Yoo kizmadim canim neden kizalim birbirimize..Tam da ustune geldi bu konu o gunku sohbetimizin. :) Sana link atmıştım ya. Kalbimiz temiz demek ki.
Ayy konu sahibesi kızmadın bana inşallah da çok sıkıldım şu kadınlara yüklenen vazifelerden.Kadın şunu yapmalı, bunu yapmalı.... Şimdi millete inat kahvaltı falan hazırlamıcam benim kocişe bundan sonra.
Aslında elestiri getirmistiniz ben de onun üstüne o mesajı döşenmiştim. Neyse inşallah seni kırmamışımdır kardeşim.:) İşin aslı şu bu tip konularda hemcinslerim öyle şeyler yazıyorlar ki birbirlerine benim şalterler atıyor. Böyle çok konu var KK'da. Okurken resmen o yorumları yazanlar adına utanıyorum.:)Tamam da ben yapmayanlara bi elestiri getirmedimki,boyle bir konu gecmisti "bosver yaa""diyenler oldu bende gundeme getirmek istedim..
Bunu hazirlamayanlar olarak cephelestirmekde istemedim, esi calisan ama kendi calismayan hemcinslerimin duygularini merak ettim,nedenlerini anlamayi istedim,
Eşlerin tepkilerini vs.
Yoo kizmadim canim neden kizalim birbirimize..Tam da ustune geldi bu konu o gunku sohbetimizin. :) Sana link atmıştım ya. Kalbimiz temiz demek ki.
Ayy konu sahibesi kızmadın bana inşallah da çok sıkıldım şu kadınlara yüklenen vazifelerden.Kadın şunu yapmalı, bunu yapmalı.... Şimdi millete inat kahvaltı falan hazırlamıcam benim kocişe bundan sonra.
Bu konunun bdv da olup olmamasina karar verecek kisi ben degilim editorler.Yooo bircogu yine de ister kahvaltı hazırlamayı.Çünkü birçoğu dayak da yeseler aşağılansalar da hayattaki en büyük mutluluğun kocayı memnun etmek olduğuna inandırılarak yetiştirilmişlerdir. Forumu bir okuyun başka konularında kocalarının kendilerine korkunç muamele etmesinden yakınan üyeler, başka topiclerde eşlerinin gömleğini ütülemeyen üyelere ''Hmmm boyle yaparsın aldatılırsın tabiiii'', ''Kocana nasıl iyi muamele etmezsin, o senin kocan ona hizmet görevin'' yazabiliyorlar. Çok sık rastlıyorum ben. :)
Tekrardan soruyorum size BDV'de bu konunun işi ne? Ve kocasına kahvaltı hazırlamayan kadınlar neden KİMİ kadınlara dert oluyor?
Benim kastettigim ufak tartısmalar degil, genel itibariyle KÖTÜ olan kocalar. Mesela düzenli olarak karılarını dövenler...Bu konunun bdv da olup olmamasina karar verecek kisi ben degilim editorler.
Kadinlar duygulariyla hareket ediyorlar. Bu yuzden de, atiyorum mesela esiyle kavga ediyor,o an cok zoruna gidiyor, yaptiklarini, soylediklerini haketmedigini dusunup, o an burda konu acabiliyor durumun etkisiyle. Elbette kimse sonsuza dek küs kalmiyor. Illaki sorunlarini halledip( ya da hallettigini sanip) barisiyorlar. Iste o baskarini kinayan mesajlarini tam da bu zaman yaziyorlar. Iki tane dertlesen kadin dusunun. Ikisi de kavgali esleriyle. "Al birini vur otekine, hepsinin cani cehenneme, birak ne hali varsa gorsun, bunu yanina birakma " vs gibi cumleler havada ucusur. Ama birinin kavgali digerinin o an icin boyle bir sorunun olmadigi bir zamanda konusmalar soyle degisiyor. " Tatlim olur boyle seyler, o senin esin, halledersiniz, siz birbirinizi seviyorsunuz, o da oyle demek istememistir, sizin cocugunuz var" vs.
Ben artik kadinlarin boyle dusunduklerini ve davrandiklarini sanmiyorum. Yani dayagi ye ye, sonrada kocaya hurmette kusur etme diye dusunce. Pek yok artik o dusunce. Belki sadece doguda,guneydoguda, memleketin ucra yerlerinde falan vardir. Aman neyse gereksiz yere uzadi bizim alintilarimiz. Bu arada " duzenli olarak karisini dovenler" lafiniz gulumsetti beni.Benim kastettigim ufak tartısmalar degil, genel itibariyle KÖTÜ olan kocalar. Mesela düzenli olarak karılarını dövenler...
Bu kadınlar da gelip böyle yorumlar yapabiliyorlar. Duygular değişken olabilir evet ama insanların olaylara ve olgulara tutumları kısa sürede değişmez. Yani o kadınlar dayak yediklerinin 1 saat sonrası da ''Kocaya hizmette kusur edilmemesi'' gerektiğine inanıyorlar ve kusur eden hemcinslerini kınıyorlar. Çünkü toplum, yaşadıkları sosyal çevre onlara öyle öğretmiş. İnsanların prensipleri, doğruları, inançları öyle bir kavgayla ya da bir barışmayla değişmez. :)
Valla o halde bende bir problem var, BDV bu tip konularla dolup taşıyor hala. Ben mi yanlış okuyorum? Yoo gayette de yurdum kadınlarının büyük kısmı hala o kafada. Düzenli dayak bir örnekti yalnızca. Düzenli kötü muamele diyip genelleştireyim. Kocişinden kötü muamele gören kadınların büyük kısmı o kafada. Zaten o kafada olmasalar, azıcık özgür ve bağımsız olmayı becerseler o adamlar hala ''kocaları'' olmazdı. Boşanırlardı.Ben artik kadinlarin boyle dusunduklerini ve davrandiklarini sanmiyorum. Yani dayagi ye ye, sonrada kocaya hurmette kusur etme diye dusunce. Pek yok artik o dusunce. Belki sadece doguda,guneydoguda, memleketin ucra yerlerinde falan vardir. Aman neyse gereksiz yere uzadi bizim alintilarimiz. Bu arada " duzenli olarak karisini dovenler" lafiniz gulumsetti beni.
gayet dogru yapıyorsun konu sahibi. çalışmayan kadın kocasına bi 15 dk ayırıp kahvaltı hazırlamıyorsa yani kusura bakmasın da ne işe yarar acaba? evde biblo mudur kendisi? bazıları kahvaltıyı sevmez ya da hastalıktır, şudur budur onlar ayrı... ama gayet de yapılması gereken bir şey.
Bakin bende simdi tam sizin dediginiz gibi bi yorum okudum. Birileri cok guzel ahkam kesiyor, baskalari adina karar veriyor. Hay Allahim! Simdi bende sinir oldum da neyse.Valla o halde bende bir problem var, BDV bu tip konularla dolup taşıyor hala. Ben mi yanlış okuyorum? Yoo gayette de yurdum kadınlarının büyük kısmı hala o kafada. Düzenli dayak bir örnekti yalnızca. Düzenli kötü muamele diyip genelleştireyim. Kocişinden kötü muamele gören kadınların büyük kısmı o kafada. Zaten o kafada olmasalar, azıcık özgür ve bağımsız olmayı becerseler o adamlar hala ''kocaları'' olmazdı. Boşanırlardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?