kocasının eski karısı

Mevzu derin önümde çekilin şaka bi yana konu hala devam ediyor bi ara kapanmıştı

Hicte onursuzluk degil size katilmiyorum o hanim esinizin cocugunun annesi o kadin maddi sıkıntı cekerse o cocukta sıkıntı ceker esiniz bu yuzden yardim ediyo. Banane ne halin varsa gor borclan mi deseydi lutfen biraz vicdanli olun.

. Ister cocuklu olsun ister cocuksuz, eger bosanmada bir kadin yoksulluga dusecekse, yada evliligi boyunca maddi ve manevi yonden somurulduyse nafakada alsin, tazminatta alsin .. kusursuz taraf haklari neyse soke soke alacak tabikide.. isteyen nafaka oder, istemeyen kendini sigortasiz gosterip nafaka odemez.. O zmn baska care yok cezasinida oder yani.. bunu o kadinin hayatini maf etmeden once dusunmeleri lagzim..

Evet maneviyat zedeleniyo, tabikide hic bir evliligin garantisi yok, dort dortluk bi evlilikte yok ama haksizliga ugrasmis kadinlarin bosanma asamasindayken haklarini talep etmeleri lagzim .. dikkat ederseniz nafaka konusuna daha cok deyindim ben..

bazi arkadaslarin yorumlarini hayretle okudum, bazilarininkini de cok takdir ettim. oncelikle konu sahibi sunu bilmeli ki bu onursuz dediginiz kadin sizin de iki evladinizin buyuk kardeslerinin annesi. Sizin o cocugun hayatinda oldugunuz kadar, o kadin da sizin cocuklarinizin hayatinda olacak.

ve ayrica yarin esinizin 3'uncu bir es alip da, sizin de o kadinliga terfi etmeyeceginizin hicbir garantisi yok.

bilmeden yorum yapan arkadaslar icin de yazayim; 8000 tl denilen rakam kisilerin sosyo-kulturel standartlarina gore deger kazanip kaybedebilecek bir rakam. bu meblaganin aciklamasi icin konu sahibine esi kendi icin istedi demis olabilir ama o kadin dedigimiz kisinin bu konu olan eski ese ne aciklama yaptigini gercekte hangimiz bilebiliriz?

Milattan onceye dayanan, tarihin yazili ilk hukuk metni olan ve kelama "Bir adam" diye baslayan Hamurabi Kanunlari der ki; kisasa kisas.

Islam seriati, yahudi seriati der ki; kisasa kisas.

Hristiyan seriati der ki; ilk tasi gunahsiz olan...

Ve bu uc semavi din ogretisi de derler ki; giybet gunahtir.

beraber istisare yapmak, beraber bir care aramak amaciyla bulundugumuz bir platformu lutfen hak ettigi sekilde kullanalim.

ote yandan sevgili M merce46

biri kiz, digeri erkek iki evlat sahibi oldugunuz yazili profilinizde; actiginiz konulara da baktim saglikli bilgi verebilmek adina. mesleginiz de ogretmen yazili. aldiginiz egitime, sahip oldugunuz sifata golge dusuren bir konu gordum:

- okuma bilmeyen cocugu ingilizce kursuna gondermek...

animsatmak isterim okul oncesi egitimin onemini.

bu egitimi ingilizce verdirmek icin de sizin onayiniza takdir edersiniz ki hacet yok.

esinizin aylik geliri nedir bilmiyorum. siz ikiniz, evdeki ortak cocuklar uzerinde maddi ve manevi sorumluluk sahibisiniz, ancak esinizin maasi resmi olarak 3'te 1 oraninda eski es ile ikamet eden cocuktan da sorumlu.

gereken aydinlatmayi hukukcu arkadaslar da verecektir ama ben kadin haklari uzerine calisan bir basin mensubu olarak bu kadarcik bilgiyi aktarmak istedim.

size karsi asla bir yargi ile bunlari yazmadim, umarim ki okurken siz de bu bilincle okur; ic dunyanizi mahkum ettiginiz bu hislerden muaflasirsiniz.

iyi geceler dileklerimle

Eski es icin de eminim bunu eski kocasindan istemek hic de kolay olmamistir.

En ucuz oyuncak bile 30 tl iken ve cocuk icin de oyuncak hayal dunyalarinin gelisimi icin elzem iken 500 tl gibi komik nafakalarla gecinmek hic de kolay degil. Cocugun diger ihtiyaclarindan bahsetmiyorum bile...

Bazilari bu durumu eski ese sirtini dayamak olarak gorse de cocugun masraflarinin sadece anneye yikilmasi hic de mantikli bir dusunce degil. Anne cocuguna baktigi icin calisamayabilir, meslegi olsa da evli iken esi ev hanimi olmasini istediyse bosandiktan sonra yas ilerledigi icin is bulmakta zorlanabilir, calissa da cocuguna bakacagi kadin veya cocugu birakacagi kresi odemekte zorlanabilir. Baba bosamdiktan sonra normal yasantisina donebilirken anne icin durum ayni olmuyor malesef. Babanin cocugu icin eski ese maddi ve hatta manevi destek vermesi gayet erdemli ve normal bir davranis. Onlar anlasamadiklari icin bosanmis olabilirler ama cocukla ilgili tum yuku annenin tasimasi da hic de insaniyetli ve adaletli bir tutum degil.
Kadin erkek esitliginden dem vuranlar icin soyluyorum: kadin ve erkek yasalar onunde evet esittir ancak bu bosandiktan sonra cocugun tum bakimini maddi ve manevi olarak anneye birakip babalarin normal hayatina devam etmesi gerektigi demek degildir. Ikisi cok farkli seyler. Her seyden once annenin cocugu icin yaptigi seyleri de dunyanin hic bir nafakasi odeyemez.

500tl tüm masrafa yetmez diyorsunuzda bosanınca cocugun tüm masrafı niye babaya ait oluyor onu anlamadım ben.500tl baba veriyorsa 400-500de anne ayırsın madem ikisinin cocugu degil mi .? Aylık 1.000tl bir cocuga yetmiyor mu ? 3 cocugu olanlar her ay 3.000 sadece cocuklara mı harcıyor ? Adam iki ev geçindirmek zorunda mı cocuklu bosandi diye. Yarin konu sahibi ile cocukları olsa ne olacak ? Birazda boyle bakmak gerek.

Ben konu sahibinin eski konularini hatirladim.Gecmis konulari da cocukla ilgiliydi. Ingilizce kursu icin babanin para gondermesini problem etmisti. Cunku o para onun cocuklaronin rizkiydi ona gore ve hatta kucucuk cocugu bile kiskanmisti. Hatta eski es kilometrelerce (1000 kusur kilometre) uzakta ve baba ayda bir kez cocugu gormeye gidiyordu. Hatta konu sahibi ucakla gitmesini bile problem etmisti. Eski esin isinin baska sehirde olmasi yuzunden sizinle ayni sehirde oturmadiklari icin ucak parasini bile sorun yapmistiniz. Size gore eski es sizinle neden ayni sehirde degildi??? Hatta eski es cocugun adina facebook hesabi acip oraya sadece cocugun fotograf koymustu, esi de fotografi begendi diye kucucuk cocugun facebook hesabi olurmu demisti. Oysa annesinin amaci cocugun bazi anilarini uzakta olan babasiyla paylasmakti. Hatta o fotograflarda hic anne yoktu buna ragmen konu sahibi asiri tepki gostermisti...umarim yanlis hatirlamiyorum.

benim anlamadığım, yüz kere sorulduğu halde, konu sahibi neden eşinin maaşına ve ödenen nafakaya dair (en azından ortalama) bir bilgi vermiyor.
öte yandan yazılanlar da çok çelişkili geldi bana
evdeki 2 çocukla hiç ilgilenmiyor, hasta olsalar bile! maddi olarak tüm yükümlülüklerini de konu sahibine bırakıyor
fakat öte yandan öyle iyi niyetli! bir adam ki eski eş tarafından sömürülüyor, hem de 8.000 tl kadar

bu arada "konu sahibinin başına ne gelirse iyi niyetinden geliyor"
ama konu sahibi hiç tanımadığı bir üyeye, kendisini eleştirdi diye, kendisinin beddua olmadığını savunduğu (üyemiz konu sahibini ancak öyle anlayabilirmiş, beddua değilmiş) beddua edebiliyor

"kısa yazınca olmuyormuş demek"-miş
yahu şimdi şurada konu açarken, sağduyulu, vicdanı olan insan yanlış anlaşılmak istemez, en çok bundan korkar biraz detaylı ve haklı olduğu unsurları yazmak ister ki insanlar ne demek istediğini, niye demek istediğini anlasın
konu açılıyor, "eşim eski eşinin kredi kartını ödedi, nafaka sını zaten veriyor üstüne çok sıkıştı m deyip birde para istiyor nasıl Onursuz kadınlar var aklım almıyor ya" diyerek
sonra tepkiler gelince borç 8,000 tl idi, benim maaşımın hesabını soruyor, kadın kendisi için istedi biliyorum vs vs vs
insan konu açarken bunları biraz yazmaz mı? sırf yanlış anlaşılmamak için dahi yazmaz mı?
bu sonradan eklemeler bana tuhaf geliyor (sadece bu konuda değil, her konuda)...

Cocukla kayınvalideyi bir tuttun ya inan ne diyeceğimi bilemedim Allah akıl fikir versin .

zaten bence konu sahibinin derdi
ilk konu açarken yazdığı şu cümlede çok açık ve net

"nafakasını zaten veriyor üstüne çok sıkıştım deyip birde para istiyor"

zaten bence konu sahibinin derdi
ilk konu açarken yazdığı şu cümlede çok açık ve net

"nafakasını zaten veriyor üstüne çok sıkıştım deyip birde para istiyor"
Aslinda eski konularini yanlis hatirlamiyorsan mesele sadece para degil. Babanin cocugu sevmesini bile istemiyordu, kiskaniyordu. Eski esi de icren ice problem ediyor da cocukla ilgili ciddi takintilari var.

Aslinda eski konularini yanlis hatirlamiyorsan mesele sadece para degil. Babanin cocugu sevmesini bile istemiyordu, kiskaniyordu. Eski esi de icren ice problem ediyor da cocukla ilgili ciddi takintilari var.

aslında ben de onu kastetmiştim
nafakayı alıp çekilsinler modunda sanki, maddi anlamda değil, her anlamda

eğer böyle ise
konu sahibi: eğer o çocuğun bu düşünceleri farkettiğinde edeceği ahı bilseydin, bin kere tövbe ederdin...

Onca varlık içinde evde anacığimla buharlı su ile ısınırdık anlamazdım niye babam bize yardım etmiyor demek böyle oluyormuş ...

yorumunu çok beğendim
ama öyle üzüldüm ki beğen butonuna basamadım

yazık çocuğa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…