hayır ben kendisini tahrik ettim, kızdırdım ve o kızgınlıkla söyledi. kaldı ki, o böyle çok sevdiğinde de söyler o kelimeyi. kaldırabileceğim düzeyde söylemesi farklı, ciddi anlamda onu kastederek söylemesi farklı. onu da ben ayırt edebilirim sadece tabi ki. her neyse.
arkadaşım bu karakter meselesi değil, evlilik yaparken az çok bunların olacağını bilirsin. ben de onun giydiklerine karışma hakkına sahip oluyorum mesela böylece. bu kendinden ödün vermek değil aslında, ben bir karış uzun etek giyince kendimden ödün vermiş olmam, ya da karakterimden ödün vermiş olmam. evlilik de biraz budur, evli misiniz bilmiyorum, ortak bir hayat paylaşıyorsunuz ve karşınızdakinin fikirlerine açık ve saygılı olmak zorundasınız. başınıza buyruk bir hayat yaşamak istiyorsanız, bekar kalın.
Ben kıskannmasına karşı değilim zaten; bana yakışmayanı da söyleyebilir.. tamam mini giyme der anlarım zaten giymem de, ama doktora giderken bile içime nasıl bişi giiydiğimi kontrol edecek derecede:)) hayır ben de biliyorum nerede ne giyeceğimi...szn söylediklernz cok mantıklı zaten..aslında bu da bir idare yöntemi..
Evli değilim ama nerede nasıl giyinmesi gerektiğini bilen biriyim. Beni bu halimle seven insan, bi imza attık diye üzerimde değişiklikler yapamaz.
Başına buyrukluk değil bu hanımefendi, ben kendimi bildikten sonra kimsenin bana karışmaya hakkı olamaz.
Canım ben de evlenmeden önce senn gibi düşünüyordum..ama insanlar farklı ailelerde farklı tarxlarla yetiştiriliyor saana göre doğru olan ona göre yanlış oluyor bu yüzden çatışma cıkıyor zaten..eğer severek evlenmemiş olsaydım yani mantıgımı kullansaydım annesi ile annemin giyim tarzını bile karşılaştırırdımki yarın öbürgün benm yetiştiğim kültürle onunkisi aynısı olsn. biz ikimzde aynı memleketteniz ama aileler o kdr farklıki. yani düşündüğümz giib olmuyor.
şimdi ben bu cevaptan, ben de yerine göre giyiniyorum tarzı bir münakaşa çıkarabilirdim fakat yapmayacağım. evliyim ve tabi ki giydiklerime dikkat ediyorum. ama adam illa ki, bir şeyler söylemek zorunda hissediyor kendini, çok güzel olduysam mesela bir düğüne giderken, çok güzel olmuşsun kıskanırım demiyor da, çok dar olmuş diyor, bunu anlıyorum o an, kıskandığını. sonra bi şeyler alıyorum üstüme falan hallediyorum.
siz böyle düşünüyorsanız, evlilik hayatınız baya engebeli geçeceğe benziyor.
Benm eşim de öyle diyor:) çok dar değil mi acık olmamış mı:) vs..ama ben tamam hallediyorm demıyorum o yüzden sanrm ben kocamı dinlemıyor görnyrm :)
bende sana hak veriyorum canım..hatta eşimin kıyafetlerime karışması çoğu zaman hoşuma gidiyo..çünkü tam olarak engelleme yok tatlı bir kıskançlık var..ve güzel bişey..yani kafama göre giyiniyorum ztn..eşim azcık rengine ya da darlığına takılsın nolcak, okadar yorum yapabilmeli bence karı koca birbirine..mesela eşim de dar giyince kasları çok ortaya çıkıyo seksi oluyo diye kıskanıyorum bende..ve diyorum çabuk çıkar :)) ama herzaman değil bazen tabi..
Bazen ben de gömleğin düğmesini açınca kıskanıyorum kapat diyorum mesela hoşuna gidiyor hissediyorm:)
Yengeçler genel de böyle olmaz ama sizin yükselen farklı herhalde:)
Benim eşimde bunu yapıyo yalnız değilsin..
Sen daha güzel daha zarif durduğunda dikkat çekiyosun ve o da kıskanıyo
Biz düğüne vs gidiceksen mutlaka bi kavga ederiz az sür onu giyme süzmeler bakmalar düğün salonunda yanımdan ayrılmamalar birisi baksa ona ters ters bakmalar vs vs..
Sende ona karış bende karışıyorum.
Ne sürdün sen?(parfüm,jöleden kastım) niye öyle giyindin? ne gereği var şimdi saç düzeltmenin? vs vs vs psikolojik baskı kısasa kısas!

bunalım styla
Evet ben de yapıyorum zaten ama şöle de bişi var ben eşimn kendine bakmasını sevıyorum acıkcası:)
çok şaşırdımm gerçekten yengeç olmasına canım..evet topik açalım "titiz ve herşeye laf eden kocalardan bezenler burda toplansın" adı altında :))) aynen benimki de ödev verir çıkmadan..:))bügun şunları yapsan..şurada pek kirlenmiş biraz da onu temizle vs vs..:))
Allahtan eskisi kdr takılmıyor ama temzılık yapınca olan kokuya bir ton laf sayıyor sevmıyor kokuyu hele de çamaşır suyunu ben de artık o yokken halletmeye çalışyorum.
Niye kendinizi ezdiriyorsunuz ki, madem isiniz gucunuz var? Bu adama mecbur degilsiniz sonucta.
Bir daha "kocani dinliceksin" tarzinda bir sey derse, affiniza siginarak konunuzu okudugumda ilk aklima geleni yaziyorum: "S..tir be, esir miyim, mecbur muyum sana" derim. Sonra da oturur yuzunun aldigi sekli izlerim
Canm kendimi ezdirdiğimi düşünmuyorum ezdırsem zaten çatışma cıkmaz.. ama şöle de bişi var, eşimn kötü huyu yok..yani ben biraz huyuna gitsem belki de benim için yapmayacagı şey yok..ama ben huyuna gitmıyorum o beni kontrol etmeye çalıştıkça ben daha cok edıyorum..o yüzden cıkıyor zaten bizdeki tartışmalar...
yengec falan demeyeceksın sonucta erkek n
ama sonucta ben kendi yapacagım ısımı gucumu bılıyorum odev verır gıbı vermeıs benı kızdırıyor yanı 
Aynen ataerkil toplumun annelerin yetiştirdiği erkek, türk annelerinin fazlaa özgüvenli yetiştrdiği erkek tipi:)
ay basligi gorunce esim kkya uye olmus sandim.
4 yildir bu lafi duymadigim gun sayisi 1 elin parmaklarini gecmez
4 yıldır aynı lafı duymak bence alışkanlık yapmıştır o söylemeden duramıyordur herhalde. yoksa ben 4 yıl aynı vaazları dinlemek istemıyorum..
aboooo benim kocayla bi ornek cokmus ya. acin topik geliyorum
Buyrun:))
Ayrca buradaki yorumlara dayanarak biraz eşimin huyuna gitmeyi denedm..tabi senin sözüünü dinlicm kimn sözünü dinlicem başka diyerek yıkadım yağladım:) sonra o bişi deyince sustum dediğini hemen yaptım..sonra da sakin bir anını yakalayıp sen dedm kendine kukla istiyorsun karına yedirme, içirme , gezdirme, karın sana minnet olmasın eywallah etmesin fikrini sölemesin sen hata yaparken seni durdurmasın sen hata yap sonra öyle birşeyleri öğren desin istiyrsn dedim..hayır öyle istemıyorm dedi vs.. ve haftasonu benim her dediğimi yaptı neredeyse. tabi arada ufak şeyler oldu eski tartışmalardan kalan...ama inşallah zamanla geçer die umuyorum...