Kocasıyla konuşunca karısı sinirlendi

Her insan bir değil malesef
Son kez deniyorum,
Her insan bir değil ve hepimizin farklı değerleri var.
Bir de yazılı olmayan, ama toplum tarafından kabul gören değerler var.
Şimdi bu toplumsal değerler beğenirsin beğenmezsin, çoğunluğa göre oluşur.
Bu da bazen coğrafi olarak bile farklılık gösterir.

Örneğin Anadolu da yaşayan bir aile yapısında çocuk babasının yanında sigara içemez yada bacak bacak üstüne atıp oturamaz. Bunları yaparsa %90 lık bir kesim tarafından ayıplanır.
Bu % lik belki İstanbul'da %50 olur.

Şimdi senin için anket yapamayacağım ama topluma duyarlı bir vatandaş olduğumu düşünerek söyleyeyim,
Yatılı misafir olduğun bir evde ben kendi evimde de iş yapmam diyip hiç bir şeye elini sürmemen%90-95 e göre ayıptır.
Yada 15-16 yaş büyük bir adamın yanında sigara içen kadını%70-75 garip karşılar.
Bu arada adam iş arkadaşınız olsa bu oran düşer, ama akraba olmasında durum budur.

Hayır ben değerlerimden taviz veremem istediğim gibi yaşarım diyorsanız başkasının evine de yatılı misafir gitmeyin. Ama bu toplumda yaşıyorsanız bu değerleri kabul etmiyor olsanız dahil en azından anlayabilmelisiniz.
Böylece kadın beni kıskandı yada yengem bana gıcık gibi sağlıksız düşünceleriniz olmaz.

Toplum değerlerine giriş dersi gibi oldu bakalım bu sefer işe yarayacak mı :)

Böyle de canımı ye valla
Kendimi değiştirmesem bile misafirliğe zaten büyük konuşmamda asla yani

Böyle de canımı ye valla
Kendimi değiştirmesem bile misafirliğe zaten büyük konuşmamda asla yani

kendini değiştirmemeyi elbette seçebilirsin.
Bunu etrafında olan biteni yanlış anlamaman yada olaylara olduğundan farklı bakmaman için toplum değerlerini de bilerek yaparsan en azından farklı değerlere sahip bir insan olarak sağlıklı ilişkiler kurarsın.

Sizin gibi misafirlerden ben de acayip rahatsız oluyorum ve rahatsızlığımı bakışlarımla belli ediyorum. Belki kıskançlıktan değil de millet yemek-bulaşık-çay faslıyla uğraşırken sigara keyfi yaptığınızdan öyle bakıyordur, hani utanıp yardım edersiniz belki diye. Kazık kadar kızsınız yardım etmeniz gerek çünkü.

"Bir adamla bir kadın yolda gidiyormuş bu oğlan neyin olur demişler kadına. Bu oğlan canımın canısı yarımın yarısı bu oğlanın anası benim anamın kaynanası olur demiş"

Kızım, yaşın küçük ondan hitabım, kim kime gitmiş, kim ev sahibiymiş, nedir, ne değildir olaydaki kişileri şu yukarda yazdığım bilmece gibi anlatsan daha anlaşılır olurdu vallahi.. 9 sayfa okumak zorunda bıraktırıyorsun insanı üslubunla.Sonra diyoruz ki ah ahh ne olacak bu ergenimus ların hali diye, kızıyorsunuz. Adabı muaşeret kurallarını bilmen gerektiğini geçtim (olabilir öğrenmemek ayıp), iki lafı bir araya getirip kendilerini ifade edemez, yaptıklarının bir adım ötesini göremez durumda olan bu neslin ne olacak çocuğum?. Ne oldu sizlere böyle ?Genetiğinizle mi oynandı?Bir zamanların Oktar Babuna skandalı gerçek miydi?( Babam böyle pasta yapmayı nereden öğrendi? )Sorular, sorular biter mi diyorum bitmiyor yahu...Asıl vahim olan senin şu konuda ki kadın niye öyle baktı olayı değil, siz gençlerin hali... Okumuyorlar ki... Özentili, bol pop kültürlü, ağızda cak cak sakızlı, elde bacak üste atma sigaralı, haharalı kikirili, sorgulamazlı, tarihini bilmez, dilde türkçe bozmalı, az justen bieber sevdalı, ordan burdan az biraz yamalı..... bir garip nesil canlanmak zorunda mı her seferinde gözümüzde ? he cevap ver bakalım...

Kadın kıskandığı için değil de bana hoş gelmiyor bu beraber sigara içmek için balkona çıkma işi. Gereksiz samimi bir diyalog varmış havası oluşuyor bende. Kahve yapıp sigara içmezdim 20 yaşındayken mesela o anlattığın kişiyle ben. Ne kadae tanıyorum ki sonuçta.

Çok tatlı yazmışsın.

Kahve yapmaya abi çağırıyor mutfağa. O evin hanımı yok mu? Niye kadını beklemiyorsunuz da abiyle mutfakta kahve yapıp içiyorsunuz? Hoş bir tablo mu sizce? Evin hanımı ne oluyor bu durumda?

Kahve yapmaya abi çağırıyor mutfağa. O evin hanımı yok mu? Niye kadını beklemiyorsunuz da abiyle mutfakta kahve yapıp içiyorsunuz? Hoş bir tablo mu sizce? Evin hanımı ne oluyor bu durumda?
+1

Ayrıca 36 yaşındayım, eşim 20 yaşında bir kızla sigara içip sohbet muhabbet etse bende kıza sinir olurum, kız samimi tanıdığım güvendiğim biri değilse. gerek Yok böyle samimiyete. Ki normalde rahatımdır kıskanmam

Sigara içmeyiver bence hoş bisey degil genç bi kızın evli bi adamla durup sigara içmesi şahsen benim kocam bunu yapsa cok rahatsız olurum. Ne alaka diyebilirsiniz ama hoş bir durum degil İnanin abiniz dediğiniz sizi çağırıyorsa hayır demeyi bileceksiniz haa tabii bu samimiyete de bağlı, Eşim teyzeleriyle halalarıyla, hemcinsleri ile rahatlıkta bi kösede durup içebilir ama kesinlikle genç bi kızla hoşuma gitmez isterse kuzeni olsun

Sanırım yazlık bir yer. Bir sürü de misafir. Ben ev sahibine üzüldüm. Yazık tatil mi yapacak eve gelen misafire mi bakacak? Kadın sizin temizlik yemek içme ihtiyacınızı karşılamak zorunda mı size bir çay koymak bile zulüm gelirken. Verin paranızı bir otelde kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…