Kocaya kahvalti

Yoo kizmadim canim neden kizalim birbirimize..
Ben bunu sevginin ve emegin karsilikli paylasimi olarak gorurum,kolelik yada eziyet gibi unsurlar asla yoktur lugatimda da,
Zaten yasanilan butun duygu yogunlugunun ve beden yorgunlugunun karsiligini aksam isten geldiginde alnima kondurdugu opucukle de alirim.)

Aslında elestiri getirmistiniz ben de onun üstüne o mesajı döşenmiştim. Neyse inşallah seni kırmamışımdır kardeşim.:) İşin aslı şu bu tip konularda hemcinslerim öyle şeyler yazıyorlar ki birbirlerine benim şalterler atıyor. Böyle çok konu var KK'da. Okurken resmen o yorumları yazanlar adına utanıyorum.:)
İsteyen hazırlasın, istemeyen hazırlamasın. Herkes mutlu olduğu gibi yaşasın. Kimse kimseye karışmasın. Kalpler de kırılmasın.

Yoo kizmadim canim neden kizalim birbirimize..
Ben bunu sevginin ve emegin karsilikli paylasimi olarak gorurum,kolelik yada eziyet gibi unsurlar asla yoktur lugatimda da,
Zaten yasanilan butun duygu yogunlugunun ve beden yorgunlugunun karsiligini aksam isten geldiginde alnima kondurdugu opucukle de alirim.)

Yine aynı şey oluyor. Yine biri çıkıyor. Benim yaptığım en doğru, en güzel. Aksini yapanlar hatalı, yetersiz, eksik diyor.

Kendi doğrumuzu yaşayalım hanımlar. Hatta bunu paylaşalım. Ama lütfen mümkünse başkalarına empoze etmekten vazgeçelim. Çünkü anlamı yok. Çünkü doğru tek değil. Beyhude bir mücadelenin de anlamı yok

Kahvaltının kadını erkeği mi olur yahu.
Herkes kendine bir çay demlemeyi bir yumurta yapmayı biliyordur herhalde.Tamam hazırlarsınız içinizden gelir anlarım da bu bir zorunluluk ya da sevginin ölçüsü falan değil kesinlikle ben böyle düşünmüyorum.

Bu konunun bdv da olup olmamasina karar verecek kisi ben degilim editorler.
Kadinlar duygulariyla hareket ediyorlar. Bu yuzden de, atiyorum mesela esiyle kavga ediyor,o an cok zoruna gidiyor, yaptiklarini, soylediklerini haketmedigini dusunup, o an burda konu acabiliyor durumun etkisiyle. Elbette kimse sonsuza dek küs kalmiyor. Illaki sorunlarini halledip( ya da hallettigini sanip) barisiyorlar. Iste o baskarini kinayan mesajlarini tam da bu zaman yaziyorlar. Iki tane dertlesen kadin dusunun. Ikisi de kavgali esleriyle. "Al birini vur otekine, hepsinin cani cehenneme, birak ne hali varsa gorsun, bunu yanina birakma " vs gibi cumleler havada ucusur. Ama birinin kavgali digerinin o an icin boyle bir sorunun olmadigi bir zamanda konusmalar soyle degisiyor. " Tatlim olur boyle seyler, o senin esin, halledersiniz, siz birbirinizi seviyorsunuz, o da oyle demek istememistir, sizin cocugunuz var" vs.

Benim kastettigim ufak tartısmalar degil, genel itibariyle KÖTÜ olan kocalar. Mesela düzenli olarak karılarını dövenler...
Bu kadınlar da gelip böyle yorumlar yapabiliyorlar. Duygular değişken olabilir evet ama insanların olaylara ve olgulara tutumları kısa sürede değişmez. Yani o kadınlar dayak yediklerinin 1 saat sonrası da ''Kocaya hizmette kusur edilmemesi'' gerektiğine inanıyorlar ve kusur eden hemcinslerini kınıyorlar. Çünkü toplum, yaşadıkları sosyal çevre onlara öyle öğretmiş. İnsanların prensipleri, doğruları, inançları öyle bir kavgayla ya da bir barışmayla değişmez. :)

Mecburiyetler, rutinler hayati zorlastiriyor. Kim uygunsa sabah kalkip cayi koyar, bir digeri kahvaltiliklari cikarir , oh mis gibi kahvalti yapilir.
Kahvaltinin sicakligi bir baskaa oluyor ihmal etmemek vucudada ruhada fayda getirir.

Hatta ekmek makinasi edinin fiyati ucuz. Aksamdan kurun saatini sabah mis gibi ekmekkokusuyla uyanin. Sabah cay fokurdama sesi ekmek kokusu inanin bambaska.

Kocaniz icin degil kendiniz icin yapin. Esinizede ogretin hafta ici yapamiyorsa en azindan hafta sonu onu uyandirdiginiz gibi oda hazirlayip sizi uyandirsin.

Bu tür konular guzel bence. Anket gibi..Zararsiz dedikodu, keyiflim Kimin evinde ne pişiyor ogreniyoruz. : )

Dayatmalar olmadigi surece konularda sorun yok bence.

Ben artik kadinlarin boyle dusunduklerini ve davrandiklarini sanmiyorum. Yani dayagi ye ye, sonrada kocaya hurmette kusur etme diye dusunce. Pek yok artik o dusunce. Belki sadece doguda,guneydoguda, memleketin ucra yerlerinde falan vardir. Aman neyse gereksiz yere uzadi bizim alintilarimiz. Bu arada " duzenli olarak karisini dovenler" lafiniz gulumsetti beni.

gayet dogru yapıyorsun konu sahibi. çalışmayan kadın kocasına bi 15 dk ayırıp kahvaltı hazırlamıyorsa yani kusura bakmasın da ne işe yarar acaba? evde biblo mudur kendisi? bazıları kahvaltıyı sevmez ya da hastalıktır, şudur budur onlar ayrı... ama gayet de yapılması gereken bir şey.

Annem de calisan bir bayandi
Hasta olsa da ölecegini bilse de yine kalkar kahvalti hazirlardi
Emekliye ayrildiktan sonra da ayni sekil kahvalti hazirlamaya devam ediyor
Babam gittikten sonra geri uyuyor

Valla o halde bende bir problem var, BDV bu tip konularla dolup taşıyor hala. Ben mi yanlış okuyorum? Yoo gayette de yurdum kadınlarının büyük kısmı hala o kafada. Düzenli dayak bir örnekti yalnızca. Düzenli kötü muamele diyip genelleştireyim. Kocişinden kötü muamele gören kadınların büyük kısmı o kafada. Zaten o kafada olmasalar, azıcık özgür ve bağımsız olmayı becerseler o adamlar hala ''kocaları'' olmazdı. Boşanırlardı.

Ben katiliyorum, ev kadinlarinin gorevi zaten evlerine bakmak. Onu da yapmayacaklarsa zaten ne is yapsinlar :)

Ev kadinlari kesinlikle yemek yapmali, kahvalti da dahil olmak uzere. Is bolumunde erkege dusen calisip para getirmek, kadina dsen evden sorumlu olmaksa herkes ustune duseni yapmali.

Bakin bende simdi tam sizin dediginiz gibi bi yorum okudum. Birileri cok guzel ahkam kesiyor, baskalari adina karar veriyor. Hay Allahim! Simdi bende sinir oldum da neyse.
Her seyin sonu egitime dayaniyor malesef. Egitimli degilsen, ozgur de olamiyorsun. Hos egitimli ve ozgur oldugu halde sonu ölümle biten ayrilmalar da var Turkiye de. Malesef erkek egemen bir toplumdayiz. Velhasil bu konunun da sonu gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…