Kocası tek çocuk olanlar- Kaynanın oğluna fazla düşkünlüğü

Haklısınız ama bu akşam tekrar açtım konuyu, bana sen pesimist bir insansın hep herşeyin kötüsünü düşünüyorsun. Önyargılısın dedi. Karşımdaki beni anlamak istemedikten sonra ne dersem diyeyim sadece annesi. Annenden çekindiğimden yanına bile oturamıyorum dedim. Ağzını açıp tek bir laf etmedi bir de darıldı bana yine zehir oldu gecem :((

canım seni en iyi anlayanlardan biri benmdir, 7 aylık evliyim eşim 2 erkek kardeş ve annesiyle eşim bildiğin kanka, kv eşini hiç takmaz onadan vazgeçmiş zaten, diğer oğlu da hayrsız saygısızın teki, eşimle her şeyş birlkte yapmış annesi, tüm dertlerini sırlarını eşime anlatmış, eşimle evlendiğim için bu şehre geldm ve kimsem yok. kv sürekli içimzde olmak istedi, sürekli fikir verdi ama iyi görünerek, bizi düşündüğünü hisettermeye çalışarak ama ben hiç birini istemedmi eşime söyleyince de aynı senini eşin gibi, sen hiç sevemedn annemi, o kadının sana ne zararı var, koltuğu kırmızı mı al dedi sana mesela vs vs, eşimle aram çok defa bozuldu. kadın oğlum şunu sever bunu sever vs sürekli dilinde. sanki ben oğlunu mahfedicekmişim gibi

ama galiba yukarda bi ark ın dediği gibi biraz annecim, biraz size gelmek sitiyoruz , veya anne şunları yapıcam da veya alıcam da bana yard olurmusun gibi şeylerle bu tarz kadınlar tatmn edilmeli ve gevşetilmeli. yoksa benm de hiç umudum yok bizi rahat bırakacağına dair. ama bu yapıcılıkların hiç birini yapasım yok. eşimle defalarca bu kadın yüzünden aram bozulduğu için ve henüz evliliğim hiiiç oturmadığı için bu kadını motive edecek gücüm yok...

Kayınpederim çok efendi bir adam etliye sütlüye karışmaz. Zaten kv sadece oğlu için yaşar kocasını umursamaz. Yıllarca eşimin her hareketine o karar vermiş şimdi beni yönetmeye çalışıyor. Yediğime içtiğime bakıyor. Hiç bir giydiğimi beğenmiyor. Eşim yurtdışına iş için gidiyordu yeni evli olduğumuzdan beni de götürmek istedi. Kv kıyameti kopardı neden gidiyormuşum ne yapacakmışım diye eşime söyleniyor. Eşim de gezer dolaşır evde tek kalıp ne yapsın dedi ben mutfaktayken. Hızını alamadı yanıma geldi kayınvalidem bana söyleniyor bir de sen neden gidiyorsun ne yapacaksın sıkılırsın sen diyor.

En acısı da bunları anneme babama üzülmesinler diye anlatamıyorum. O kadar üzgünüm ki. Sürekli laf söylüyor hep içime oturuyor :(

O geziye gittiniz mi ? Umarım gitmişsinizdir.
.......
Size söyleyebileceğim en önemli şey; eşinize annesi hakkında söyleyeceğiniz söz beşse onu bire düşürün.
Mümkün olduğunca yorum yapmamaya çalışın, annesini eleştirmeyin.
Kırıcı bir söz söylediğinde annesi, eşinizin gözlerinin içine kırgınlıkla bakın sadece..

Siz konuştukça sizi asla anlamaz, çok yenisiniz daha, zamana bırakmalısınız.
Zamanla anlamaya başlıyorlar.

Erkekler çabuk inatlaşıyor, ailesi hatalıda olsa savunma yolunu seçiyorlar.
Kadınlar bunu dikkate almalılar.

.......
Size söyleyebileceğim en önemli şey; eşinize annesi hakkında söyleyeceğiniz söz beşse onu bire düşürün.
Kırıcı bir söz söylediğinde annesi, eşinizin gözlerinin içine kırgınlıkla bakın sadece..

ya yok böyle bişey yaaa, herkes mi aynı kanılara varır, artık ben de konuşmayı yorumu kestim, dediğin gibi 5 te 1 e inmeye çalışıyorum,içten içe kudursam da, anlamıyor asla objektif bakmıyor,evlenmeden önce annesine benm için kızan adam evlendkten sonra onlara bi acıma bi merhamet modunda anlatamam, yanlarında olamadığı için kendimi suçluyor anlamış değilim, eşyalarının bi çoğu annesiglydi, tek tek lazım oldukça gitti aldu resmen, hala da var eşyaları orda.
asla anlamıyolar,anlamak hatta dinlemek bile istemiyolar ailesyle ilgili eleştirileri.
boşuna yorum yapıp da kendini haklı çıkarmaya çalışma, yorulduğunda ve siniir harbi yaşadığınla kalıyorsun maalesef..

görmezden gelmek mümkünmü sence?
bence gözüne soka soka inada yapıyorlar...
bir gun bende oturdum yanına elini belime atmıştı bede elimi yandan tututtum tam görecegi mesafede bı dondu yana el eleyizz :60: rengi degişti resmen kadının
sen tilkiysen bende kuyruguyum :47:

"Sana dokunmadığı sürece aralarındaki yapışık ilişkiyi görmezden gel"

Eğer bana dokunursa bende ona dokunurum :) fazlasıyla..

al işte yaaa evlilik kumar valla bildiğin kumar yaa:ssz:
bekar mı kalsam napsam :43:
sıkma canını ne diyim eşinle konuş bence bak seni kaybetme korkusu ver ona deki eğer böyle beni dışlayacak beğenmiyceksen ömür boyu devam edecekse bu ben bu şekilde kendimi yıpratamam de çekinme olurmu senden değerli değil yaa!

yemin ederim aynısı banada yapıldı :) ayrı yazak hazırlandı. biz tabi aynı yatakta yattık.sabah gelmişler biz uyurken.ikinci yatak vardı ya dediler.biz ayrı yatamayız dedik bizde.ertesi gün tek bi yatak yapıldı. evliliğimin başından beri eşime tabak dolusu konuluyosa bana avcum kadar konur ki ben şuan hamileyim. eşim cık cık anne x'e niye bu kadar az koydun der. salata var ortada ondan yesin bolca der anneside.eşimde alır tabağının yarısını bana boşaltır. bence üzücü bişey ama tabi konumu okuduysan ben bişey demem hiç.önüme konulanada razıyım yapılanlarada.kötü olmak istemem asla. o yüzden hiç müdahele etmedim. eşim fazla yesin daha cok mutlu olurum ben. ama tabi annelerden böyle bişey görmek insanı çok çok kırıyo :)

hayy allahım yaa okadını alıp evıre cevıree dovıcen allah yardımcın olsun öncelıkle esınde anlayıssızmıs gercekten bunalrı gorememıs ama uzulme duzelıcektır daha yenısınız belkı ondan ınsanların bırbırlerını kabullenmelerı zaman alıyor benım esımde 2 kıs kardesı var evın tek erkek cocugu okadar cok ustune dusuyorkı coraplarıı gıydırmeye calısır omzuna yatar anası kurban olsun demeler banada sınır basıyor ama napalım başka çaresı yok annesı sonucta esımınde umrunda degıl sevıyo oda bunları malesef umarım kaynanan dogru yola gelır dua et bol boll sende ayrı yatma terbıyesızlık yapmıs gormezden gelmeye calıs sureklı takarsan hiç bagdaşamazsın hakkında hayırlısı

Bana akıl verin yardımcı olun Allah rızası için.

1..eşine annesini kötüleme helede anne kuzusuymuş hiç yapma, senden soğur ''annem sana nasıl kötü bir gelin getirdim''diye annesine yapışır..altın kural!!
2..kv.eşinle ilgili bişey dediğinde (tereyağ sevmez fila)eşin ve annesi aynı ortamdayken sor ki seni yalancı durumuna düşürmesinler..
3..kvye.saygısızlık yapmak istemiyorsun kimse istemez yüz göz olmayı ama sen sustukça o evinizin huzurunu bozacak
3..şaka yollu sana soktuğu lafların cevabını ver..mesela ben ayrı yatak olayında ''anne zahmet etme 2.yatakla uğraşma biz ayrı uyuyamayız''diye gülerek söylerdim
4..eşinle onlardayken asla kv.ye bakma:)sen ona bakıp çekindikçe eşinden ayrı oturdukça o kendini zafer kazanmış gibi hissediyo..özellikle onun yanında eşinle gül şakalaş..kp.le sohbet et ama o yokmuş gibi davran..
5..içinden anne demek gelmiyosa deme...annelik öyle boş bir kelime değil hakedilmeli sevgi verilmeli ..deme bence sen alttan aldıkça altta kalırsın kv.tepene çıkar haberin olsun..

en azından uzaksınız bu bi bakıma avantaj...
bunun dışında daha yeni evlisiniz annesi henüz idrak edememiş olabilir..
zamanla o da alışır sende...

Merhaba,

3 aylık evliyim. Eşim evin tek çocuğu. Annesi oğluna normal bir anne-evlattan çok fazla düşkün. Aynı şehirde farklı yakalarda yaşıyoruz ama her gün oğluyla konuşuyor. Eşim annesiyle benim yanımda konuşmuyor. Ben bile annemle annem başka şehirde olmasına rağmen her gün konuşmuyorum. Süsü püsü abartıyı çok seviyor. Ben sade olduğum için beni beğenmiyor. 2 üniversite mezunuyum henüz işe giremedim beni hor görüyor. Ailemin hali vakti onlardan daha iyi, evlilik öncesi hazırlıklarda ailem üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Ama kayınvalidem ne beni beğenir, ne iltifat eder. Ne yaptığım yemeği beğenir. Kayınvalidemlere yemeğe gideriz önce oğluna yemek koyar oğluna ye ye diye ısrar eder bana rağbet etmez. Oysa annem damadı geldiğinde onu iyi ağırlamak için elinden geleni yapar.

Ve son olarak bir akşam onlarda kaldık eşim ve bana ayrı yatak yaptı ne diyeceğimi bilemedim. Her gün arıyor ne yaptık ne ettik her şeyi biliyor. En kötüsü de sürekli alttan alttan laf sokup beni iğneliyor. Daha yeni evliyiz çok ağırıma gidiyor. Onun bu davranışları beni rahatsız ettiği için gidesim göresim gelmiyor anne bile diyemiyorum. Ne yapmalıyım daha baştan böyle olursa sonrası ne olur bilmiyorum :( ne olur yardımcı olun.

Benim eşimde tek erkek çocuk ve üstelik en küçük çocuk.Kayınvalidemin tek hayatı biziz.Evlendiğimizde bende sizin gibi takardım kafaya,bunalırdım.Üstelik benim kayınvalidem sırf eşimi dğil benide arar günde 2 kez.N e zaman bitecek bu düşkünlük diye merak ederdim.12 sene oldu hala aynı kayınvalidem.Ama ben artık takmamayı öğrendim.60 yaşına gelmiş bir kadının huylarını değiştiremeyeceğinizi anladığınızda onuda öyle kabul ediyorsunuz.Sizi bunaltan taraflarının yanında iyi yönlerinide görmeye başlarsanız işiniz kolaylaşır.Siz kendi işinize bakın,kayınvalideyi problem ettikçe daha da batar.Oda öyle bir insan işte deyip söylediği laflardan mana çıkartmaya çalışmayın.

benim eşimde tek erkek bir ablası var okadar eşimin anneside çok düşkündür oğluna severken öperken ağlar ama asla beni kıskanmadı bugüne kadar...nişanlıyken birkere teyzesine gitmiştik yemek yemeğe kadın eşime sorup duruyo tatlım canım ne yapıyım sana ne yiyceksin dönüp bana soran yok kadın kitlendi eşime soruyo ürekli eşimde teyze bunu yap bluede yer falan diye yani gıcık olduğumu anladı...daha sonr kadın gitti köfte falan yaptı ortaya ben kırmızı et yemediğim için elimi sürmedim dönüp canım neden yemiyosun dediğinde teyze ben kırmızı et yemem dedim...bide ayy canım söyleseydin sana göre yapardım diyo bana,sormadınki dedim suratı değişti :1: insan gerçekten kötü oluyo böyle durumlarda... neyse x yesin doyursun karnını ben önemli değilim dedim :1: kadın o günden sonra nezaman gitcek olsak önce beni arayıp canım şunu şunu yapıyımmı size der...

Son düzenleme:
Şu ayrı yatak olayına takıldım kaldım ben :53::53::53:

Her gün görüşebilirler, hadi yemek vb konularda da oğluna öncelik
tanımasını es geçeyim ama ayrı yatak nedir? İlk kez burada duyuyorum.
Sen onun arkadaşı, kardeşi değilsin ki. Eşisin. Yanında uyumak da hakkın.
Ne toplum ananesine aykırı ne de dinen caiz olmama durumu var. Bildiğin
nikahlı eşine ayrı yatak :53::53::53:

Bence saygı çok önemlidir ama bana saygı duymayana da biraz sert olmakta
sakınca görmem. Saygı değil seninki, çekingenlik olmuş. Cevap vermek zorunda
değilsin ama kararların konusunda ısrarlı ol. Varlığını kabullenmeye pek niyeti
yok bence kayınvalidenin.

Eşine de annesini anlatma. Birincisi mağdur olan kayınvaliden olur ve ondan
yana olur eşin. İkincisi, eşinin kafasındaki anne profili senin kayınvaliden
değil. Annesi ona farklı davrandığı için ve senin annen değil kayınvaliden
olduğu için gördükleriniz farklı. Bu şekilde haklılığını ispat edemezsin. Yapacağın
tek şey gerektiği yerde varlığını hissettirmen.

ayrıca bazı annelerin çocuklarını dunyanın merkezi görmesine anlam veremiyorum. hayat sadece cocuk büyütüp yetiştirmekmidir ya.. sonra evlenip evden ayrılınca gelini oglunun elinden almış bi canavar olarak görüyorlar..

ya bi kurssa gidin bi hobi edinin.. yapamadıgınız seyleri yapın takmayın kafayı geline..

oglum gelinimle mutlu olsun ben baska ne ısterım yesın ıcsın gezsın tozsunlar bunlar bı anneyı mutlu etmesı gereken seyler..

Ataerkil bir topluma sahibiz, erkek çocuğu doğurmak çok kutsal bizim toplumumuz için, bu kutsal mertebeye ulaşan anne oğluna çok büyük bir aşkla bağlanıyor, evlenene dek her konuda annesine koşan oğlan bir gün yanında annesinin hemcinsiyle gelince .....dıııtt! Valide Sultanın dünyası başına yıkılıyor, oğlum benden uzaklaşıcak, artık beni sevmeyecek, gelmeyecek vs. vs.Tahammül edemiyorum yanında başka bir dişi görmeye, onu sevmesine.. :ssz:

Kadının düşmanı yine kadın diyorlar ya hani, artık net o şekilde düşüneceğim, yani bilmiyorum ama beraber yatırmamak kadar komik bir olay olamaz, e zaten evli bunlar, aynı evi, yatağı paylaşıyorlar. Göz görmeyince gönül katlanır matığıysa bir şey diyemem tabii. :36:

Son düzenleme:
gerçekten çok zor..sırf ileride böyle bir topiğe konu olmamak için oğluma kardeş yapmayı istiyorum..

tek çocukların ailesi daha düşkün olur .. bende tekim ...
kakoş bir kayınvalideyse seni sade bulması normal .. onlar gelinlerinin süslü püslü olmasını ister .benim yengemde öyle .. kız giyinmesini bile bilmiyor yengem deliriyor yani .. her gün annaesiyle konuşması kötü birşey değil .. ama seni hor görmesi kötü tabi .. sende umursama sen umursadıkça üstüne gelir boşver gitsin ...

Benim sevgilim de tek çocuk :/ Henüz ufukta evlilik yok, ama okul bitince düşünüyoruz tabii... Ama biz evlenince neler olacak inanın, tahmin bile edemiyorum.. Çünkü sevgilimin annesi panik atak hastası ve oğluna çok düşkün :/
Yazdıklarınızı okurken acaba benim de akıbetim böyle mi olacak diye düşünüp kaldım. Kadının tek eğlencesi oğlu. Oğlu bir gün onu aramasın, hemen atarlanıp onu arıyor, bas bas bağırıyor niye beni aramadın bugün sen diye :/
Velhasıl, böyle insanlarla geçinmek çok zor...
Çözümü nedir, bilmemekle birlikte konuyu takip edeceğim... Belki ben de bir şeyler öğrenirim sizlerden.

Umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsınız. İnsan geleceği hayal ederken bunları düşünemiyor.

Ataerkil bir topluma sahibiz, erkek çocuğu doğurmak çok kutsal bizim toplumumuz için, bu kutsal mertebeye ulaşan anne oğluna çok büyük bir aşkla bağlanıyor, evlenene dek her konuda annesine koşan oğlan bir gün yanında annesinin hemcinsiyle gelince .....dıııtt! Valide Sultanın dünyası başına yıkılıyor, oğlum benden uzaklaşıcak, artık beni sevmeyecek, gelmeyecek vs. vs.Tahammül edemiyorum yanında başka bir dişi görmeye, onu sevmesine.. :ssz:

Kadının düşmanı yine kadın diyorlar ya hani, artık net o şekilde düşüneceğim, yani bilmiyorum ama beraber yatırmamak kadar komik bir olay olamaz, e zaten evli bunlar, aynı evi, yatağı paylaşıyorlar. Göz görmeyince gönül katlanır matığıysa bir şey diyemem tabii. :36:

Evlenmeyen oğlanlara da itinayla kız bulunuyor. Onu ne yapıcaz :1:

canım seni en iyi anlayanlardan biri benmdir, 7 aylık evliyim eşim 2 erkek kardeş ve annesiyle eşim bildiğin kanka, kv eşini hiç takmaz onadan vazgeçmiş zaten, diğer oğlu da hayrsız saygısızın teki, eşimle her şeyş birlkte yapmış annesi, tüm dertlerini sırlarını eşime anlatmış, eşimle evlendiğim için bu şehre geldm ve kimsem yok. kv sürekli içimzde olmak istedi, sürekli fikir verdi ama iyi görünerek, bizi düşündüğünü hisettermeye çalışarak ama ben hiç birini istemedmi eşime söyleyince de aynı senini eşin gibi, sen hiç sevemedn annemi, o kadının sana ne zararı var, koltuğu kırmızı mı al dedi sana mesela vs vs, eşimle aram çok defa bozuldu. kadın oğlum şunu sever bunu sever vs sürekli dilinde. sanki ben oğlunu mahfedicekmişim gibi

ama galiba yukarda bi ark ın dediği gibi biraz annecim, biraz size gelmek sitiyoruz , veya anne şunları yapıcam da veya alıcam da bana yard olurmusun gibi şeylerle bu tarz kadınlar tatmn edilmeli ve gevşetilmeli. yoksa benm de hiç umudum yok bizi rahat bırakacağına dair. ama bu yapıcılıkların hiç birini yapasım yok. eşimle defalarca bu kadın yüzünden aram bozulduğu için ve henüz evliliğim hiiiç oturmadığı için bu kadını motive edecek gücüm yok...

Evet, beni anlayan birilerinin olması çok güzel. Arkadaşlarıma anlatamam dırdırcı gibi. Anneme hiç söyleyemiyorum üzülür diye. Neler hayal ederken neler görüyorum. Üstelik haklıyken haksız duruma düşüyorum. Dün akşam eşime söyledim yine beni yanlış anladı ben ne desem hep hatalıyım :(

.......

Evet gittim döndüğümde sadece surat asıyordu kv bana. Kiminle konuşacağım bilmiyorum ama annesinin yaptıklarını bilsin istiyorum.

Back
X