Kocasıyla para yüzünden kavga eden var mı?

hanımlar bende çalışırken veriyodum kartımı eşime ama kendime özel bi şey aldığımda çok sorun yapıyodu. kendisine alırken ben hiç sorun çıkartmıyodum teşvik ediyodum. daha sonra işten ayrıldım hamile kaldım. ailesine çok yardım ediyo. etsin tabi hakkıdır. ama günün birinde arabamı babama vricem deyince şok oldum bana sormadan nasıl verirsin böyle bi kararı dedim. benim param ne yaparsam yaparım senin herşeyini karşılıyorum dedi. bende çalıştığım halde bana emek veren aileme hiç bişekilde yardımım dokunmadı ve böle bişeyi talepte etmedim.benim param deyipte adam akıllı bi hediye bile almadım. çok zoruma gitti. ben o yaşa kadar babamdan bile harçlık almadan,hafta sonları çalışarak okulumu bitirdim. demek kazın ayağı öle değilmiş. zor gün, herşeyi paylaşma filan hikaye. her zaman kendini sağlama alacaksın. babana bile güvenmiceksin. kocamdan istediklerim cüzzi miktarlarda olsa bile beni müsrif olarak görüyo.az harcasamda başkalarına çok harcıyomuşum gibi lanse ediyor. çok sıkıldım, kesinlikle çalışmam lazım ama özel sektörde çalışınca bunalttığı için kamuda çalışmam lazım geliyor.:) ben şimdi aldığım harçlıklardan kenara atıyorum. ve çalışmaya başlarsamda kesinlikle paramı onun eline vermemeyi düşünüyorm. bütün harcamaları ben yapayım ama para bende kalsın. inşallah düşünüyorum ama hayata geçirebilecekmiyim çok merak ediyorum.
ve aile içinde para yüzünden kavga etmeyen insanlara çok imreniyorum. benim annemde para yüzünden babamla çok kavga ederlerdi.halada ediyolar.

offf bu erkeklerın hepsı sorun yaaaa..... cnm gurur yapma bosuna verdırtme sakın arabayı fılan sonucta sende calısmıssın olan herseyde senınde hakkın varrr

bizde kavga edıyoruz ama bızımkı daha farklı bızım evde para bende esımde cabaladıgı hade dukkan actık benım paramla battı canını dısıne takıyor ama olmuyr ıse gırıyor bırsey oluyor arabayla soforluk yapıyordu trafık kazası gecırdı borc borc borc anneme babama ona buna rahat yasadım bu zamana kadar 3 senedır cok dardayım evlendıgımden berı buda benı bunaltıyor ve esımle bırbırımıze gırıyoruzzz... benım hatam belkı ama cok kızıyorum hıc bırsey becerememesıne kendı paramla yoklu cekıyorum...

Yaa işte ne kadar kötü. Sen fedakarlık yap, bizim ayrımız gayrımız olmaz de.
Ondan sonra gördüğün bu muamele reva mı?
Ne kadar kalp kırıcı...

bizde ilk evlendiğimiz zaman maaşımın yüünden çok kavga ettik inanın kendime kıyafet almaya bile korkardım hatta benim maaş kartımdada ondaydı ama byük kavgalardan sonra aldım kartımı artık vermiyorum hatta maaaşımı çekip kredi kartı harcamaları felan hesaplayıp bırakıyorum masaya oda alıp ödüyor
çalışan benim hesabımıda kendim yaparım :92:
en kısa zamanda sizde bir çözüm bulkun erkek milleti herşeyin kendi ellerinde olmaları istiyor

Allaha şükür bu konuda şimdiye kadar sorun yaşamadık..
Herkes kendi maaşını kendi çeker, kim ne aldı ne kadar aldı sormayız bile.
Kim önce çekmiş olursa kirayı o öder, sonra ihtiyaca göre birbirimize veririz,
Ben kredi kartlarımı öder kalan paramı koyarım evin bir köşesine oradan ihtiyaç duydukça harcarım.
Herkes kendi parasının hesabını bilir. Evin toplu alışverişini eşim yapar.
Faturalar vs. otomatik ödemede, neyseki onlar halloluyor kendiliğinden..

Ben de 3 yıllık evliyim eşim gezmeyi vs sever kendine göre hesabını çok iyi bilir...Ama elime para vermez...Bana senin para kullanma ehliyetin yok der müsrifmişi bende sadece faturaları ödüyorum bazen de kiraya bir miktar destek tam maaşımı bilmez...3 senede araba parası biriktirdim bir araba parası daha biriktireyim ev alalım diyeceğim krediyele falan nasılsa kira öder gibi evimizi öderiz..para kullanma ehliyetim yok ya ondan sonra onun parasına da el koyarım...Kendi beceremiyor biriktirmeyi göstericem ona :)

bende kocasıyla para yüzünden kavga edenlerdenim

ama bizim sıkıntımız sen bunu nereye verdin den ziyede eşimin ailesine gereğinden fazla yaptığı maddi yardım

ay güzelim kendi maaşını kendin çeksene çocukmusun sen harclık alıyosun benim eşim hiç karışmaz nereye harcadım kaç para maaş alıyorum hiç sormaz bile bir sıkıntımız olursa beraber çözeriz çünki snein paran benim paramda yapmayız yeri gelir o benden para ister yeri gelir aşkım bende kalmadı derim ben ondan alırım açıkcası sen çalışmana ragmen ekonomik özgürlüğün yok idare kocanda bana saçma geliyo yanlış anlamada

Biz kendi yağıyla kavrulanlardanız. Ne ailemize yardım ediyoruz ne de onlardan yardım bekliyoruz. İlk evlendiğimiz aylarda borçlar yüzünden birbirimizi kırıyorduk ama şimdi yapmıyoruz onu :) Düğün borcu araba borcu kira derken elimizde kalanı bölüşüp afiyetle yiyip bitiriyoruz :) Et bulamazsak soğan ekmek yiyoruz ama keyfimiz yerinde.

Ne ben ona baskı yapıyorum neden paran bitti naptın diye, ne de o bana soruyor. Kimin harclığı bittiyse öteki destek oluyor.

Allahımın bugünlerine şükürler olsun.

bende kocasıyla para yüzünden kavga edenlerdenim

ama bizim sıkıntımız sen bunu nereye verdin den ziyede eşimin ailesine gereğinden fazla yaptığı maddi yardım

aynı durum bizde de var
ailesi değil ama hesap kitap bilmeyen kardeşine hep destek olması sinir ediyor benihani kardeşi akıllansa kendine bir çeki düzen verse yine sözüm yok ama adamın akıllandığı yok ki
ne zamana kadar bu düzen böyle sürer ki offff

aynen katılıyorum.ortak bir hayat kuruyorsan eğer o getirsin o yapsın o karşılasın olmaz.iyi eşimiz orda ayın sonunu nasıl getireyim diye düşünürken,biz bir köşeden ben çalışıyorum paramı vermem kartımı vermem mi diyeceğiz?? hastalık vs gibi zor bir durumda kendi parandan öde ben vermem mi diyeceğiz?arkadaşlar bence çok ayıp.aynı yatağı paylaştığımız insana git bu yataktan bu yatak benim mi diyoruz?o zaman bu mantıkla bizim çeyiz diye yaptırdığımız örtülerde çarşaflarda yatmasın.çünkü onu kendi paramızla aldık o da gitsin parasıyla alsın!!!

konu sahibi arkadaşı anlıyorum.neredeyse 10 aydır borç ödüyoruz.bir gün paramız benim düşündüğümden 500 lira eksik çıktı.farketmeden kredi kartına yüklenmişiz. onu ödediğimizi unutmuşum.bi sinirle "ya ne oldu ki şimdi bu paralar" dedim.eşim çok üzülmüştü.ki paramız ortaktır.birleştiririz borç, kira, fatura ödenir geri kalanı eve kendimize harcarız.ve birbirimizin her harcamasından haberimiz olur.ona rağmen çok kırılmıştı o zaman!aynen konu sahibinin eşinin dediklerini söylemişti.o yüzden sen işi tatlıya bağla canım.inan eşinde borçları faturaları ödemek için senin kartını alıyordur.ikisinden bir çekip birleştirip öyle ödüyordur.hiç canını sıkma inan o senden daha az harcıyordur!!eşimle bazen cebimizde 10 lira kalır tutar bana verir.ben erkeğim borç alırım ama sen bayansın ne olur ne olmaz der.hı ama ne oldu bir yıldırçok şükür çok güzel sıfır bir arabaya biniyorum.hatta şimdi sürüyorum. 2ay sonra borcumuz da bitecek.ama gene paramız ortak olacak ve bize(bize diyorum bana değil!) kalanı birlikte tatlı tatlı harcayacağız.

bizim herşeyimiz ortaktır..
maaş kartı sende yada eşinde ne farkederki ben anlayamıyorum.adam oraya buraya gereksiz harcama yapmıyorsa nereye harcadıgını bılıyorsan,takip ediyorsan neden güvenmiyorsun eşine?
bırak çeksin paranı,tüm harcamalar yapılsın ödemeler yapılsın,kalan para varsa bölüşün olsun bitsin..
bazen eşimin kartı bende oluyor ben çekiyorum kredi kartlarını ödüyorum,çoğu zaman eşim yapar ama..
gerçi bizde nakit kalmıyor o ayrı harçlık alma gibi bir durum olmuyor yani,ihityaçlarımızı kartla gideriyoruz :) ev ve araba ödüyoruz çünkü.ödemelerimiz ucu ucuna denk geliyor,açık vermeden kapatıyoruz şükürler olsun..
hem ne güzel adam evin her işini görüyormuş...benimkide böyle..herşeyi halleder,alışverişimi bile halleder..ben hiç rahatsızlık duymuyorum.memnunum hatta..

Bir kez ben de o hatayı yapmıştım, evli değildik o çalışmıyordu benim maaş kartım ondaydı çünkü bende olursa rahat edemez diye düşünmüştüm. Baktım para kalmamış nereye harcıyorsun demiştim, kartı cüzdanından çıkarıp masaya fırlatmıştı. Şimdi aklıma geldi üzüldüm. Para konusunda erkekler çok hassas oluyor. Allahtan çabuk affetti uzatmadı. Ama o da benim iyi niyetimi biliyordu sonuçta. Bence gönlünü alın özür dileyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…