda mı?

Tmm artık farklı yorum yapacak yoksa yazmasın lütfen

Yani ben olsam “sana,ailene istediği gibi davranabilir ama bana davranamaz!” derdim. Bende bir anneyim. Kinse kimsenin çocuğunun terbiyesizliğini çekmek zorunda değil.

ablaniz çocuğa çok yüz vermiş..
küfür etmeyi nerden öğrenmiş..
eşiniz haklı buldum kimse bu duruma kaldiramaz döver valla:)
kızını dövmeyen dizini dövermiş.. ablaniz dizini dövsün.

İzcii izci,mesajlarına baksana,sırf irrite etmek için bu konu,%50 gerçek

Anlamadım ki ; Kadınlardan nasıl bir destek bekliyordu ..
Kocasını suçlu görseydik daha mutlu olacaktı sanki?
Konuyu açtığına pişmansa Mune konumu kapatır mısın?
Diye yazması yeterli ,yoksa kendini mutlu etmeyecek yorumlar gelmeye devam edecektir

7 yasindaki cocugun terbiyesini vermeliydi...bnm hakkmda oyle konusulsa cok rencide olurdum. Ablan pskologa gitsin o cocugu yetistiremiyor belli. Eşin hakli gonlunu al.

Herkese demesi bu davranışın normal olduğu anlamına gelmez.
Eşiniz zaten çocuğa alınmamış.Ailesinin sorumsuzluğuna alınmış.
Çocuğa iyi/kötü ayrımı çoktan verilmeliydi.Ebeveynler sessiz kaldıkça çocuk yaptığının onandığını düşünmeye devam edecek ve bu davranışı pekişecek.

Acilen bir pedagog ya da çocuk gelişim uzmanıyla görüşmeliler.

Ben kendi yeğenlerimi çok daha basit şeyler için uyarırım.
Erkek yeğenlerimden biri 6 yaşında oturduğu yerden annesinden su istiyor diye "kalk kendin al canım anneni böyle şeyler için kaldırma ayıp" demiştim.. Ablam yapar bilirim çünkü o yüzden müdahale ettim..

Yok uyarmayın çocuktur onlar yahu
Çocuklar hatalarını bilmeden büyürler böylece .
Ya değil yeğenim kim olursa olsun ,bir çocuk bir büyüğe saygısızlık yapıyorsa uyarmalıyız. Ammannnn çocuktur yapar demememiz lazım. Çocuk toplumda aldığı tepkiyi görmeli ve düzelmeli.

Ama konu sahibinin canını sıktık yine

Konu sahibi oyle bir durumda yegeninizi uyarip boyle konusman cok hatali bir daha boyle sozler soyleme uzuluyoruz biz diyebilirdiniz.esinize de askim onun adina senden ozurdilerim yaptigi ayip deyip konuyu esinizle kusluk noktasina getirmezdiniz.

Sizin boyle birsey demeye hic hakkiniz yok saygi lutfen.

Ben zaten yeterince saygılıyım. Yeğenin terbiyesiz olduğunu konu sahibi de yazmış.
Terbiyesiz kelimesi bir tanımdır hakaret değil.. Mune ?
Bakın kendi kendimi etiketledim siz yorulmayın :)
Boşa duyar kasmayın lütfen..

Bir de artik uzmanlar da soyluyor cocuklara nasihat etmeyin bosuna eskide kaldi diye.bir kulagindan girip oburunden cikiyor.yapmamiz gereken tohum atma modeli ve iyi rol modeli olma bir de olumsuz davranisa sert tepkiyle degil teselli ederek iyi davranisa yonlendirme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…