yok valla hiç niyetim yok hastanelik falan olursam belki. aman beni örnek almayın benden olsa olsa kötü örnek olur
valla dört kere mide kanaması geçirdim yinede bırakmadım ...ama artık eskisi kadar çok içmiyorum ama yani yemekte dışarda evde içiyorum ama deli gibi değil artık ...ama geçn gece uykudan uyandım bi içim yanmış dolabı açıp litreliği indirdim mideye
aynen bende gece uykumdan uyanıp içiyordum hatta hamileyken bile azaltmadım :) allah kurtarsın ikimizide ne diyim
Günaydııınle kola le kola günaydın aldınmı?
Ama ne güzel açıksözlüsün, bırakmayı düşünmüyorum diye söylüyosungünde neredeyse 2,5 lt içiyorum bırakmayı falanda düşünmüyorum durumum vahim yani :)
Geçmiş olsuunvalla dört kere mide kanaması geçirdim yinede bırakmadım ...ama artık eskisi kadar çok içmiyorum ama yani yemekte dışarda evde içiyorum ama deli gibi değil artık ...ama geçn gece uykudan uyandım bi içim yanmış dolabı açıp litreliği indirdim mideye
Ah ah işimiz çok zor, şuan Melek'te asitli içecekler yerine havuçlu pancarlı bir içecek yapıyor :)aynen bende gece uykumdan uyanıp içiyordum hatta hamileyken bile azaltmadım :) allah kurtarsın ikimizide ne diyim
GünaydııınBirazdan dışarı çıkıcam dönüşte bim'deyim
Ama ne güzel açıksözlüsün, bırakmayı düşünmüyorum diye söylüyosunama 2,5 lt de çok fazla yahu :)
Geçmiş olsuunBırakamazsam bi sabah ben de gözümü hastanede açabilirim :) Mesela sabahtan beri öğlen yemeğinin yanında içsem mi diye gelgitler yaşıyorum. En azından Le cola alıp dönücem eve
Ah ah işimiz çok zor, şuan Melek'te asitli içecekler yerine havuçlu pancarlı bir içecek yapıyor :)
kız sana demedıler mı onda fare kanı olduğunu..
yada karafatmadan yapıldığını..:) içme kaka o..
Bunu da ilk kez duydum . Teşekkürler .canim kolalar Karmin böceginden yapiliyor...
ayrica rica etsem o ismi söylemeyin onlarin adi hamamböcegi...
Malesef edepsizler Fatima annemiz rah. carsaf giydigi icin o ismi takmislar... sadece bilgilendirmek istedim
O an ben de bırakabilseydim çok iyi olacaktı :) Şimdi çabalıyorum :)Kaç sene oldu hatırlamıyorum , içinde karmin böceği olduğunu öğrendiğimden beri içmiyorum.
Fare ve hamam böceği de mi varmış
Bunu da ilk kez duydum . Teşekkürler .
arkadaşım da kola bağımlısı, kolanın onu ne kadar kötü yaptığını görebiliyorum. ishal ve kusuyor hergün, HERGÜN! ama yine de vazgeçmiyor. bence kolanın zehirden farklı yok, vücudu zehirliyor. bırakın lütfen şunu
Kolayı elinize alın ve pc başına oturun mesela . Ekrana bahsi geçen böcek ve farelerin resmini açın . Resimlere bakarak , içtiğim şeyde bunlar var diye konuşarak düşünerek içmeye çalışın .O an ben de bırakabilseydim çok iyi olacaktı :) Şimdi çabalıyorum :)
Geçmiş olsun arkadaşınıza, umarım o da en kısa zamanda bırakabilir.Ben bugün itibariyle zuzu arkadaşımın tavsiyesi Le cola hariç kola içmemeye başladım, umarım devamı gelir. Teşekkür ederiim :)
O an ben de bırakabilseydim çok iyi olacaktı :) Şimdi çabalıyorum :)
Geçmiş olsun arkadaşınıza, umarım o da en kısa zamanda bırakabilir.Ben bugün itibariyle zuzu arkadaşımın tavsiyesi Le cola hariç kola içmemeye başladım, umarım devamı gelir. Teşekkür ederiim :)
Kolayı elinize alın ve pc başına oturun mesela . Ekrana bahsi geçen böcek ve farelerin resmini açın . Resimlere bakarak , içtiğim şeyde bunlar var diye konuşarak düşünerek içmeye çalışın .
belki midenizi bulandırır .
umarım en kısa zamanda kurtulursunuz , sağlığınıza da zarar .
Aslında onu çok düşündüm, başta bi iğrenme olmuyor değil ama sonra bir yudum alınca, Allah'ım diyorum bu nasıl bir şey :)
Ama bi yerden başladım, umarım başarırım, teşekkür ederim ayrıca :)
le colanın farkı ne diğer koladan? bence miktarı azaltın yavaş yavaş. mesela günde 1.5lt içiyorsanız bunu 1lt ye düşürün. 2 hafta sonra 0.5lt düşürün. sonra da günde 1 bardağa, sonra da iki günde bir bardağa... böyle devam eder bu. 2 ay sonra bırakmış olursun diye düşünüyorum
sen vişne-sodayı denedin mi bakim???
Kesin karar verip , uygulamaya geçmek için kendinizi hazır hissetmeniz yeterli . Önemli olan karar vermek ve kararlı olmak .Aslında onu çok düşündüm, başta bi iğrenme olmuyor değil ama sonra bir yudum alınca, Allah'ım diyorum bu nasıl bir şey :)
Ama bi yerden başladım, umarım başarırım, teşekkür ederim ayrıca :)
Kesin karar verip , uygulamaya geçmek için kendinizi hazır hissetmeniz yeterli . Önemli olan karar vermek ve kararlı olmak .
Zor ama imkansız değil Eminim kendinizi biraz zorlarsanız kesinlikle başarırsınız .
Maalesef benimki abartıMesela yatmadan önce internetten dizi izlerim, onun yanında illa ki kola olur :)
Bu mereti de öyle güzel yapmışlar ki, yerine bir şey koyamam gibi geliyor :))
Dediğiniz gibi en iyisi zamanla azaltmak sanırım, teşekkür ederim :)
Şöyle anlatayım, sabah kalkardım hemen bir bardak kolar ve sigara, öğle yemeğinde yemeğin yanında en az bir kola, akşam yemeğinde en az bir kola, arkadaşlarla bir yerde otururken kola, gece biryelrere gittiğimizde kola ;akşam eve gelince, film falan izlerken kesin kola zaten, gece susadığımda kola ve en son yatmadan önce son sigaramın yanında bir kola daha:)) yani günde içtiğim kolayı litre hesabına vuramıyordum o kadar diyeyim. Eve 2,5 litrelik 4 lü paket alsam pazartesiden cumaya ancak gidiyor ki evde geçirdiğim zamn bile kısıtşlı ne ara içiyorsam:)
Sonra 2 hafta önce bölümce şeker detoksuna girdik, rafine şeker ve şeker hissi yaratan (aspartam, yapay tatlandırıcı içeren) herşey yasaklandı:)) yemeklerde artık fesleğenli ayran falan içiyorum. bir de sade soda içiyorum, içinde tercihen bir dilim portakalla, portakal yoksa limon. Ne yalan söyliyeyim, kolanın yerini tam tutmuyor ama, 2 haftada bile göbeem küçüldü yahu:)) sabahları hep yorgun kalkardım, böööyle resmen sürünürdüm yataktan çıkarken, şimdi alarm çalıyor hop kalkıyorum (tamam abarttım biraz, 2. alarmda kalkıyorum:))
Öncelikle eve kola almayı bırak, onun yerine ayran al şişe şişe, SEK in naneli ayranı falan var, çok güzel. Dışarıda da dediim gibi portakal ya da limon dilimli soda. Haydi göreyim seni:))
Bu bana baya cesaret verdi :) Ben de işte 'ay şu dizinin yeni bölümü var, ay bu tatilden çıktı hadi izleyeyim.' derken bi bakıyorum bi elimde patlamış mısır bi elimde koca bi bardak kola :) Sırf sadece kola almak için kaç kez bakkalın yolunu aşındırdım :) Naneli ayran güzel fikir, severim de çok :)
Hah işte ben de öyleyim, o uyku yetmez bi türlü, göbek çaktırmadan ilerliyo zaten :) Mide ağrılarımı hiç saymıyorum :) Şuan kolanın yerini hiçbir şey tutmaz gibi geliyor, ama tadını unuttukça uzaklaşırım sanırım. Çok teşekkür ederim, kolasız günlerim başlıyor. :)
Takip edicem konunu, ben bıraktıysam herkes bırakır:) hadi bunu bırakalım sonra sigarayı da bırakıcam ben. Daha çok yolum var:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?