Sorun kocanizdaysa elalemin kadinina neden onursuz diyorsunuz?Bir yazdım çıktım hanımlar birbirine girdi☺konuyu bende kısa yazmak zorundaydım... çünkü benimde 2 evladım var onlarla ilgileniyordum ..o kadar ayrıntılı anlatmam gerekiyor demek ki..çocuklu ile evlenmeseydin bunları düşünecektin vs sözler uzun hepsine verecek cevabım var. ..sorun çocuğun ihtiyaçları değil bunu anlayın.. benim de evladım var hemde 2 tane onların bakıcı parasını ben veriyorum babaları vermiyor bende çalışıyorum benimde masrafları m oluyo ama eşim bana gelince senin maaşın var diyor....Kredi kartı mı ödemiyor üstüne neden bu kadar harcadın diyor ben ödemesini beklemiyor um karışmasına kızıyorum Asıl ona neden bu kafar harcama yaptın demiyor merhametli ise ilk eşe merhamet ilk çocuğa merhamet biz neyiz? Bize gelince azrail
Cocuklu kocayi alirken bunlari dusuncektin
Canim çalışan bayan ve çok şeytan çocuğuju kullanoyor Sonuna kadar Onursuz biri demek kiHayatım böyle ölü sömüren hatunlar çok..
Allah yardımcın olsun işin zor arada çocuk var bahane hazır bide çalışmıyorsa sen bittin.ne yazıkki kendini garantiye almış..
Yoksa onurlu hiç bir kadın tenezzül etmez,zaten nafaka var kredi kartı da neymiş..
Bu benim fikrim saygı duyulur duyulmaz ama senin için üzüldüm..
Yani derdimi paylaştığıma pişman ettilerarkadaşlar yorumlarımız neden bu kadar acımasız..
dost acı söylerde bu kadar acı mideyi bağırsağı deler geçer pess
Çocuğu için yapmalı bunu zaten. Yapmazsa asıl sorun etmeslisin
Nafaka yetmemiştir bu ay ekstra okul için bişey alınmıştır belki
Ha dersen canımlı gülümlü mesajlaşıyolar, o zaman sorun olur. Kredi kartını ödemesi sorun olmamalı
Sorunsa zaten çocuklu adamla evlenmeyecektin
Senin sorunun eşinle kadınla kendini kıyaslama onun maaşı ne kadar senin maaşın ne kadar bu bile fark ettirir çocuğa yaptığı yardımı öyle düşün.Çok sinirlendim yazdım karma karışık oldu varya adamı hasta ederler. ..
Nasip kısmet böyle olacağını bilmiyordum ...ben yeni Mobilya bile istemedim ya öyle bir insanım benim gözüm tok çok şükür çocuğa da gerekirse bakarım ..derdim çocuk değil kadının aç gözlülüğü ...çocuğa verilende değilim bende veririm ... ben çovuklarıma marka giydirmezken penyeci de diktiririp tasarruf ederken adamin 8bin tl gibi bir fiyat ödemesi zoruma gitti Hakkım varsa haram ediyorum. .. ben heray kuaför e para vermiyorum evde boyuyorum saçımı ama eşim de demiyo ki bu ay da bakıcı nın parasını ben vereyim. ..
Başta açık yazmadığın için doğal olarak herkes sana yüklendi ama durum böyleyse sen haklısın. Güzellikle konuş ben çocuğumdan evimden ayrı kalıp saatlerce çalışıyorum emeğimi başkasına yediriyorsun bu durumda kendimi enayi gibi hissediyorum de. eğer çok zenginsen ben de çalışmayıp çocuklarımla vakit geçiriyim de.Bir yazdım çıktım hanımlar birbirine girdi☺konuyu bende kısa yazmak zorundaydım... çünkü benimde 2 evladım var onlarla ilgileniyordum ..o kadar ayrıntılı anlatmam gerekiyor demek ki..çocuklu ile evlenmeseydin bunları düşünecektin vs sözler uzun hepsine verecek cevabım var. ..sorun çocuğun ihtiyaçları değil bunu anlayın.. benim de evladım var hemde 2 tane onların bakıcı parasını ben veriyorum babaları vermiyor bende çalışıyorum benimde masrafları m oluyo ama eşim bana gelince senin maaşın var diyor....Kredi kartı mı ödemiyor üstüne neden bu kadar harcadın diyor ben ödemesini beklemiyor um karışmasına kızıyorum Asıl ona neden bu kafar harcama yaptın demiyor merhametli ise ilk eşe merhamet ilk çocuğa merhamet biz neyiz? Bize gelince azrail
Diyorum çünkü yolacak kaz arıyor eşimin iyi niyetini kullanıyor Onurlu bir insan çocuğun parasına bile dokunma z.. benim arkadaşımda var eşinden aldığı nafakayı çocuğa hesap açtı orada biriktiriyor dokunamam o paraya der yediğini içtiğini hesaplayamam o benim evladım der Onurlu kadın öyle olurSorun kocanizdaysa elalemin kadinina neden onursuz diyorsunuz?
Canım ben tamamiyle senden yanayım hiç boşuna germe kendini. arada çocuk var yapabileceğin bir şey yok maalesef. sadece eşinle konuş bu şekilde olmaz sonu gelmez çünki...Canim çalışan bayan ve çok şeytan çocuğuju kullanoyor Sonuna kadar Onursuz biri demek ki
Yok artık, yapmayın lütfen. Türk kadınını sürekli birilerine yaslanarak yaşayabilecek, sürekli birilerinin ihtiyaçlarını karşılaması gereken bir varlık gibi göstermeyin. Mahkeme salonlarında kendisini istemeyen adamdan para dilenen kadınlar görmekten bıktım artık. Bir erkek ve bir kadın evlenirler, hayat bu aksilikler olur ve yollar ayrılır. Yollar ayrıldıktan sonra hayatlar ayrıldıktan sonra kimse kimseyi bir ömür sırtında taşımak zorunda değildir. Ortada evlat vardır, onun için ,onun ihtiyaçları için ortak payda da buluşulur mutlaka, buna asla lafım olamaz. Ama sizin bu dediğiniz bence çok gurur kırıcı bir kadın için. Üzgünüm ben artık çevremde, güçlü, kendi ayakları üzerinde duran kadınlar görmek istiyorum. Eski eşi tatile göndersin diye bekleyen kadınlar değil. Bu sadece boşanmakta değil, hayat bu hiç olmadık zamanda ölümde çalabilir insanın kapısını.
Tekrar soyluyorum sorununuz esinizleDiyorum çünkü yolacak kaz arıyor eşimin iyi niyetini kullanıyor Onurlu bir insan çocuğun parasına bile dokunma z.. benim arkadaşımda var eşinden aldığı nafakayı çocuğa hesap açtı orada biriktiriyor dokunamam o paraya der yediğini içtiğini hesaplayamam o benim evladım der Onurlu kadın öyle olur
kocan seni kendi ayakları üstünde duran güçlü kadın olarak görüyor. Ben olmasam da başının çaresine bakıyor diye düşünüyor senin için. Eski eşini de onun yardımına merhametine muhtaç görüyor bu yüzden para yollamakta çekince görmüyor.Bir yazdım çıktım hanımlar birbirine girdi☺konuyu bende kısa yazmak zorundaydım... çünkü benimde 2 evladım var onlarla ilgileniyordum ..o kadar ayrıntılı anlatmam gerekiyor demek ki..çocuklu ile evlenmeseydin bunları düşünecektin vs sözler uzun hepsine verecek cevabım var. ..sorun çocuğun ihtiyaçları değil bunu anlayın.. benim de evladım var hemde 2 tane onların bakıcı parasını ben veriyorum babaları vermiyor bende çalışıyorum benimde masrafları m oluyo ama eşim bana gelince senin maaşın var diyor....Kredi kartı mı ödemiyor üstüne neden bu kadar harcadın diyor ben ödemesini beklemiyor um karışmasına kızıyorum Asıl ona neden bu kafar harcama yaptın demiyor merhametli ise ilk eşe merhamet ilk çocuğa merhamet biz neyiz? Bize gelince azrail
Tek başına bende bakıyorum ne oluyor acaba eşim gece geliyor çocuklarla ilgili hiçbir sorumluluğu yok hasta olurlar ben ...Çocuğu olan kocayı almayı biliyorsun da verdiği para da mı gözü kalıyor Allah aşkına bunları evlenmeden önce düşünecektin bir şey demeye hakkın yok. Nafaka verebilir o yasal olarak mahkemenin bağladığı bir şey ama çocuğuna ek para gönderebilir kolay mı bir anne tek başına bir çocuk bakıyor. Bir kereye mahsus kredi kartını ödemiş olabilir her zamanda olacağını sanmam çocuk için masraf olmuştur belki yoksa kadının kendi harcamaları için zaten göndermez.
Maalesef ülkemizde nafaka denen şey çok az.
Gerçekten yetmiyordur çocuğa.
Boşandığım adamdan para isyemek çok onurluca bir davranış değil Çalışan bir bayan olduğu haldeTekrar soyluyorum sorununuz esinizle
Esiniz size ve evinize maddi anlamda destek olmadigi icin boyle dusunuyorsunuz ama haksizsiniz
Orda bir onursuz varsa bile bu o cocugun annesi degil
Çok sinirlendim yazdım karma karışık oldu varya adamı hasta ederler. ..
Nasip kısmet böyle olacağını bilmiyordum ...ben yeni Mobilya bile istemedim ya öyle bir insanım benim gözüm tok çok şükür çocuğa da gerekirse bakarım ..derdim çocuk değil kadının aç gözlülüğü ...çocuğa verilende değilim bende veririm ... ben çovuklarıma marka giydirmezken penyeci de diktiririp tasarruf ederken adamin 8bin tl gibi bir fiyat ödemesi zoruma gitti Hakkım varsa haram ediyorum. .. ben heray kuaför e para vermiyorum evde boyuyorum saçımı ama eşim de demiyo ki bu ay da bakıcı nın parasını ben vereyim. ..
Bilmiyorum canım ya şu tırnağı kırılınca kıyameti koparan kadınlardan olmak varmış Biz güçlü kadın oldukkocan seni kendi ayakları üstünde duran güçlü kadın olarak görüyor. Ben olmasam da başının çaresine bakıyor diye düşünüyor senin için. Eski eşini de onun yardımına merhametine muhtaç görüyor bu yüzden para yollamakta çekince görmüyor.
Şu, çocuklu adamla evlenirken düşünecektin diyenler acaba kayınvalidesinden şikayet edenlere de "ee o zaman annesi olmayan bir adamla evlenecektin" mi diyor? İnsanlar evlenirler boşanırlar, ve daha önce evlilik yapıp yapmamaları gelecek hayatlarını sonsuza kadar etkilememeli. Maalesef erkekler hayatlarında dengeleri kurmakta zorlanıyorlar. Kimisi annesi ve karısı arasında dengeyi sağlayamıyorum, kimisi eski karısı ve yeni eşi arasında dengeyi sağlayamıyor. Daha doğrusu erkekler geçmiş ve şimdiki zaman arasında doğru yerde duramıyorlar.
Kadınlar ise, genelleme yapmak kesinlikle yanlış olmakla birlikte , boşansalar bile sırtlarını eski eşlerine dayamayı çok seviyor. Maddi ve manevi sürekli bir sömürme isteği içindeler. Evlenirken altın,bilezik ,düğün ve eşya hesabı yapıp düğün takılarına sırtlarını dayarken, boşanırken de alacakları tazminat ve nafakanın hesabını yapıyorlar. Bizim kadınlarımız halen daha kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenemedi yada işine gelmiyor bazı şeyler. İyi yada kötü bir şekilde ayrılmış olmanın bir önemi yok, bir kadın ki nasıl gururunu bu kadar ayaklar altına alıp ,eski eşinden medet umar anlamak zor.
Konu sahibine gelince; ödediğiniz nafaka büyük ihtimal çocuğun ihtiyaçlarına yetmiyordur. Baba olarak görevlerini yeri getirmek zorunda. Eğer eski eşin içinde bulunduğu maddi sıkıntının sebebi çocuğun ihtiyaçları ise eşinizde yardımcı olmak zorunda. Fakat siz çok yüzeysel anlatmışsınız. Örneğin ne kadar nafaka ödüyorsunuz? Eşiniz nafaka haricinde çocuğuna ihtiyaçları doğrultusunda ekstra yardım ediyor mu? Ve bu bahsettiğiniz borç ne kadar? Benimde eşimin ilk evliliğinden kızı var, bizimle yaşıyor şuan. Fakat yanımıza gelmeden önce de örneğin okul taksitlerini eşim ödüyordu, nafaka dışında her hafta mutlaka ekstra para gönderiyordu, kıyafet vs gibi ihtiyaçlarını da arada alıyorduk, özel sağlık sigortasını da eşim ödüyordu. Bu yüzden eski eşi hiç maddi konularda sorun yaşamamıştır. Kısacası, sadece nafaka ödüyorum demekle olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?