koku

• Konu Sahibi Konu Sahibi amyes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben bu gibi durumlara karşı idarenin bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum.Daha önceki konuları da göz önünde bulundurursak kimse sizin gibi arada kalmamış olur.Bence idare bölümünde yetkili ve güvenilir birine durumu açın.Genel anlamda herkesin görebileceği ve herkesin üstüne alınacağı bir yazı ile ''şirketin görgü kuralları'' gibi daha yumuşatılmış bir başlıkla bu tarz kuralların belirlenmesini isteyin.Hem bu kızcağıza direkt söylenmemiş olur.Hem siz bu zor durumdan kurtulursunuz.Hem de idareden gelen ve geneli içeren kurallar kimseyi rencide etmez.Herkes yönünden empati yapınca bana en uygun yöntem bu geliyor.Hatta böyle bir yazıyı bütün şirketler yazıp denetimini de yaparak kontrol altına alsalar kimse sizin gibi zor durumda bırakılmamış olur.((Nasıl denetlenir?Ben yönetici olsam belli bir düzen dahilinde çalışanlarıma bir duş jeli,deodorant,tırnak makası,erkeklere tıraş seti,bayanlara french oje seti(tırnak bakımı müşteri için çok önemlidir),sabun,diş fırçası vb. malzemelerin bulunduğu bir set hediye ederim.Maliyet açısından setin içeriğini belli sürelerle değiştiririm.Yazı kısmına gelirsek ''arkadaşlar kişisel bakımınız insan ilişkileri ve müşterilerimiz açısından önem teşkil etmektedir.Siz firmamızın dışarıya açılan penceresisiniz.Kişisel bakımınız için belli bir süre beklenecek.Yeterli olmazsa kişisel olarak uyarılacak.Bu da yeterli olmazsa kişisel bakımını yerine getirmeyenlerin ismi panoda ilan edilecektir ya da maaş kesintisi yapılacaktır''gibi bir şeyler oluştururdum.))Maalesef en büyük toplu yaşam sorunumuzdan biri bu koku olayı.

Ben de ergenlik dönemlerimde aşırı ter kokarmışım, farkında değilim tabi. Insan kendi kokusunu alamıyor. Sigara falan mı kullanıyor acaba ne kokuyo ki bu kadar? Ben olsam masasına not bırakırdım kırmadan yazardım. En azından hem kimin yazdiğini bilmez hem de dikkat eder. Ağlasa bile kendisini düzeltir. Ona iyilik yapmış olursunuz genc kiz sonucta

Yazik kiza bence, icine kapanik olmasi bu koku durumundan olmasin? Bazi insanlar gercekten kokuyor temizlenip yikandigi halde. Bizim bir akraba baya temiz titiz birisi ama saclari yikandiktan 7-8 saat sonra vicik vicik yag oluyor, napsin zavalli. Gecen yillarda onden acilmaya da basladi, cok kotu bir durum, genc kizsa gururunu kirmayin.

Evet bazıları ne yaparsa ne yapsın kokuyor ne yazık ki :S İnşallah kırmadan tatlı bir dille anlatabilirsiniz

uffffffff ben yaz okulundayken bı kızla aynı odada kalıyodum allahım o nasıl kokuydu oyle ben sandımkı odada fare falan öldü diye odayı aramıstım megersem kızdan gelıyodu sonra dıkkat ettım kıız 1 1.5 haftada anca banyo yapıyodu bı gun masada yan yana oturduk üstünü gectım ayakları leş leşti yaaaa burnumu kapatıp zor oturmustum en son kavga ettik o zaman soyledım leş gibi kokuyosun dıye sonra naptı bılmıyorum ve kızın suratına baksan tertemiz biz iki gun banyo yapmayalım şaftımız kayar

Neden ağlıyor ki sebep yokken ?

ha bide kızın sevgılısı vardı ve kızı el ustunde tutuyodu ben hala bekarım napsam bende ayda 1 mi yıkansam acaba

idolümsün yaa

-------
Benimde eski çalıştığım yerde böyle bir erkek eleman vardı. Ofiscek illallah dedirtmişti bize. Uyarı yapıldı açık açık konuşuldu. Fayda etmedi. Patron bile o gelince cam kapı açtırıyordu oğlum keçe gibisin yanına yaklaşılmıyor diyordu. Neyse sonunda patron bir gün XXXX hadi dışarı çıkıyoruz acil işimiz var dedi aldı bunu gitti hamama bir güzel keseletti geri getirdi.. Yeminlen döndüğünde teninin rengi açılmıştı
Bu kumpasa nasıl düştüm ben diye 2 gün kendini yedi
Değişen bir şey oldu mu olmadı kokmaya devam etti. 2 yıl aynı şirkette çalıştık o elemanla. Bir site vardı isimsiz mail gönderiyordu "çok fena ter kokuyorsun lütfen yıkan" diye. Oradan mail bile göndermiştik kendisine.

Son düzenleme:
Koku konusun da bende cok hassasim ya..
Bazi insanlarin ten kokusu fazla etkili malesef ya
yikansada kiyafetlerine sinmiştir o koku.
Yazarken.midem kalktı..
Dediğiniz gibi orneklendirme yaparak farkinda olmasıni sağlayabilirsiniz..

Bence ablalık yapıp iyi bi dille anlatın kendinizden örnek verin olmasa bile uydurun bende belli YAŞ dönemlerimde dikkat etmezdim sonra farkettim gibi
Başka türlü ima etmeyin bence daha kırıcı olabilir

mismo valla cok cok fena kokuyo ya ben hayatımda oyle bi koku gormedım
bızım kızla bi gün odada oturuyoruz ben kalktım camı actım üfffff cok kotu kokuyo dedım sonra tuvalete gıttım geldıgımde odaya parfum sıkmıstı yaa allahım dedım boguluyorum herhalde bide yemek yerken agzını şapırdatırdı ayyyyy ayyyy hatırlaması bıle fena

Suppersinn ya

Bence ima etmek insanı daha kırabilir
Düşünsenize siz onun durumundasınız ima ederek bişeylerin size anlatılmaya Çalışıyor olmasımı yoksa candan içtenlikle sizin iyiliğiniz için yapılan bi konuşma mı sizi kırar?

Direk yuzune soyleseniz? Bi abla arkadas gibi yaklasqrak kirmadan onu dusunerek konusmaya gecerek ...Hormonlari kontrol etmesi icin teklif te bulunsaniz ? Belki sorunlari vardir dusa girmiyordur paikolojisi nasil kizin?giyim sac bakimli mi?

Benım boyle bır konum vardı, baska tavsiyeler ıcın benım konumu okuyabıırsın :)

ah seni ne kadarda iyi anlıyorum.
ben okuldayım bütün gün ve sınıfa gelen (özellikle ergenlik dönemine giren) çocuklar (tabi hepsi değil bazıları) ter kokuyorlar ve sınıfın havası ağırlaşıyor.camı açsan olmuyor sonuçta çocuklar hastalanırlar,desen olmaz özgüvenleri yerle bir olur.arkadaşlarının yanında rezil olurlar.ne yapsam bilemedim.tek çarem galiba katlanmak.onca çocuğa nasıl tek tek dersin "çocuğum ter kokuyorsun"diye.

kötü bir durum. " aaa bi koku var odada " diye laf atın ortaya. ya da arkadaslarınızla konusun bi kazak yanında da parfüm hediye edin. gerçi hep oda spreyi sıkıyormuşsunuz demekki bu kız kokuyu almıyor.

sürekli oda kötü kokuyor havasız çok kötü falan dememize rağmen umrunda değil gibi. ya biraz çekingen evde bile duş almaya çekindiğini düşünüyorum artık.

sigara da kullanmıyor , odada 4 kişiyiz 2si stajer . yazarsak bizim yazdığımızı anlar diye düşünüyorum ama anlasın artık değil mi kendisini düzeltmesi gerekiyor. o kokuyu solumak zorunda değiliz sonuçta

Bizim iş yerinde bir bay vardı ofısımız çok büyüktü 80 kişilik ama adam nasıl kokuyordu kendısıde 30 lu yaşlarında.bizler koca adamı uyaramazdık.sefımız bir bayan vardı ona ilettik konuyu.kendisı bizzat konuştu.bu şartlar altında calisamayacaklarını iletti bir günde koku gitti:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…