kocasının eski karısı

ölçüp biçiyorlar zaten
ölçüyorlar biçiyorlar,
nasıl olsa hallederim diyorlar ve maalesef çoğu da hallediyor...

yorumların çoğunu şimdi okudum, konu sahibi tam bir "üvey anne" psikolojisinde biri sanırım?
hatta zamanında ikinci kadın olabileceği söylenmiş? böyle birşey varsa durum çok vahim.. yorum yapmaya değmez.

Dayanamıyorum böyle konulara anılarım depreşiyor üzmek değil niyetim ama olan çocuklara oluyor bunu anlatamıyoruz.

işte "vicdan" öyle önemli birşey ki...
biliyorum canım niyetinin bu olmadığını, ben de yaşadım benzerlerini, çok iyi anlıyorum

Cocuk bakim gerektiren cagdaysa 1000 lira ancak bakicisina yeter.
Diger ihtiyaclar ne olacak peki?
Cocuga oturup kendi bakacaksa nasil gecinecekler? Kadinin calismasi lazim.
Kadinin babasi hem kizina hem torununa baksin diye mi dusunuyorsunuz yoksa?
Aksi takdirde soylediginiz havada kaliyor.

Kadın evde oturup çocuga bakacak diye bütün ihtiyaçların adama yüklenmesi doğru bisey mi ? Adam kendine hayat kuramicak mi boşanmis evde oturan eşine bakmak için ? Çalisiyorsada cocugu birakabilir gunduz anne veya babasina ha bakacak adam yok diye adam hem bakici parasi hem butun ihtiyaclarini almak zorunda değil. Belli bir kismını karsilar.Gerisini kadin maasindan halletsin.bu adam kac para aliyor ? Konu sahibinden olan cocuklarini, evini, esini kendini birakip butun parayi eskiye mi yigacaktı.

cocugun manevi sorumlulugu kadinda maddi sorumlulukta adamda hem kadin cocuga bakacak hemde maddi ihtiyacinimi karsilacayacak oldu. Mesele bakici tutmak deyil o cocuga yazik degilmi annesiyle oturmak istiyo annesinin bakmasini istiyo i cocuk niye elin bakicisina birakilsin bakici bakinca cocugun butun bakimi bitiyomu yani yani cocuk yetistirmek yaninda oturup oyun oynayip yemek yedirmekten mi ibaret. Adamda evlenmesin yeni dogunca vah yavrum senin icin ölürum dunyada cocugumdan kiymetlisi yok derler cocuk azcik buyuyunce ee bende hayatimi yasamayimmi moduna girerler niye benim cocuguma elalem baksin eski kocam evlenecek diye o cocugun butun masraflarini karsilamak zorunda kadinda oturup cocuguna bakacak ayrildi diye cocugu yari yariya mi paylassinlar bu esitlik oluyo. Sizin denkleminize gore o zaman evliyken siz cocuk dogurun cocugun yari masrafini siz karsilayin yari masrafini esiniz karsilasin o zaman. Evliyken boyle bisey yapilmiyor demi butun masraflari kocaniz karsiliyo. Ayrilinca neden yok efendi kadinda 500 lira ayirsinmis ne kadar adaletli bravooo

Ayricada parasi yoksada ne diye her evliliginden cocuk yapiyormus neyine guvenmis acaba yetiremiyceksen ne diye cocuk yaparsin amaan cocuklari yapip yapip sonrada fak8r edebiyati cekerler paran yoksa bi tane cocuk yap neyine guveniyosun yani olan cocuklara oluyo ama nedense buyukler kendini acindira acindira bi hale giriyolar.

8.000 tl kredi karti borcunu kadina verip evde konu sahibi azcik fazla harcayinca kizmasi normal mi ????? Bence değil.Cocugu bahane edip surekli para kopartiyor bence 8 bin kredi kartiyla ne almis o ay. Surekli eski kadin yonunden bakiyorsunuz olaya. Konu sahibi kuafore bile gitmeyip evde sac boyuyorum, dogru duzgun birsey alamiyorum diyor kendisininde 2 cocugu var ustelik eski esten olan cocuk cocukta konu sahibininkiler cocuk degil mi ???? Biraz mantik.

Evet o k8smi bende gereksiz ve eski esin simarikligi ve insafligi olarak goruyorum zaten ben sadece adamin cocugun butun masraflarini karsilamasindan ve cocugada kadin baktigi icin onu ve yeni esini magdur etmiycek bi rakam odemesinin zorunlu oldugu taraftariyim yani eski ese ve cocuga para odenmeli ama esk8 es burda isin tadini kacirmis tabiki bu yaptigi vicdansizlik ve kul hakki diger iki cocugun ve adamin yeni esininde hakkini yemis oluyor. Iki tarafinda birbirin8 magdur etmeden yasamasi lazim

Bende bunu soyluyorum zaten para vermesin bir kurus bile demedim ama butun masraflari adama yıkmak evdeki eşi ve diger cocuklari magdur ediyor.bakamicaksa yapmasaydi veya konu sahibi cocuklu adamla evlenmeseydi evet ama olmuş ve sonuç olarak bitarafa bol keseden yedirip evdekini kismakta adil değil bence.Bu yuzden cocugun masrafina yetmez diyenlete kizdim. O cocuksa evdede 2 cocuk var sonucta onlar napcak

Çoğu yorumu okudum, işte ülkemizde kadınlar kocalarını para kapısı gibi gördüğü için erkekler çok akıllı ya tazminat nafaka vermemek için boşanmıyor dışarda keyfine bakıyor, anlaşamayıp namusuyla yeni yuva Kuran adamlarında ex eşleri parayı ben yemedim ona da yedirmem diye Mutlu olmuyor Mutlu da etmiyor...

Canim çalışan bayan ve çok şeytan çocuğuju kullanoyor Sonuna kadar Onursuz biri demek ki

O zaman gel detaylarını vererek kadını anlat. Bizde ona gore akil verelim yorum yapalim.

Ama sen gelip nafaka aldigi halde çocuğu kullanarak para sizdiriyor diyorsun son 2 aydır. Bizde diyoruz ki nafaka neye yeter , ve çocuğun hakkıdır babasi ihtiyaclarini karsilayacak ve bunları ongoremedin mi?

Neye kızıyorsun anlamadım. Ilk mesajina göre sen haksızsin. Sonraki mesajlarını okudum. Orada da para sızdırmazlık mezunun altını biraz doldurmussun. Ama problem kadında değil adamda.

Tek başına bende bakıyorum ne oluyor acaba eşim gece geliyor çocuklarla ilgili hiçbir sorumluluğu yok hasta olurlar ben ...
izin alırım giysi alınacak ben alırım.... kendi masrafı canım adım gibi biliyorum

Kendi masrafı ben biliyorum diyerek olmaz. Belki eşinin bildiği başka bişey var.
Kadına bence gereksiz bilenmissiniz. Bu anlattıklarınıza göre problem kocanda. Kocana konuşmam lazım.

Bu çocuklara neden ilgisiz? Adam neden 3 çocuğu arasında denge kuramiyor

Evdeki 2 çocuğu yeni söyledi. Onun verdiği kısıtlı bilgiye göre yorum yapıyoruz. Hala hak veremedim gerçi ama daha okuyacağım belki fikrim degisir

Ödeyecek tabii ki.. Benim annem babam da ayrı, bekarken babamda kaldığım halde babam kredi çekip vermişti anneme. Halen gurur duyuyorum babamla.

Bu kadar yazdığımdam sen bunu anlıyorsun ne diyeyim sana başına gelsinde bil

Kadın ne güzel açıklamış, haksız bulunmaya dayanamayıp beddua ediyorsun. Tebrik ederim. Herkes kumaşını belli ediyor zaten.
Detay vermiyorsun, bir kere kk ödedi diye para sızdırmazlık sucluyorsun. Onursuz diyorsun. Sonra millet yazınca da auuuww.

Valla ortada cocuk var diye gidip kredi karti borcunu odemesi cok sacma.

O kredi kartinin sadece cocuga harcanan borc oldugunu hic zannetmiyorum.

Cocuguna tabiki masraf yapacak ama annesinin kredi kartini odemesi cocugun ihtiyaclarini karsilamak gibi gelmiyor bana.

Nafakasini oder, alir cocugunu cikar carsiya kiyafet alir ayakkabi alir. Okul zamani cantasini kirtasiye malzemelerini alir. Cocugun ihtiyacini karsilamak budur bence annesinin kredi kartini odemek degil.

Ayrica yeri geliyor evli kadinlara bile calis kendi ayaklarinin uzerinde dur kocandan birsey bekleme diye akil verilirken eski kocasina kendi kartini odeten kadina "Canim ne var bunda" yorumu yapmak bana pek tutarli gelmiyor.

Konu sahibi haklisin ne munasebet eski karisinin kredi kartini odemek. Cocugu bahane ediyorsa esine cocuk icin beraber alisverise cikmayi teklif et. Gel gidelim cocuguda yanimiza alalim alisveris yapalim de. Cocuk okula gidiyirsa onun cebine harclik koyalim de. Annenin bunu kullanmasina musade etme.

ben de kendi adıma alırım demiyorum elbette.
sadece Türkiye şartlarında düşünmeye çalışıyorum. Beyin fırtınası diyelim. Sadece bu konuya özel olarak değil. Kaldı ki bu yorumu yazarken eski eş hakkında çok bilgimiz yoktu.

Benim çevremde çok var mesela, kocası izin vermiyor, kadın çalışmıyor, kendini geliştirmiyor. koca da ben sana bakarım güvencesi veriyor. yıllar geçiyor, boşanma oluyor. bu şekilde bir evlilik yapmış bir kadının, kocasının sözüne güvenip sadece evi ile ilgilenmiş bir kadının çalışma hayatına atılması o kadar kolay olmaz. Yorumumda çocuğun yaşı da önemli demiştim, elbette çocuk okul çağına geldikten sonra bunun bahanesi olmaz, ama öncesinde kadın çalışsa asgari ücret alacak, günde on saat çalışacak, bu tarz bir kreşe ya da bakıcıya tüm maaşı verecek. elbette çocukla birlikte kendi giderlerini de karşılayamayacak.

yoksa çocuk gelmiş on yaşına, elbette anne çalışsın ve kendi giderlerinin yanı sıra çocuğun giderlerine de katkıda bulunsun.

Sadece nafaka ile yetinsin yazmafım zaten çocuğuna ekstra yapsın ben kadın için göndermedine kızdım

Tamam canım ama öyle anlaşılması yazdiklarindan? Bence yeni bir konu aç detaylari yaz. Mesela ne kadar nafaka veriyor, nerede oturuyorlar. Kadın ne iş yapıyor. Mesela adamın senden de çocukları varmış. Biz bunu bilmiyorduk. İşler değişir. Sonraki yazdıklarından evin tüm yükü senin uzerinde gibi anladım şimdi de. Böyleyse çok yanlış. Sen de çalışıyormussun. Esin senden çok mu kazılar az mı? Bunlar önemli. Evi sana yıkıp diğer çocuğa para harcıyorlar sıkıntı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…