- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi Darkdreams
-
Son kez deniyorum,Her insan bir değil malesef
Böyle de canımı ye vallaSon kez deniyorum,
Her insan bir değil ve hepimizin farklı değerleri var.
Bir de yazılı olmayan, ama toplum tarafından kabul gören değerler var.
Şimdi bu toplumsal değerler beğenirsin beğenmezsin, çoğunluğa göre oluşur.
Bu da bazen coğrafi olarak bile farklılık gösterir.
Örneğin Anadolu da yaşayan bir aile yapısında çocuk babasının yanında sigara içemez yada bacak bacak üstüne atıp oturamaz. Bunları yaparsa %90 lık bir kesim tarafından ayıplanır.
Bu % lik belki İstanbul'da %50 olur.
Şimdi senin için anket yapamayacağım ama topluma duyarlı bir vatandaş olduğumu düşünerek söyleyeyim,
Yatılı misafir olduğun bir evde ben kendi evimde de iş yapmam diyip hiç bir şeye elini sürmemen%90-95 e göre ayıptır.
Yada 15-16 yaş büyük bir adamın yanında sigara içen kadını%70-75 garip karşılar.
Bu arada adam iş arkadaşınız olsa bu oran düşer, ama akraba olmasında durum budur.
Hayır ben değerlerimden taviz veremem istediğim gibi yaşarım diyorsanız başkasının evine de yatılı misafir gitmeyin. Ama bu toplumda yaşıyorsanız bu değerleri kabul etmiyor olsanız dahil en azından anlayabilmelisiniz.
Böylece kadın beni kıskandı yada yengem bana gıcık gibi sağlıksız düşünceleriniz olmaz.
Toplum değerlerine giriş dersi gibi oldu bakalım bu sefer işe yarayacak mı :)
Böyle de canımı ye valla
Kendimi değiştirmesem bile misafirliğe zaten büyük konuşmamda asla yani
Geçen bir üye defdef demişti aklımda kaldı bu nick nedense.Ederim misafirin basımın üstünde yeri var :))
Çok tatlı yazmışsın."Bir adamla bir kadın yolda gidiyormuş bu oğlan neyin olur demişler kadına. Bu oğlan canımın canısı yarımın yarısı bu oğlanın anası benim anamın kaynanası olur demiş"
Kızım, yaşın küçük ondan hitabım, kim kime gitmiş, kim ev sahibiymiş, nedir, ne değildir olaydaki kişileri şu yukarda yazdığım bilmece gibi anlatsan daha anlaşılır olurdu vallahi.. 9 sayfa okumak zorunda bıraktırıyorsun insanı üslubunla.Sonra diyoruz ki ah ahh ne olacak bu ergenimus ların hali diye, kızıyorsunuz.Adabı muaşeret kurallarını bilmen gerektiğini geçtim (olabilir öğrenmemek ayıp), iki lafı bir araya getirip kendilerini ifade edemez, yaptıklarının bir adım ötesini göremez durumda olan bu neslin ne olacak çocuğum?. Ne oldu sizlere böyle ?Genetiğinizle mi oynandı?Bir zamanların Oktar Babuna skandalı gerçek miydi?( Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi ? )Sorular, sorular biter mi diyorum bitmiyor yahu...Asıl vahim olan senin şu konuda ki kadın niye öyle baktı olayı değil, siz gençlerin hali... Okumuyorlar ki... Özentili, bol pop kültürlü, ağızda cak cak sakızlı , elde bacak üste atma sigaralı , haharalı kikirili, sorgulamazlı, tarihini bilmez, dilde türkçe bozmalı, az justen bieber sevdalı, ordan burdan az biraz yamalı..... bir garip nesil canlanmak zorunda mı her seferinde gözümüzde ? he cevap ver bakalım...
Haklısınız hadi gel sigara içelim diye olay bile olmadı yoldan geldik abi kahve içiyordu. Gel kardeşim sanada yapalım dedi yok abi sağol dedim gel dedi ısrar etti tamam abi dedim kahvenin yanında sigara içtim eşide geldi kaç kardeşsiniz vs öyle konuştuk
+1Kahve yapmaya abi çağırıyor mutfağa. O evin hanımı yok mu? Niye kadını beklemiyorsunuz da abiyle mutfakta kahve yapıp içiyorsunuz? Hoş bir tablo mu sizce? Evin hanımı ne oluyor bu durumda?
Sigara içmeyiver bence hoş bisey degil genç bi kızın evli bi adamla durup sigara içmesi şahsen benim kocam bunu yapsa cok rahatsız olurum. Ne alaka diyebilirsiniz ama hoş bir durum degil İnanin abiniz dediğiniz sizi çağırıyorsa hayır demeyi bileceksiniz haa tabii bu samimiyete de bağlı, Eşim teyzeleriyle halalarıyla, hemcinsleri ile rahatlıkta bi kösede durup içebilir ama kesinlikle genç bi kızla hoşuma gitmez isterse kuzeni olsunBunun için ayrı konu açayım banamı öyle geldi mi bilmiyorum inşallah öyledir.
Biz akrabamızdayız ev sahibinin erkek kardeşi var 36 yaşı sanırım evli ama abim yani
Karısıda o civar yaşı bende 20
Abiyle sigara içiyoz konuşuyoruz normal karısı biraz değişik geldi bana işi düşünce hitap şekli aşkım canım oluyor. Ama sonra tuhaf bakıyor bana hep ilk geldiğimde onla tanıştım ve bana direk ' Evli misin?' Dedi.
Bende abla o kadar büyük mü gösteriyorum yok daha küçüğüm evlenmeyide düşünmüyorum dedim. Ama hala tuhaf bakıyor bakışından rahatsızım hatta abiyle bile konuşmuyorum ki öyle sohbetimiz yok yanlış anlar diye neden böyle karısı sizce
Gördüğünüz gibi ben defdef değil Defne-28 imGeçen bir üye defdef demişti aklımda kaldı bu nick nedense.
Ben bir konu daha açmasını bekliyorumKonu sahibi Ben sizde bi gariplik sezdim
Neden acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?