Kocasıyla para yüzünden kavga eden var mı?

valla canım o zaman durum daha da vahim anlattığın olayda, kim olsa kırılır, gücenir
ne nakit veriyor ne kredi kartı, sende çalıştığın halde

Bence kartınızı geri alın madem veriyorsunuz kıymetiniz bilinmiyo bari kartınız vermeyinde içinize dert olmasın,bide böyle deneyin:1closedeyes:

Bir şeyi merak ediyorum..
Eşinizin o gün yaptığı kalbinizi kırdı anlıyorum da size normal zamanda cebinize 50 lira koymaması gücünüze gitmiyor mu?
O gün annenizle yemeğe giderken cebinizde paranız olsaydı istemezdiniz di mi?
Çok mu doğal sizlerde kadının parasız yaşaması?
Allahım korusun başınıza bişey gelse ne olacak,hiç mi düşünmezsiniz...

Aynen ben de vermem!!
Evliyken de vermedim yine olsa yine vermem!
Evin geçiminden erkektir sorumlu olan. Yine de az da olsa yardımım dokunabilir belki de..
Ama maaş kartımı vermem.. Bu yaşıma kadar paramı idare ederken o mu vardı?
Bence şu ben para işlerini bilmem diyen arkadaşlar da bir an önce para konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olsunlar,hayat her gün daha da kötüye gidiyor,bir erkeğin sizi idaresi yerine kendiniz birey olarak ayakta durun..
Yarının neler getireceğini kimbilir?

eşim ek kredi kartını kullanıyordum ama dedim ben bir bireyim eşimin kartını geri verdim kendi adıma başka bir bankadan aldım çok bozuldu artık neye para harcadığımı göremediğinden ama zamanla alıştı
kredi kartı bence özgürlüktür

her kelimesine harfiyen katılıyorum....
neden bir kadın maaş kartını kocasına verirki..ben şahsen kartım yanımda olduğunda kendimi daha güvende hissederim neolur neolmaz..bide çalışıyosunuz..kendi kazandığınızı harcayamadıktan sonra eşinizden çocuk gibi harçlık aldıktan sonra ne anlamı var çalışmanın..boşuna çalışıyormuş gibi gelmezmi insana...çünkü herkes emeğinin karşılığını görmek ister...

konu sahibi arkadaşım seni hatalı buluyorum tepkinden dolayı..verdiğin karar doğru ama tepkin yanlış..bugüne kadar ses çıkarmamışsın birden isyan bayrağını çekmişsin..e adam haliyle neoluyoruz demiştir..baştan söylicekten tatlı tatlı...içinde biriktirip büyük bir kavgayla sonlandırmaktan daha iyidir heralde...

hayat müşterektir diyen arkadaşlara gelince,
evet hayat müşterektir..peki maaş kartlarını ellerine verdiğiniz kocalarınız akşam sizinle bulaşık yıkıyormu sizinle beraber yemek hazırlıyormu ütü yapıyormu sizinle...nerde müştereklik...işlerine gelince hayat müşterek işlerine gelmeyince ben erkeğim benim dediğim olur..yok böyle birşey herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getiricek..karı koca çalışıyorsa da maaşlar alındığı zaman para toplanıp şu şuraya bu buraya diye ödemeler ayrılır sadece kadın değil erkekte o paradan harçlığını alır kalan kalır..herkesin maaş kartıda kendinde kalır..bu bir örnek...buna benzer olmalı..

çok çok iyi eşlerde var tabii istinalar hariç...

konu sahibi arkadaş ne yapman gerektiğine gelince benim fikrim özürdilememelisin..özürdileyecek bir durum yok...evet belki fazla tepki göstermişsin ama netice oda çok şık şeyler söylememiş..nedemek ozaman git paranı annenlerle harca..yani sen maaşını vermeyince hadi yallahh ananın evinemi diyecek...bende dediğinden bunu anladım de koy tavrını..üstelik maaş kartını istemenin sebebi ona güven duymadığın için değil bu şekilde kendine güvenini kaybetmeye başladığın için olduğunu söylemelisin...
ama sakın özürdileyim filan deme..tabii benim fikrim...

hayatı paylaşmak için evlenirsiniz evet...
hayatın acılarını, güçlüklerini, renklerini...
fakat çalıştığınız parayı eşinize vermek hayatı paylaşmak demek değildir...
o erkek...
evimizin ihtiyaçlarını karşılamak onun sorumluluğunda...
parasına göre getirir, ama az, ama çok...
ama erkek getirir...
yeri gelir bir şey lazım olur param vardır koyarım ortaya o ayrı...
ayırmam paramı...
fakat al bütün ay çalıştım sahip bunu verdiler karşılığında al da demem..
evi idare edecek kadar olamadıysa evlenmesin..
evlenmesin o kadar...

Katılıyorum Laale'ye

Hayat ortak, bütçe ortak, ben eşime güveniyorum, parayla işim olmaz, eşim halleder diyen iyi niyetli arkadaşların bir kısmı inşallah iyi niyetlerinin bedelini gün gelip ödemek zorunda kalmazlar. İnşallah ne demek istediğimi hiç bir zaman anlamazlar.

Ama eğer ben de sizler gibi düşünseydim şu anda halim nice olurdu bilemiyorum.

Acı da olsa, kabullenmek zor da olsa bir kadının önce Allah'a sonra kendine güvenmekten başka şansı yok ne yazık ki.

Bence eslerden ikisi de calisiyorsa ikisinin de eve katkisi olmali. Yani "ben kadinim, ben para vermem" filan olmaz. Cunku sonucta evlilik hayati paylasmaktir, o senin paran, bu benim param gibi bireysellesmeye karsiyim evlilik icinde, ya da erkegin parasi harcanir ama kadininki kadinin cebinde kalir dusuncesi bana cok ters.
Ha onun tersi, calistigi halde yemek, otobus parasini bile kocadan istemek de olmaz. O zaman nerde kaldi senin emeklerin, calismanin karsiligi? Bu dusunce de bana cok ters.

Herkes kendi maasindan kendi harcligi alip, gerisini ortak ev ihtiyaclari icin harcamalidir diyorum.

Düşüncelerinize saygım var tabi kide ama herşeye gelince eşitlik diyoruz...Kadın erkek eşittir deniliyor ama iş buna gelince eve erkek bakar tabikide erkek bakar bunda hem fikiriz ama eğer yanlış birşey yapmıyorsa eşinin ihtiyaçlarını karşılıyorsa ve gerektiği kadar cebinde ki parayı eksik etmiyorsa bana göre kalabilir maaş kartı hele ki böyle bir devirde kadında(eğer çalışıyorsa) erkekte evine bakmakla yükümlüdür bana göre...

Ben kadın erkek eşitliğini hiç bir zaman savunmadım..
Eşitsek evin geçimine kadar hayatın diğer kollarında görseydik ya da görmeseydik aramızdaki farkları..
Benim asıl anlamadığım,erkek nasıl eşinden maaş kartını ister?
Çok ayıp bişiy ya!
Gözümde canlandırdım da kocam benden istese bir afallardım herhalde..

yeri geliyor kocam benim ütümü yapıyor, kahvaltımı hazırlıyor, bana çok güzel kuru fasülye pişiriyorsa...bana garip geliyor eve erkek bakar...ben yıllarca tek başıma çalıştım idare ettim, şimdi evlendim, evlendiğim erkek bana baksın ben canım isterse ona yardım edeyim.....yok bana göre değil...ben de çalışıyorken kimsenin parasını yemek istemem (kocam da olsa) ona bakarsanız ben öyle düşünüyorum....üniversitede okurken baba parası bile yemedim...yaşam tarzı belki...herkesin kendi düşüncesi, bu konuda öyle kesin hükümler verip yorumlar yapmak mümkün değil zannımca...ve açıkçası evime katkıda bulundukça çok da mutlu oluyorum...

çalışıyorum, maaş kartım bendedir ama kocam getirsin ben yiyeyim benim param senin paran bana göre değil...

Son düzenleme:

:lepi::lepi:alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Oyyy:bbo:
Maaşınızı alıp hemde dışarda bir yemek kadar paranız yoksa,yada eşiniz bu tarz davranıyorsa işte sorun burdadır.
Bende hep verdim eşime,şükür bir sorun yaşamadım.Çalışmadığım halde altınlarımızı bozdurduğumuz paramıza dokunmadan sadece diğer birikim hesabımızdaki paramızla aldık arabamızı..
2 senedir çalışmıyorum,ama nereye ne veriyor yazıyoruz biz.Bir muhasebe defterimiz var 4 yıldır bir ekmeği bile yazarız biz.Ay sonunda da nereye ne kadar harcama yapmışız görrüz ve deriz abartmışız kısalım biraz filan diye.Kesinlikle her aileye öneriyorum bakkal defteri tutmayı kafamıza bir şey takıdığında kaç ay öncesine bile bakabiliyoruz biz.
Geçim eşimdedir ama bakarız birlikte karar veririz herşeye.Ben çalışmadığım sürede dahil bir kere bu konuda sıkıntım olmadı,zaten ben harvurup harman savurmam.Kızımla çıkar dolaşırım ama yemek yiyeceksek akşam kocamla yemeyi yeğlerim dışarda onsuz boğazımdan gezmez kolay kolay mecbur olmadıkça.Öğle yemekleri için verilen ticketlerı bile eve harcayan bir kocam var
İlerinin ne olacağını bilmiyoruz hiç birimiz ama herşey hepimiz için.Ben eşime verirdim maaşımı ama primimi keserdim.Ailemden de gelirim var her ay.Onları bilmez eşim bilsede oralı olmaz zaten.o zor durumlara geldikten sonra maddi olarak gireceğim zorluğu hiç düşünmüyorum ben,psikolojim gittikten sonra...
Sanırım benim kocam istisna..

eşin haklı bence sonuçta herşeye o koşturuyor. amdem öyle zoruna gidiyor herşeyi beraber koşturun harcamalarıda kontrol edersin. biz eşimle evlendiğimizden bu yana her ay nereye ne harcadık ne yaptık defterimize yazarız maaş günü ne kadar para kalacağınıda biliriz. bu arada bana ayda 200 tl değil 20 tl bile kalmadığı zamanlar olur. ihtiyacımı da eşime söylemeden almam. bir eve benim param senin paran muhabbeti girdiği zaman anlaşmazlıklar olur. madem öyle zoruna gidiyor harcamaları paylaşın her yaptığınızı yazın ortak ödeyin kalanda herkesin kendisinin olsun.

Neden maaşını eşin çekiyor ki? Anlaşın bazı masrafları o karşılasın bazılarını sen. Ama herkes hesabını bilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…