Kocasıyla para yüzünden kavga eden var mı?

pıfffbilmiyorumkismile
çocuktan bahseder gibi yazmışsın, ama harçlık da veriyomuş ne güzel dediğin kişi bi kadın, üstelik kendi parasını kazanan bi kadın!!! kötükedihüsokötükedihüso

benim annem işçi emeklisi tonton bi hatundur :asigim:
yeri gelir babamla yerler birbirlerini
ama babam asla gidip parasını çekmez
eskiden çekiyomuş,annem kavga etmiş daha da ellemez
haa babam market,elektrik v.s.. giderlerini,annem bakkal,bizim ihtiyaçları karşılar
birbirlerinin harçlığı bittiğindeyse verirler
bence bi kadın gidip çalışmayı biliyosa çekmesini de bilir
ne demek gidip ekmek bile alamamakannehir
annem ilkokul mezunu ama fır fır döner,her şeyi alır(ilkokul mezunlarını küçümsemedim bi örnekti )
siz muhasebecisiniz bi de.
ninem okuma yazma bilmezdi ama euro,dolar hesabını bilirdi
demek ki okumak her şey değil
siz eşinizin gönlünü alın,bi evin içinde ayri gayri olmaz
ama maaşınızı da kendiniz çekin
yerimseniben

valla biraz sonra eşim gelsin bende kavga edecem.neymiş annesinin evine giderken mutfak erzağını alacakmışız...eski konularımdan hatırlayan varsa kaynanam bana verdiği bir fırın tutağını bile geri ister..yemek yapmaz çarşaf vermez...gelsin ver kartımı bundan sonra kuruş yok..ben eşekmiyim benim kartımı bana sağlayan babamı aşağılayan adalara paramımı yedirecem senin paran varsa al diyecem..kendinin maaşı asgari ücret kalıyo..kredi kesintisinden sonra...valla delireceğim ya....haksızmıyım kızlar..kaynanama hiç eli boş gitmezdim bırak teşekkür etmeyi gözünüze çakılsın getirdiğiniz şeyler der hep...aaaaaayyyyyyyyyyyy delirttiler ana oğul

evt belki biraz çocukluk yapıyorr arkadaş evlilikte para tartışmasını yapanları asla anlamadım anlamayacağımda ..arkadaşın eşi evini ihmal etse bakmasa tamam oda vermesin ama kendisi ekmek kaç lira onu bile bilmem diyor...elindeki niğmetleri paylaşmadıktan sonra evliliğin ne anlamı var ...ozaman evlenmiyeceksin.....

çok özür dileyerek soruyorum bu kadar ince hesap-kitap yapmak yormuyor mu sizi...
ekmeği bile yazıyorum demişsiniz de...

benimde anlamdığım bu aslında...maaş kartını ya da çalıştığı parayı kadınında isteyen bir adama kadının nasıl saygısı kalabiliyor...
ben alışmışım galiba cömert, kadını için harcayan, savuran, paranın lafını dahi etmeyen adamlara tuhaf geliyor...
Allah da karşılaştırmısın, mutluysanız sorun yok tabii...

çok özür dileyerek soruyorum bu kadar ince hesap-kitap yapmak yormuyor mu sizi...
ekmeği bile yazıyorum demişsiniz de...
Estağfurullah.
Hayır yormuyor.
Memur bir anne babanın kızı olduğum için zaten bu şekilde yetiştim ben.Eşimde aynı şekilde daha önceden kendi işini yaptığı için ailesi aynı mantıkta büyümüş..
Kızımızda bu şekilde büyüyecek.
Evlendiğimizde ilk işimiz kalın ciltli bir defter almak olmuştu.Hala daha da bitmedi.:hulya:
Anlamayacak bir şey yok aslında nasıl saygının kaldığının..Eşim kendi parasını harcayıp benim paramla evi geçindirmiyor.Ortak bütcemiz için biz bu şekilde adım atıyoruz.Bizim evliliğimiz,bizim ilişkimiz..
Kocama da o kadar çok saygı duyuyorum ki...Allahım onu başımdan eksik etmesin..İyiki o kocam,iyiki kızımın babası..

Her evin düzeni de şartları da farklı...o yüzden burdan pek işinize yarar bişey çıkmaz...ama fikrimi beyan edeyim bende...
üniversiteye başladım babam emekli maaş kartını elime verdi, hiç harçlık istemedim, her ayın 2-3ü gibi bordrosuyla birlikte maaşını anneme getirirdi ki annem ev hanımı...
evlendim, eşim şakayla karışık bir cümle kurdu, bizim elemanların karıları kocalarını çok sever maaş kartlarını hemen teslim ettiler dedi, ben de ben sevgimi öyle ispat etmem, yıllardır okumuşluğumu, her günki mesaimi kocamın eline verip onu seviyor olacaksam istifa etmeyi tercih ederim dedim...
şu an eşimin maaş kartı bende...ödemelerimizi onun maaşından internetten yaparım, internetten ödenemeyecekleri nakit veririm öder...banka ptt felan gidemem...kalan para da bizim yatırırmımızdır, ihtiyaçlarımızdır...baba evimde alıştığım rahatı devam ettiriyorum çok şükür...tabiki o zaman ki kadar rahat harcamıyorum ama eksik değilim çok şükür...
bence evi bu anlamada çekip çeviren kadındır, ve kadın olmalıdır...

ben kimsenin eline maaş kartımı falan veremem. bunu gurursuzluk olarak görmek değil ama kendimi güvende hissedemem. ben hesap verecek bir yapıda kadın bile değilken emeğimin karşılığını vermek.. bana göre değil..
benim maaş kirayı yatırır, kalan bankada kalır faturalar ödenir.
eşin maaşı evdeki kavanoza konur, ihtiyacı olan alır.
kimsenin kimseye verdiği bir hesap yok yani bizde. herşey ortada zaten..

kaydirigubbakcemile5 madem hayat müşterek, herksin kartın kendinde dursun ama hesaplar şefaf olsun, bunun için ne kadın gücensin, ne erkek hakimiyet kurmaya çalışsın, hiç gerek yok bunlara:hulya:

çok hastayken kartımı 2 yıllık sevgilime bile vermedim hastanede yatıyodm ve ilaç için acil paraya ihtiyacım vardı.bi şekilde sevgilimi kışkışladm
haa neden sevgiline vermedin hem de 2 yıllıkmış derseniz vermem,çünkü o an yalnızdm gidip benbi yerlerden bulaym demedi.bu lafı etse vercektm kartımı
etmeyince yol verdim
asistan doktora verdim kartımı,gitti çekti getirip verdi
-ki doktoru 2 defa ya gördüm ya görmedim
çok nadirdir kardeşime veririm
bu sizin hayatınız,sınırlarınızı koyun bence
elbette bi evde ayri gayri olmaz ama kartımı vermem kardeşim bu cimrilikse cimriyim benn sempatiksalakcinni

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.. ben kartımı almamayı düşündüm evet huzursuz rahatsız olmuştum ama ben gelemem alışverişe pazara vs vs şeylere alıştım rahatlığıa ben alayım aylık 200/300 gerisini ne yaparsa yapsın yol param yok o bırakır o alır yemek param yok işyerinde yiyorum aman boşverin ne uğrasıcam çok düşündüm kızlar bana kızıcaksınız biliyorum ama hayat bu kadar küçük şeyi kafaya takmayacak kadar çok güzel o beni ÇOK SEVİYOR BİLİYORUM BENDE ONU GERİSİNİ BOŞVERİN çok diktatör düşününce mahkemelerde bitiyor evlilikler..

hepinizi öpüyorummmmmm

canım son yazılanların çoğu seninle ilgili değildi aslında, konu kamuya mal olduğu için herkes bu konuda fikrini yazdı genel anlamda
tabii senin kendine özel konunda sen nasıl rahat edeceksen öyle yapcaksın, sana niye kızalım, bize ne
gönlünüz bir olsun önemli olan o
kaydirigubbakcemile5

için nasıl rahatsa SEN nasıl mutluysan en doğrusu odur...ve bence fatura ödemekle birey olup kendini kanıtlayamaz insan....başa gelince herkes en iyi şekilde yapar eminim ben bundan...ama benim yerime bi başkası bu angaryaları seve seve üstlenip yapıyorsa bana sadece keyfini çıkarmak düşer...

karşılıklı güven olduktan, siz birbirinize inandıktan sonra gerisi fasa fiso....

Bir arkadaş demişti -kim hatırlayamadım kusura bakmasın-
"Her evin kendi düzeni" diye..
Özet bu aslında..
İçiniz nasıl rahatsa o şekilde yapın,
karşı taraf suistimal etmedikçe sorun yok, ha onda ha sizde..

Bizde senin paran benim param asla olmadı.sevgiliyken dahil biz hep ortak hesap yaptık birlikte harcadık. bunun zararını bu zaman kadar hiç görmedim. ikimizinde kompleksleri yok çok şükür kartlarımız karışık ya bendedir ya onda. kışın ben bankalara yakın olduğum için hep ben ödemeleri yaparım. ama tüm hesap kitap işlerini eşim yapar bana şuraya şu kadar buraya bu kadar yatırılacak der bende hallederim. ama elimizde şu kadar kaldı ne kadarını koyalım harcayalım ona ben karar veririm. ben biraz para harcama konusunda ketumumdur. o yüzden ne alınacak eve ona ben karar veririm. onun kredi kartı yoktu, banka promosyonuyla birlikte istemeden bir kredi kartı verdiler. onu sadece büyük eşya alımlarında kullanırız. benimkini ise günlük harcamalarda. ben ev için eşim için gerekli gördüğüm bişey varsa alırım. bensiz çöp almaz yemeğini falan evde yer zaten hiç masrafı yoktur Allaha şükür. çok şükür bu şekilde hemen birikimizmizi yaptık. yazın ise bol bol harcadık. kışa yine birikim zamanı. bebeğimizde geliyor çok şükür. ona sonuçta para lazım. :asigim:

senin maaşını tabi kocan çekebilir ama sürekli değil o sistemi eline almış size 200 lirayı layık görmüş bu sizin zorunuza gitmiş ama ..
belki maaşı siz çekip evi siz idare etseydiniz o 200 milyon bile kalmayabilirdi..
karı koca arasında olur böyle şeyler lafı bile olmaz..barışırsınız bunlar tatlı kavgalar

barıştık zaten çok iyiyim takmıyorum artık hiç bişeyi üzülmeye değmez hayat :))) açlıkmı yaptı beni ne böyle oruç tuttuyorum ya kalbim herşeye olumlu bakmaya başladı birden.

bir söz var : DERDİMİ SEVİYORUM ; ÇÜNKÜ VERENİ SEVİYORUM herşey bu aslında sizi seviyorum

dert etme bana kalırsa, eşin dışarıya para harcamıyorsa bırak o halletsin işleri. Ama şöyle diyebilirsin ben kendi kazandığım parayı bankada görüp çekmeyince sanki boşuna çalışmış gibi oluyurum, ben çekiyim sonra sen halledersin diyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…