Kocaya kahvalti


Ben de bu sekilde dusunuyorum. Normalde kendim icin asla yemek yapmam, pratik seyler yaparim. Ama sevdigim erkek isterse akan sular durur, isterse 10 cesit meze hazirlarim :)
 
Vallahi her konuda feminist olan ben, yemek diyince seve seve kalkar hayatarkadasima kahvalti hazirlardim. Ama ne yazikki ikimizde sabahlari kahvalti yapmiyoruz hafta arasi, erken cikiyoruz evden ve ikimizinde istahi olmuyor maalesef. Konu yemek olunca evimde ocagim hep tütsün isterim. Yemek aileyi birlestiren tutkal gibidir.
Ama evhanimi olsam ve esimde sabahlari kahvalti yapmayi sevseydi hangi saat olursa olsun ona kahvaltiyi hazirlar, eslik etmeye calisirdim. Birlikte yemek yemek cok kutsaldir bizde.
 
Valla simdilik evdeyim.evlendigimden bu yana atanamadim.esim.calisiyor sabah yedide cikiyor.
Ilk zamanlar cok kalktim.ama istahsiz oluyor ekmek arasi yapio yoplardim.artik onada kiyamiyor bitanem.zaten ders calisiyosun evin isi gucu aksam y emegi kalkma dedi isyerinde atstroyolar.
Ha su var oglen paydosunda evde olur evde yer.
Oglen tabi hazirliyorum.
Sabahta kalksam gunde uc ogun beni yorardi hergun.
Bu kari koca iliskilerine bagli.
Ben "kocasina kahvalti hazirlamayan kadin kotudur"ithamindan rahatsiz oldum.size ne isteyen hazirlar isteyen hazirlamaz..bu dayatma neden?????
 
Bizim sabah kahvaltı vaktimiz olmuyor, ben eşimden bir saat önce çıkıyorum evden
Akşamdan ona beslenme çantası hazırlıyorum, sandviç, iki günde bir haşlanmış yumurta, bir çeşit meyve evde ne varsa, bir avuç kuru üzüm çekirdekli ya da 3-5 tane ceviz. Bazen börek,poğaça falan yapmışsam onu koyuyorum. Telefonunun yanına bırakıyorum unutmasın diye. Normalde iştahsızdır gün içinde vitamin alabilsin diye meyve ve kuru meyve tarzında şeyleri mutlaka koyuyorum. Bunu bir mecburiyet olarak yapmıyorum, eşim çok iştahsız bir insan ona kalsa akşama kadar yemez, direnci düşmesin diye elimden geleni yapıyorum, hoşuma da gidiyor ama yapmayana kötü eş diyemem, herkesin şartları farklı, görüşü farklı
 
Son düzenleme:
gayet dogru yapıyorsun konu sahibi. çalışmayan kadın kocasına bi 15 dk ayırıp kahvaltı hazırlamıyorsa yani kusura bakmasın da ne işe yarar acaba? evde biblo mudur kendisi?
Bi ise yarayip yaramadigina karar verecek olan bizler degiliz. Sizin bi ise yaramaz dediginiz, kocasi icin dunyanin en degerli varligi olabilir.
 
Çalışıyorum ve kocasına kahvaltı hazırlamayanlar gurubundayım
Arada kahvaltıyı hazırlarsa yumulangillerdendim yine
Sonra çocuklar okula başladı mecburen kahvaltı hazırlıyorum kocamda nasipleniyor
Ama hep ben hazırlamam ayarlıyoruz işte bişeyler. Evhanımı olsam şimdi çocuklar olunca sağlıklı düşünemiyorum doğum izinlerimde hevesim var geç kalkacağım diye hazırlamadığım çok oldu çocuk durmadıysa sabahladıysak Hakkımı yedirmem hazırladım
 
Çalışmıyorum ve kahvaltı da hazırlamıyorum. Hatta hafta sonları bile hazırlamıyorum. Kahvaltı hazırlamak benim bildiğim evin erkeğinin işidir.
 
Bekarım o yüzden koca kısmını atlıyorum.Kahvaltı denilince akan sular durur bende.

Kahvaltıyı çok severim, hiç atlamam ve en sevdiğim öğündür. Kendime kahvaltı hazırlamaya ise bayılırım.Hiç üşenmem, sabah ritüelimin bir parçasıdır.Bazı günlerde akşam kahvaltısı bile yaptığım olur.Yaşadığım şehirde ya da gittiğim şehirlerde nerde güzel kahvaltı mekanları var araştırırım ve gitmeye çalışırım. Pazar kahvaltılarının yeri ise bir başkadır. Kendime bazen dışarda kahvaltı bile ısmarlarım.Yine haftasonları sevgilimle ya da arkadaşlarımla dışarda kahvaltı yapmaya da bayılırım.

Demem o ki kahvaltıyı çok seven insan herşeyden önce kendi için özenir zaten. Kendine üç özeniyorsa sevdiği adama da yeri gelince bir o kadar özenir.
 

Calisip calismamakla ilgisi yok bu tur durumlarin. Herkesin ev duzeni farklidir. Biblo kelimesini ise kiniyorum.
Bir ise yaramak denek kahvalti hazirlamak mi sayin erkek uye ve yahut kendini asagilamayi seven kadin uye.
Aslinda basindan beridir erkek oldugunuzu dusunuyorum. Cevap gerejsiz nesajlariniza ama bu defa tutamadim kendimi
 
Evli değilim ancak şimdiden söyledim sabahın köründe düzenli kahvaltı hazırlayamam diye. Kendimi biliyorum.

Zaten ikimizde çalışıyor olacağız akşamdan sandviç ekmek arasi hazırlar atıştırırız muhtemelen.
 
Bu kadar buyutmeyin bu kahvalti konusunu.hazirladi diye sirf kahvaltidan kimse melek olmuyor.her isigin evin farkli zevkleri var.kimse kimseye dayatmasin artik
 
 
Çogu kişi ev hanimlari hazirlamali diyor.ama bana göre calisan bayanlar zaten sabah erken kalkacalsiniz kahvaltı hazirlamak cokda zor olmasa gerek onemlo olan hazirlamak degil erken kalka bilmek. yani kısacası esime kahvalti hazirlamak için uykumu bölemem kalkarsamda birdaha yatamam zaten
 
valla canım yerden göğe kadar haklısın bende elimden geldiğince kalkarım kalkamadığım zaman vicdan azabı duyarım banada o saatte kalkılırmı diyenler oluyor saat 6.30 da hayatta kalkamam diyorlar o adamın getirdiği parayıda çatır çatır yiyorlar.
 
6.30 da evden çıkmak için 6.15 te kalkıyorum. Kahvaltı hazırlamak için hiç de daha erken kalkamam mesela:) gayet zor bir iş biraz daha erken kalkmak bence, hava bile karanlık oluyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…