Hicte onursuzluk degil size katilmiyorum o hanim esinizin cocugunun annesi o kadin maddi sıkıntı cekerse o cocukta sıkıntı ceker esiniz bu yuzden yardim ediyo. Banane ne halin varsa gor borclan mi deseydi lutfen biraz vicdanli olun.Merhaba hanımlar ne yapacağımı bilemiyorum bana bir yardımcı olursanız sevinirim eşim eski karısı nın kredi kartı borcu nu ödedi ne yapayım o kadar sinirliyim ki yanlış bir şey yapmak istemiyorum bıktım artık ya çocuğu bahane edip edip adamdan para istiyor bizimki de gönderiyor . Nafaka sını zaten veriyor üstüne çok sıkıştı m deyip birde para istiyor nasıl Onursuz kadınlar var aklım almıyor ya
. Ister cocuklu olsun ister cocuksuz, eger bosanmada bir kadin yoksulluga dusecekse, yada evliligi boyunca maddi ve manevi yonden somurulduyse nafakada alsin, tazminatta alsin .. kusursuz taraf haklari neyse soke soke alacak tabikide.. isteyen nafaka oder, istemeyen kendini sigortasiz gosterip nafaka odemez.. O zmn baska care yok cezasinida oder yani.. bunu o kadinin hayatini maf etmeden once dusunmeleri lagzim..Aralarinda hicbir bag kalmamis bir adamin diger kadinin geciminden sorumlu olmasi bence sacmalik.
Kadin erkek esittir deniyor ama is erkegi somurmeye gelince unutuluyor.
Cocugu vardir calisamaz o zaman eski kocasi elini tasin altina koyar.
Hastadir vs calisamaz, o zaman da devletin yardim etmesi gerekir.
Sirf biriyle bir kac yil evli kaldin diye kendine omur boyu baktirmak adil mi sizce?
Misal bir tanidigim var 7 ay evli kaldi ve 4 senedir nafaka oduyor.
Sizin bahsettikleriniz icin tek seferlik tazminat secenegi mevcut.
Evet maneviyat zedeleniyo, tabikide hic bir evliligin garantisi yok, dort dortluk bi evlilikte yok ama haksizliga ugrasmis kadinlarin bosanma asamasindayken haklarini talep etmeleri lagzim .. dikkat ederseniz nafaka konusuna daha cok deyindim ben..Boşanınca maneviyat zedeleniyor mantığındaki kadınlar hiç evlenmemeli zira her evli Kadın birer potansiyel boşanmış kadın adayıdır.
Hiç bir evliliğin ilelebet garantisi yoktur ve hiçbir kadın/erkek karşı tarafa bunun garantisini veremez.
Cocukla kayınvalideyi bir tuttun ya inan ne diyeceğimi bilemedim Allah akıl fikir versin .Şu, çocuklu adamla evlenirken düşünecektin diyenler acaba kayınvalidesinden şikayet edenlere de "ee o zaman annesi olmayan bir adamla evlenecektin" mi diyor? İnsanlar evlenirler boşanırlar, ve daha önce evlilik yapıp yapmamaları gelecek hayatlarını sonsuza kadar etkilememeli. Maalesef erkekler hayatlarında dengeleri kurmakta zorlanıyorlar. Kimisi annesi ve karısı arasında dengeyi sağlayamıyorum, kimisi eski karısı ve yeni eşi arasında dengeyi sağlayamıyor. Daha doğrusu erkekler geçmiş ve şimdiki zaman arasında doğru yerde duramıyorlar.
Kadınlar ise, genelleme yapmak kesinlikle yanlış olmakla birlikte , boşansalar bile sırtlarını eski eşlerine dayamayı çok seviyor. Maddi ve manevi sürekli bir sömürme isteği içindeler. Evlenirken altın,bilezik ,düğün ve eşya hesabı yapıp düğün takılarına sırtlarını dayarken, boşanırken de alacakları tazminat ve nafakanın hesabını yapıyorlar. Bizim kadınlarımız halen daha kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenemedi yada işine gelmiyor bazı şeyler. İyi yada kötü bir şekilde ayrılmış olmanın bir önemi yok, bir kadın ki nasıl gururunu bu kadar ayaklar altına alıp ,eski eşinden medet umar anlamak zor.
Konu sahibine gelince; ödediğiniz nafaka büyük ihtimal çocuğun ihtiyaçlarına yetmiyordur. Baba olarak görevlerini yeri getirmek zorunda. Eğer eski eşin içinde bulunduğu maddi sıkıntının sebebi çocuğun ihtiyaçları ise eşinizde yardımcı olmak zorunda. Fakat siz çok yüzeysel anlatmışsınız. Örneğin ne kadar nafaka ödüyorsunuz? Eşiniz nafaka haricinde çocuğuna ihtiyaçları doğrultusunda ekstra yardım ediyor mu? Ve bu bahsettiğiniz borç ne kadar? Benimde eşimin ilk evliliğinden kızı var, bizimle yaşıyor şuan. Fakat yanımıza gelmeden önce de örneğin okul taksitlerini eşim ödüyordu, nafaka dışında her hafta mutlaka ekstra para gönderiyordu, kıyafet vs gibi ihtiyaçlarını da arada alıyorduk, özel sağlık sigortasını da eşim ödüyordu. Bu yüzden eski eşi hiç maddi konularda sorun yaşamamıştır. Kısacası, sadece nafaka ödüyorum demekle olmaz.
Ben konu sahibinin eski konularini hatirladim.Gecmis konulari da cocukla ilgiliydi. Ingilizce kursu icin babanin para gondermesini problem etmisti. Cunku o para onun cocuklaronin rizkiydi ona gore ve hatta kucucuk cocugu bile kiskanmisti. Hatta eski es kilometrelerce (1000 kusur kilometre) uzakta ve baba ayda bir kez cocugu gormeye gidiyordu. Hatta konu sahibi ucakla gitmesini bile problem etmisti. Eski esin isinin baska sehirde olmasi yuzunden sizinle ayni sehirde oturmadiklari icin ucak parasini bile sorun yapmistiniz. Size gore eski es sizinle neden ayni sehirde degildi??? Hatta eski es cocugun adina facebook hesabi acip oraya sadece cocugun fotograf koymustu, esi de fotografi begendi diye kucucuk cocugun facebook hesabi olurmu demisti. Oysa annesinin amaci cocugun bazi anilarini uzakta olan babasiyla paylasmakti. Hatta o fotograflarda hic anne yoktu buna ragmen konu sahibi asiri tepki gostermisti...umarim yanlis hatirlamiyorum.
Aslinda eski konularini yanlis hatirlamiyorsan mesele sadece para degil. Babanin cocugu sevmesini bile istemiyordu, kiskaniyordu. Eski esi de icren ice problem ediyor da cocukla ilgili ciddi takintilari var.zaten bence konu sahibinin derdi
ilk konu açarken yazdığı şu cümlede çok açık ve net
"nafakasını zaten veriyor üstüne çok sıkıştım deyip birde para istiyor"
Aslinda eski konularini yanlis hatirlamiyorsan mesele sadece para degil. Babanin cocugu sevmesini bile istemiyordu, kiskaniyordu. Eski esi de icren ice problem ediyor da cocukla ilgili ciddi takintilari var.
Onca varlık içinde evde anacığimla buharlı su ile ısınırdık anlamazdım niye babam bize yardım etmiyor demek böyle oluyormuş ...
Aslinda eski konularini yanlis hatirlamiyorsan mesele sadece para degil. Babanin cocugu sevmesini bile istemiyordu, kiskaniyordu. Eski esi de icren ice problem ediyor da cocukla ilgili ciddi takintilari var.
Hatta o cocuga oyle cok takintiliydi ki hatirliyorum eski konularinda biz artik dayanamayip yoksa sen onlar evliyken ikinci kadindin da simdi asil kadin mi oldun bile diye sorduk. Pes ettirecek derecede ufak tefek seyleri bile problem ediyordu. O derece takintili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?